Results 1 to 3 of 3
Thread: Seropram και αύξηση βάρους
-
07-08-2024, 10:03 #1
Seropram και αύξηση βάρους
Καλησπέρα σε όλους. Πριν 2,5 χρόνια ξεκίνησα θεραπεία με μισό seropram την μέρα (10mg) και μισό ζάναξ των 0,25 όποτε νιώθω ότι πρέπει να το πάρω. Αυτές ήταν οι οδηγίες της ψυχιάτρου για 6 μήνες αρχικά. Μετά από έναν χρόνο που αποφάσισα να ξαναπάω, την ρώτησα αν πρέπει να τα διακόψω και μου είπε ότι το seropram είναι ένα σχετικά ήπιο αντικαταθλιπτικό το οποίο μπορώ να το παίρνω και μια ζωή ή να το κόψω σταδιακά όποτε το επιθυμήσω. Οπότε είπαμε να το δούμε πάλι σε 6 μήνες αργότερα. Ποτέ δεν ξαναπήγα και συνεχίζω από μόνος μου να παίρνω αυτό το μισό seropram την μέρα, και μισό ζάναξ των 0,25 όποτε θέλω να κοιμηθώ λίγο πιο πολύ ή πιο βαριά (έχω πάρει πολύ λίγες φορές βέβαια καθώς από τα 2 κουτιά που μου είχε γράψει πριν 2,5 χρόνια, έχω πάρει το ένα). Το θέμα είναι όμως ότι έχω αρκετές παρενέργειες πλέον όπως μεγάλη αύξηση βάρους (20 κιλά περίπου), τριχόπτωση, τρίξιμο στα δόντια, αρκετούς πόνους στο σώμα (τένοντες, μύες, μασχάλες, πλευρά), καμία όρεξη για σεξ και γενικά καμία όρεξη για οποιαδήποτε δραστηριότητα, βόλτες, ταξίδια, να μαγειρέψω κάτι, να συναναστραφώ με κόσμο και γενικά μια ματαίωση. Το μόνο θετικό που είδα, και ήταν κι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησα την θεραπεία και την συνεχίζω ακόμα και σήμερα από μόνος μου, είναι ότι κοιμάμαι πιο εύκολα, όχι πολλές ώρες βέβαια, και σπαστά τις περισσότερες φορές, αλλά κοιμάμαι. Φοβάμαι μην επιστρέψω στις μεγάλες αϋπνίες που με ταλαιπωρούσαν αφάνταστα και στο έντονο άγχος/στρες και δεν το διακόπτω. Υπάρχει άλλος με αυτά τα συμπτώματα και αν έχει βρει κάποια λύση; Όποια συμβουλή καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ πολύ
- 07-08-2024, 12:44 #2
Κοψε το ζαναξ ...δεν το εχεις αναγκη πια ....θα βρεις ρυθμο υπνου μετα απο λιγο καιρο...ξεκινα φουλ γυμναστικη...εβαλες κιλα γιατι τρως κ καθεσε....ολα θ σου περασουν αν ξεκινησοες γυμναστικη συχνη....μην βολευεσε ...το σεροπραμ μπορεις ολη σπυ την ζωη ...δεξ θα παθεος κατι...αλλα ξεβολεψου λιγο με γυμναστικη.. .μην ισε τεμπελa
.
...ολα εσυ τα δημιουργησες απο τεμπελια....κανε την θεραπεια αλλα κανε κ κατι εσυ ...
11-08-2024, 17:44 #3
Καλησπέρα,
Καλό θα ήταν να σταματήσεις τα πειράματα με τα ψυχοφάρμακα και να συμβουλευτείς τον ιατρό σου, αναφέροντας τα παραπάνω.
Το σεροπράμ πάντως δεν έχει σχέση με την πρόσληψη βάρους, το λαμβάνω και εγώ χρόνια.
Σχετικά με τα προβλήματα ύπνου είναι πολυπαρογοντικά, το γνωρίζω από προσωπική πείρα.
Μην αφήνεις όλα αυτά τα συμπτώματα στην μοίρα τους.