Results 1 to 15 of 16
-
12-08-2024, 13:01 #1
αχταρμας μεσα στο μυαλο μου... αγχος
Καλημερα σε ολους,
Ειμαι 45 ετων ανδρας, εγινα μπαμπας πριν 2μιση χρονια σε διδυμα αγορια, ενας φιλος μου ειχε πει κανε παιδια και θα δεις τι σημαινει αγχος.
Ελεγα ΟΚ μωρε νταξ θα το κανουμε handle... Δουλευα σε μια εταιρεια τοτε οπου ημουν one man show automation engineer για τηλεμετρια σε πλοια, πολυ πιεση γενικα πολυ στρες και κακοπληρωτης το αφεντικο (αργουσε) σε σημειο να παιρνουν τραπεζες τηλ και να ζητανε τα λεφτα τους για δανεια κλπ κλπ.
Το καλο ειναι οτι ειχα remote 2 φορες την βδομαδα και εταιρικο αμαξι (η δουλεια ηταν πολυ μακρυα στην Σαλαμινα).
σε αυτο πανω ηρθε και το γεγονος οτι τα μωρα ηταν μικρα ολη μερα κλαμα και εγω προσπαθουσα να κλεβω χρονο για να μην ειμαι σπιτι και ακουω συνεχεια το ουα ουα.
μετα απο 1 μηνα λοιπον μια Κυριακη 6μιση το πρωι σηκωθηκα απο το κρεβατι με κριση πανικου / αγχους δεν ξερω μουσκεμα.
Λεω ωπα τι ειναι αυτο τωρα... Αυτο συνεχιστηκε για 1 βδομαδα + οπου μετα απλα υποχωρησαν λιγο τα συμπτωματα και χωρις να κανω κατι μετα απο κανα μηνα περασε και υποθετω οτι αυτο εγινε επειδη πιεζα τον εαυτο μου να μην πηγαινει σπιτι για να μην ακουω κλαμα.
Περασε ο καιρος 2μιση χρονια αλλα το αφεντικο αντι να βελτιωνει τις πληρωμες τις εκανε χειροτερες...
η αβεβαιοτητα των πληρωμων λοιπον με εκανε να σκεφτω να αλλαξω δουλεια και επειδη δεν εβρισκα κατι στον τομεα αυτο και ειδικα να εχει και remote αποφασισα να γυρισω στο ΙΤ που εκανα παλιοτερα.
Βρηκα λοιπον δουλεια και μαλιστα πολυ καλη με καλα λεφτα και εδω ξεκινανε τα ωραια...
Την Κυριακη πριν παω πρωτη μερα εκει που ειμαι στον καναπε μου σκαει η πρωτη κριση πανικου... λεω νταξ δεν ειναι τπτ.
Σηκωνομαι το πρωι να παω και με πιανει η 2η και να λεω μεσα μου που παω τι παω να κανω εγω εκει.
Ετσι πηγε η 1η και 2η βδομαδα περιπου οπου μετα αρχισαν λιγο τα συμπτωματα να υποχωρουν και ελεγα οκ θα περασει σαν το προηγουμενο...
Επειδη ομως περασε 1 μηνας + και ακομα "κλωτσαγα" στο να πηγαινω καθε μερα εκει αποφασισα να επισκεφθω καποιον ψυχολογο οπου μπλα μπλα μπλα μου ειπε για αγχωδη διαταραχη και να συμβουλευτω και καποιον ψυχιατρο.
Πηγα λοιπον του εξηγησα το θεμα και μου (με ξεπεταξε σε 10 λεπτα) ειπε να παρω ενα χαπι που λεγεται espoza το οποιο παιρνω τις τελευταιες 18 μερες αλλα δεν εχω δει και καμια τρελη διαφορα (μηπως ειναι νωρις?)
βεβαια οι κρισεις πανικου εχουν μειωθει αλλα με "αγχωνει" το καθημερινο πηγαινε ελα και με πιανει φοβια για τα παιδια μου κυριως εχω χασει κιλα δεν εχω διαθεση για προπονηση (23 χρονια πολεμικες τεχνες) και γενικα δεν ειμαι ο εαυτος μου.
Σε πολυ οξειες φασεις του αγχους εχω σκεφτει να παρω ζαναξ ΑΛΛΑ δεν εχω παρει ακομα...
Θα ηθελα τις συμβουλες σας / γνωμες
Καλοδεχουμενες ΟΛΕΣ.
- 12-08-2024, 19:17 #2
Καλησπέρα. Το ίδιο φάρμακο παίρνω κι εγώ τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ καλό για το άγχος, αγχωδη διαταραχή, κοινωνικό άγχος κλπ. Αλλά δεν δρα τόσο γρήγορα. Χρειάζεται έξι με οκτώ εβδομάδες για να δεις διαφορά για αυτό και συνήθως, εάν υπάρχει ανάγκη, οι ψυχίατροι συνταγογραφουν και ζαναξ για ώρα ανάγκης ή το βράδυ για τον ύπνο αν η αγχωδης διαταραχή συνοδεύεται και από αϋπνία. Γενικά το να πάρεις ζαναξ μια ώρα ανάγκης ή και για εβδομάδες εφόσον χρειαστεί δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα απλά θέλει προσοχή στην οδήγηση, μην το πάρεις γιατί μπορεί να σου κάνει υπνηλία. Αυτό που δεν συνιστάται είναι να γίνεται συστηματική χρήση του ζαναξ γιατί χάνει την δράση του, χρειάζεται αύξηση δόσης και η μακροχρόνια λήψη έχει άλλου είδους παρενέργειες. Αλλά για ένα διάστημα λίγων μηνών δεν υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, δεν ξέρω αν διάβασες το φύλλο οδηγιών του espoza ή αν στο είπε ο γιατρός αλλά έχει και κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες στη λίμπιντο, τη στύση και τον οργασμό. Μετά από λίγες εβδομάδες περνάνε αλλά όχι και τελείως. Εγώ θα σου πρότεινα μια καλύτερη ψυχιατρική εξέταση, όχι δέκα λεπτών, και εφόσον έχεις την οικονομική δυνατότητα να σκεφτείς την ψυχοθεραπεία. Γιατί το να πάρεις το εσποζα είναι σίγουρα μια επιλογή, όπως σου είπα κι εγώ αυτό παίρνω, αλλά επειδή ίσως το πρόβλημα σου σχετίζεται με την αλλαγή στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή να είναι πιο εύκολα αντιμετωπισιμο, με ψυχοθεραπεία, ώστε να εκφραστεις.
12-08-2024, 19:20 #3
Ξέχασα να σου πω ότι είναι πολύ σημαντικό το φάρμακο να το παίρνεις την ίδια ώρα καθημερινά για να είναι οι όποιες παρενέργειες πιο ήπιες και πιο σύντομες (παθών και μαθων)
13-08-2024, 09:58 #4
Εγώ βλέπω στο κείμενο σου έναν άνθρωπο να λέει "εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εγώ, εγώ".
Δεν μας αναφέρεις τίποτα για την γυναίκα σου. Νοιάστηκες γι' αυτήν; Της έχεις μιλήσει για το πώς νιώθεις; Φαίνεται να την έχεις παρατήσει αυτήν και τα παιδιά σου -που κι αυτά φαίνεται πως δεν θες ούτε να τα βλέπεις- να τα βγάζει πέρα μόνη της κι εσύ να αποφεύγεις τα πάντα. Όταν κλαίει το μωρό όσο και να αγχωνόμαστε, δεν τρέχουμε μακριά, πηγαίνουμε και το πιάνουμε και προσπαθούμε να το ησυχάσουμε. Αυτό κάνει ένας σωστός πατέρας. Εσύ τα αποφεύγεις όλα, έχεις παρατήσει την σύντροφο σου μόνη της να τα βγάζει πέρα. Την ρώτησες πώς τα βγάζει πέρα κι αν κι αυτή έχει άγχος; Όχι γιατί είσαι ένα ΕΓΩ.
Παρακάτω, εφόσον είσαι τόσο αγχώδης αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον. Πρέπει να κάνεις ψυχοθεραπεία γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει έχεις παρατήσει την οικογένεια σου και πρέπει να επιστρέψεις, να μάθεις να χειρίζεσαι τα παιδιά σου και να συμμετέχεις κι εσύ σαν σωστός πατέρας. Δεύτερον με τόσο άγχος που περιγραφεις πως έχεις και κρίσεις πανικού δεν νομίζω ότι μόνο ένα φάρμακο θα σε γειάνει. Συμβουλή μου, επισκέψου κάποιον άλλον ψυχίατρο που θα σου δώσει σημασία και μια σοβαρή φαρμακευτική αγωγή.
Θες πολλή δουλειά.
13-08-2024, 19:03 #5
13-08-2024, 19:06 #6
,
Ειμαι 45 ετων ανδρας, εγινα μπαμπας πριν 2μιση χρονια σε διδυμα αγορια, ενας φιλος μου ειχε πει κανε παιδια και θα δεις τι σημαινει αγχος.
Ελεγα ΟΚ μωρε νταξ θα το κανουμε handle... Δουλευα σε μια εταιρεια τοτε οπου ημουν one man show automation engineer για τηλεμετρια σε πλοια, πολυ πιεση γενικα πολυ στρες και κακοπληρωτης το αφεντικο (αργουσε) σε σημειο να παιρνουν τραπεζες τηλ και να ζητανε τα λεφτα τους για δανεια κλπ κλπ.
Το καλο ειναι οτι ειχα remote 2 φορες την βδομαδα και εταιρικο αμαξι (η δουλεια ηταν πολυ μακρυα στην Σαλαμινα).
σε αυτο πανω ηρθε και το γεγονος οτι τα μωρα ηταν μικρα ολη μερα κλαμα και εγω προσπαθουσα να κλεβω χρονο για να μην ειμαι σπιτι και ακουω συνεχεια το ουα ουα.
μετα απο 1 μηνα λοιπον μια Κυριακη 6μιση το πρωι σηκωθηκα απο το κρεβατι με κριση πανικου / αγχους δεν ξερω μουσκεμα.
Λεω ωπα τι ειναι αυτο τωρα... Αυτο συνεχιστηκε για 1 βδομαδα + οπου μετα απλα υποχωρησαν λιγο τα συμπτωματα και χωρις να κανω κατι μετα απο κανα μηνα περασε και υποθετω οτι αυτο εγινε επειδη πιεζα τον εαυτο μου να μην πηγαινει σπιτι για να μην ακουω κλαμα.
Περασε ο καιρος 2μιση χρονια αλλα το αφεντικο αντι να βελτιωνει τις πληρωμες τις εκανε χειροτερες...
η αβεβαιοτητα των πληρωμων λοιπον με εκανε να σκεφτω να αλλαξω δουλεια και επειδη δεν εβρισκα κατι στον τομεα αυτο και ειδικα να εχει και remote αποφασισα να γυρισω στο ΙΤ που εκανα παλιοτερα.
Βρηκα λοιπον δουλεια και μαλιστα πολυ καλη με καλα λεφτα και εδω ξεκινανε τα ωραια...
Την Κυριακη πριν παω πρωτη μερα εκει που ειμαι στον καναπε μου σκαει η πρωτη κριση πανικου... λεω νταξ δεν ειναι τπτ.
Σηκωνομαι το πρωι να παω και με πιανει η 2η και να λεω μεσα μου που παω τι παω να κανω εγω εκει.
Ετσι πηγε η 1η και 2η βδομαδα περιπου οπου μετα αρχισαν λιγο τα συμπτωματα να υποχωρουν και ελεγα οκ θα περασει σαν το προηγουμενο...
Επειδη ομως περασε 1 μηνας + και ακομα "κλωτσαγα" στο να πηγαινω καθε μερα εκει αποφασισα να επισκεφθω καποιον ψυχολογο οπου μπλα μπλα μπλα μου ειπε για αγχωδη διαταραχη και να συμβουλευτω και καποιον ψυχιατρο.
Πηγα λοιπον του εξηγησα το θεμα και μου (με ξεπεταξε σε 10 λεπτα) ειπε να παρω ενα χαπι που λεγεται espoza το οποιο παιρνω τις τελευταιες 18 μερες αλλα δεν εχω δει και καμια τρελη διαφορα (μηπως ειναι νωρις?)
βεβαια οι κρισεις πανικου εχουν μειωθει αλλα με "αγχωνει" το καθημερινο πηγαινε ελα και με πιανει φοβια για τα παιδια μου κυριως εχω χασει κιλα δεν εχω διαθεση για προπονηση (23 χρονια πολεμικες τεχνες) και γενικα δεν ειμαι ο εαυτος μου.
Σε πολυ οξειες φασεις του αγχους εχω σκεφτει να παρω ζαναξ ΑΛΛΑ δεν εχω παρει ακομα...
Θα ηθελα τις συμβουλες σας / γνωμες
Καλοδεχουμενες ΟΛΕΣ.[/QUOTE]
Φιλε μου ...εχεις φορτιο κ ειναι στην αρχη ...τα χαπια θελουν 3 μηνες για πλακα ...θ σε βοηθησπυν σιγουρα ...αφου συνελθεις λιγο τοτε θ βαλεις κ μια ταξη σε ολα ...τωρα ισε σε εξαρση....κανε υπομονη ...καλη επιτυχια !
13-08-2024, 20:15 #7
Ενώ εσύ που τον ξεπέταξες με 1 σειρά δήθεν για να πεις κάτι βοήθησες πάρα πολύ.
Εγώ του έκανα κάποιες καίριες ερωτήσεις, του είπα να κάνει ψυχοθεραπεία, του είπα πως αντιμετωπίζουμε τα μωρά και του πρότεινα να πάει σε άλλο ψυχίατρο.
Επίσης να προσθέσω κάτι.. όντως πρέπει να κάνει ψυχοθεραπεία εφόσον δεν αντέχει καθόλου τα δίδυμα του, γιατί τώρα απλά κλαίνε. Αργότερα θα μεγαλώσουν και θα μαλώνουν και θα ουρλιάζουν, και θα πετούν τα παιχνίδια τους παντού και πάλι θα κλαίνε έως τα 10 περίπου τους χρόνια. Τι θα γίνει με αυτή την οικογένεια; Πώς θα τα αντιμετωπίσεις όλα αυτά τόσα χρόνια Spirit_Architect ;
14-08-2024, 10:01 #8
Καλημερα,
Αυτο που αναφερεις ειναι πριν 2μιση χρονια, αγχος εχω για το μεγαλωμα των παιδιων μου επειδη ειναι μικρα ακομα και ισως εχουν πεσει ολα μαζι και τα βλεπω βουνο.
Ειμαι πολυ ηρεμος ανθρωπος γενικα δεν φωναζω ισα ισα παιζω μαζι τους τους μιλαω ηρεμα κανω τα παντα για να ειναι καλα και να εχουν οτι ειναι δυνατον καλυτερο.
Ειμαι αγχωδης γενικα σαν ανθρωπος απλα με την ελευση των παιδιων αυτο κορυφωθηκε λογω υποχρεωσεων κλπ κλπ.
Οσον αφορα την γυναικα μου που ανεφερες δεν το τραβαει μονη της ειμαι διπλα της στα παντα απλα μερικες φορες θελω απλα να ξαπλωσω σε εναν καναπε να κοιμηθω ρε παιδι μου 2 ωρες παραπανω και δεν μπορω λογω των παιδιων (λογικοτατο).
Πηγα σε 2ο γιατρο και μου αλλαξε το espoza των 10 σε cipralex 20 και θα με ξαναδει σε 1 μηνα, μου ανελυσε τι κανει το καθε φαρμακο πως επιδρα παρενεργειες τα παντα ολα και μου ειπε οτι εχεις μια ηπια αγχωδη διαταραχη. Αυτο που μου ειπε το οποιο εδω και 2μιση μηνες το εχω παρατησει και ειναι το καλυτερο αγχολυτικο ειναι ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ.
Και ναι θα ξεκινησω και ψυχοθεραπεια.
14-08-2024, 10:03 #9
Φιλε μου ...εχεις φορτιο κ ειναι στην αρχη ...τα χαπια θελουν 3 μηνες για πλακα ...θ σε βοηθησπυν σιγουρα ...αφου συνελθεις λιγο τοτε θ βαλεις κ μια ταξη σε ολα ...τωρα ισε σε εξαρση....κανε υπομονη ...καλη επιτυχια ![/QUOTE]
φιλε babis1974 διαβασα πολλα απο τα ποστ σου και φαινεσαι "γνωστης" , θα ακολουθησω την αγωγη μου κατα γραμμα θα κανω την γυμναστικη μου και εχει ο θεος... αν χρειαστει να τα παιρνω για καιρο θα τα παρω για καιρο... δεν ειμαι ο 1ος ουτε ο τελευταιος.
14-08-2024, 10:47 #10
φιλε babis1974 διαβασα πολλα απο τα ποστ σου και φαινεσαι "γνωστης" , θα ακολουθησω την αγωγη μου κατα γραμμα θα κανω την γυμναστικη μου και εχει ο θεος... αν χρειαστει να τα παιρνω για καιρο θα τα παρω για καιρο... δεν ειμαι ο 1ος ουτε ο τελευταιος.[/QUOTE]
Σκεφτεσαι πολυ σωστα....καλημερα καλη παναγια !ολα θα πανε καλα με υπομονη!
15-08-2024, 17:23 #11
Το ότι ο γιατρός μου άλλαξε το espoza σε cipralex το βρίσκετε σωστό?
16-08-2024, 00:13 #12
Καλησπέρα παίρνω το cipralex 7 xronia πολύ κλ φάρμακο αλλά σε μένα πλέον δε κάνει κάτι νιώθω σα ν μη παίρνω Τπτ
16-08-2024, 09:22 #13
16-08-2024, 10:34 #14
To ίδιο φάρμακο είναι. Το espoza είναι γενόσημο του cipralex.
Cipralex
Γενόσημα φάρμακα: Espoza, Escitalopram, Ratice, Tepram, Pralotam, Lexapro
https://www.therapia.gr/cipralex-plirofories/
16-08-2024, 16:00 #15
Αγχωδη διαταραχή και φοβίες για την υγεία μου αυτό Τπτ αλλο