Δυστροπος Πατερας και ελλειψη επικοινωνιας 2024
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Unhappy Δυστροπος Πατερας και ελλειψη επικοινωνιας 2024

Γεια σας,θα ηθελα να αναφερθω στην δυσκολη σχεση που εχω με τον πατερα μου γενικοτερα,ισως να μην ειμαι η μονη περιπτωση βεβαιως,οι γονεις γενικοτερα με τον τροπο που μας μεγαλωνουν απο μικρη ηλικια καθοριζουν χαρακτηριστικα του χαρακτηρα και της προσωπικοτητας που θα αναπτυξουμε αργοτερα,ο δικος μου πατερας λοιπον,ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος μεγαλωσε σε μια οικογενεια με αυταρχικο πατερα,χωρισμενους γονεις απο τα 5 του χρονια,εγινε δικαστηριο για την επιμελεια του παιδιου,το οποιο εκρινε για οικονομικους λογους οτι θα πρεπει να αναλαβει ο πατερας του,διοτι η μητερα του αρνηθηκε μην μπορωντας οικονομικα.

Σε αυτη τη φαση,μεγαλωνει με μητρια καθως παντρευτηκε ο δικος του με αλλη γυναικα,εκανε ενα παιδι μαζι της,αρα εχει ετεροθαλη αδελφο απο ιδιο πατερα,η μητερα του παντρευτηκε εναν αλλον με τον οποιο αυτη εκανε ενα παιδι,αρα και απο εκει υπαρχει ενας ετεροθαλης αδελφος,στα 24 του εφυγε απο το πατρικο του(απο το χωριο του) και οταν παντρευτηκε την μητερα μου,ο δικος του πατερας τον απερριψε,δεν του εδωσε ουτε την ευχη του,διοτι εκανε το "λαθος" να παει να βρει την βιολογικη μανα του χωρις να του πει τιποτε,κατι το οποιο δεν ηταν "αποδεκτο".Μαλωσαν και εφυγε για την πολη.

Τωρα,ολα αυτα που εχει περασει αυτος ο ανθρωπος,την πληρωσα την νυψη και εγω στα παιδικα χρονια,καθως δεν ειχε καθολου επικοινωνια με τα παιδια του,δεν ειχε καθολου τρυφεροτητα η συναισθηματα,ενας τυπος κρυος,απολυτος,εγωιστης,πο υ θεωρουσε πως ο ρολος του αρχιζε και τελειωνε με το να φερνει λεφτα στο σπιτι και να καλυπτει 5 υλικα αγαθα.Οταν ημουν σε μικρη ηλικια,τον φοβομουν,εβλεπα κατα διαστηματα να χτυπαει τη μανα μου με οτι επιπτωσεις εχει αυτο.Εμενα αυτα με επηρεασαν,στο να κλειστω στον εαυτο μου,να γινω ατομο φοβιτσιαρικο,να εγκλωβιστω σε μια εσωστρεφης προσωπικοτητα και στο σημερα να πληρωνω ψυχολογους για βρω λυσεις και διεξοδους.

Μεχρι και σημερα,παρα τις προσπαθειες μου,δεν εχω καταφερει να βρω διαυλο επικοινωνιας,κατανοησης,επ ειδη μενω ακομη μαζι στο σπιτι,αφου δεν εχω καταφερει οικονομικα να αντεξω μια ανεξαρτητοποιηση,πχ νοικι σπιτιου,εξοδα αυτοκινητου,με μια basic δουλεια γενικοτερα.Οποτε ανοιγω μια κουβεντα μαζι του,δεν υπαρχει περιπτωση να συμφωνησουμε,ειτε αφορα,οικονομικα,πολιτικα,� �ουβεντα για τον τροπο σκεψης και για τον τροπο ζωης γενικα,δεν ταιριαζουμε που-θε-να,μαλωνουμε,φωναζουμε,δια� �ωνουμε και στο τελος της ημερας δεν μιλιωμαστε.

Εσεις,με τους δικους σας Πατεραδες,πως τα εχετε φερει βολτα,τα εχετε καταφερει?

Senior Member
    Χμμμμ, γενικά και ειδικά τα ρίχνουν όλοι και όλα σε προβληματικά οικογένειακα περιβάλλοντα ....αλήθεια πόσες αγαπημένες (υποθετικά) οικογένειες δεν έχουν εξαρτημένα παιδιά ....παιδιά που μεγάλωσαν με αγάπη και από τους δύο γονείς αλλά στο φινάλε " πέσαμε από τα σύννεφα " πεφτοσυννεφακηδες , ήταν από καλή οικογένεια, ΥΠΕΡανω υποψίας αλλά σκότωσε , βίασε κλπ ....οπότε προσωπική μου άποψη η εκπαίδευση ,το οράμα , κυνήγι ονείρων κλπ είναι ο οδηγός του κάθε άτομου με κοινωνικές επαφές που διευρύνουν την γνώση κλπ . Οπότε ας μην τα ρίχνουμε όλα σε ένα κακό οικογενειακό προβληματικό περιβάλλον και να εστιάσουμε στο δικό μας κόσμο να εξελίξουμε .....

Senior Member
    Οι γονείς έτσι είναι ποιος φταίει μην το ψάχνεις αν θες ψάξε τι ισχύει για το κράτος κ θα μάθεις κ μπορεί να σου βγάλουν ψεύτικη διάγνωση να ξέρεις παίζει κι αυτό είναι κάποιοι που μασ ζηλεύουν να ξέρεις

Senior Member
    Εμένα η κόρη μου έχει θέμα ευτυχώς που πήγα στρατό κι έμαθα να μη μιλάω αλλιωσ θα ήμουν τώρα στον άλλο κόσμο επίσης να ξέρεις μετράει ΠΩΣ γεννήθηκες τέλος φιλική συμβουλή στις ομάδες που πήγα μου είπαν το εξής ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Κ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ Κ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΩ ΔΥΝΑΜΗ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

Senior Member
    ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Senior Member
    ΕΚΑΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΛΟ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ ΚΙ ΕΠΑΙΖΑ ΜΠΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΧΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΙΓΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΝΩ Κ ΚΑΦΕΔΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΒΟΛΕΨΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Senior Member
    Το πρόβλημα είναι το συμπαθητικό με το παρασυμπαθητικο πρέπει να είναι ζυγισμενο αλλιωσ σε επηρεάζει αν δεν είναι ζυγισμενο τέλεια να ξέρετε ότι εγώ αυτό νομίζω

Senior Member
    Δεν καταλαβα τιποτε απο τα μηνυματα σου γενικως,τι σχεση εχει το τσιγαρο,οι καφεδες και το παρασυμπαθητικο συστημα με τον τιτλο του νηματος? Δευτερον,δεν ζητησα απο κανεναν να αλλαξει στα 60+φευγα του,χαρακτηρα,προσωπικοτητ α,συνηθειες η οτιδηποτε,ολοι γνωριζουμε πως ειμαστε μια γενια που αναγκαζεται για οικονομικους κυριως λογους να μενει ακομη με γονεις και αυτο προφανως προκαλει προβληματα,στην επικοινωνια,στην αισθηση μη ελευθεριας η ανεξαρτησιας.

Ο δικος μου ο πατερας,ειναι δυστροπος,δεν εκφραζει συναισθηματα,δεν το εμαθε προφανως να το κανει απο τους δικους του γονεις,ειναι αυταρχικος και απολυτος καποιες φορες και δεν εχει επικοινωνια,δηλαδη,θα ερθει απο τη βολτα του,θα κατσει να φαει το μεσημεριανο του και επειτα,θα καθισει μονος του να δει την τηλεοραση,να διαβασει την εφημεριδα του,να ακουσει με τα ακουστικα τη μουσικη του και δεν θα πει,πως πηγε η δουλεια σημερα,πως ηταν οι διακοπες,γιατι φαινεσαι στεναχωρημενος και χωρις διαθεση κοκ.Απομονωμενος στον κοσμο του και αν του ανοιξεις κουβεντα,πρεπει να συμφωνησεις μαζι του,αλλιως μην κανεις καν τον κοπο.

Senior Member
    Τα ερωτήματα σου θα απαντηθούν αν πασ στρατό όπου σε μαμανε κι αν πεισ κουβέντα πάει χειρότερα τα ερωτήματα θα απαντηθούν αν ρωτήσεις τους στρατιωτικους γιατί κάποιους τουσ σακατευουν

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Τα ερωτήματα σου θα απαντηθούν αν πασ στρατό όπου σε μαμανε κι αν πεισ κουβέντα πάει χειρότερα τα ερωτήματα θα απαντηθούν αν ρωτήσεις τους στρατιωτικους γιατί κάποιους τουσ σακατευουν
    Φίλε,τι ασυναρτησίες γράφεις,ποιος στρατός,τι λες,καταλαβαίνεις τι γράφεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by JohnyK33 View Post
    Φίλε,τι ασυναρτησίες γράφεις,ποιος στρατός,τι λες,καταλαβαίνεις τι γράφεις?
    Μη δινεις σημασια..Πρεπει να βρεις τροπο να προχωρησεις.Το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο,αλλα χρειαζεται ψαξιμο.Επιβαλλεται να βρεις ενδιαφεροντα και να φυγεις απο τον αρνητισμο.Ο δικος μου χειροτερος ειναι,αλλα πλεον δε μ αγγιζουν οι μαλακιες του.Προσπαθησε να κανεις μια νεα αρχη φιλε και να ξεβαλτωσεις..Σιγα σιγα και χωρις μεγαλους στοχους,αλλα μην παραδινεσαι στην αυτολυπηση και αντιστασου.Πανω απο ολα μη ζηλευεις κανεναν,εισαι νεος ανθρωπος και πρεπει να αρχισεις να γουσταρεις με τη ζωη σου

Senior Member

Unhappy

Αισθανομαι εγκλωβισμενος,πιεσμενος,εχ ω μια δουλεια που δεν με γεμιζει,τα λεφτα δεν επαρκουν για να νοικιασω και να φυγω απο το πατρικο,δεν εχω καθολου φιλους η συντροφια και πληττω στη μοναξια,δεν βρισκω ενδιαφεροντα,δεν με γεμιζουν,δεν μου προσφερουν χαρα η ικανοποιηση,ουτε εθελοντισμοι,ουτε χομπυ,ουτε βουνα η θαλασσες η γυμναστικη.

Ο πατερας ειναι ενας αρνητισμος απο μονος του,κατηφεια,μιζερια,διαφω� �ιες,τσακωμοι,καθολου επικοινωνια,καθολου συναισθημα,καθολου στηριξη,να μιλησει με το παιδι του,να ρωτησει πως πηγε η δουλεια,πως πηγαν οι διακοπες,η μητερα πρηζει και κανει body shaming για τα κιλα που πηρα μετα τον κορωνοιο και λογω βαρδιων,κυλιωμενου ωραριου εργασιας,δεν μπορω ευκολα να στρωσω διατροφη και να πειθαρχησω για να τα καψω.

Η ομαδικη ψυχοθεραπεια που κανω εδω και ενα χρονο ειναι μια αργη διαδικασια που ναι μεν βοηθαει λιγο αλλα δεν ειναι αρκετη απο μονη της να δωσει αμεσες λυσεις η ανακουφιση.

Ο πατερας μου ειναι ενας ανθρωπος σκληραγωγημενος και με ψυχικα αποθεματα απο μικρος,αντιθετως εγω μεγαλωσα με τον φοβο,την ανασφαλεια και απεκτησα ευαισθησιες,πληγωνομαι ευκολα,κλεινομαι και απομονωνομαι στον εαυτο μου,νομιζω οτι δεν με θελει κανεις και λειτουργω απλως μηχανικα σε καποιες περιπτωσεις οπως η δουλεια.

Senior Member
    Μεγάλε ούτε εμένα με θέλει κανείς λαρωσε

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Μεγάλε ούτε εμένα με θέλει κανείς λαρωσε
    Οκευ,αλλά εσύ μπορείς να το έχεις αποδεχτεί αυτό,εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ την χρόνια μοναξιά μου.

Senior Member
    Πατέρας,μη συναισθηματικά διαθέσιμος,δεν αγκαλιάζει,δεν εκφράζεται,δεν μοιράζεται.