ΑΔΙΕΞΟΔΟ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Member

ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Καλησπέρα,
    Είναι στιγμές που αισθάνομαι παντελώς αδύναμη.
    Νιώθω ότι δεν έχω καταφέρει στην ζωή μου τίποτα το αξιόλογο, νιώθω άδεια.
    Αισθάνομαι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα και ότι το μόνο που έχω κατορθώσει είναι μια γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και μερικά χάπια για να κοιμάμαι τα βράδια.

Senior Member
    Υπερβολικό να νιώθεις ότι δεν έχεις πετύχει κάτι το αξιόλογο. Κάτι θα έχεις πετύχει, όπως όλος ο κόσμος, είτε ακαδημαϊκά, είτε εργασιακά, είτε οικογενειακά.
    Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πετύχει περισσότερα, σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που περνούν πολύ χειρότερα από εσένα. Φαντάσου για παράδειγμα έναν που έχει χάσει το παιδί του, έναν καρκινοπαθή που ξέρει ότι του μένουν λίγοι μήνες ζωής, έναν που παλεύει χρόνια με μια σοβαρή αναπηρία σωματική ή ψυχική, δεν εργάζεται, δεν έχει κοινωνική ζωή, δεν μπορεί να ζήσει ανεξάρτητος και παίρνει μια μικρή αναπηρική σύνταξη.
    Πότε κατάλαβες ότι ίσως να έχεις ΓΑΔ; Έχεις κάποιον ψυχοθεραπευτή με τον οποίο δουλεύεις το πρόβλημα; Πέρα από έναν καλό ψυχοθεραπευτή που είναι πολύ σημαντικό, έχεις δικούς σου ανθρώπους να σε βοηθήσουν και να σε νοιαστούν; Κάνεις πράγματα για εσένα που σε κάνουν να χαλαρώνεις στην καθημερινότητά σου;

Member
    Έχω διαγνωστεί με ΓΑΔ εδώ και 8 χρόνια.
    Ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερα από εμένα, αλλά δεν σταματά να βασανίζομαι όταν είμαι σε περιόδους έξαρσής του άγχους όπως αυτόν τον καιρό.
    Παρακολουθούμε από ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή. Βασικό μου πρόβλημα είναι ο ύπνος δυσκολεύομαι πολύ, καθώς κοιμάμαι μόνο με χάπια.
    Το τελευταίο διάστημα έχω κλειστεί αρκετά και λόγο θέρους δεν έχω δραστηριότητες.
    Οι μόνοι κοντινοί μου ανθρωποι είναι ο σύζυγός και η καλύτερη μου φίλη.
    Δεν έχω άλλο κοντινό περιβάλλον.
    Επιπλέον μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μια εμμηνόπαυση και φυσικά η αφόρητη ζέστη που δεν βοηθά καθόλου να είμαι σε κίνηση και να σταματώ να υπεραναλύω.

Senior Member
    Έχεις έναν σύζυγο να σε στηρίζει, μια κολλητή φίλη. Τυχερή πολύ τότε που έχεις χτίσει δυο καλές σχέσεις, οικογενειακές και φιλικές. Είδες που έλεγες στην αρχή ότι δεν έχεις κάνει τίποτα το αξιόλογο; Η φάση της εμμηνόπαυσης είναι μια από τις δυσκολότερες στη ζωή κάθε γυναίκας, όλες τα ίδια έχουμε περάσει, περνάμε ή θα περάσουμε κάποτε. Όσο για τη ζέστη, στην Ελλάδα ζούμε με ό,τι συνεπάγεται.
    Θα σου πω και μια ιστορία: Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος επισκέφτηκε τον τάφο του Σαρδανάπαλου στην Κιλικία. Του έκανε εντύπωση ένα ανάγλυφο που είδε: απεικόνιζε έναν άνθρωπο να βαράει το κεφάλι του με τα χέρια του, σαν κάτι να τον έπνιγε, κάτι να τον βασάνιζε. Κάτω από το ανάγλυφο υπήρχε μια επιγραφή. Ο Μέγας-Αλέξανδρος ζήτησε από τους ντόπιους να του τη μεταφράσουν στα ελληνικά. Οι ντόπιοι μετέφρασαν το εξής: "Αυτός είναι ο ξακουστός Σαρδανάπαλος, που έχτισε την Αγχίαλο και την Ταρσό σε μια μόλις μέρα! Ξένε που τον βλέπεις, τρώγε, πίνε, γλέντα τη ζωή σου, γιατί κανένας θνητός δεν αξίζει να το περνάει αυτό (δηλαδή το να χτυπάει το κεφάλι του από τα προβλήματα)".

Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Έχεις έναν σύζυγο να σε στηρίζει, μια κολλητή φίλη. Τυχερή πολύ τότε που έχεις χτίσει δυο καλές σχέσεις, οικογενειακές και φιλικές. Είδες που έλεγες στην αρχή ότι δεν έχεις κάνει τίποτα το αξιόλογο; Η φάση της εμμηνόπαυσης είναι μια από τις δυσκολότερες στη ζωή κάθε γυναίκας, όλες τα ίδια έχουμε περάσει, περνάμε ή θα περάσουμε κάποτε. Όσο για τη ζέστη, στην Ελλάδα ζούμε με ό,τι συνεπάγεται.
    Θα σου πω και μια ιστορία: Κάποτε ο Μέγας Αλέξανδρος επισκέφτηκε τον τάφο του Σαρδανάπαλου στην Κιλικία. Του έκανε εντύπωση ένα ανάγλυφο που είδε: απεικόνιζε έναν άνθρωπο να βαράει το κεφάλι του με τα χέρια του, σαν κάτι να τον έπνιγε, κάτι να τον βασάνιζε. Κάτω από το ανάγλυφο υπήρχε μια επιγραφή. Ο Μέγας-Αλέξανδρος ζήτησε από τους ντόπιους να του τη μεταφράσουν στα ελληνικά. Οι ντόπιοι μετέφρασαν το εξής: "Αυτός είναι ο ξακουστός Σαρδανάπαλος, που έχτισε την Αγχίαλο και την Ταρσό σε μια μόλις μέρα! Ξένε που τον βλέπεις, τρώγε, πίνε, γλέντα τη ζωή σου, γιατί κανένας θνητός δεν αξίζει να το περνάει αυτό (δηλαδή το να χτυπάει το κεφάλι του από τα προβλήματα)".
    Όλη η ιστορία μου είναι εδώ https://toagxoskaiego.blogspot.com/
    αλλά κάποιες μέρες όπως η σημερινή το άγχος είναι μεγαλύτερο από εμένα.

Senior Member
    Τη διάβασα. Κωνσταντίνα μου (δεν ξέρω έχεις το όνομά σου ή ψευδώνυμο), πιστεύω έχεις το πολύ σημαντικό προσόν να αποδίδεις στον γραπτό σου λόγο τα συναισθήματά σου και τα βιώματά σου. Μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που έχουν ΓΑΔ ή άλλα προβλήματα άγχους. Τα τελευταία χρόνια ξέρεις πόσοι είναι στην ίδια κατάσταση και δεν ξέρουν τι έχουν; Υπάρχει μεγάλη άγνοια στον κόσμο, στους γονείς, ακόμα και στους ίδιους τους νέους που έχουν ΓΑΔ και δεν το ξέρουν. Πολλοί υποτιμούν αυτά τα προβλήματα όταν τους τα λένε και απαντούν "ε, σιγά μωρέ και ποιος δεν έχει άγχος;". Κι όμως είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Είσαι ακριβής, σύντομη, περιεκτική. Συνέχισέ το, είναι μια καμπάνια ενημέρωσης. Και βιβλίο μπορείς να γράψεις αν θες. Εγώ βλέπω πάντως ότι έχεις όλα τα φώτα και τη διάθεση να κάνεις ένα πολύ αξιόλογο έργο.

Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Τη διάβασα. Κωνσταντίνα μου (δεν ξέρω έχεις το όνομά σου ή ψευδώνυμο), πιστεύω έχεις το πολύ σημαντικό προσόν να αποδίδεις στον γραπτό σου λόγο τα συναισθήματά σου και τα βιώματά σου. Μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που έχουν ΓΑΔ ή άλλα προβλήματα άγχους. Τα τελευταία χρόνια ξέρεις πόσοι είναι στην ίδια κατάσταση και δεν ξέρουν τι έχουν; Υπάρχει μεγάλη άγνοια στον κόσμο, στους γονείς, ακόμα και στους ίδιους τους νέους που έχουν ΓΑΔ και δεν το ξέρουν. Πολλοί υποτιμούν αυτά τα προβλήματα όταν τους τα λένε και απαντούν "ε, σιγά μωρέ και ποιος δεν έχει άγχος;". Κι όμως είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Είσαι ακριβής, σύντομη, περιεκτική. Συνέχισέ το, είναι μια καμπάνια ενημέρωσης. Και βιβλίο μπορείς να γράψεις αν θες. Εγώ βλέπω πάντως ότι έχεις όλα τα φώτα και τη διάθεση να κάνεις ένα πολύ αξιόλογο έργο.
    Καλησπέρα,
    Κωνσταντίνα είναι το πραγματικό μου άνομα.
    Το γεγονός που με έχει απορυθμίσει εντελώς τον τελευταίο διάστημα είναι η πρώιμη εμμηνόπαυση που συμπαρασείρει και την φίλη μου την ΓΑΔ σε ένα κρεσέντο.
    Ευχαριστώ που με ακούς, διότι όσοι είναι έξω από το χορός ακόμα και οι δικοί μου κάποιες φορές δεν μπορούν να καταλάβουν.
    Επιπλέον συμφωνώ ότι για την ΓΑΔ υπάρχει παντελής άγνοια τύπου χαλάρωσε, κάνε και μια βόλτα στη θάλασσα και θα σου περάσει.
    Last edited by kantli kon; 26-07-2024 at 14:06.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kantli kon View Post
    Καλησπέρα,
    Το γεγονός που με έχει απορυθμίσει εντελώς τον τελευταίο διάστημα είναι η πρώιμη εμμηνόπαυση που συμπαρασείρει και την φίλη μου την ΓΑΔ σε ένα κρεσέντο.
    Ευχαριστώ που με ακούς, διότι όσοι είναι έξω από το χορός ακόμα και οι δικοί μου κάποιες φορές δεν μπορούν να καταλάβουν.
    Επιπλέον συμφωνώ ότι για την ΓΑΔ υπάρχει παντελής άγνοια τύπου χαλάρωσε, κάνε και μια βόλτα στη θάλασσα και θα σου περάσει.
    Σε ολα εχεις δικιο κ σιγουρα εμπειρια....σε αυτο που εχω ν σ προτεινω ειναι να μην ασχολησε ολες τις στιγμες με την γαδ ...διοτι το σωματοπιεις περισδοτερο ....βγες γξα εντονη γυμναστικη ....θα σε βοηθωσει κ σε συνεχεια οι ενδορφινες θα δουλεψουν σαν αντικαταθλιπτικο....εννοω η γαδ θελει φαρμακα κ γυμνστικη και ευχαριστες ασχολιες για να γινετε υφεση......

Καλησπέρα,
    Το καλύτερο όμως είναι το όλα στο μυαλό σου είναι μπορείς να το νικήσεις ????

Member
    Quote Originally Posted by amorphis4 View Post
    Το καλύτερο όμως είναι το όλα στο μυαλό σου είναι μπορείς να το νικήσεις ????
    Το γνωρίζω αυτό αλλά κάποιες φορές η χημεία του μυαλού είναι λίγο λάθος και πέφτεις μέσα στην τρύπα πάλι.
    Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια απλή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω.

Senior Member
    Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια απλή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω.
    πολύ ωραίο αυτό μου έφτιαξε τη διάθεση