Στερητικά Διακοπής Αγχολυτικών.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Στερητικά Διακοπής Αγχολυτικών.

Καλησπέρα στο forum. Μια μικρή περιγραφή μέχρι να φτάσω στην ερώτησή μου. Πριν 2 χρόνια διαγνώστικα αρχικά με αγχώδη διαταραχή (είχα κάποιες κρίσεις πανικού) , στη συνέχεια με κατάθλιψη, μετα με διπολική, και τελος με συναισθηματική διαταραχή. Έχω νοσηλευτεί 3 φορές. Το αποτέλεσμα; Να με μπουκώσουν χάπια. Έφτασα σε σημείο να μη νιώθω τίποτα (ζόμπι) , να φοβάμαι τα πάντα, μια βόλτα για καφέ, την εργασία και πολλά άλλα. Μου έχουν δώσει ότι φάρμακο μπορείτε να φανταστείτε. Όλα είχαν παρενέργειες. Τελευταίο μιξ χαπιών ήταν το εξής : 1) Ταβορ 2) μινιτραν 3) reagila και κατι αντιψυχωτικά που δεν θυμαμαι πως τα λενε. Η γιατρος μου απο τη μια μου ελεγε πως δεν εχω τιποτα, και απο την αλλη με μπουκωνε. Αποφασισα λοιπον να τα σταματησω. Πρωτα εφυγαν το reagila και τα αντιψυχωτικα παντα σε συννενοηση μαζι της. Οταν εφτασε η στιγμη για τα τελευταια 2, ταβορ και μινιτραν, δεν μου τα εκοβε. Πραγματικα ημουν ενταξει, ουτε κρισεις, ουτε στεναχωριες ουτε τιποτα. Εχουν καποιο κερδος απο αυτο; Δεν γνωριζω. Τα παραπάνω με έκαναν να σιχαθώ οποιαδήποτε επαφη με ψυχίατρο. Εχω αλλάξει πολλους σε αυτό το διαστημα. Αποφασισα λοιπον να τα σταματήσω μόνος μου πολύ πολύ σταδιακα. Το μινιτραν εφυγε πολυ γρήγορα χωρις καποια παρενεργεια. Μου εμεινε τωρα το ταβορ. Επαιρνα 3 χαπια τη μερα των 2.5mg. Το μείωσα στα 2, μετα στο 1, μετα στο μισο, και τωρα 1/4. Καθε εναλλαγη κρατουσε περιπου 3 εβδομαδες μεχρι να προχωρησω στην επομενη μειωση. Φτανουμε στο παρον. Είμαι περιπου 2 εβδομαδες με 1/4 και την τελευταια εβδομαδα, βιωνω τα λεγομενα στερητικα. Αγχος, ζαλαδα, τρεμουλο, δεν μπορω να συγκεντρωθω, εξαντληση, θολουρα, ασχημο υπνο, ημικρανιες, και τελος μεγαλο προβλημα με τη μνημη μου. Έχω κανει σημαντικα βηματα στη ζωη μου, εχω προχωρησει με δουλειες, εχω επιστρεψει στις ασχολιες και τα χομπυ μου κλπ. Δε θελω σε καμια περιπτωση να ξαναπεσω. Οι ερωτησεις μου ειναι : Είναι οντως στερητικα τα παραπάνω; Πόσο διαρκούν; Ευχαριστω ! :)

Senior Member
    Μπορεί και να είναι. Μπορεί όμως να οφείλεται στους ίδιους λόγους και αιτίες που την πρώτη φορά εκδηλώθηκαν ως κρίσεις πανικού. Αν έχεις δυνατότητα οικονομική για ψυχοθεραπεία στη συστήνω. Αλλιώς ίσως χρειαστεί να πάρεις κάποια αγωγή, δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή θα περιλαμβάνει τόσα χάπια όσα έπαιρνες πριν. Αυτό είναι και ζήτημα του γιατρού στον οποίο θα απευθυνθείς, η επιλογή δηλαδή της αγωγής. Μη το δαιμονοποιεις, αν κάποιο φάρμακο σε βοηθήσει κράτα το ανεξάρτητα από την ψυχοθεραπεία.

Senior Member
    δεν μπορω να καταλαβω πως δεχτηκες σαν εξηγηση το οτι "δεν εχεις τιποτε", εφοσον σε φορτωσε με 4- 5 φαρμακα... δουλευομαστε;
    οποιος δεν εχει τιποτε, δεν παιρνει και τιποτε!
    επρεπε να ζητησεις εξηγησεις...

επισης, στην διακοπη ολων , θεωρω πως επρεπε να ζητησεις συνεργασια με καποιον γιατρο που να εμπιστευεσαι.
    συμφωνω με τον απο πανω, οτι καλο ειναι να κανεις ψυχοθεραπεια εφοσον σταματησες τα χαπια κι ΑΝ κρινετε με τον ψυχοθεραπευτη οτι καποιο χαπι ειναι απαραιτητο για να εισαι καλα, να το παρεις σε οσο μικροτερη δοσολογια κρινει ο γιατρος που θα απευθυνθεις...

Senior Member
    Αφού λες πως έχεις νοσηλευτεί 3 φορές τότε είχες σοβαρό πρόβλημα και χρειαζόσουν χάπια. Αυτό σημαίνει ότι είσαι επιρρεπής και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς χάπια, θα υποτροπιάσεις κάποια στιγμή πάλι. Το ταβόρ δεν στο έκοβε γιατί είναι βασικό χάπι και σε κρατούσε στα ίσια σου. Αφού το έκοψες μόνος, ναι τα συμπτώματα που γράφεις είναι στερητικά και μπορεί να κρατήσουν και μήνα ή μπορεί να σε ωθήσουν μέχρι και σε υποτροπή. Συν οτι παίζει να βιώνεις και στερητικά από το μινιτράν που έκοψες κι ας πέρασε καιρός.

Εγώ θα σου συνιστούσα να παίρνεις κανονικά το ταβόρ τουλάχιστον και να το κόψεις εάν και μόνο τότε συμφωνήσει κάποιος ψυχίατρος. Μόνος σου μην κάνεις πειράματα γιατί πολύ εύκολα μπορεί να υποτροπιάσεις από εκεί που δεν το περιμένεις όπως σου είπα.

Senior Member
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Απαγορεύονται οι προτροπές για λήψη ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής.
    Last edited by Aeon; 05-08-2024 at 14:03.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. Απαγορεύονται οι προτροπές για λήψη ή διακοπή φαρμακευτικής αγωγής.

Δηλαδή ο διαβητικός αν κόψει την ινσουλίνη δεν τρέχει τίποτα. Δεν θα ανέβει το ζάχαρο 300. Και ο καρδιοπαθής αν κόψει το υπερτασικό πάλι τι έγινε, δεν θα πάει η πίεση στο 20.
    Τα παίρνουν και τα κόβουν όποτε θέλουν ρε φίλε δεν τρέχει τίποτε!

Έτσι κι εδώ το παιδί με 3 νοσηλείες δεν τρέχει τίποτα να μην παίρνει χάπια. Αποφάσισε πως έγινε καλά μόνος του ενώ το ταβόρ τον κρατούσε σταθερό και ας το κόψει να πάει για τέταρτη νοσηλεία μετά θα σου πω εγώ.

Κατά λάθος τα λες ή είσαι τόσο εγκληματικός;
    Last edited by Aeon; 05-08-2024 at 14:04.