Τρομερό άγχος πριν από την περίοδο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Τρομερό άγχος πριν από την περίοδο

Γεια σας παιδιά. Απευθύνομαι στα κοριτσια της παρέας. Έχετε συμπτώματα αυξημένου άγχους πριν από την περίοδό σας; Είναι 3-4η φορά που το παρατηρώ και κοντεύω να εκραγω. Τρομερό άγχος, δε μπορώ ούτε να κοιμηθώ, απίστευτο κόμπο στο λαιμό, ταχυκαρδία, ζάλη...ειδικά το πιάσιμο στο λαιμό στην ανάσα με τρελαίνει παθαίνω πανικό. Συνήθως τόσο έντονα 5-7 μέρες πριν αδιαθετησω. Πραγματικά υποφέρω κ σταματούν 1-2 μέρες αφού ξεκινήσει ο κύκλος. Συμβαίνει και σε εσάς;

Senior Member
    Φυσιολογικό είναι...είναι θέμα ορμονών δε ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά εγώ είμαι 37 κ αυτό συμβαίνει από τότε π ξεκίνησε η περίοδος απλα πιο μικρή δν έδινα σημασία.όπως Μ είχε πει κ ο καρδιολόγος απολύτως φυσιολογικό,αυξάνεται η αδρεναλίνη εγώ έχω όλα τα καλά μια βδομάδα πριν εκτός από τα σωματικά αίσθημα φουσκώματος πρήξιμο έρχονται κ τα υπόλοιπα πολύ άγχος ανησυχία εκτατες ταχυπαλμιες ζάλη κοπωση

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by Sophie_ View Post
    Γεια σας παιδιά. Απευθύνομαι στα κοριτσια της παρέας. Έχετε συμπτώματα αυξημένου άγχους πριν από την περίοδό σας; Είναι 3-4η φορά που το παρατηρώ και κοντεύω να εκραγω. Τρομερό άγχος, δε μπορώ ούτε να κοιμηθώ, απίστευτο κόμπο στο λαιμό, ταχυκαρδία, ζάλη...ειδικά το πιάσιμο στο λαιμό στην ανάσα με τρελαίνει παθαίνω πανικό. Συνήθως τόσο έντονα 5-7 μέρες πριν αδιαθετησω. Πραγματικά υποφέρω κ σταματούν 1-2 μέρες αφού ξεκινήσει ο κύκλος. Συμβαίνει και σε εσάς;
    Σίγουρα και οι ορμόνες παίζουν το ρόλο τους. Το πιάσιμο στο λαιμό επειδή το έχω και εγώ και ξέρω ότι είναι μεγάλο ζόρι , πιστεύω ότι είναι καθαρά ψυχολογικό .

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Είμαι 30 στα 31, αλλά δεν είχα παλαιότερα αυτού του είδους τα συμπτώματα πριν την περίοδο, είχα πιο πολύ πρήξιμο στην κοιλιά άντε και καμιά ταχυκαρδία. Πλέον εδώ και αρκετούς κύκλους έχω όλα αυτά που σας έγραψα. Και το πρόβλημα είναι ότι το σφίξιμο στο λαιμό είναι τόσο έντονο που αγχώνομαι έξτρα μετά και μένω κι άυπνη απ' τον πανικό μήπως είναι κάτι άλλο. Όταν πάω να ηρεμήσω λίγο είναι όλα εντονότερα... Δεν ξέρω, σκέφτομαι να κάνω παιδί κάποια στιγμή με τον άντρα μου, αλλά με τόσα άγχη...

Tania123
    Guest
    Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Είμαι 30 στα 31, αλλά δεν είχα παλαιότερα αυτού του είδους τα συμπτώματα πριν την περίοδο, είχα πιο πολύ πρήξιμο στην κοιλιά άντε και καμιά ταχυκαρδία. Πλέον εδώ και αρκετούς κύκλους έχω όλα αυτά που σας έγραψα. Και το πρόβλημα είναι ότι το σφίξιμο στο λαιμό είναι τόσο έντονο που αγχώνομαι έξτρα μετά και μένω κι άυπνη απ' τον πανικό μήπως είναι κάτι άλλο. Όταν πάω να ηρεμήσω λίγο είναι όλα εντονότερα... Δεν ξέρω, σκέφτομαι να κάνω παιδί κάποια στιγμή με τον άντρα μου, αλλά με τόσα άγχη...
    Κοίτα πριν κάνω παιδια δεν είχα τέτοια πράγματα. 1 ή 2κ ρίσεις πανικού του 5 λεπτού να είχα πάθει. Τώρα όμως έχω τα πάντα. έχεις σκεφτεί ότι αυτά που νιώθεις μπορεί να είναι από αυτή σου τη σκέψη? Είσαι σίγουρη ότι θέλεις παιδί με ότι αυτό συνεπάγεται? Ίσως η σκέψη αυτή σε αγχωνει. Επιπλέον ότι όλα που συμβαίνουν είναι πριν την περίοδο κάτι λέει. Άσε το στερεότυπο ότι άντε παντρεύτηκα, τώρα θα κάνω και ένα παιδί γιατί ο χρόνος περνάει και τέτοια. Πέτα τη σκέψη από το μυαλό σου και πες το και στον άντρα σου. Αν αρχίσεις και νιώθεις καλύτερα, τότε δεν είναι η κατάλληλη ώρα καλή μου όσο χρονών κι αν είμαστε. Και μην κοιτάς που τα λέω σε εσένα. Τα λέω για να τα ακούω και εγώ.

Senior Member
    Παλεύω με το άγχος από τα 18 μου με κρίσεις πανικού ταχυπαλμιες θυροειδή π ήρθε κ τα έκανε όλα.χειροτερα αλλά οταν είπα θέλω παιδί ήμουν έτοιμη για όλα κ ήμουν σίγουρη χιλλια τα εκατό πιο πριν φοβόμουν για τιε ταχυπαλμιες τις εκτατες έπαιρνα κ β αναστολείς αλλά σαν να πατήθηκε διακόπτης στην εγκυμοσύνη δν αντιμετώπισα κανένα ψυχοσωματικο κ ας πέρασα δύσκολα για άλλους λόγους το σώμα Μ συμεργαστηκε πλήρως αλλά κ το μυαλό μου επειδή το ήθελα πολύ...όλα να τα μετρήσεις καλά κ ηρεμα

Member

Καλησπέρα,

Αν είσαι μικρή σε ηλικία τότε μιλάμε για προεμμηνορροϊκό σύνδρομο διαφορετικά αν είσαι πάνω από 35 πιθανόν εισέρχεσαι θορυβωδώς σε κατάσταση προεμμηνόπαυσης.
    Πάντως και τα δύο αντιμετωπίζονται καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου.

Senior Member
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δεν τίθεται θέμα εμμηνόπαυσης, είμαι 30 στα 31... Στην περσινή εξέταση του γυναικολόγου μου όλα ήταν οκ.. τίποτα το περίεργο... Φέτος ακόμη δεν έχω πάει.. δεν ξέρω τι να πω κι αν τα συνδυαζω εγώ έτσι.. έχω σταθερό κύκλο 28 ημερών.. αυτό το μήνα βγήκε να αδιαθετησω 2 φορές.. δηλαδή με πήγε 8 Ιουλιου, μετά 4 Αυγούστου και τώρα τελικά ήρθε 28 Αυγούστου πάλι, ενώ περίμενα σημερα κανονικά. Το θέμα είναι ότι εγώ κοιμάμαι και ξυπνάω στο μέρες τώρα με βάρος στο λαιμό, πιάσιμο, κόμπο, δεν ξέρω πως να το πω..αυτό που θέλεις να πάρεις βαθιά ανάσα για να ανακουφιστείς.. κ με πιάνει άγχος ότι κάτι σοβαρό έχω..μέχρι κ το οξυγόνο μου μέτρησα ????

Junior Member
    Είμαι 39 ετών με δυο παιδιά πολύ σταθερό κυκλο κλπ και διαγνώστηκα με ΓΑΔ.
    Έχω παρατήρησει ότι κοντά στην ωορεξια κάνω έκτακτες αρκετά και πέφτει η ψυχολογία. Πολλές φορές με πιάνει και ιλλιγγος .. μόλις περάσει η ωορρηξία συν κάτι μερούλα μπυ περνάνε. Πριν τη περίοδο αρκετή ταχυπαλμία που πάντα την είχα. Αλλ η ωορεξια μου πλέον είναι πολύ έντονη…

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by Ευα Tz View Post
    Είμαι 39 ετών με δυο παιδιά πολύ σταθερό κυκλο κλπ και διαγνώστηκα με ΓΑΔ.
    Έχω παρατήρησει ότι κοντά στην ωορεξια κάνω έκτακτες αρκετά και πέφτει η ψυχολογία. Πολλές φορές με πιάνει και ιλλιγγος .. μόλις περάσει η ωορρηξία συν κάτι μερούλα μπυ περνάνε. Πριν τη περίοδο αρκετή ταχυπαλμία που πάντα την είχα. Αλλ η ωορεξια μου πλέον είναι πολύ έντονη…
    Καλησπέρα. Ο ίλιγγος είναι έντονος? Πόσες μέρες μπορεί να σου κρατήσει?

Junior Member
    Quote Originally Posted by Tania123 View Post
    Καλησπέρα. Ο ίλιγγος είναι έντονος? Πόσες μέρες μπορεί να σου κρατήσει?
    Καμία φορά ναι, συνήθως όμως όχι. Κρατάει κάνα τέταρτο ευτυχώς. Έχω αρχίσει να παρατηρώ ότι είναι πριν και στην ωορρηξία ακριβώς.

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by Ευα Tz View Post
    Καμία φορά ναι, συνήθως όμως όχι. Κρατάει κάνα τέταρτο ευτυχώς. Έχω αρχίσει να παρατηρώ ότι είναι πριν και στην ωορρηξία ακριβώς.
    Ευτυχώς σου κρατάει λίγο. Αφού το έχεις εντοπίσει ότι φταίει αυτό πάλι καλά.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Tania123 View Post
    Ευτυχώς σου κρατάει λίγο. Αφού το έχεις εντοπίσει ότι φταίει αυτό πάλι καλά.
    Γενικά έχω έκτακτες αλλά το τελευταίο καιρό επιδεινώνονται γύρω από την ωορρηξία. Ακόμα το τσεκάρω.. στην επόμενη επίσκεψη στο γυναικολόγο θα το αναφέρω. Εν το μεταξύ είμαι σε αγωγή με cipralex. Πιστεύω πως εάν δεν ήμουν σε αγωγή όλο αυτό με τις έκτακτες θα με τρέλαινε ..