Ανησυχω για κατι που αναγκαστηκα να ζητησω σε περιπτωση που εσπαγα υποσχεση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Junior Member

Ανησυχω για κατι που αναγκαστηκα να ζητησω σε περιπτωση που εσπαγα υποσχεση

Συγνωμη που ανοιξα πολλα θεματα. αποφασισα να κρατησω ενα και να κανω καποια συζητηση μαζι σας σχετικα με το προβλημα μου. εδω θα σας γραψω τα παντα και ολη την ιστορια

Έχω ocd και παλια ηλεγχα ψυχαναγκαστικά αν η πόρτα μου ήταν κλειστή και αν ο θερμοσίφωνας και ο φούρνος μου ήταν κλειστοί. Ήταν πραγματικά χρονοβόρο και κουραστικό. Απλώς δεν μπορούσα να το σταματήσω.

Προκειμένου να βρω εναν τροπο να σταματήσω αυτούς τους ψυχαναγκασμούς, αποφάσισα να προσπαθήσω να κανω μια υπόσχεση στον Θεό/Θεούς ότι δεν θα κάνω αυτούς τους ψυχαναγκασμους και ζήτησα μια μη συγκεκριμένη τιμωρία σε περίπτωση που σπασω την υποσχεση για να χρησιμοποιώ το φόβο της τιμωρίας για να τρομάξω και να αναγκάσω τον εαυτο μου να μην σκεφτει καν να κάνει αυτούς τους ψυχαναγκασμους.

Μια μέρα, εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν εννοώ αυτές τις υποσχέσεις και ότι μια πραγματική υπόσχεση θα μετρούσε μόνο αν την εννοώ πραγματικά, αν καταλάβω τι υπόσχομαι και αν την επικυρώσω κάνοντας μια χειρονομια 3 φορες ως επικυρωση της υποσχεσης.

Ένα βράδυ, πήγαινα να καθαρίσω την πόρτα μιας εκκλησίας με μερικές βρεγμένες χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Καθώς ήμουν καθ' οδόν, παρατήρησα ότι οι βρεγμένες χαρτοπετσέτες καταστράφηκαν στην τσέπη μου. Το Ocd άρχισε να μου λέει να επιστρέψω σπίτι για να πάρω άλλες, καθαρές χαρτοπετσέτες για να τις χρησιμοποιήσω αντι για τις κατεστραμμενες.

Δεν ήθελα να κάνω τον ψυχαναγκασμο αυτον.. Το κεφάλι μου ζαλίστηκε από αυτή την πίεση. Είπα βιαστικά στον Θεό/Θεούς κάτι περι καταρας αν επεστρεφα στο σπίτι ξανά για χαρτοπετσέτες ή κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να θυμηθώ τα λόγια μου ακριβως. Λόγω βιασύνης, τα λόγια μου μπορεί να ήταν κάπως γενικά. Μετά από λίγο, αποφάσισα να κάνω την υπόσχεση πιο συγκεκριμένη και να είμαι πιο προσεκτικός στα λόγια μου. Έτσι, έδειξα την κατεύθυνση του σπιτιού μου και επίσης, την κατεύθυνση της εκκλησίας, ενώ έλεγα κατι τυπου να με καταραστουν με αυτό που φοβάμαι αν σε περίπτωση που επιστρέψω σπίτι μόνο για να πάρω άλλες χαρτοπετσέτες για να τις χρησιμοποιήσω για να καθαρίσω την πόρτα της εκκλησίας.

Προσπάθησα να επικυρώσω την υπόσχεση, αλλά σταμάτησα πριν ολοκληρώσω τη χειρονομία επικύρωσης που ειχα βαλει ως ορο για να μετρησει μια υοσχεση. Δηλαδη, εκανα την χειρονομια 2 φορες και σταματησα πριν την 3η γιατι αλλαξα γνωμη. Ακύρωσα την υπόσχεση και την καταρα και εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν το εννοούσα και ότι απλώς προσπαθούσα να βρω κάποια ανακούφιση από όλη αυτή την πιεση της ιδεοψυχανγκαστικης διαταραχης μου.

Δεν γύρισα σπίτι. Συνέχισα τον δρόμο μου και πήγα στην εκκλησία και χρησιμοποίησα τις χαρτοπετσέτες που είχα ήδη μαζί μου για να καθαρίσω την πόρτα. Το όλο εγχείρημα τελείωσε.

Τώρα, 6 χρόνια μετά, ανησυχώ για κάποια υποθετικά σενάρια

1) Και αν ο Θεός/οι Θεοί δεν ξέρουν τα πάντα ή/και δεν μπορούν να διαβάσουν τα μυαλο και τις προθέσεις και δεν γνωρίζουν το πλαίσιο της ιστορίας με τις χαρτοπετσέτες; Και αν αποδέχτηκαν τα καπως μη συγκεκριμενα λόγια μου ότι δεν θα επέστρεφα ποτέ ξανά στο σπίτι για χαρτοπετσέτες χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά εννοούσα;

2) Και αν όταν προσπάθησα να επικυρώσω την υπόσχεση, έκανα την χειρονομια επικυρωσης μια φορα αλλα γρήγορα και τη θεώρησα ακυρη επειδη μπορει να την εκανα γρηγορα? και αν ξεκίνησα ξανά απο το μηδεν κάνοντας τη χειρονομία 2 φορές και μετα την ακυρωσα πριν φτασω στην τριτη φορα, αλλά ο Θεός/Οι θεοί μέτρησαν επίσης την λανθασμενη χειρονομία και θεωρησαν ότι έκανα τη χειρονομία επικύρωσης 3 φορές ενω τις εκανα 2; ή ακομη και α ν δεν τους ενδιαφέρει η χειρονομία επικύρωσης και απλώς δέχτηκαν τα λόγια της υποσχεσης μου μόνο και μόνο επειδή μπορεί να τα είπα δυνατά;

3) Και αν ένα βράδυ, υπνοβάτησα χωρις να το θυμαμαι; και αν επέστρεψα σπίτι για χαρτοπετσέτες ενώ υπνοβατουσα χωρίς να το θυμάμαι; Και αν ο Θεός/οι Θεοί δεν νοιάζονται αν υπνοβατησα? Και αν δεν καταλαβαν οτι υπνοβατησα?

Ανησυχώ γιατί σε περίπτωση αθέτησης της υπόσχεσης, ζητήθηκε καταρα με κατι που φοβάμα. Εκείνη την περίοδο φοβόμουν κάτι πολύ κακό και πολύ συγκεκριμένο. Κάτι που δεν φαίνεται. Λοιπόν, με λίγα λόγια, ανησυχώ για ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο ο Θεός/Θεοί που ίσως δεν είναι σε θέση να διαβάσουν μυαλά και προθέσεις, μπορεί να δέχτηκαν τα πιθανά βιαστικά γενικά λόγια μου για μια υπόσχεση/συμφωνία στην οποία ζητήθηκε μια κατάρα. Ενω προσπαθησα να κανω την υποσχεση συγκεκριμενη και να σπαει δυσκολα ανησυχω μηπως τα λογια μου δεν ηταν πολυ συγκεκριμενα και θεωρησα αυτονοητο οτι ειναι κατανοητο τι εννοω, ακομη και αν τα λογια μου μπορει να ηταν καπως αοριστα λογω βιασυνης

Σχετικά με την κατάρα που φοβάμαι, δεν θέλω να πω ακριβώς τι είναι γιατί θα πυροδοτήσει το άγχος μου, οπότε θα πω ένα ίσως κάπως παρόμοιο παράδειγμα. Ας πούμε ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο κάποιος ζητά να τον καταραστουν και να μην βρει ποτέ την αληθινή αγάπη. Έτσι, χάνει την ελπίδα του και πιστεύει ότι δεν θα βρει ποτέ την αληθινή αγάπη μόνο και μόνο επειδή ζήτησε να τον καταραστουν με αυτό. Πώς μπορεί να πειστεί ότι δεν είναι καταραμένος εφοσον ειναι κατι που δεν φαινεται?

Senior Member
    Ποια η γνώμη σου για όσους ζουλάνε το σωληνάριο της οδοντόπαστας από τη μέση;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Ποια η γνώμη σου για όσους ζουλάνε το σωληνάριο της οδοντόπαστας από τη μέση;
    Joanna, είσαι Θεά!!! Χαχαχα!!!

Ξενυχτάς και συ για να ακούσεις τον Trump;
    Υπάρχει μόνο το Αέναο Νυν

Senior Member
    "ζητας" συγνωμη που εχεις ανοιξει 1000 θεματα με 1000 ονοματα, ανοιγοντας αλλο ενα;;;
    σαμπως να μας δουλευεις κουμπαρε.

οχι, να μην μας πεις το προβλημα σου.
    το ξερουμε το προβλημα σου.
    μας το εχεις πει 1000 φορες με τον ιδιο αγονο και ενοχλητικο τροπο.

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by homebod View Post
    Joanna, είσαι Θεά!!! Χαχαχα!!!

Ξενυχτάς και συ για να ακούσεις τον Trump;
    Κοίτα, ψυχαναγκαστική δεν είμαι, αλλά πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα το να πιέζεις από τη μέση την οδοντόπαστα. Υπάρχουν και κάποιοι που την πιέζουν από την κορυφή!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    "ζητας" συγνωμη που εχεις ανοιξει 1000 θεματα με 1000 ονοματα, ανοιγοντας αλλο ενα;;;
    σαμπως να μας δουλευεις κουμπαρε.

.
    δυστυχώς... δεν μας δουλεύει...

Junior Member
    Πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και το μυαλό μου ανησυχεί για μια υπόσχεση που προσπάθησα να κάνω πριν 6 χρόνια στον Θεό σχετικά με το να μην κάνω μια συγκεκριμενη ψυχαναγκαστική πράξη επειδή τότε ο ψυχαναγκασμός μου έλεγε να γυρισω σπιτι για να παρω αλλες χαρτοπετσετες και να χρησιμοποιησω εκεινες αντι για αυτες που εχω για να καθαρισω την πορτα μιας εκκλησιας.

Προσπαθησα να ζητησω καταρα σε περιπτωση που εσπαγα την υποσχεση ωστε να χρησιμοποιησω τον φοβο της καταρας για εξαναγκασω τον εαυτο μου να μην γυρισει σπιτι και για να μην κανει την ψυχαναγκαστικη πραξη,

Νομιζω δεν επικυρωσα ποτε αυτη την υποσχεση και την ακυρωσα αμεσως. Εξηγησα στον Θεό ότι δεν την ενοούσα και ότι εψαχνα εναν τροπο να βρω μια ανακουφιση απο το οcd

- 1) και αν η υποσχεση δεν ακυρωθηκε γιατι δεν γινεται να ακυρωθει?

- 2) αν υπνοβατησα μια νυχτα και αν εκανα αυτο που δεν επρεπε ενω υνποβατουσα χωρις να το θυμαμαι?

Γενικοτερα ειχα θεμα με τις υποσχεσεις και τον φοβο της τιμωριας, Φοβάμαι εναν πολυ συγκεκριμενο τροπο τιμωριας. Δεν θελω να σας πω λεπτομερειες γιατι θα αγχωνομαι παλι αλλα μπορω να σας πω ενα ισως παρομοιο παραδειγμα.

ας πουμε οτι καποιος ζηταει ως τιμωρια να μην βρει ποτε την αληθινη αγαπη. οποτε καθε φορα θα ανησυχει και θα ζει με τον φοβο μηπως δεν θα βρει ποτε αγαπη επειδη ειναι καταραμενος απο τον Θεό, οτι και να κανει.

Καποιες περιεργες συμπτωσεις συνεβησαν τα τελευταια 6 χρονια που με εκαναν να αγχωνομαι για το αν ειναι σημαδια απο τον Θεό.

πχ σε τυχαια χρονολογικη σειρα.

1) ζητησα απον τον Θεό ως αρνητικό σημάδι σχετικα με αυτο που με απασχολουσε/απασχολει να ακουσω μια πορτα να κλεινει/ανοιγει στην πολυκατοικια που μενω. μολις ολοκληρωσα την προταση μου ακουσα καποιον να ξεκλειδωνει την πορτα του. γενικοτερα, ο ηχος πορτας αρχισε να με βασανιζει αρκετα γιατι αρκετες φορες συνεπεφτε με οταν σκεφτομουν το προβλημα μου με αυτες τις συμπτωσεις. πολλες φορες με το που ξυπνουσα ειχα τον φοβο/αισθηση οτι θα ακουσω καποια πορτα και μετα απο καποια δευτερολεπτα την ακουγα και ΔΕΝ ηταν ονειρο.

2) ζητησα απο τον Θεό ως αρνητικο σημαδι να νιωσω 5 τσιμπαματα/τικ κοντα στα ματια μου. Αμεσως παγωσα και αγχωμενος περιμενα να δω αν θα συμβουν. Τοτε , συνέβη 1 δυνατο τικ κατω απο το ματι μου.

3) Εβλεπα ενα βιντεο που καποιος μιλουσε για ενα συμβολο. Φοβομουν οτι μπορει να ακουσω την λεξη "sign" μιας και ειναι συνωνυμο. Θελησα να κλεισω το βιντεο γιατι φοβομουν οτι θα ακουσω την λεξη sign. Πηγα να το κλεισω αλλα μια σκεψη με σταματησε. Αρχισα να σκεφτομαι οτι μπορει η τελευταια λεξη που θα κλεισω να ειναι η λεξη sign και αυτο να με κανει χειροτερα. ηταν απλα μια ανησυχυτικη προβλεψη. οποτε περιμενα λιγο μεχρι να νιωσω οτι καπως αλλαξε θεμα και αμεσως πατησα να κλεισω το βιντεο. τελευταια λεξη που ακουσα μολις πατησα να κλεισει το βιντεο ηταν η λεξη "sign". το ανοιξα μετα και το επιβεβαιωσα. Πως ειναι δυνατον σε ενα βιντεο που δεν εχω δει να προβλεψω οτι τελευταια λεξη που θα ακουσω μολις κλεισω το βιντεο θα ειναι η λεξη "sign?

4) μια φορα ακουσα απο ενα ντοκυμαντερ για μια ιστορια οπου μια γυναικα ζητησα απο τον Θεό να την κάνει πέτρα Αυτο μου triggare το αγχος με τις υποσχεσεις. αποφασισα να γραψω για αυτην την συμπτωση στο ιντερνετ και εκει που αναρωτιομουν αν ηταν σημαδι ή συμπτωση, ακουω τυχαια την γιαγια μου να λεει "ειναι σημαδια" στο πατερα μου. μιλουσαν για κατι ασχετο. για κατι σημαδια που ειχε μια σχαρα αλλα ηρθε ακριβως σαν απαντηση σε αυτο που σκεφτομουν.

5) μια φορα σκεφτομουν οτι δεν νομιζω ο Θεός να τιμωρεί ανθρωπους με τον τροπο που ζητησουν οι ιδιοι. πχ τι θα γινοταν αν καποιος ζητουσε να χασει το χερι του ως τιμωρια? απιθανο σκεφτηκα. μετα απο 1 λεπτο περιπου, βλεπω στον δρομο εναν ανθρωπο με 1 χερι.

αυτες ειναι καποιες συμπτωσεις που με βασανισαν. θα θελα γνωμη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pioneris View Post
    θα θελα γνωμη
    τι γνώμη ρε φίλε
    τόσες γνώμες έχουμε πει και δεν απαντάς σε αυτά που λέμε και ρωτάμε
    πόσα χρόνια το σκέφτεσαι αυτό το σκηνικό?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pioneris View Post
    αυτες ειναι καποιες συμπτωσεις που με βασανισαν. θα θελα γνωμη
    Γιατί λαμβάνεις υπόψη σου τις γνώμες που σου γράφουν τα μέλη; Σου έχουν πει επανειλημμένα να πας να σε δει κάνας γιατρός (ψυχίατρος συγκεκριμένα) αλλά εσύ δεν ακούς τίποτα και συνεχίζεις να γράφεις συνεχώς το ίδιο πράγμα... Αφού την έχεις γραμμένη τη γνώμη μας, τι την ζητάς; Νισάφι πια!
    Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...