Results 31 to 45 of 96
Thread: προσποιουμαι
-
18-09-2009, 20:41 #31
πουφ! σιχαινομαι να ιδρωνω, παρολαυτα γυμναζομαι αρκετα. αυτη τη στιγμη θα με βοηθουσε να μπορουσα να κοιμηθω ωστε να νιωσω οτι ξεκουραζομαι κ οχι οτι εξαντλουμαι.
- 18-09-2009, 21:00 #32
mstrouf...δεν εχει τοση σημασια η διαγνωση...και εγω που πιστευα οτι εχω σχιζοφρενεια μαλλον (και σιγουρα μπορω να πω οτι τελικα δεν εχω) δεν ισχυει...σημασια εχει να αντιμετωπισεις αυτο που εχεις.
Η γυμναστικη βοηθαει σαν φυσικο αντικαταθλιπτικο,η επικοινωνια βοηθαει,η ενασχοληση με πολλα αντικειμενα και η εγρηγορση βοηθαει επισης.
Αλλα και η χαλαρωση πολλες φορες ειναι καλη αρκει να μην μας κατακλυζει με \"μαυρες σκεψεις\" συνηθως αναξιοτητας...δεν ξερω ποιες ειναι οι δικες σου μαυρες σκεψεις.
Καλο θα ηταν να εχεις καποια στενα σου προσωπα που να μπορεις να τους εκμυστερευτεις καθε \"μαυρη σκεψη\" χωρις να σε αποπαρουν και να σε δουν υποτιμητικα ή να αρχισουν ενα ατελειωτο κους-κους με το κοινωνικο περιγυρο...αλλα επειδη οι ανθρωποι που πραγματικα καταλαβαινουν ειναι λιγοι,προσπαθησε να εμπιστευτεις τους γιατρους (πραγμα που ο γραφοντας δεν κανει...δεν ειδα καλο απο αυτους).
Πραγματικα θα ηθελα να μπορουσα γραφοντας κατι να σου εκμηδενισω τις μαυρες σκεψεις αλλα δεν βρισκω κατι να πω.
Να ξερεις παντως οτι υπαρχουν ανθρωποι που νοιαζονται.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-09-2009, 21:11 #33
Μη μενεις μονη καλη μου στρουμφ .Καλο -πολυ καλο το φορουμ- αλλα βγες και κανε παρεες μη κλεινεσαι.
Μη περιμενεις να περασει η καταιγιδα (θα περασει ουτως η αλλως) βγες εξω και χορεψε στη βροχη........
18-09-2009, 21:48 #34
αχ ρε keepako, σε ευχαριστω, με συγκινησες! επαψα να νοιαζομαι για την διαγνωση, δεν θα αλλαξει την κατασταση στην οποια βρισκομαι, κανω πραγματα, ασχολουμαι συνεχεια κ προσπαθω με παρεες panos-Kreta, μεσα μου το χω χασει το παιχνιδι, αυτο εννοω οτι προσποιουμαι, μπορει να πνιγομαι στον πονο κ να σου χαμογελαω κ να σου λεω οσα θες ν ακουσεις. με θυμωνει η συμπεριφορα μου, δεν θελω να δειξω αυτο που αισθανομαι, δεν θελω να αισθανομαι κ ομως ειναι εδω κ με κανει να υποφερω, μου ματωνει η ψυχη ακομα περισσοτερο οταν δεν εχω τη δυναμη, τη φωνη, να μιλησω κ να πω τι μου γινεται. ακομα κ δω αποφευγω να γραψω τι πραγματικα, λεω, γκρινιαζω, παραπονιεμαι, δεν ξερω αν ειχα βρει αυτο που ειμαι ή που ημουνα, παντως τωρα πια δεν αναγνωριζω τον εαυτο μου.
18-09-2009, 22:10 #35
Originally posted by mstrouf
επαψα να νοιαζομαι για την διαγνωση, δεν θα αλλαξει την κατασταση στην οποια βρισκομαι
αφού δεν μπορείς να κοιμηθείς με στεντόν, γιατί δεν λες στον γιατρό σου να σου γράψει κάτι άλλο;
19-09-2009, 13:25 #36
Η ιααση καμοια φορα ερχεται οταν δεν εστιαζεσαι στην αναζητηση της. Αφου νοιωθεις οτι \'προσποιησαι\" (που συμαινει σε απλα Ελληνικα οτι δεν βιωνεις ΣΥΝΗΔΕΙΤΑ αυτα που ζεις ) ,προσποιησου οτι βιωνεις την ιαση και συμπεριφερσου σαν να την αγκαλιασες η να σε αγκαλιασε.....Ειναι κοινοτυπια αλλα το συμπαν θα συννομοτησει να στη φερει κοντα σου.
Εισαι σε μια καπως καλη φυσικη κατασταση να ασχοληθεις με κατι σαν ορειβασια η πολεμικες τεχνες ?
19-09-2009, 18:45 #37
Στρουμφάκι θέλω κι εγώ κάπως να σε παρηγορήσω μα τί να πω να μη σε κουράσει? Όλα είναι κολλημένα και τίποτα δεν αλλάζει σήμερα. Αν δεν το σκέφτεσαι τόσο ίσως μια πέτρα να κυλήσει. Τραγούδα κάτι χαρούμενο. Βάλε μουσική ευχάριστη κι ας μην την αντέχουν οι χορδές σου.
κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
19-09-2009, 20:11 #38
εγω παντως οταν δεν ειμαι καλα παιζω το sims3 και τα ξεχναω ολα..φτιαχνω τον δικο μου κοσμο,γινομαι αυτο που ονειρευομαι και απλα για 6-7 ωρες ονειροπολω..
οσο για τους εφιαλτες τωρα...εχεις προσπαθησει να τους ερμηνευσεις η απλα ευχεσαι καθε βραδυ που ξαπλωνεις να μην ξαναρθουν?πιο παλια εβλεπα οτι ερχοντουσαν ναρκωμανεις και με καρφωναν στα χερια με τις συριγγες τους.οταν το ειπα στην τοτε ψυχολογο μου με ρωτησε-παντα τοσο αυτοκαταστροφικη ησουν?-.θελω να πω οτι δεν υπαρχει λογος να φρικαρεις με τα ονειρα δες τα απλα σαν υλικο για επεξεργασια..
λες δεν ξερεις τι ακριβως εχεις γιατι οι γιατροι σου λενε το μακρυ τους και το κοντο τους.εγω δεν εχω ρωτησει καν,καποια συναισθηματικη διαταραχη λεει η διαγνωση στο βιβλιαριο..ωραια με φωτησε!σημασια δεν εχει τι εχεις,σημασια εχει καθε στιγμη να κανεις ο,τι μπορεις για να νιωσεις καλα,να περασεις ωραια..πως?δεν ξερω..αυτο ψαχνω τοσο καιρο αλλα που θα παει θα το βρω το ρημαδι.δεν εχω να σου δωσω καποια συμβουλη ισως μονο αυτο το μικρο μου ταξιδι στον χαζοκοσμο των σιμς..
20-09-2009, 00:20 #39
thanks παιδια που μπηκατε στον κοπο να μου γραψετε.
pelariry εχεις δικιο, μια λαθος διαγνωση μπορει να ειναι καταστροφικη, πως ομως μπορεις να γνωριζεις ποια απ ολες ειναι η σωστη;
panos-Kreta ετσι ακριβως οπως γραφεις συμπεριφερομαι, σαν να μην τρεχει τπτ, λες κ ειναι ολα τελεια, μου υπενθυμιζουν τα ψυχοσωματικα οτι κατι δεν παει καλα κ η απειλητικη συμπεριφορα μου, δεν αναγνωριζω καν τον εαυτο μου τον τελευταιο καιρο, εχω ξεφυγει για τα καλα.
narnia σιγουρα κατι κυλαει.. ο χρονος κ ειναι εις βαρος μας οσο μενουμε σε μια στασιμη κατασταση. εχω δοκιμασει συχνα τη συμβουλη σου, βαζω μουσικη αλλα παιζει στην διαπασων ή οχι, δεν μπορω να ακουσω πραγματικα τον ηχο της.
melene η αληθεια ειναι οτι παιζω 3-4 παιχνιδια παραλληλα χωρις κανεναν ενθουσιασμο, χωρις ιδιαιτερη εγνοια, παρα μονο τυπικα με το ρολοι λες κ ειμαι υποχρεωμενη, αφου ξεκινησα κατι να το τελειωσω κ δεν τελειωνουν κ βαρεθηκα. προσπαθω να ερμηνευσω με την λογικη τα ονειρα, πολλα ειναι ακρως παλαβα δεν γινεται, φοβαμαι να επανερχονται κ να θυμαμαι περισσοτερες λεπτομερειες κ ναι παρακαλω να μην ερχονται αφου με ταραζουν τοσο πολυ. πραγματι κανω οτι μπορω για να περασω καλα, να βρεθω με παρεα να ξεφυγω, ομως δεν το αντεχω απο καποιο σημειο κ μετα, κουραζομαι, νιωθω ανημπορη να παρακολουθησω την κουβεντα κ δεν βρισκω λογο να παραμενω με τους πολλους, εφοσον μονη τα ιδια σκατα αισθανομαι, ισως χειροτερα οταν ειμαι με παρεα γιατι πιεζομαι να φανω καλα να μην χαλασω τους γυρω μου.
ας διαβασω κανα βιβλιο τωρα μπας κ ξεφυγει το μυαλο απ τις συνηθισμενες σκεψεις.
bye
20-09-2009, 00:35 #40
ηθελα καιρο να ανοιξω ενα τοπικ, να μοιραστω αυτο που μου συμβαινει τελευταια, δεν το εκανα γιατι κοροϊδευω τον ιδιο μου τον εαυτο.
πριν ξεκινησω, θελω να ζητησω συγνωμη αν νευριασα κανεναν στο παιχνιδι της πανικουλας, ειπα να παιξω μπας κ ξεχαστω, δεν τα καταφερα, σιχαινομαι τον εαυτο μου μ αυτη την προσποιηση κ κατεληξα να το κανω κ στο φορουμ, συγνωμη.
για την ακριβεια με ολα τα τελευταια συμβαντα να το πω, τους 2 τελευταιους μηνες εχω μια υπερενεγεια, μια υπερκινητικοτητα, κανω ταυτοχρονα πολλα πραγματα μαζι, χωρις να εχω την αισθηση του τι κανω ή πως αισθανομαι. με εχει ξεχασει ο υπνος, κοιμαμαι ελαχιστες ωρες κ αυτο απο εξαντληση, οταν αισθανομαι τι μου γινεται ποναω τοσο πολυ, υποφερω, δεν αντεχω, μου δινεται η αισθηση οτι τρελαινομαι. δεν ξερω τελικα τι να κανω ρε γμτ, σιχαθηκα οπως σας ειπα να με κοροϊδευω κ να προσποιουμαι. οσο υπομονη κ αν εκανα δεν περναει κ οτι τρελενομαι δεν μοιαζει πια προσωρινο, ειμαι σε μια συνεχομενη κατασταση τρελας. θλιψη σε σημειο αηδιας, θυμος - νευρα χωρις αιτια κ χωρις δυνατοτητα ελεγχου, αισθηση οτι εχω εγκλωβισει τον εαυτο μου σε ενα κλουβι κ οτι μαστιγωνω τον εαυτο μου αλυπητα για να προσποιηθει κ να δειξει οτι στεκει στα ποδια του. μαλλον εγω δεν στεκω καλα, τι θελω κ γραφω κ τα λεω κιολας, πολυ σιχαμερη γλοιωδες παρουσια εχω καταντησει κ εδω μεσα, ισως μαλλον δεν θα επρεπε να γραφω, αλλα να κοπανω το κεφαλι μου στην οθονη.
mstrouf, είχα τα ίδια συμπτώματα και πάσχω από διπολική διαταραχή.να το ψάξεις.να απευθυνθείς σε γιατρό.μη τυραννιέσαι έτσι άδικα.αν δεν έχεις χρήματα, κλείσε ένα ραντεβού στο αιγινήτειο.στα επείγοντα να ζητήσεις.
20-09-2009, 01:33 #41
pelariry εχεις δικιο, μια λαθος διαγνωση μπορει να ειναι καταστροφικη, πως ομως μπορεις να γνωριζεις ποια απ ολες ειναι η σωστη;
20-09-2009, 14:35 #42
παρολο που δεν θελω να κανω διαγνωσεις εξ\'αποστασεως θα συμφωνησω με τα παιδια παραπανω και ο λογος ειναι οτι ουσα διπολικη, ταυτιζομαι παρα πολυ μαζι σου mstrouf.
βεβαια μπορει να πεφτω και εξω....
κουραγιο καλη μου!!!
κουραγιο σε ολους μας-διπολικους και μη-
20-09-2009, 16:58 #43
Ενας βασιλιας επισκευτηκε των εκπληκο-αρχικα- κηπο του και ειδε –σχεδον- όλα τα λουλουδια μαραμενα και πεσμενα στο χωμα μισοπεθαμενα. Παει εντρομος και λυπημενος στο κάθε ένα ξεχωριστα και το ρωτα γιατι ? πως μαραθηκατε ? Η τριανταφυλλια του ειπε πως μαραθηκε γιατι δεν βγαζει καρπους σαν την ελια, το γιασεμι γιατι δεν είναι δυνατο σαν το πευκο ,το πευκο γιατι δεν εχει τα χρωματα του κυκλαμινου ……όλα ειχαν τους λογους τους……Οσπου ειδε μια ταπεινη γαρυφαλια ολοδροση ,ανθισμενη και μοσχοβολιστη.Τη ρωτησε: εσυ γιατι ? Η γαρυφαλια απαντησε : -Βασιλια μου με φυτεψες για να ειμαι γαρυφαλια και εγω προσπαθω να ειμαι οσο πιο τελεια γαρυφαλια γινεται !
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ .ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ .ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ
20-09-2009, 22:29 #44
Originally posted by panos-Kreta
Η ιααση καμοια φορα ερχεται οταν δεν εστιαζεσαι στην αναζητηση της.
Πολύ ωραίο και το παράδειγμα με τη γαρυφαλιά panos-Kreta.
20-09-2009, 22:56 #45
κατηγορηματικά όχι, όταν πρόκειται για μείζονα κατάθλιψη ή διπολική διαταραχή.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση