Φόβος σχιζοφρενειας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Φόβος σχιζοφρενειας

Καλησπέρα σε όλους ελπίζω να με βοηθήσετε! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια παλεύω με την ΙΔΨ είμαι 40 χρόνων έχω ένα παιδάκι...τόσα χρόνια λοιπόν παλεύω με τον φόβο της τρέλας...μήπως τρελαθώ...μήπως έχω σχιζοφρένεια ...μήπως ακούω φωνές....μήπως θέλω να αυτοκτονήσω....μήπως μήπως μήπως...ότι διαβάζω το κάνω δικό μου ...ο γιατρός με διαβεβαιώνει ότι έχω καθαρα ΙΔΨ.Επαιρνα αγωγή σχεδόν 8 μήνες ladoze και ήμουν τέλεια κανένα σύμπτωμα , είναι η δεύτερη φορά που περνώ παλεύω από τα 25 σχεδόν...την σταμάτησα λοιπόν επειδή προσπαθούμε για παιδάκι ...εδώ και 4 μήνες ...
    Ερχόμαστε στο σήμερα ...πριν κάποιες μέρες είμαι στην δουλειά ...έχω πάει πρωί και είμαι μόνη μου στην εταιρεία διότι ανοίγω εγώ....ετοιμάζω κάτι χαρτιά ..και ακούω κάποιον να λέει καλημέρα ...σηκώνω το κεφάλι μου κάνεις ...βέβαια είχα ανοιχτές πόρτες και παράθυρα μπορεί να ακούστηκε από τον δρόμο μπορεί και να παρακουσα ....από εκείνη την ώρα ....μου κόλλησε το μυαλό μήπως παθαίνω σχιζοφρένεια ...τσεκαρω συνέχεια αν ακούω τα ίδια με τους άλλους...έχω κολλήσει με αυτό που άκουσα λέω και αν δεν ήταν από έξω και αν άρχισα να τα χάνω... τρέμω ολόκληρη από φόβο....μήπως τρελαίνομαι...βοηθήστε με σας παρακαλώ μηπως έτσι ξεκινάει η σχιζοφρένεια ?

Senior Member
    Θέλω ανοιχτά παράθυρα να με χτυπάει αέρας
    Να 'χω το νου μου αδειανό
    Να 'χω και πρίμο τον καιρό

Senior Member
    Quote Originally Posted by Appfasismeni1984 View Post
    Καλησπέρα σε όλους ελπίζω να με βοηθήσετε! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια παλεύω με την ΙΔΨ είμαι 40 χρόνων έχω ένα παιδάκι...τόσα χρόνια λοιπόν παλεύω με τον φόβο της τρέλας...μήπως τρελαθώ...μήπως έχω σχιζοφρένεια ...μήπως ακούω φωνές....μήπως θέλω να αυτοκτονήσω....μήπως μήπως μήπως...ότι διαβάζω το κάνω δικό μου ...ο γιατρός με διαβεβαιώνει ότι έχω καθαρα ΙΔΨ.Επαιρνα αγωγή σχεδόν 8 μήνες ladoze και ήμουν τέλεια κανένα σύμπτωμα , είναι η δεύτερη φορά που περνώ παλεύω από τα 25 σχεδόν...την σταμάτησα λοιπόν επειδή προσπαθούμε για παιδάκι ...εδώ και 4 μήνες ...
    Ερχόμαστε στο σήμερα ...πριν κάποιες μέρες είμαι στην δουλειά ...έχω πάει πρωί και είμαι μόνη μου στην εταιρεία διότι ανοίγω εγώ....ετοιμάζω κάτι χαρτιά ..και ακούω κάποιον να λέει καλημέρα ...σηκώνω το κεφάλι μου κάνεις ...βέβαια είχα ανοιχτές πόρτες και παράθυρα μπορεί να ακούστηκε από τον δρόμο μπορεί και να παρακουσα ....από εκείνη την ώρα ....μου κόλλησε το μυαλό μήπως παθαίνω σχιζοφρένεια ...τσεκαρω συνέχεια αν ακούω τα ίδια με τους άλλους...έχω κολλήσει με αυτό που άκουσα λέω και αν δεν ήταν από έξω και αν άρχισα να τα χάνω... τρέμω ολόκληρη από φόβο....μήπως τρελαίνομαι...βοηθήστε με σας παρακαλώ μηπως έτσι ξεκινάει η σχιζοφρένεια ?
    Όχι, δεν ξεκινάει έτσι η σχιζοφρένεια. Όπως ήδη θα σου έχει εξηγήσει ο γιατρός σου, η ΙΔΨ διακρίνεται για την έντονη, επαναλαμβανόμενη και επίμονη αμφιβολία για τα πάντα και αυτό επιβαρύνει τον ψυχισμό σου. Στατιστικά, η νούμερο 1 ιδεοληψία είναι η φοβία με τις ασθένειες, δηλαδή ο πάσχων από ΙΔΨ νομίζει ότι έχει ή μπορεί να προσβληθεί από μια ασθένεια.

Στο γραφείο σου είχες ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα. Όντως, κάποιος είπε καλημέρα σε κάποιον άλλο, δεν απευθυνόταν σε εσένα. Εσύ έτυχε να το ακούσεις, επειδή είχες ανοιχτή την πόρτα. Απλό. Οι σχιζοφρενείς δεν ακούνε "καλημέρες". Οι φωνές που συνήθως ακούνε τους λένε πολύ κακά λογάκια.

Όπως ξέρεις, ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορείς να παίρνεις φάρμακα, ούτε μετά αν θηλάζεις. Το άγχος δε βοηθά. Συζήτησέ ό,τι σε απασχολεί με τους γιατρούς σου, και τον ψυχίατρο και τον γυναικολόγο σου, και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά. Να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου και να έχεις υγεία.

Member
    Κι εγώ παλευω χρόνια.ειμαι 39 χρονών με ένα παιδάκι.τα ίδια ακριβώς περνω .η τελευταία μου υποτροπή ήταν πριν ένα μήνα γιατί μείωσα μόνη Μ τα χάπια.τωρα που μου τα αύξησε είμαι καλύτερα ακολούθησε τη θεραπεία σου κατά γράμμα και αν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ψυχοθεραπεία .σε καταλαβαίνω απόλυτα δεν είσαι μόνη σε αυτό το Γολγοθά .το μυαλό παίζει άσχημα παιχνίδια.

Junior Member
    Και πώς την παλεύεις ρε συ ..εγώ δεν πρέπει να πάρω χάπια γιατί προσπαθώ για το δεύτερο παιδάκι .Τουλάχιστον μου δίνει κουράγιο το ότι δεν είμαι η μόνη

Member
    Είναι πολύ δύσκολο δεν στο κρύβω.αυτες οι σκέψεις σου καταστρέφουν την καθημερινότητα.αν θες την γνώμη μου σαν μια παθουσα καλύτερα πρώτα να ρυθμίσεις το θέμα σου και ύστερα να προχωρήσεις με το δεύτερο.πρεπει πρώτα να κοιτάξεις τον εαυτό σου για να μπορείς να ανταπεξέλθεις και με τα παιδιά.δεν είσαι μόνη αν σου πω όταν έχω υποτροπές τι σκέφτομαι θα πάθεις .δεν σου λέω για να μην σου βάλω κι άλλες σκέψεις.ο ψυχίατρος μου χει πει πως όλοι έχουν παρά οικίες σκέψεις απλά βλέπουν πόσο χαζές είναι και τις προσπερνούν.εμεις τις σκεφτόμαστε αλλά έχουμε μια ανισορροπία στον εγκέφαλο και παθαίνει σαν λοξιγκα.νομιζουμε ότι επειδή τις σκεφτήκαμε θα τις πράξουμε.και γιγαντώνονται μέσα στο μυαλό μας πολλαπλασιάζονται .πρώτα κοίτα να ρυθμίσεις το μυαλό σου και ύστερα κάνε το παιδάκι σου και κορίτσι μου.