Άρχισα να παίρνω ηρεμιστικά γιατί κουράστηκα..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Tania123
    Guest

Άρχισα να παίρνω ηρεμιστικά γιατί κουράστηκα..

Δεν μπόρεσα πια να το παλεύω μόνη μου. Σε ψυχολόγο δεν έχω πάει. Τι να πρωτοπώ. Μόλις με έπιασε το zanax και πήρα αναπνοή. Μετά τον ερχομό των παιδιών και τα διάφορα προβλήματα, νιώθω ότι εγκλωβίστηκα σε ένα περιβάλλον που με πνίγει. Ώρες ώρες μουδιαζω και νιώθω ότι χάνω το μυαλό μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tania123 View Post
    Δεν μπόρεσα πια να το παλεύω μόνη μου. Σε ψυχολόγο δεν έχω πάει. Τι να πρωτοπώ. Μόλις με έπιασε το zanax και πήρα αναπνοή. Μετά τον ερχομό των παιδιών και τα διάφορα προβλήματα, νιώθω ότι εγκλωβίστηκα σε ένα περιβάλλον που με πνίγει. Ώρες ώρες μουδιαζω και νιώθω ότι χάνω το μυαλό μου.
    Ο ψυχίατρος, σου είπε αν χρειάζεσαι και ψυχολόγο; Τι ακριβώς είπε ότι έχεις?

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ο ψυχίατρος, σου είπε αν χρειάζεσαι και ψυχολόγο; Τι ακριβώς είπε ότι έχεις?
    Δεν πηγαίνω πουθενά. Ούτε αυτό προλαβαίνω να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω σταματήσει σε μια άκρη και σου γράφω. Ζαλίζομαι τώρα πολύ. Νιώθω πως θα πέσω κάτω. Δεν μπόρεσα μέχρι το τώρα να κάνω μαγνητική γιατί έχω έντονη κλειστοφοβία. Αξονική έκανα, καρδιολόγο πήγα. Νευρολόγο μόνο στο νοσοκομείο, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα πάω έξω και να ρωτήσω μήπως μπορώ να κάνω μαγνητική κάπου με μέθη.

Senior Member
    Δεν πηγαίνω πουθενά. Ούτε αυτό προλαβαίνω να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω σταματήσει σε μια άκρη και σου γράφω. Ζαλίζομαι τώρα πολύ. Νιώθω πως θα πέσω κάτω. Δεν μπόρεσα μέχρι το τώρα να κάνω μαγνητική γιατί έχω έντονη κλειστοφοβία. Αξονική έκανα, καρδιολόγο πήγα. Νευρολόγο μόνο στο νοσοκομείο, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα πάω έξω και να ρωτήσω μήπως μπορώ να κάνω μαγνητική κάπου με μέθη.
    Μπορείς να πάρεις και ηρεμιστικό για να κάνεις (πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού). Γιατί θες να κάνεις όμως?
    Δεν προλαβαίνεις να πας ψυχίατρο?

Senior Member
    Το πρόβλημα δεν είναι στο μυαλό σου, αλλά στο περιβάλλον που ανέφερες ήδη
    ότι σε πνίγει. Άλλαξε πράγματα στο περιβάλλον, για να δώσεις περιθώριο στον ψυχολογικό σου κόσμο να πάρει ανάσα. Το xanax είναι προσωρινό, θα το συνηθίσεις και θα θες μεγαλύτερη δόση για να σε πιάνει. Θυμάμαι πως είχα γνωρίσει έναν τύπο κάποια στιγμή που κατέβαζε δόσεις απίστευτες και δεν τον πιάνανε, αλλά ήταν εθισμένος και δεν τα έκοβε. Και δεν έφτιαξε ποτέ τίποτε από την ψυχολογία του, γιατί το ζάναξ του τα έθαβε όλα.
    Αυτό συμβαίνει με τις προσωρινές λύσεις, δε σε μαλώνω γιατί η ανάσα σου φυσικά και σου ήταν σημαντική, αλλά αναφέρομαι για το μέλλον, που θα σου χρειαστούν άλλες λύσεις, πιο ουσιαστικές.

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Το πρόβλημα δεν είναι στο μυαλό σου, αλλά στο περιβάλλον που ανέφερες ήδη
    ότι σε πνίγει. Άλλαξε πράγματα στο περιβάλλον, για να δώσεις περιθώριο στον ψυχολογικό σου κόσμο να πάρει ανάσα. Το xanax είναι προσωρινό, θα το συνηθίσεις και θα θες μεγαλύτερη δόση για να σε πιάνει. Θυμάμαι πως είχα γνωρίσει έναν τύπο κάποια στιγμή που κατέβαζε δόσεις απίστευτες και δεν τον πιάνανε, αλλά ήταν εθισμένος και δεν τα έκοβε. Και δεν έφτιαξε ποτέ τίποτε από την ψυχολογία του, γιατί το ζάναξ του τα έθαβε όλα.
    Αυτό συμβαίνει με τις προσωρινές λύσεις, δε σε μαλώνω γιατί η ανάσα σου φυσικά και σου ήταν σημαντική, αλλά αναφέρομαι για το μέλλον, που θα σου χρειαστούν άλλες λύσεις, πιο ουσιαστικές.
    έχεις δίκιο. Το κουράγιο που θα βρω..

Senior Member
    Θα το αναζητήσεις και θα το βρεις. Αλλά στο μεταξύ χρειάζεσαι βοήθεια από το περιβάλλον σου, δλδ το σύστημα στήριξής σου ποιο είναι; Ποιο είναι το backup σου σε περίπτωση που, όπως τώρα, τρως τις φρίκες σου; Το έχεις; Ποιος βοηθάει με τα παιδιά, χρόνο για σένα και τα γούστα σου μένει;

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Θα το αναζητήσεις και θα το βρεις. Αλλά στο μεταξύ χρειάζεσαι βοήθεια από το περιβάλλον σου, δλδ το σύστημα στήριξής σου ποιο είναι; Ποιο είναι το backup σου σε περίπτωση που, όπως τώρα, τρως τις φρίκες σου; Το έχεις; Ποιος βοηθάει με τα παιδιά, χρόνο για σένα και τα γούστα σου μένει;
    Γούστα ούτε με κυάλια. Ζωή προσωπική ούτε δευτερόλεπτο. Ακόμη και στις φρίκες όπως λες πρέπει να είμαι στο πόδι για αυτό και τα ηρεμιστικά. Ο άντρας μου όσο μπορεί, αλλά δεν φτάνει.

Senior Member
    Εντελώς ενημερωτικά έχει και ανοιχτού τύπου μαγνητική. Αρκεί να ψάξεις να βρεις πιο διαγνωστικό την διαθέτει .
    Πως είσαι τώρα ;

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by venom View Post
    Εντελώς ενημερωτικά έχει και ανοιχτού τύπου μαγνητική. Αρκεί να ψάξεις να βρεις πιο διαγνωστικό την διαθέτει .
    Πως είσαι τώρα ;
    Σε ευχαριστώ πολύ. Βρήκα και έκλεισα ήδη. Να είσαι καλά.

Member
    Καλησπέρα,
    Last edited by kantli kon; 29-08-2024 at 18:34.

Member
    Καλησπέρα,
    Τα ζάναξ από μόνα τους χωρίς την παρακολούθηση από ψυχίατρο είναι το χαλάκι κάτω από το οποίο μπαίνει η σκόνη και τελικά γίνεται βουνό, έτσι αποκτούμε προσωρινή ανακούφιση αλλά το πρόβλημα παραμένει.
    Επιπλέον τα ζάναξ προκαλούν εθισμό στην μακροχρόνια χρήση τους.
    Μη νομίζεις όλοι έχουμε τα θεάματά μας.
    Τι ελάχιστο θα μπορούσες μπορούσες να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου, ώστε να υπάρχει λιγότερη ένταση;
    Γνωρίζω εκ πείρας ότι δεν εύκολο, αλλά θα πρέπει να βοηθήσεις πρώτη εσύ τον εαυτό σου.
    Να αντλήσεις δύναμη από τον εαυτό σου.
    Μοιράσου τα ζόρια σου με τους ανθρώπους που σχετίζεσαι οικογένεια, φίλους.
    Θα σε βοηθήσει το μοίρασμα των όσων έχεις στην σκέψη σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by kantli kon View Post
    Καλησπέρα,
    Καλησπέρα και καλή βραδια

Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Καλησπέρα και καλή βραδια
    Καλησπέρα και καλή βραδιά και σε εσένα εκ παραδρομής η απάντηση στην προηγούμενη ανάρτηση.