Ταξίδι
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Thread: Ταξίδι

Senior Member

Ταξίδι

Καλησπέρα σας θα πάω ταξίδι μετά από χρόνια με αεροπλάνο.. Βιέννη με τον σύντροφό μου έχω τόσο ανχος όχι για το αεροπλάνο όσο άμα πάθω κάτι σε ξένη χώρα! Δεν ξέρω καλά αγγλικά ούτε γερμανικά..μόνο ιταλικά που είναι η μητρική μου ..
    Δεν μπορώ γενικά της αλλαγές αλλά τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερα.
    Δεν ξέρω τι να κάνω πετάω σε 4 μέρες

Senior Member
    Παρε ολα τα φαρμακα σου μαζι.
    Παρε μισο ζαναξ πριν την πτηση και θα εισαι περδικι για 4 μερες
    Στο γυρισμο που θα εισαι κουρασμενη και θα φοβασε περισσοτερο παρε 1/4 ζαναξ και ΟΧΙ αλκοολ.
    Καλα στεφανα με το συντροφο

Senior Member
    Ελα να σου πω μια ιστορία. Πάμε πίσω στο 1996 το καλοκαίρι ήταν 17 Ιουλίου και έφευγα από το Ελληνικό για να πάω στη Νέα Υόρκη. Ο,τι γράψω από εδώ και πέρα έχει σημασία.Ήταν καλοκαιρι με καύσωνα τρελό και το αεροπλάνο ήταν φουλ από επιβάτες. Το αεροπλάνο είχε καθυστέρηση τουλάχιστον 3 ώρες στο Ελληνικό ενώ εμείς οι επιβάτες ήμασταν ακόμα μέσα στο αεροπλάνο με air condition ανοικτό και περιμέναμε αφενός να αδειάσουν λίγες βαριές αποσκευές, για να απογειωθεί πιο εύκολα και για να πάρει σειρά στον διάδρομο απογείωσης. Το αεροπλάνο ήταν Boeing-747 όπου ανεβαίνοντας την σκάλα για να επιβιβασθώ σε αυτό, είπα μέσα μου που πάω να ταξιδέψω με αυτό το χρέπι. Ετσι έδειχνε εμφανισιακά. Λίγο πριν απογειωθούμε ο πιλότος μας ενημερώνει πως κάποιες αποσκευές έμειναν στο Ελληνικό και πως θα κάνουμε μία απρόβλεπτη στάση στο Δουβλίνο για ανεφοδιασμό διότι δεν μπορούσαμε να φύγουμε με καύσιμα στην κεντρική δεξαμενή λόγω βάρους. (Κράτα στο μυαλό, καύσωνας, air condition, άδεια κεντρική δεξαμενή καυσίμου από Αθήνα για Δουβλίνο). Απογειωνόμαστε φτάνουμε στο Δουβλίνο, παίρνουμε καύσιμα και αναχωρούμε για Αμερική. Φτάνουμε στην Αμερική με 6 ώρες καθυστέρηση και τέλος καλό όλα καλά. Λίγες ώρες αργότερα το αεροπλάνο αναχώρησε για Παρίσι όπου 20 λεπτά μετά την απογείωση απο το JFK τινάχτηκε στον αέρα από ένα σπινθηρισμό που προκάλεσε γυμνό καλώδιο του air condition που περνούσε μέσα από την κεντρική δεξαμενή καυσίμου που ήταν άδεια και λόγω των αερίων που υπήρχαν στην κενή δεξαμενή προκλήθηκε η έκρηξη. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε εμένα και δεν έγινε απλώς από τύχη!

Λοιπόν από τότε μέχρι τώρα έχω πετάξει 300 φορές και η αλήθεια είναι πως τις πρώτες 200 είχα άγχος έντονο σε σημείο που κάποιες αεροσυνοδοί με καταλαβαίνανε και με ρωτάγανε αν έτρεχε κάτι και όταν τους έλεγα την ιστορία έμεναν κάγκελο μέχρι που τώρα πια δεν με αγγίζει. Θα μου πεις εγώ τι να κάνω; Τίποτα απόλαυσε το, ένα τρίωρο ταξίδι είναι, δεν είναι κάτι. Πιάσε μια θέση σε ένα παράθυρο δίπλα δες το αεροπλάνο να απογειώνεται πάρε και ένα φουσκωτό μαξιλάρι και άραξε για 3 ωρίτσες. Αυτό τίποτα άλλο.

Υ.Γ Η πτήση ήταν η TWA-800 που εξεράγη το αεροπλάνο!. Η πτήση από Αθήνα (ω ναι τα θυμάμαι ακόμα) ήταν η TWA-881.

Senior Member
    Quote Originally Posted by stavrinafly View Post
    Καλησπέρα σας θα πάω ταξίδι μετά από χρόνια με αεροπλάνο.. Βιέννη με τον σύντροφό μου έχω τόσο ανχος όχι για το αεροπλάνο όσο άμα πάθω κάτι σε ξένη χώρα! Δεν ξέρω καλά αγγλικά ούτε γερμανικά..μόνο ιταλικά που είναι η μητρική μου ..
    Δεν μπορώ γενικά της αλλαγές αλλά τα τελευταία χρόνια είναι καλύτερα.
    Δεν ξέρω τι να κάνω πετάω σε 4 μέρες
    Θα περασεις πολυ ωραια...οποτε στηβ πτηση παρε ενα ζαναξν μην σε αγχωσει κ μετα θα ερθουν ολα μονα τους ....θα ξεχαστεις με τοσες εικονες.....κ αν σου ερχετε δυσφορια παρε παλι ζαναξ....απολσυασε το ...θα δεις....μην το χαλας στο μυαλο σου....βοηθησε το μυαλο σου να το απολαυσεις....

Senior Member
    Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ για της απάντησης σας σοκ με το αεροπλάνο....
    Δεν με ενοχλεί το αεροπλάνο η πτήση με ενοχλεί..που θα είμαι εκεί στην Βιέννη μακριά από εκεί που έχω συνηθίσει... φοβάμαι μην πάθω κάτι και δεν ξέρω και των γλώσσα..

Senior Member
    σκέψου πόσα πράγματα θα δεις εκεί, ή μπορείς να πάρεις έναν οδηγό τουριστικό από ένα βιβλιοπωλείο.
    μπορείς να βρεις βασικές φράσεις σε κάποιον οδηγό ή να σου μάθει λίγα αγγλικά κάποιος δικός σου.
    αν πάθεις κάτι είναι πολυ μικρή πιθανότητα εκτιμώ, δες το έτσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by stavrinafly View Post
    Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ για της απάντησης σας σοκ με το αεροπλάνο....
    Δεν με ενοχλεί το αεροπλάνο η πτήση με ενοχλεί..που θα είμαι εκεί στην Βιέννη μακριά από εκεί που έχω συνηθίσει... φοβάμαι μην πάθω κάτι και δεν ξέρω και των γλώσσα..
    Δεν θα πάθεις τίποτα, μην σκέφτεσαι αρνητικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Geo12 View Post
    Παρε ολα τα φαρμακα σου μαζι.
    Παρε μισο ζαναξ πριν την πτηση και θα εισαι περδικι για 4 μερες
    Στο γυρισμο που θα εισαι κουρασμενη και θα φοβασε περισσοτερο παρε 1/4 ζαναξ και ΟΧΙ αλκοολ.
    Καλα στεφανα με το συντροφο
    εσύ τι είσαι ρε γιατρός ή μάγειρας και δίνεις και συνταγές και δόσεις φαρμάκων?

Senior Member
    Καλησπέρα ελπίζω να είσαι καλά; Και εγώ τον ίδιο φόβο έχω με τα αεροπλάνα. Πώς ήταν το ταξίδι σου; Σκέφτομαι και εγώ να πάω με τον άντρα μου Πράγα και Βιένη. Αξίζει σαν χώρα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by ellaki1989 View Post
    Καλησπέρα ελπίζω να είσαι καλά; Και εγώ τον ίδιο φόβο έχω με τα αεροπλάνα. Πώς ήταν το ταξίδι σου; Σκέφτομαι και εγώ να πάω με τον άντρα μου Πράγα και Βιένη. Αξίζει σαν χώρα;
    Εγω π εχω παει πολλες φορες λογω δουλειας η πραγα ινε πιο ωραια φια ζευγαρια...η βιενη ειναι με πολλα μερη επισκεψημα αλα δεν εχεθς κατι να τρελαθεις....η πραγα λογω ποταμιου ειβαι πιοωραια θα ελεγα...εγω προτιμω αλα μερη ....λογωδουλιας γνωριζω πολλες ευρωπαικες πολεις κ εχβ αποψη

Senior Member
    Καλησπέρα σας αύριο πετάμε το πρωί δεν θα πάω Πράγα είναι 3 ώρες με το τρένο είπαμε να μην κάνω και πολλά ...ταξίδι θα πάμε όμως μπρατισλαβα που είναι 40 λεπτά..
    Το έχω συζητήσει με όλους ...με έχουν πιάσει τα ψυχοσωματικά έντερο ταχυκαρδίες.. εννοείται θα πάρω ζάναξ.περνώ καμια φορά όταν έχω ανχος παραπάνω..μου το έχει πει ο ψυχίατρος μου

Senior Member
    Θα σας πω σε λίγες μέρες αναλυτικά..πάντως ότι διαβάζω..γτ διαβάζω πολλά τωρα πριν πάω ..έχω δει τα καλύτερα..απλά είναι ακριβά Χριστούγεννα

Senior Member
    θα μείνετε μέχρι τα χριστούγεννα;

Senior Member
    Καλησπέρα σας όλα καλά ❤️ ήρθα 13 του μήνα και θα φύγουμε αύριο..όταν με πιάνει ανχος περνώ ζάναξ σπάνια και είμαι και χαρά... αξίζει η πολύ αλλά για 2 μέρες γτ τα βλέπεις όλα ...