Results 16 to 30 of 50
Thread: Νιώθω εγκλωβισμένη.
-
22-08-2024, 22:22 #16Tania123Guest
Μια ζωή ήμουν παρούσα για όλους. Αυτή που πάντα είναι εκεί για να βοηθήσει, να στηρίξει, να βάλει πλάτη όπου χρειαστεί. Δεν ζητούσα ποτέ και τίποτα από κανένα. Όλα πίστευα ότι μπορώ να τα κάνω μόνη μου. Ακόμα και τα ζόρια μου μόνη μου για να μη στεναχωρήσω κανέναν. Ήταν ένα μεγάλο λάθος μου. Αν κάποιος βρίσκεται στην αρχή αυτής της κατάστασης, του φωνάζω με όλη μου τη δύναμη να ζητάει βοήθεια, να μοιράζεται και να νιώθει ότι έχει κάπου να στηριχτεί.
- 22-08-2024, 23:49 #17
Μονη εισαι δεν εχεις καποιον δικο σου να σε στηριζει ?γονεις συζυγο κλπ?κοιτα πρεπει να ξερουμε ολοο μας να ζουμε με αυτα....ειβαι θεμα χημειας εγκεφαλου και σλεψεων....απλα εισαι σε εξαρση. .περνας δυσκολα....ξεκινα να κανεος κατι να το φερεις σε υφεση. ....θελει χρονο ....ομως θυμησου οτι μπορεις να ρο φερεςι παλι σε υφεση. . Ετσι δεν ειναι ?
23-08-2024, 00:14 #18Tania123GuestΣτο forum έκανα εγγραφή για αυτό το λόγο. Μόνο κάποιος που το πέρασε ή το περνάει μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτός ο διάολος. Ότι και να πεις σε όποιον δεν ξέρει είναι χειρότερα. Σου λέει άλλοι πεινάνε, άλλοι έχουν αυτό, άλλοι εκείνο και δε βγάζει πουθενά. Μέχρι πριν λίγο καιρό η σωματική εξάντληση με βοηθούσε. Όλο κάτι έκανα συνεχώς για να απασχολούμαι. Ακόμη και το λίγο χρόνο που μπορούσα να ξεκουραστώ κάτι έκανα. Τώρα δεν πιάνει. Νιώθω ότι δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου.
23-08-2024, 00:39 #19
23-08-2024, 00:43 #20Tania123Guest
23-08-2024, 04:52 #21
Δεν χριαζετε να κανεις καμμια αλλη εξεταση....δεν εχεις ΤΙΠΟΤΑ..εχεις καταρευση ΨΥΧΙΚΑ...πας σε ενα ψυχιατρο...σου δινει μια θεραπεια.....σε 2 μηνες αρχιζεις κ συνερχεσε . .σε 6 μηνες θα εχιες συνελθει εντελως....θα βλεπεις τα πραγματα αλλιως ...κ θα γραψεις σογα σιγα τα παραπονα απο τους γυρω σ κ θα σταματησεις να ασχολησε κ με ολα τα ασχημα που βλεπεις τριγυρω σου ....εχεις ρεταρει ψυχικα κ θες βοηθεια για αμεσα αποτελσματα...οι γυρω σου δεκ μπορουν να σε κανουν καλα....μονη σ θα γινεις ...ΚΑΙ ΘΑΓΙΝΕΙΣ...σταματα τους γιατρους κ πας σε ψυχιατρο ....τα φιλια μ κ την συμπαρασταση μου
23-08-2024, 10:11 #22
Γιατί θες να κάνεις μαγνητική? Σου είπε ο γιατρός ότι χρειάζεσαι;
Πιο πάνω, ο τρόπος που περιγράφεις αυτά που περνάς, δείχνει ότι έχεις καταλάβει πως λειτουργεί "όλο αυτό" και όμως θες να ακολουθήσεις το "παιχνίδι" του. Ψυχοθεραπεία κάνεις (μπορεί να το είπες σε κάποιο σημείο και να μην το είδα); Χρόνο για τον εαυτό σου έχεις; Να κάνεις κάτι να χαλαρώσεις, κάτι που να σ αρέσει;
23-08-2024, 10:58 #23Tania123Guest
23-08-2024, 11:03 #24Tania123GuestΓιατρός μου το έχει πει για να αποκλείσουμε το παθολογικό. Το κακό είναι ότι καταλαβαίνω τι μου συμβαίνει αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω. Η λογική μου δουλεύει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Πάει όλο και χειρότερα. Όχι δεν κάνω ψυχοθεραπεία. Δεν έχω καθόλου χρόνο για μένα ή έτσι νιώθω τουλάχιστον. Είμαι πολύ συγκεντρωτική σαν άνθρωπος και περνάνε όλα από εμένα. Λάθος που το πληρώνω όπως φαίνεται.
23-08-2024, 11:20 #25
Να ξέρεις ότι θα βγεις εύκολα από αυτό αν πας σε κάποιον ψυχολόγο επειδή έχεις καταλάβει τι σου συμβαίνει. Να σου πω κάτι? Αν θες να πας, θα βρεις χρόνο. Έστω διαδικτυακα. Μπορώ να σου πω μια πλατφόρμα με ψυχολόγους. Το θέμα είναι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που δεν θες να πας, τι πραγματικά σε κρατάει.
Αν νιώθεις ότι θα σε βοηθήσει να κάνεις μαγνητική, να την κάνεις, απλά για να σου φύγει η ιδέα. Για λίγο όμως θα είναι και το ξέρεις. Φροντίζες τόσα χρόνια τους άλλους και το σώμα σου, σου μιλάει. Δεν αντέχει άλλο. Ας κάνεις κάτι και για σένα.
23-08-2024, 11:56 #26
Κατάλαβα. Με το συγκεντρωτική που ανέφερες και τα υπόλοιπα αυτοθυσιαστικά που έκανες και κάνεις. Πρώτον, μπορεί να ενυπάρχει μία τελειομανία, να πιστεύεις δηλαδή (υποσυνείδητα, που δεν το έχεις ποτέ ψάξει) ότι εσύ μόνο μπορείς να κάνεις τα πράγματα όπως τα θες, όχι οι άλλοι. Δεύτερον, να έχεις προχωρήσει σε κάποια υπεραναπλήρωση, λόγω ενοχών. Τρίτον, να πάσχεις από το σύνδρομο της αγίας, που θυσιάζει τον προσωπικό της χρόνο και δίνει και προσφέρει και τελικά παίρνει από τα τρία το μακρύτερο (σόρρυ για το γαλλικό). Ό,τι και να συμβαίνει, αν δεν αναπτύξεις έναν υγιή εγωισμό, που σημαίνει να σε βάλεις στη σωστή θέση ιεραρχικά ώστε να ΒΡΕΙΣ χρόνο για σένα και να ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ περιθώρια για αυτοδιάθεση, ψυχαγωγία, προσωπικές επιθυμίες και γούστα και γενικώς ένα συγύρισμα εσωτερικό, αυτά θα γυρνάνε να σε δαγκώνουν μια ζωή. Κάνε ως αρχή ένα διαίρει και βασίλευε, δώσε σε άλλους λίγο από το φόρτο που έχεις κοτσάρει στην πλάτη σου. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το "αχ ο καημένος ο άντρας μου, θέλει αλλά δεν μπορεί". Υπάρχει το "Ε, είμαι κι εγώ εδώ, να κόψεις τον κόλο σου να με δεις και αν δε με βλέπεις θα σου τριβελίζω ολημερίς κι ολονυχτίς τα πάντα σου μέχρι να με δεις και να με αναγνωρίσεις". Δε γίνεται να συνεχίσεις έτσι και το ξέρεις.
23-08-2024, 12:01 #27
Καλημέρα!!!Ομοιοπαθουσα κι εγώ με πάρα πολύ έντονες καθημερινές κρίσεις, γιατρούς μαγνητικές και εδώ και δύο μήνες με φαρμακευτική αγωγή.Αυτη την στιγμή όμως είμαι σε rebound( φυσιολογικό λέει ο γιατρός μου)λόγω ότι κόβω σταδιακά τα ηρεμιστικά.Ειναι πολύ δύσκολο όλο αυτό που παίρναμε.Κανω ψυχοθεραπεία εννοείται και με παρακολουθεί και ψυχίατρος γιατί όσο το άφηνα γινόταν ακόμα περισσότερο πιο έντονο.Δες κάποιον ειδικό, θέλει χρόνο και υπομονή και όλα θα πάνε καλά!
23-08-2024, 12:03 #28Tania123GuestΤο ξέρω ότι όντως αν ήθελα να ασχοληθώ με τον εαυτό μου θα έβρισκα το χρόνο. Έχεις δίκιο. Τη μαγνητική για να είμαι ειλικρινής θέλω να την κάνω με το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στα παιδιά μου. Αυτό πρέπει να κάνω. Να αρχίσω να κοιτάω λίγο και εμένα. Στον ψυχολόγο μέχρι τώρα δεν έχω πάει, μάλλον γιατί φοβάμαι για αυτά που περιμένω να ακούσω. Δεν ξέρω. έχω ένα χάος μέσα στο κεφάλι μου. Νομίζω ότι έπρεπε στη ζωή μου να τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Αν ρωτήσεις τους γύρω μου, με θεωρούν πετυχημένη. Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω ότι δεν είμαι. Επιτυχία είναι να νιώθεις ευτυχισμένος, χωρίς προσπάθεια, χωρίς υποχωρήσεις. Έτσι απλά.
23-08-2024, 12:08 #29Tania123Guest
23-08-2024, 12:11 #30Tania123Guest