Results 1 to 10 of 10
Thread: Είμαι χάλια
-
14-08-2024, 19:55 #1
Είμαι χάλια
Καλησπέρα και από εμένα
Βρίσκομαι στα 31 , διαγνωσμένος με σχιζοφρένεια και με παρακολουθεί ο ίδιος ιατρός μια 5ετία . Λαμβάνω 20mg citalopram, 30mg abilify, 3mg titus , 5mg olanzapine
Τις τελευταίες δέκα μέρες είμαι καταστροφικά άσχημα. Τι σημαίνει αυτό; Είμαι κλεισμένος στο δωματιό μου, δεν θέλω να βγαίνω από εκεί καθόλου και ό,τι κάνω γίνεται με υπέρμετρη προσπάθεια. Περνάνε από το μυαλό μου συνεχώς λάθη του παρελθόντος και είμαι πραγματικά ράκος.
Δυστυχώς η οικογένειά μου με έχει κακομεταχειριστεί πολύ με τη συμπεριφορά της , ιδίως ο πατέρας μου, με αποτέλεσμα να έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη για το ανθρώπινο είδος. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας , αλλά είμαι εντελώς διαλυμένος.
Πάντοτε είχα τρομερό και εξωπραγματικό άγχος παρ'όλα αυτά τελείωσα την σχολή Μαθηματικών και έκανα μεταπτυχιακό στο χρηματοοικονομικά.
Επαγγελματικά μου είναι αδύνατο να σταδιοδρομήσω λόγω υπερχείλισης άγχους και λόγω του γεγονότους ότι έχω κακοποιηθεί ψυχικώς τόσο πολύ που δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου
Όλα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι (ξανα)περνάω ψυχωσικό επεισόδιο; Η σχιζοφρένεια έχει τόσες πολλές μεταπτώσεις;
Θα χαρώ να μου μιλήσετε ελεύθερα.
- 14-08-2024, 22:20 #2
στρατο πηγες, εγω αναρωνο απο αλλεργια απο το latuda ταυτοχρονα παρετηθηκα απο τη δουλεια βεβαια φταιει η φαρμακευτικη αλεργια...... τωρα παιρνω σολιαν 800μγ δεν εχω καμια ορεξη να κανω τιποτα. πολυ δυσκολα μας καταλαβαινει ενας ανθροπως χωρις σχιζοφρενεια
15-08-2024, 10:22 #3
Αν και παίρνω αγωγή εδώ και 8 χρόνια, θυμάμαι ήμουν κάπως έτσι όταν διαγνώστικα με Σχιζοφρένεια πριν 1μισι περίπου χρόνο. Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη λύση, πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα. Εγώ ξεκίνησα με βόλτες μόνος μου και συνέχισα με κολυμβητήριο, μετά απο κάποιους μήνες είχα συνέλθει.
Ζείς μόνος σου ή με την οικογενειά σου αν μπορώ να ρωτήσω; Δε ξέρω τι έχεις περάσει αλλά το βασικό νομίζω είναι η πίστη στους ανθρώπους. Κανείς δεν είναι εγγενής διαβολικός, όλοι έχουμε το ένστικτο της συμπόνιας μέσα μας, το πιο Θεϊκό! :) Όλοι αν μπορούσαμε θα κάναμε το κόσμο καλύτερο, απλά αυτός ο φόβος μας κάνει και γινόμαστε απάνθρωποι. Μη χάνεις τη πίστη σου, υπάρχουν εκατομμύρια εκει έξω που είναι τρομεροί άνθρωποι. Είμαι βέβαιος πως αν το ψάξεις μπορείς να συναντήσεις μερικούς. :)
Ξεκίνα σιγά σιγά και νομίζω στο μέλλον θα μπορέσεις να ορθοποδήσεις, να βρείς δουλειά και να είσαι ευτιχισμένος με αυτά που έχει καταφέρει. Μη το βάζεις ποτέ κάτω, δεν έχει νόημα και δε σου προσφέρει και τίτοτα. Πάντα προσπάθησε για το καλύτερο. Είναι δύσκολο αλλά τουλάχιστον είναι κάτι που αξίζει.
Μίλα και με το γιατρό σου κατα τη γνώμη μου, θα σε βοηθήσει και μπορεί να σου πεί κάτι που θα σε βάλει στη σωστή κατεύθυνση.
Πολύ αγάπη απο εμένα και πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο! :)
15-08-2024, 13:55 #4
Χρονια Πολλα.
Σχιζοφρενεια σημαινει να ακους φωνες, να κανεις παραληρητικες σκεψεις(παραδειγμα να βλεπεις νεκρ/φορα στον δρομο και να λες..αμαν γιατι να το δω αυτο, αρα σημαινει κατι κακο), ή να εισαι προληπτικός με αριθμούς και γεγονοτα που γινονται διπλα σου και εσυ τα συσχετιζεις με τον εαυτό σου και παντα με ασχημο τροπο)' επισης σημαινει να εχεις προβλημα με τους αλλους να μην θελεις να τους δεις και να κρυβεσαι για να μην τους μιλησεις, γιατι αν πουν κατι, μπορει να το μεταφρασεις παραληρητικα...ψευτικες αισθησεις δηλαδή...
Ισχυει κατι απο αυτα?
φιλικα...
15-08-2024, 19:37 #5
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα καλά σας λόγια!
Στρατό δεν πήγα πήρα απαλλαγή.
Shadow όλα αυτά που γράφεις τα είχα σε μέγιστο βαθμό μέχρι που πήρα τα χάπια και ίσιωσα κάτα κάποιον τρόπο. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες είμαι αρκετά πεσμένος και πιεσμένος και φοβάμαι μην γίνει η στραβή καιγυρίσω στα παλιά
16-08-2024, 02:49 #6
..πριν χρονια, ημουν εκει και ακομα ποιο κει...(πήγα σε μαγαζι-μαγερικο και ο ανθρωπος ειπε στον βοηθο του, σβηστον[τον γαυρο ενοούσε] απο τον πινακα, εννοούσε το φαγητο, γιατι ειχα παρει την τελευταια μεριδα, όχι εμένα)' επειδή γνώριζα το προβλημα με τις παραληρητικες ιδεες, δεν εδωσα σημασια' καποιος ομως που δεν γνωριζει οτι ειναι σχιζοφρενακιας, πιθανον να επιανε τον μαγειρα απο τον λαιμο!!
Αυτό πιστευω οτι ειναι ενα δυνατο παραδειγμα της ψυχωσης που εχουμε.
Σε προσωπικο επιπεδο, εχω βιωσει την απολυτη φρικη! Ο δευτερολεπτεροδεικτης στο ρολοι(οποτε πεφτει το ματι μου) ειναι συνεχεια στο και 10'...ο αριθμος 3 μου ειχε γινει τροχοπεδη, προσθετα τις ημερομηνιες και αν εβγαινε 3 καθομουν ακινητος 24 ωρες...
...αυτα και αλλα ακομα χειροτερα εγιναν το 2021-22' επισκεφθηκα 8 ή 10 ψυχιατρους και πηρα οτι υπαρχει απο αντικαταθλιπτικο, αντιψυχωσικο και αγχολυτικο. Να σου πω το αποτελεσμα.....
Αφου εγινα κομματια και τζαμια κρυσταλλα, σπασμενα στο πατωμα...για ενα χρονο, εψαξα ποιο με βοηθησε εστω και λιγο.
Αυτό που με βοηθησε ηταν το Brintellix 10, ομως δεν δουλευε σκετο' ετσι αρχισα το Nozinan στο μισο απο τα 25, το οποιο με βοηθησε' το επαιρνα στο εντονο αγχος.
Μετα απο 2 μηνες ηρθα στα ισια...και το τελευταιο τριμηνο ειμαι σχεδον καλα.
Ομως, ξερω οτι ειμαι ψυχασθενης και οπως σωστα ειπες, ο διακοπτης σε μας ,δεν θελει πανω απο δεκατο του χιλιοστου στροφη , για να μας ριξει οχι εκει που ημασταν, αλλα πολυ ποιο κατω....αυτο ειναι σιγουρο. Δεν ξερω τι παιρνεις, αλλα μην κανεις το λαθος και τα κοψεις ολα αμεσως...Το εκανα 2 φορες, γιατι νομιζα οτι εγινα καλα και δεν χρειαζομαι τα δηλητηρια' απετυχα οικτρα και σερνομουν σαν σκουληκι και στηριξη απο κανεναν, μεχρι που πηγα στο νοσοκομειο και χτυπουσα τις πορτες της Ψυχιατρικης' για καλη μου τυχη βρηκα τον ιδιο τον Διευθυντη, που με ηξερε απο αλλες καλες εποχες(λογο της δουλειας μου) και με βοηθησε....
Μαλλον ειπα πολλα, συγγνωμη για την μακρηγορια
Ελπιζω να βοηθησα λιγο...
Υ.Γ εκοψα καποια, τα θεωρησα φιλολογια.Last edited by shadow; 16-08-2024 at 14:03.
05-09-2024, 19:53 #7
Φιλαράκι,όταν βλέπω ξένης εθνικότητας ανθρωπους νιώθω όμορφα,έτσι σκέφτομαι και ότι οι Έλληνες είναι και αυτοί ξένοι,όλοι είναι ξενοι και με αυτόν τον τρόπο βάζω στον εγκέφαλο μου σκεψεις ότι δεν φοβάμαι,άρα ότι θέλω να κάνω,-αυτό το γράφω γιατί λες πως δεν έχεις όρεξη να κάνεις τιποτα-οταν έχω στο κεφάλι μου πως οι άλλοι είναι ξενοι νιώθω καλά.Το αυτό κάνε και εσύ σκέψου πως όλοι είναι καλοί.
05-09-2024, 19:58 #8
09-09-2024, 14:56 #9
Δεν νομίζω ότι τα συμπτώματα που περιγράφεις αποτελούν δείγμα ψυχωτικού επεισοδίου. Καταρχάς έχεις ψάξει στο Ίντερνετ ή σου έχει πει κάποιος για τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας; Π.χ είχες ποτέ οπτικές ή ακουστικές ψευδαισθήσεις; Αυτό πιο πολύ για κατάθλιψη μου ακούγεται όχι για σχιζοφρένεια.
09-09-2024, 14:58 #10
Η κατάθλιψη πάντως συγχέεται με την σχιζοφρένεια ορισμένες φορές. Είσαι σίγουρος ότι είναι σχίζο;