ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Επίσης, αν έχει ταλέντο για μαθηματικά, δεν είναι η μόνη επιλογή να γίνει δάσκαλος, μπορεί κάλλιστα να κάνει μάστερ σε άλλα θέματα, όπως στατιστική, data metrics, οικονομικά, θεωρίες παιγνίων και επιχειρηματική στρατηγική, στέλεχος εκτίμησης επιχειρηματικού ρίσκου κ.α. Να σου πω και το εξής, είμαι άνεργος χρόνια και δυσκολευόμουν στο να βρω δουλειές διαχρονικά, ενώ αν το "είχα" με το να μπω σε τάξη και να διδάσκω, μπορούσα άνετα να δουλεύω εδώ και πάνω από δέκα χρόνια συνεχόμενα σαν δάσκαλος ξένων γλωσσών, και αρκετά χρόνια επίσης σαν καθηγητής προπτυχιακών σχολών στο εξωτερικό πάνω σε πολιτικές επιστήμες. Όμως, κωλώνω! Και ο Βασίλης φαίνεται να είναι πιο ντροπαλός, ευαίσθητος και κλειστός από μένα, να μην τον βάλουμε σε σκέψεις για το αν θα νιώθει άνετα να είναι σε μια σκηνή μπροστά σε κόσμο? Ένα θέατρο δεν έχει μόνο 10 άτομα όπως σε φροντιστήριο, μπορεί να έχει πάνω από 100!

Senior Member
    Το ξέρω Eagle guy πως είσαι άξιο παιδί και σε έχει καταστρέψει η εσωστρέφεια σου και σου εύχομαι μια μέρα να καταφέρεις να τα ξεπεράσεις όλα και να κάνεις την ζωή που σου ταιριάζει!
    Όσο για τον Βασίλη, μα αυτό θέλει: Να γίνει ένας πρωταγωνιστής! Το έγραψε άλλωστε.
    Τώρα αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι πολύ μικρος για να ξέρουμε. Θα το δει στην πορεία του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Ναι, αλλά εγώ σαν εσωστρεφής μπορώ να καταλάβω πιο εύκολα πόσο δύσκολο είναι να κάθεσαι μπροστά σε πολύ κόσμο και να πρέπει να δείξεις τι νιώθεις, να πεις, να κάνεις κινήσεις, χορευτικά. Επίσης, είναι και το θέμα των δημοσίων σχέσεων, μην νιώθει πάλι μόνος επειδή ενδέχεται να είναι όλη την ώρα με ένα σωρό νοματαίους στις πρόβες και μπορεί όλοι οι άλλοι να κάνουν πηγαδάκια και αυτός να είναι στην απέξω, θα το αντέξει? Στο σχολείο δεν το αντέχει, όπως δεν το άντεχα κι εγώ. Σε ένα γραφείο είναι πολύ λιγότερος ο κόσμος και η υποχρέωση για μπλα μπλα με τους άλλους. Μην ξεκινήσει αλλάζοντας τις επιλογές του για καλύτερα και καταλήξει να νιώθει χειρότερα όταν έρθει η ώρα να μπει στο επάγγελμα, για αυτό του τα λέμε.
    Να σου πω την αλήθεια δε πέρασε έτσι από το μυαλό μου,δυστυχώς ακόμα και να θέλω να γίνω ηθοποιός,θα περνάω από φοβερό άγχος διότι θα πρέπει να παρουσιάζομαι μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο,να μιλάω,να προσέχω μη ξεχάσω τα λόγια κτλ όπως λέτε. Με τον κλειστό χαρακτήρα μου και ας πούμε "ευαίσθητο" τρόπο σκέψης μου,θα είχα σίγουρα και εκεί θέματα όπως και στο σχολείο(αυτό που λέει ο eagle,θα είχα θέμα με τον κόσμο),διότι πάντα βάζω τα αρνητικά στο μυαλό μου και δε κάνω ποτέ την πρώτη κίνηση.Τώρα καταλαβαίνω,για αυτό οι γονείς μου ήθελαν να ασχοληθώ με κάτι πιο ήσυχο,όπως πληροφορική,νόμιζαν θα βοηθήσει στο να μην έχω προβλήματα λόγω του άσπεργκερ αλλά δε ξέρω. Όμως τότε θα είχα θέματα μοναξιάς πάλι.Γενικά παιδιά ένα μπάχαλο,δε ξέρω,η λύση πιστεύω είναι να βρω κάτι ήρεμο,αλλά να μην είναι και βαρετό.Όσο αφορά για ηθοποιός να κάνω μία προσπάθεια και μετά να κρίνω και να αποφασίσω άμα θέλω να συνεχίσω ή όχι.Νομίζω αυτό βλέπω το πιο σωστό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Το ξέρω Eagle guy πως είσαι άξιο παιδί και σε έχει καταστρέψει η εσωστρέφεια σου και σου εύχομαι μια μέρα να καταφέρεις να τα ξεπεράσεις όλα και να κάνεις την ζωή που σου ταιριάζει!
    Όσο για τον Βασίλη, μα αυτό θέλει: Να γίνει ένας πρωταγωνιστής! Το έγραψε άλλωστε.
    Τώρα αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι πολύ μικρος για να ξέρουμε. Θα το δει στην πορεία του.
    Θα δείξει Χάρλευ,πιο πολύ όμως να ξέρεις αγχώνομαι ότι θα φταίει η διάγνωση μου άμα πάει κάτι στραβά.Είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα σε αυτή τη κοινωνία άμα είσαι εσωστρεφής και ειδικά με άσπεργκερ,όμως υπάρχουν τόσοι με άσπεργκερ που πέτυχαν και έφτασαν ψηλά,θα μπορούσα να προσπάθησω,αλλά δε ξέρω,φοβάμαι οι αρνητικές σκέψεις μη με καταστρέψουν.Γενικά έλαβα πολύ σοβαρά υπόψιν τι μου είπε και ο Eagle.

Senior Member
    Όλοι σου μίλησαν πολύ σωστά, και ο Eagle guy kai h Joanna, απλά εγώ δεν θέλω να σε αποθαρρύνω. Θέλω να κρατήσεις τον ενθουσιασμό σου για την ηθοποιία και να καταλάβεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις αν το θέλεις πάρα πολύ, παρά τις όποιες δυσκολίες κι αν υπάρχουν, που υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν ήθελα να σου κόψω τα φτερά με δυο λόγια. Και γιατί να το κάνω άλλωστε, αφού αλήθεια πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Βέβαια είσαι πολύ μικρός και ίσως αλλάξεις γνώμη και αφήσεις την ηθοποιία αλλά αυτό θα το βρεις εσύ. Εμάς μας ρώτησες γι' αυτο το θέμα και πάνω σε αυτό σου δώσαμε απαντήσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vasilis125 View Post
    Κάτι τελευταίο,πιστεύω άμα γινόμουν ηθοποιός θα με βοηθούσε και στο άσπεργκερ γιατί θα είχα επαφή με αρκετό κόσμο και θα πάλευα με τους φόβους μου. Θα είχα μία φοβερή ζώη πραγματοποιώντας όλες τις επιθυμίες μου.
    Αυτά έλεγες στο πρώτο σου ποστ με ενθουσιασμό. Τώρα ξαφνικά που επηρεάστηκες λες

Να σου πω την αλήθεια δε πέρασε έτσι από το μυαλό μου,δυστυχώς ακόμα και να θέλω να γίνω ηθοποιός,θα περνάω από φοβερό άγχος διότι θα πρέπει να παρουσιάζομαι μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο,να μιλάω,να προσέχω μη ξεχάσω τα λόγια κτλ όπως λέτε.
    Πόσο γρήγορα άλλαξες γνώμη και επηρεάστηκες αρνητικά βλέπεις;

Senior Member
    Πάντως, υπάρχουν ντροπαλοί εσωστρεφείς που έγιναν άνετοι με τον κόσμο με την τριβή, τις παρουσιάσεις μπροστά σε κόσμο, με πράγματα που τους αύξησαν την αυτοπεποίθηση, δεν είσαι χαμένος από χέρι. Απλά μην βάλεις όλα τα χαρτιά σου στην ηθοποιία, φυσικά να το προσπαθήσεις όμως! Και όσον αφορά τη μοναξιά στα επαγγέλματα που μπορεί να κάνεις από το σπίτι, έχω να σου πω ότι αν έχεις φίλους για τον ελεύθερο χρόνο σου, δεν θα σε πειράζει αυτό. Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε σε γραφείο με κόσμο, εγώ θα ήμουν τελείως οκ αν δούλευα κάποιες ώρες από το σπίτι, ας πούμε σε μεταφράσεις, και μετά το απόγευμα να βγαίνω με παρέα! Γιατί και στο γραφείο, όχι ότι θα σου κάνουν μπούλινγκ όταν θα είσαι ενήλικος, δεν είναι σαν το σχολείο, αλλά αν είσαι ευαίσθητος και δεν βρεις κάποιον να κολλήσεις εκεί, πάλι άβολα θα νιώθεις που οι άλλοι θα κάνουν τα πηγαδάκια τους και θα κανονίζουν για καφέ ή φαγητό μετά τη δουλειά, και εσύ μπορεί να είσαι στην απέξω. Γενικά, η δουλειά είναι για να επιβιώνουμε, δεν είναι απαραίτητα για να κάνουμε φίλους εκεί. Φίλους κάνεις από τη σχολή, το ίντερνετ και από δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου (χορός, σκάκι, βυζαντινή μουσική, δημοτικό γήπεδο μπάσκετ κλπ), και αν κάτσει και φίλος στη δουλειά, έχει καλώς!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Πάντως, υπάρχουν ντροπαλοί εσωστρεφείς που έγιναν άνετοι με τον κόσμο με την τριβή, τις παρουσιάσεις μπροστά σε κόσμο, με πράγματα που τους αύξησαν την αυτοπεποίθηση, δεν είσαι χαμένος από χέρι. Απλά μην βάλεις όλα τα χαρτιά σου στην ηθοποιία, φυσικά να το προσπαθήσεις όμως! Και όσον αφορά τη μοναξιά στα επαγγέλματα που μπορεί να κάνεις από το σπίτι, έχω να σου πω ότι αν έχεις φίλους για τον ελεύθερο χρόνο σου, δεν θα σε πειράζει αυτό. Δεν χρειάζονται όλοι να πάνε σε γραφείο με κόσμο, εγώ θα ήμουν τελείως οκ αν δούλευα κάποιες ώρες από το σπίτι, ας πούμε σε μεταφράσεις, και μετά το απόγευμα να βγαίνω με παρέα! Γιατί και στο γραφείο, όχι ότι θα σου κάνουν μπούλινγκ όταν θα είσαι ενήλικος, δεν είναι σαν το σχολείο, αλλά αν είσαι ευαίσθητος και δεν βρεις κάποιον να κολλήσεις εκεί, πάλι άβολα θα νιώθεις που οι άλλοι θα κάνουν τα πηγαδάκια τους και θα κανονίζουν για καφέ ή φαγητό μετά τη δουλειά, και εσύ μπορεί να είσαι στην απέξω. Γενικά, η δουλειά είναι για να επιβιώνουμε, δεν είναι απαραίτητα για να κάνουμε φίλους εκεί. Φίλους κάνεις από τη σχολή, το ίντερνετ και από δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου (χορός, σκάκι, βυζαντινή μουσική, δημοτικό γήπεδο μπάσκετ κλπ), και αν κάτσει και φίλος στη δουλειά, έχει καλώς!
    Από ότι φαίνεται,έτσι όπως το λες προτεραιότητα είναι να βρω έστω 2-3 φίλους να έχω μία μικρή έστω παρεούλα,πιστεύω πως άμα γίνει αυτό θα μπορώ να σκεφτώ και πιο λογικά με τι θα ήθελα να ασχοληθώ πιο σίγουρα,μπορεί και τότε να θέλω να γίνω ηθοποιός.Όμως όπου και να πάω δεν έχω καλές σχέσεις με τους άλλους,όπως τώρα το πάμε σε άλλο θέμα,άλλη φορά θα το συζητήσουμε,πιθανόν από Σεπτέμβρη που θα έχουν αρχίσει πάλι τα βάσανα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Αυτά έλεγες στο πρώτο σου ποστ με ενθουσιασμό. Τώρα ξαφνικά που επηρεάστηκες λες

Πόσο γρήγορα άλλαξες γνώμη και επηρεάστηκες αρνητικά βλέπεις;
    Όχι δεν άλλαξα γνώμη,απλά έχω κάποιες ανησυχίες,μου έχει κάνει απλά το σχολείο πιο πολύ ζημιά απ ότι φαντάζεσαι και απλά έχω υπερβολικούς φόβους,φυσικά και δε θέλω να τα βάλω κάτω όμως,εδώ δε πήγαινα σε ωραίες εκδρομές στο σχολείο επειδή δεν ήθελα να βλέπω αυτούς τους μη τους χαρακτηρίσω. Δε ξανακάνω τα ίδια λάθη όμως,γιατί πάντα τα παρατούσα για τους άλλους,τέλος όμως πια.

Senior Member
    Όχι δεν άλλαξα γνώμη,απλά έχω κάποιες ανησυχίες,μου έχει κάνει απλά το σχολείο πιο πολύ ζημιά απ ότι φαντάζεσαι και απλά έχω υπερβολικούς φόβους,φυσικά και δε θέλω να τα βάλω κάτω όμως,εδώ δε πήγαινα σε ωραίες εκδρομές στο σχολείο επειδή δεν ήθελα να βλέπω αυτούς τους μη τους χαρακτηρίσω. Δε ξανακάνω τα ίδια λάθη όμως,γιατί πάντα τα παρατούσα για τους άλλους,τέλος όμως πια.
    'Ετσι μπράβο. Να μην τα παρατάς για κανένα και σε πιστεύω ότι το σχολείο σου έκανε πολύ κακό αλλά σύντομα θα τελειώσει και θα αρχίσεις μια νέα ζωή μακριά από αυτούς! Αυτό να σκέφτεσαι και πως δεν θα τους ξανα δεις ποτέ. Αρχίζεις σιγά σιγά και καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και αποκτάς δύναμη και αυτοπεποίθηση κι αυτό είναι πολύ καλό! Δούλεψε το κι άλλο και μόνο σε καλό θα σου βγει! Φαίνεσαι παιδί που παρά τις όποιες δυσκολίες το παλεύει, είσαι παλεστής, το δουλεύεις, δεν το έχεις βάλει κάτω!

Senior Member
    Πέρα από το ότι θες να γίνεις ηθοποιός για να δοκιμάσεις κάτι δημιουργικό και να ξεφύγεις από τη μοναξιά, πώς σου φαίνεται η υποκριτική ως αντικείμενο από αυτά που έχεις μελετήσει μέχρι στιγμής; Πόσα θεατρικά έργα έχεις διαβάσει ως τώρα; Πόσες παραστάσεις είδες το 2024; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου θεατρικοί συγγραφείς; Η αρχαία τραγωδία που διδάσκεστε στο σχολείο, για παράδειγμα η Αντιγόνη, σου άρεσε ως μάθημα, ως νόημα, εμπέδωσες αυτά που πραγματεύεται ο Σοφοκλής; Ποια συστήματα διδασκαλίας ηθοποιίας πιστεύεις ότι προσεγγίζουν καλύτερα τους ρόλους, πχ σύστημα Στανισλάφσκι, Λεκόκ, Γκροτόφσκι;
    Οι καλοί ηθοποιοί έχουν μέσα τους βαθιά κουλτούρα και μόρφωση, διαβάζουν από θεατρικά έργα μέχρι λογοτεχνία και ποίηση. Και μόνο που θα παίξουν στην Επίδαυρο για παράδειγμα, θα πρέπει να μελετήσουν αρχαία τραγωδία και αυτό από μόνο του είναι μεγάλο σχολείο.

Junior Member
    Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου, αλλά μην το βάζεις κάτω. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως δραματική σχολή μετά το λύκειο ή αλλαγή κατεύθυνσης. Μίλα με καθηγητές ή έναν σύμβουλο για καθοδήγηση. Ακόμα υπάρχει χρόνος να κυνηγήσεις το όνειρό σου.

Page 2 of 2 FirstFirst 12