Εμμονές με υλικα αγαθά και τελειομανία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Εμμονές με υλικα αγαθά και τελειομανία

Καλησπέρα σας,

Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμε αφάνταστα με εμμονές και ιδέες καταστροφικές σχετικά με υλικά αγαθά. Το τελευταίο παράδειγμα σχετίζεται με το ενα καινουργιο αυτοκίνητο που αγόρασα πριν ενα χρόνο. Με έχει πιάσει εμμονη να το κρατάω σε άριστη κατάσταση. Το κοιτάω λεπτομερως μερα νυχτα ακομα και με φακό μηπως έχει καποια γρατζουνια. Πριν 2 μήνες του πέρασα κεραμική επίστρωση σε επαγγελματία και ειχα καπως ησυχασει. Πριν μια βδομαδα όμως ειδα κατι μικρές γρατζουνιές (φαινόντουσαν μονο με φακο .. ????) και πάνω στον πανικό μου του περασα απαλα μια αλοιφή σε αυτα τα μικρα σημεία μονο.. ξέροντας ομως οτι αυτο θα βγαλει το κερι που ειχα βαλει. Μιλαμα για μια επιφανεια οσο ένα μπαλάκι του ping pong! Απο τότε δεν μπορω να συνχωρήσω τον εαυτο μου για την πραξη αυτή και μαστιγώνομαι μερα νυχτα. Δεν μπορω να το βγάλω απο το μυαλό μου με τίποτα. Με έχει καταβάλει. Σκεφτομαι, πως το εκανα αφου ήξερα οτι δεν επρεπε.. νιωθω συνεχεια ενοχες για την πράξη αυτη σε σημείο να μην μπορω να κανω βασικα πραγματα.Αλλα παραδείγματα ειναι με μια καινουργια τηλεόραση που την σπουπισα με ενα πανακι και την κοιταζα για ωρες αν της εκανα τιποτα γρατζουνιες.. Ειλικρινά πιστεύω οτι χανω χρονο απο την ζωη μου αλλα δεν μπορω να το αλλαξω. Αισθανομαι οτι καταστραφηκαν ολα! Πολλές φορες με πιάνουν και τα κλαματα απο τις ενοχες.. και θελω απλα να κοιμαμαι ολη μερα. Υπαρχει κατι να με βοηθησει; Ευχαριστω

Senior Member
    Quote Originally Posted by pinkel View Post
    Καλησπέρα σας,

Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούμε αφάνταστα με εμμονές και ιδέες καταστροφικές σχετικά με υλικά αγαθά. Το τελευταίο παράδειγμα σχετίζεται με το ενα καινουργιο αυτοκίνητο που αγόρασα πριν ενα χρόνο. Με έχει πιάσει εμμονη να το κρατάω σε άριστη κατάσταση. Το κοιτάω λεπτομερως μερα νυχτα ακομα και με φακό μηπως έχει καποια γρατζουνια. Πριν 2 μήνες του πέρασα κεραμική επίστρωση σε επαγγελματία και ειχα καπως ησυχασει. Πριν μια βδομαδα όμως ειδα κατι μικρές γρατζουνιές (φαινόντουσαν μονο με φακο .. ????) και πάνω στον πανικό μου του περασα απαλα μια αλοιφή σε αυτα τα μικρα σημεία μονο.. ξέροντας ομως οτι αυτο θα βγαλει το κερι που ειχα βαλει. Μιλαμα για μια επιφανεια οσο ένα μπαλάκι του ping pong! Απο τότε δεν μπορω να συνχωρήσω τον εαυτο μου για την πραξη αυτή και μαστιγώνομαι μερα νυχτα. Δεν μπορω να το βγάλω απο το μυαλό μου με τίποτα. Με έχει καταβάλει. Σκεφτομαι, πως το εκανα αφου ήξερα οτι δεν επρεπε.. νιωθω συνεχεια ενοχες για την πράξη αυτη σε σημείο να μην μπορω να κανω βασικα πραγματα.Αλλα παραδείγματα ειναι με μια καινουργια τηλεόραση που την σπουπισα με ενα πανακι και την κοιταζα για ωρες αν της εκανα τιποτα γρατζουνιες.. Ειλικρινά πιστεύω οτι χανω χρονο απο την ζωη μου αλλα δεν μπορω να το αλλαξω. Αισθανομαι οτι καταστραφηκαν ολα! Πολλές φορες με πιάνουν και τα κλαματα απο τις ενοχες.. και θελω απλα να κοιμαμαι ολη μερα. Υπαρχει κατι να με βοηθησει; Ευχαριστω
    Αντικαταθλοπτικα για αρχη να συνελθεις κ μετα ψυχοθερσπεια ...σε 2 χρονια θα ισε μια χαρα...δεν εχεις κατι ....θες ομως δουλια ...

Junior Member
    Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ναι πρέπει να κοιτάξω να βρω εναν ψυχολόγο για αρχη.

Senior Member
    Να μασ πεις γιατί θεσ να είσαι τέλεια

Senior Member
    Και να καταστραφηκαν όλα εσύ γιατί δε λες θα τα φτιάξω πάλι εγώ μπορώ να στο λύσω το πρόβλημα σε 10 ποστ είναι άγχος κ θέμα αποδοχής αλλά δεν θέτε

Senior Member
    Διάβασε αν δε βαριέσαι τι γράφαμε τόσα χρόνια δω πέρα

Junior Member
    Το πρόβλημα μου κυρίως είναι
    οι ενοχές για τις πράξεις μου και όχι τόσο η τελειομανία. Τέλειο στην πραγματική ζωη δεν υπάρχει. Προσπαθώ να το καταλάβω.. ίσως επειδή έχω δαπανήσει χρήματα θέλω να τα έχω ολα σαν καινουργια.

Junior Member
    Δεν βαριέμαι καθόλου. Αν έχεις καποια σχετικά παραδειγματα απο αλλα θέματα, πολυ ευχαρίστως να τα διαβάσω.

Senior Member
    Θες τα υλικά αγαθά να είναι καλά γιατί βλέπεις τον κόσμο απέξω προς τα μέσα δηλαδή θεσ να δεις τι λένε οι άλλοι για να σε κρίνεις αυτό είναι όχι κ τόσο έξυπνη τακτική πρέπει να δεις εσύ τι νιώθεις εσύ τι θεσ κλπ και ύστερα βάλε στο παιχνίδι τουσ άλλους αν δεν ξερεισ να οδηγασ τον εαυτό σου ΤΙΣ αντιδράσεις σου κλπ και μη ζεις για τουσ άλλους ζήσε για σένα πρώτα κ μετά οι άλλοι πρέπει να κρατάς κοντρόλ το μέσα με το έξω

Senior Member
    Τουσ δίνεις αξία έτσι εγώ ξερεισ τι εγωισμό έχω αν με αφήσουν τους θεραπευω ολουσ για πλάκα γιατί βαριέμαι

Senior Member
    Μη σταθερή εικόνα εαυτού γιατί τουσ βάζεις πάνω από σένα για να κρίνεις τον εαυτό σου εχεισ χαμηλή αυτό εκτίμηση στην ουσία εχεισ κάνει μια τρύπα στο νερό με αυτό που έκανες να ξέρεις

Senior Member
    Η τελειομανεια που εχεισ είναι γιατί εσύ νομίζεις ότι οι άλλοι θέλουν κάτι τέλειο άμα θελαν κάτι τέλειο όλοι θα είχανε μερσεντεσ αλλά κυκλοφορούν και τα νισσαν και τα τογιοτα και τα χιουνται όλα

Senior Member
    Κάποιοι σε αγαπάνε κάποιοι όχι πάρε το απόφαση το θέμα είναι ότι πρέπει να διαχειριστείς το όχι ψύχραιμα και το ναι πάλι ψύχραιμα

Senior Member
    Θα σου πω παράδειγμα με λέει ο άλλος εγώ είμαι καλά δουλεύω και πάει και κλαδευει 3 ελιές αυτό είναι το μεροκάματο εγώ που έχω δουλέψει αρκετά 3 ελιές δεν καταδεχομαι να πάρω μεροκαματο για 3 ελιές 5 10 εντάξει αλλά 3 το πολύ 5 ευρώ

Senior Member
    Θα σου πω άλλο παράδειγμα 20αρησ πληρώνει ο μπαμπάς πεζώ νισσαν τογιοτα πληρώνω εγώ το αμάξι δεν μου χρειάζεται

Page 1 of 2 12 LastLast