Results 1 to 5 of 5
-
28-07-2024, 23:16 #1
Φόβος να μετακινηθω μόνη μου , νιώθω ότι θέλουν να μου κάνουν κακό.
Παιδιά καλησπέρα,
Έχω κάποιο καιρό που φοβάμαι να παίρνω τα μέσα μόνη μου και να πηγαίνω σε λίγο πιο μακρινά μέρη π.χ κέντρο στην Αθήνα μόνη μου, ακόμη και για τη δουλειά μου. Πάω πχ στη στάση 7.30 το πρωί και αν βρίσκεται κάποιος άνδρας στη στάση η κάποιος που με κοιτάζει περίεργα η και μέσα στο λεωφορείο κάποιος άνδρας με πιάνει ένα πράγμα να νιώθω ότι κινδυνεύω και θέλω να φύγω.Μαλιστα μου έχει τύχει 2-3 φορές να μου μυρίζει κάτι από κάποιους στο λεωφορείο που με κοιτάζουν και να σκέφτομαι ότι θέλουν να με κάνουν να λιποθυμήσω και να μου κάνουν κακό . Μέχρι και τον οδηγό του λεωφορείου δεν εμπιστεύομαι. Φανταστείτε ότι σημείωνα και τους αριθμούς των πινακίδων των οχημάτων που περνούσαν και μου φαίνονταν ύποπτα. Αυτό πυροδοτήθηκε από μια κοπέλα που ενώ βγαίναμε για καφέ ξαφνικά μου μυρίζε στον καφέ μας κάτι σαν τσιγάρο μαζευόταν περίεργοι τύποι κοντά μας με έπιανε ζαλάδα και πάθαινα κρίση πανικού και απομάκρυνθηκα και το είχα ξαναπάθει και με μια άλλη κοπέλα που βγήκα (όχι γνωστές μου , έτυχε να βγούμε για καφέ ). Είμαι σχεδόν 30 παντρεμένη με τον άντρα μου και έχω ένα παιδάκι , και λαμβάνω αντικαταθλιπτικό και κάνω ψυχοθεραπεία. Αλλά ειλικρινά βασανίζομαι.. το έχω ξαναπάθει πριν 1 χρόνο και σε μαγαζί που πήγα να με βάψουν για μακιγιάζ ήταν κάποιος που με κοιτάζε επίμονα οπότε με έπιασε άγχος ότι θέλει να μου προκαλέσει κακό και σηκώθηκα και έφυγα. Αυτά .. δηλαδή φόβος με τους άλλους και κυρίως άνδρες η περιεργους σε μέρη μακριά από το σπίτι μου.
- 29-07-2024, 10:02 #2
Υπάρχουν οι παράλογοι φόβοι οι οποίοι έχουν τις απαρχές τους σε αρνητικά μας βιώματα αλλά και οι κακόβουλες συμπεριφορές των άλλων όταν μας εκλαμβάνουν για εύκολη λεία.
Άμα σου έκανε κάποιος κακό παλιά ή έπαθες κάποιο κακό, οτιδήποτε πλέον στη σκέψη σου μοιάζει με την αιτία εκείνου του κακού σε κάνει να φοβάσαι και να παίρνεις προστατευτικά μέτρα ή να αποφεύγεις χώρους ή συναναστροφές που με βάση τη σκέψη σου θα μπορούσαν να ξαναοδηγήσουν σε εκείνο το αποτέλεσμα. Η σκέψη μας φτάνει κάποτε σε τέτοιο σημείο να επεξεργάζεται εκείνα τα βιώματα που ακόμα και αίτια απομακρυσμένα από εκείνα τα αίτια που μας προκάλεσαν το κακό να τα θεωρεί ύποπτα να προκαλέσουν νέο κακό.
Το εύκολη λεία που είπα θεωρώ πως είναι αλληλένδετο με αυτό που μόλις σου είπα. Άμα ο άλλος είναι παθητικός στη ζωή του, ήρεμος, εύκολα λέει ναι, καλοπροαίρετος, αθώος στη σκέψη και λοιπά συναφή, κάποιοι θα τον εκμεταλλευτούν. Θεωρώ πως αυτό συνέβηκε με τις δυο υποτίθεται φίλες σου. Για να ξεκόψεις απ αυτές και να χεις και υποψίες που βλέπω έχουν βάση σημαίνει πως γι αυτές ήσουν απλά μια γνωστή που της πήραν τον αέρα ή δεν τη σέβονταν. Το ευκολη λεία ισχύει και για τον τύπο που σε κοίταζε επίμονα, εκτός κι αν ήσουν ιδιαίτερα ελκυστική κι έψαχνε αυτός για προσέγγιση για γνωριμία, διότι δεν διαβάζουμε τη σκέψη άλλου.
Αυτά που νιώθεις πηγαίνοντας στη δουλειά θεωρώ πως παρότι έχουν το αίτιο τους εντούτοις είναι διαστρεβλωμένες σκέψεις τις οποίες πρέπει να καταλάβεις ως τέτοιες και να τις απωθεις από τη σκεψη σου, συνάμα να δυναμώσεις, να δείχνεις δηλαδή περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν είσαι μόνη, κι αυτό το τελευταίο απομακρύνει εκείνη την πολύ απομακρυσμένη πιθανότητα να σε προσεγγίσει κάποιος με όχι καλό σκοπό. Νοείται ότι σε χώρους με κόσμο όσο κακές διαθέσεις και να χει κάποιος φοβάται να πράξει.
Φαντάζομαι τέτοια έχεις μάθει στην ψυχοθεραπεία κι απομένει η εφαρμογή στον ύψιστο δυνατό βαθμό.
Κι άλλη απόδειξη της διαστρέβλωσης το ότι κανένα από τα οχήματα που πέρασαν από δίπλα σας, κανένας οδηγός ή επιβάτης λεωφορείου δεν σου έκανε κακό. Όλοι κοιτάζουν τους άλλους και ειδικά γυναίκες κι αυτό θα πρέπει να σου είναι αδιάφορο.
Απόφευγε να βγάζεις τέτοια αισθήματα στο σπιτι, μάλλον το σπίτι θα πρέπει να σου είναι πηγή δυναμης για να ξεπεράσεις αυτά τα θεματα με τον καιρό και την εσωτερική εργασία.γιάννης
29-07-2024, 10:45 #3
Έχεις περάσει κάποιο τραυματικό περιστατικό με άντρα ή έχεις τρομοκρατηθεί με αυτά που βλέπεις στις ειδήσεις πχ;
Γιατί οι άντρες να θέλουν να σου κάνουν κακό; Στην πλειοψηφία τους κυκλοφορούν στον δρόμο και δεν πειράζουν καμία γυναίκα και ειδικά το πρωί μέσα σε τόσο κόσμο.
Αν κυκλοφορούσες βράδυ θα το καταλάβαινα. Τότε ναι, βγαίνουν στην γύρα τα περισσότερα ρεμάλια αλλά το πρωί έως νωρίς το βραδάκι κυκλοφορούν νορμάλ άνδρες χωρίς κανένα κακό σκοπό.
29-07-2024, 16:08 #4
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γενικά φαίνομαι καλό παιδί και ίσως αγχωμένη κλπ Αναφορικα με κάποιο τραύμα έχω περάσει μπουλινγκ ως παιδί από τα άλλα παιδιά και έχω περιθωριοποιηθεί πολλές φορές . Εμφανισιακά είμαι πολύ καλά σώμα και πρόσωπο δείχνω προσεγμένη .Εσείς ας πούμε τι θα κάνατε ? Η οδηγία που έχω είναι να μένω στην κατάσταση και να έχω μια συμπεριφορά ασφαλείας όπως πχ να φοράω ακουστικά , να κάνω ότι μιλάω κλπ . Ελπίζω να τα καταφέρω γιατί η καθημερινότητα του να μετακινουμαι σε άγνωστα περιβάλλοντα μου δημιουργεί έξτρα άγχος και τον φόβο αυτο... Γενικά δεν μου αρέσει να κυκλοφορώ μόνη μου.δυσκολευομαι. έχει τύχει κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλο?
29-07-2024, 23:28 #5