Results 1 to 12 of 12
Thread: Θέλω την άποψη σας
-
01-08-2024, 19:56 #1
Θέλω την άποψη σας
Καλησπέρα,
Θέλω να μου πείτε την άποψη σας για τα συμπτώματα τα οποία πιστεύω ότι είναι συμπτώματα και εάν είχατε ίδια συμπτώματα και εάν πρέπει να πάω σε ψυχίατρο να τον συμβουλευτώ.
1. Έχω εμβοές. Οι εμβοές είναι σε χαμηλή ένταση και καμια φπρα δεν τις έχω. Ποιο παλιά την περίοδο που οι γιαγιάδες μου πέθαναν είχα εμβοές σε υψηλή ένταση.
2. Ακούω φωνές όταν είμαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Παράλληλα οταν αυνανίζομαι και με πιάνει υπνηλία και ακούω φωνές. Αλλά, όταν είμαι σε εγρήγορση δεν ακούω φωνές.
3. Καμια φορά όταν είμαι μόνος νιώθω φοβία και έχω το αίσθημα ότι κάποιος είναι από πίσω μου και γυρνάω να κοιτάξω. Αυτό πιστεύω το κάνω διότι νιώθω φοβία.
4. Μνήμη: Καμιά φορά ξεχνάω μικροπράγματα τα οποία δεν έχω συνηθίσει ακόμα. Όπως την κάρτα του γυμναστηρίου στο σπίτι. Ξέχασα το μαγιό μου στο κολυμβητήριο. Καμια φορά όταν γράφω ξεχνάω μια λέξη στην πρόταση που γράφω ή καμια φορά ΚΑΝΩ λάθος και πάω να ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μου με τα κλειδιά της δουλειάς.
5. Είχα περάσει περιόδους άγχους με την δουλειά μου και περιόδους που ήμουν στεναχωρημένος με τον θάνατο των παππούδων μου.
6. Περνανε ιδέες από το μυαλό μου που είτε αγχώνουν είτε με θυμώνουν. Συν περνάνε μνήμες από την παιδική μου ηλικία που έχει να κάνει με τους γονεις μου και θυμώνω και νευριάζω.
7. Μέχρι προσφάτως όταν ξυπνούσα είχα θυμωμένο ύφος/βλέμμα σκεφτόμουν συνέχεια τα προβλήματα μου ή τις άσχημες μνημες και έπιανα τον εαυτό μου να παραμιλά. Συν του ότι είχα υψηλής έντασης εμβοές. Αυτό όμως περνούσε μετά από 2-3 ώρες και η διάθεση μου έφτιαχνε.
8. Παράλληλα περνάνε ιδέες φόβου μην ΚΑΝΩ καλό σε κάποιον άνθρωπο. Αυτό μου δημιουργήθηκε από το ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ με το τρελό που με αποκαλούσαν. Δεν θα έκανα ποτέ ΚΑΚΟ σε κανέναν και ούτε στον εαυτό μου. Αλλά εδώ έχω να πω ότι η ίδια η κοινωνία μπορεί να σε τρελανει.
Συν θα ήθελα να πω ότι υπήρχε αρκετός κόσμος που με αποκαλούσε «τρελό» ή «ψυχοπαθή» με τρόπο άθλιο και ξεφτιλισμένο. Όπως να με βρίζουνε χαμηλόφωνα πίσω από τα αυτιά μου ή πίσω από την πλάτη μου. Αυτό το πράγμα με έκανε έξω φρενών και συνάμα μου δημιουργούσε πρόβλημα γιατί το επαναλάμβανα στον εαυτό μου. Ένιωθα ότι μου βάζανε αυτές τις ιδέες στο μυαλό μου και εγώ το επαναλάμβανα στον εαυτό κάνοντας μου κακό.
Ναρκωτικά δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου. Ούτε αλκοολικός είμαι. Είμαι 34 στα 35 έτη.
Παρακαλώ πείτε μου την άποψη σας εάν συμπτώματα ψύχωσης ή άλλης ασθένειας και θα πρέπει να πάω να δω ψυχίατρο? Γενικά η ψυχολογία μου έχει φτιάξει και έχω χαμηλής έντασης εμβοές και καμια φορά ακούω φωνές όταν αυνανίζομαι και με πιάνει υπνηλία. Συν πλέον ο κόσμος δεν με βρίζει τρελό ή ψυχοπαθή γιατί μάλλον δεν έχω το θυμωμένο ή το καταθλιπτικό βλεμμα.
- 01-08-2024, 20:41 #2
Μια χαρά είσαι που να δεις πως είναι οι άλλοι
01-08-2024, 21:27 #3
01-08-2024, 21:47 #4
Οι άλλοι είναι ζωντοβολα κ δεν αντέχουν το παραμικρό
02-08-2024, 10:27 #5
Έχεις διαγνωσθέι με σχιζοφρένεια; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις έναν γιατρό λέγοντάς του αυτά τα συμπτώματα αλλά νομίζω τα συμπτώματα είναι ακετά ήπια για να ανησυχήσεις πολύ για την ώρα. Εγώ ακούω φωνές σχεδόν 24/7 και μερικές φορές βλέπω και πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Έχω συζητήσεις με τις φωνές μου και μου λένε να κάνω πράγματα, τα οποία σχεδόν πάντα αγνοώ.
02-08-2024, 11:22 #6
Πώς την παλεύεις ρε precomos ? Εγώ ρε φίλε μου όταν είμαι μέσα σε ψύχωση το νιώθω ότι δεν είμαι καλά αλλα δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Έχω μικρά παραλληρήματα. Πριν 2 χρόνια πού ήμουνα άσχημα 2-3 εβδομάδες την πάλεψα έτσι όπως είσαι εσύ συνέχεια . Ειλικρινά πώς την παλεύεις δεν ξέρω
02-08-2024, 11:24 #7
Καλημέρα όχι δεν έχω διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια. Οι φωνές που ακούω είναι μόνο μεταξυ υπνου και ξύπνιου μέχρι να κοιμηθώ. Ευτυχώς δεν ακούω φωνές όταν είμαι σε εγρήγορση. Δηλαδή τωρα. Έχω βρει άρθρα για αυτές τις ακουστικές ψευδαισθήσεις που δημιουργούνται όταν εισαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και τις παθαίνει αρκετός κόσμος. Στα αργά έλεγε ότι δεν είναι λόγος ανησυχίας. Αλλά επειδή στην ζωή μόνος είμαι και θέλω να φροντίσω τον εαυτό μου και να μην πάθω χειρότερα γιατί ποτέ δεν ξέρεις.
02-08-2024, 12:59 #8
02-08-2024, 22:22 #9
Οι φωνές είναι ήπιες με φάρμακα. Αν δεν είμαι σε αγωγή ξεφέυγει ΤΕΛΕΙΩΣ, ακούω εξωτερικούς ήχους, βλέπω πράγματα, νιωθώ πράγματα, μυρίζω και γεύομαι κιολάς. Όταν έχω μόνο ήπιες φωνές και σπάνια οπτικά τη παλέυω καλά. Απλά έχω μάθει να αγνοώ ό,τι δεν είναι φυσιολογικό αν πχ. μου πούν οι φωνές να κάνω κάτι.
02-08-2024, 22:26 #10
Δε νομίζω πως έχεις σχιζοφρένεια προσωπικά σύμφωνα με αυτά που έχω βιώσει/βιώνω εγώ αλλά δεν είμαι γιατρός κιόλας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις έναν ειδικό κατα τη γνώμη μου.
Επίσης ναι, αυτα που λέω είναι ψιλοήπια συμπτώματα σχιζοφρένειας.
03-08-2024, 03:58 #11
θα ελεγα να πας σε εναν ψυχοθεραπευτη, για αρχη.
νομιζω οτι χρειαζονται συζητηση και διαχειριση αυτα που σου προκαλουν ανησυχια και θυμο.
δεν επιτρεπονται οι διαγνωσεις , αλλα μου φαινεται αλλο πραγμα. οχι σχιζοφρενεια. πιστευω οτι αν ψυχοθεραπευτεις με καποιον καλο που θα σου ταιριαξει, θα βρεις βοηθεια.
10-08-2024, 01:53 #12
δεν εχεις σχιζοφρενεια με βαση αυτα τα συμπτωματα που περιγραφεις οι εμβοες δημιουργουνται σε πολλους φυσιολογικους ανθρωπους αν περασουν καποιον ιο που τις δημιουργησε οπως και ο κορονοιος εχει αφησει σε πολλους εμβοες ή ακουν πολυ δυνατα την μουσικη και απο τον δυνατο ηχο δημιουργηθουν εμβοες. επισης οι παραισθησεις που περιγραφεις οτι σου συμβαινουν την ωρα που παει να σε πιασει ο υπνος ειναι αποτελεσμα της υπνικης παραλυσης ή παραλυση υπνου που συνοδευνται απο παραισθησεις την ωρα που σε πιανει ο υπνος και ειναι απολυτα φυσιολογικο χωρις να σημαινει οτι νοσουν απο ψυχωση συμβαινει σε πολλους φυσιολογικους ανθρωπους αρα δεν ειναι σχιζοφρενεια αυτο που περιγραφεις.η σχιζοφρενεια ειναι απωλεια της επαφης με την πραγματικοτητα και συνοδευεται απο παριασθησεις στην ξυπνια κατασταση παραληρηματα κοινωνικη αποσυρση παραμεληση της υγιεινής και γενικα χωρις τα φαρμακα ενας σχιζοφρενης καταληγει αστεγος και σε μερικες περιπτωσεις ειναι τοσο δυλειτουργικοι που δεν τρωνε και τιποτα.
και για να καταλαβεις την υπναγωγικη παραλυση δες το επομενο λινκ απο την βικιπαιδια που την εξηγει αυτη την διαταραχη
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0...BD%CE%BF%CF%85