Results 301 to 315 of 593
Thread: Η αρενα του e-psychology
-
19-09-2009, 14:39 #301
Originally posted by πανος12345
δεν ειμαι ειδικος μορφολογος ομπρορο...
αναρωτιεμαι μοναχα τι εμποδιζει το Εθνος του Ισλαμ σε 500 ολοκληρα χρονια ιστορια που καταγραφει ,να μην μπορει να ξεκολησει απο τους σατραπηδες και την δικτατορια η την βασιλεια παντου οπου εχει επικρατησει...
αναρωτιεμαιεπισης γιατι Οι Γαλλοι εχουν ανοιχτη γλωσσα και καθε χρονο η Ακαδημια τους προσθετει νεες λεξεις στο λεξιλογιο
αναρωτιεμαι τελος γιατι η πιο μισητη γλωσσα του πλανητη, των πιο ακραιων αποικιοκρατων η Αγγλικη , ειναι σημερα η δεσποζουσα στον πλανητη και βρισκω μονο μια απλη εξηγηση...
Εγινε ετσι για να μπορουν να την μιλουν και να την γραφουν καλα ολοι οι ανθρωποι απο ολο τον πλανητη , απο ολους του πολιτισμους και με ολες τις θρησκειες να απεχουν απο την διαμοφωση πολιτικης ....
Οσον αφορα τα Γαλλικα, που εχω ηδη δρομολογησει να τα μαθω γιατι παντα ηθελα, ειμαι σιγουρος οτι η νοοτροπια της Γαλλικης κοινωνιας ειναι που κανει τη γλωσσα τοσο ανοιχτη σε δανεια. Αλλωστε ολες οι γλωσσες δανειζονται σαν ζωντανοι οργανισμοι που αλληλεπιδρουν με αλλους και με το περιβαλλον τους. Το γεγονος οτι η Ακαδημια επισημοποιει τη διαδικασια αυτη δειχνει υψηλο επιπεδο σε οτι εχει να κανει με ακαδημαϊκα θεματα οχι μονο στα πανεπιστημια αλλα και στην γαλλικη κοινωνια γενικοτερα. Αν και δεν ειμαι της κανονιστικης προσεγγισης. Σημαντικο να υπαρχουν και τα δυο σαν προϋποθεσεις παντως, αφου οι ΗΠΑ ας πουμε εχουν τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου, η κοινωνια τους ομως μονο κατα το ημισυ αποδεχεται την πραγματικη μορφωση.
Το σχολιο για τους Αραβες δεν το καταλαβα. Αυτο που τους λειπει και που τους ελειπε παντα ειναι μια ενιαια εθνικη ταυτοτητα. Με τη γλωσσα τους τι σχεση εχει? Αν μη τι αλλο, η γραπτη Αραβικη ειναι ενιαια κατα μηκος ολου το αραβικου κοσμου, και μονο οι προφορικες διαλεκτοι διαφοροποιουνται σημαντικα ανα ζωνη (Μαγκρεμπ, Αιγυπτου, Παλαιστινης, Αραβικης Χερσονησου, Κολπου κλπ)
Να φερω ενα αντιπαραδειγμα: Τα κινεζικα χωριζονται σε δεκαδες διαλεκτους με δεκαδες εκατομμυρια ομιλητες η καθεμια που μεταξυ τους ειναι ακαταλαβιστικες (Μανδαρινων, Καντονεζικα, οι διαφορες Γου κλπ). Αυτο οχι μονο στον προφορικο αλλα και στον γραπτο λογο, αφου ναι μεν τα ιδεογραμματα ειναι ενιαια, οι εκφρασεις και γραμματικη διαφοροποιουνται ομως σημαντικα. Μπορει κανεις να ισχυριστει ομως οτι στερουνται οι Κινεζοι ενιαιας ταυτοτητας?
(Φυσικα σε καθαρα επιπεδο κοινωνικο - τα αισχη του καθεστωτος με Ταϊβαν, Θιβετ, Χονγκ Κονγκ, Μογγολους κλπ μονο στο ονομα μιας ταυτοτητας δεν γινονται)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
- 19-09-2009, 14:39 #302
Originally posted by Θεοφανία
Αλ....ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα πολλών εδώ μέσα?
Βγάζουν τα προβλήματα της προσωπικής τους ζωής μες στο φόρουμ. Δημιουργούν κόντρες που τις θυμούνται για πάντα λες και γνωριζόμαστε και εξαρτάται η ζωή μας από το αν την είπαμε στον ένα ή στον άλλο.
Έχω τσακωθεί άπειρες φορές εδώ,και θεωρώ πως έχω πέσει στην παγίδα να μιλήσω πολύ άσχημα πάνω σε καυγά. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω ζητήσει ακόμη και συγνώμη δημόσια σε μέλος.
Παρόλα αυτά, όταν βλέπω πως κάποιος έχει δίκιο, ακόμη και αν έχω σκυλοβριστεί μαζί του, (Κρίνο, Πάνος), δεν διστάζω να του πω δημόσια πως συμφωνώ μαζί του.
Τι θέλω να πω?
Εδώ δεν είναι το σπίτι μας, η δουλειά μας, η ζωή μας.
Είναι ένας χώρος που μπάινουμε για να πάρουμε και να δώσουμε και όχι να ξεσπάσουμε τη δυστυχία μας.
Συμφωνώ....
Παρά την ένταση των ημερών, όπως σωστά γράφεις, δεν διστάζω να συμφωνήσω μαζί σου.
Γι\' αυτό υπογραμμίζω ότι τα σχόλιά σου για την κοινωνική και σεξουαλική μου ζωή, ήταν εντελώς περιττά....
Δεν είχαν καμιά δουλειά.....
Ούτε έχω δώσει ποτέ αυτό το δικαίωμα.
19-09-2009, 15:32 #303
Originally posted by Θεοφανία
Είναι ένας χώρος που μπάινουμε για να πάρουμε και να δώσουμε και όχι να ξεσπάσουμε τη δυστυχία μας.
θεοφανια μου για να μπει στη διαδικασια να θελει καποιος να παρει πραγματα απο ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης νομιζω σημαινει οτι κατι δεν παει πολυ καλα στη ζωη του....ισως παλι εγω να ειμαι η εξαιρεση του κανονα?και ολοι οι αλλοι να ειναι μες την τρελλη χαρα και απλα σερφαρουν εδω?μακαρι να ειναι ετσι.
εννοειται οτι δεν επικροτω τα χτυπηματα κατω απο τη μεση σε καμμια περιπτωση..Dum spiro spero (?)
19-09-2009, 16:03 #304
Ok! και παλι thanks για τη σωστη ενημερωση. Ναι, ειμαι καινουργια στα περι του ιντερνετ,χρειαζομαι βοηθεια!!!
19-09-2009, 16:05 #305
Καλα καμια σχεση απο ενδιαφερον ρωτησα τεσπα
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
19-09-2009, 16:08 #306
Originally posted by oboro
Καλα καμια σχεση απο ενδιαφερον ρωτησα τεσπα
τεσπα, ειναι τελοσπαντων?
19-09-2009, 16:08 #307
ναι
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
19-09-2009, 16:09 #308
Λοιπον τελικα εσυ καμια σχεση με εξυπναδες και ειρωνια ετσι? Μονο στους αλλους το βλεπεις. :)
19-09-2009, 16:14 #309
Αμυνομαι επιθετικα!ειμαι saolin
19-09-2009, 16:18 #310
lol nαι, το βορειο στυλ της Μακριας Ειρωνειας. :)
Αρκετα κρατησε ομως, αν θελεις να μην απαντας συνεχεια σαν ειρωνικο αντανακλαστικο εχει καλως. Αλλιως γινεσαι τζαμπα miss-κοπανος. :)"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
19-09-2009, 16:23 #311
Originally posted by oboro
Originally posted by πανος12345
δεν ειμαι ειδικος μορφολογος ομπρορο...
αναρωτιεμαι μοναχα τι εμποδιζει το Εθνος του Ισλαμ σε 500 ολοκληρα χρονια ιστορια που καταγραφει ,να μην μπορει να ξεκολησει απο τους σατραπηδες και την δικτατορια η την βασιλεια παντου οπου εχει επικρατησει...
αναρωτιεμαιεπισης γιατι Οι Γαλλοι εχουν ανοιχτη γλωσσα και καθε χρονο η Ακαδημια τους προσθετει νεες λεξεις στο λεξιλογιο
αναρωτιεμαι τελος γιατι η πιο μισητη γλωσσα του πλανητη, των πιο ακραιων αποικιοκρατων η Αγγλικη , ειναι σημερα η δεσποζουσα στον πλανητη και βρισκω μονο μια απλη εξηγηση...
Εγινε ετσι για να μπορουν να την μιλουν και να την γραφουν καλα ολοι οι ανθρωποι απο ολο τον πλανητη , απο ολους του πολιτισμους και με ολες τις θρησκειες να απεχουν απο την διαμοφωση πολιτικης ....
Οσον αφορα τα Γαλλικα, που εχω ηδη δρομολογησει να τα μαθω γιατι παντα ηθελα, ειμαι σιγουρος οτι η νοοτροπια της Γαλλικης κοινωνιας ειναι που κανει τη γλωσσα τοσο ανοιχτη σε δανεια. Αλλωστε ολες οι γλωσσες δανειζονται σαν ζωντανοι οργανισμοι που αλληλεπιδρουν με αλλους και με το περιβαλλον τους. Το γεγονος οτι η Ακαδημια επισημοποιει τη διαδικασια αυτη δειχνει υψηλο επιπεδο σε οτι εχει να κανει με ακαδημαϊκα θεματα οχι μονο στα πανεπιστημια αλλα και στην γαλλικη κοινωνια γενικοτερα. Αν και δεν ειμαι της κανονιστικης προσεγγισης. Σημαντικο να υπαρχουν και τα δυο σαν προϋποθεσεις παντως, αφου οι ΗΠΑ ας πουμε εχουν τα καλυτερα πανεπιστημια του κοσμου, η κοινωνια τους ομως μονο κατα το ημισυ αποδεχεται την πραγματικη μορφωση.
Το σχολιο για τους Αραβες δεν το καταλαβα. Αυτο που τους λειπει και που τους ελειπε παντα ειναι μια ενιαια εθνικη ταυτοτητα. Με τη γλωσσα τους τι σχεση εχει? Αν μη τι αλλο, η γραπτη Αραβικη ειναι ενιαια κατα μηκος ολου το αραβικου κοσμου, και μονο οι προφορικες διαλεκτοι διαφοροποιουνται σημαντικα ανα ζωνη (Μαγκρεμπ, Αιγυπτου, Παλαιστινης, Αραβικης Χερσονησου, Κολπου κλπ)
Να φερω ενα αντιπαραδειγμα: Τα κινεζικα χωριζονται σε δεκαδες διαλεκτους με δεκαδες εκατομμυρια ομιλητες η καθεμια που μεταξυ τους ειναι ακαταλαβιστικες (Μανδαρινων, Καντονεζικα, οι διαφορες Γου κλπ). Αυτο οχι μονο στον προφορικο αλλα και στον γραπτο λογο, αφου ναι μεν τα ιδεογραμματα ειναι ενιαια, οι εκφρασεις και γραμματικη διαφοροποιουνται ομως σημαντικα. Μπορει κανεις να ισχυριστει ομως οτι στερουνται οι Κινεζοι ενιαιας ταυτοτητας?
(Φυσικα σε καθαρα επιπεδο κοινωνικο - τα αισχη του καθεστωτος με Ταϊβαν, Θιβετ, Χονγκ Κονγκ, Μογγολους κλπ μονο στο ονομα μιας ταυτοτητας δεν γινονται)
Τι ειναι Εθνος ? Πατριδα? Κρατος ? η ενοτητα Κρατων?
Η Αγια Γραφη , πολυ σοφα και σωστα λεει με το παραδειγμα της Βαβελ οτι ειναι η τιμωρια του θεου στην ανθρωπινη αλαζονια να φτασει την εξουσια του στον ουρανο!
Απο την εποχη που ο Αριστοτελης καταφερε μεσω της παιδειας που εδωσε στον Αλεξανδρο , να δει την παγκοσμιοποιηση καταρχην σαν μια Πολιτιστικη εκστρατεια και στην συνεχεια μονο σαν αμυντικη σε οποιον Βαρβαρο[κατα τα Ελευσινεια Μυστηρια , οποιος δεν δικαιουνταν την μυηση , δηλαδη δεν μιλουσε την Ελληνικη και ειχε τα χερια του ακαθαρτα απο το αιμα , δηλαδη οι γυναικες που ειχαν περιοδο και οι στρατιωτες ]
αρνιοτανε να υποταγη στον Πολιτισμο μας , δηλαδη στις αξιες μας οι οποιεςφυσικα μεταδιδονταν μεσω της γλωσσας!
Η γλωσσα δηλαδη , ειναι το εργαλειο επικοινωνιας το οποιο μεταφερει Πολιτισμο στην οικογενεια , την κοινωνια , την Χωρα η την ενωση Χωρων...
Μαθε τα Γαλλικα , αλλα οσο ζεις στην Γαλλι οπως εγω , ενω ειμαι 100% Γαλλος πολιτης απο την ημερα που γεννηθηκα , ποτε δεν θα ξεγελασω αυτους που θα με ακουνε να μιλαω η θα διαβαζουν τα κειμενα μου!
Οσο λοιπον θα υπερασπιζεσαι ενα κοσμο απομονωμενο στις δικες του αξιες , θα κοιτας πως το λεει και πως το γραφει ο αλλος το σαγαπω και οχι την συμβολικη αξια που του εδωσε
ο Πλατωνας , ο Χριστος , Ο Σολομοντας , ο Μωάμεθ αλλα και ο Βουδας !!!!!!!!!!!!!!
19-09-2009, 16:29 #312
Oboro- ακουσε!!! Αρκετα κρατησε ομως, αν θελεις να μην απαντας συνεχεια σαν ειρωνικο αντανακλαστικο εχει καλως. Αλλιως γινεσαι τζαμπα miss-κοπανος.
Ok ? Ok!
19-09-2009, 19:11 #313
Σε περιπτωση που υπηρχε καμια αμφιβολια,
απο το http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=4788&page=3
Originally posted by katerinaki
Μετα δηλ. απο λιγο, ισως μετα απο μηνα, θα πρεπει να σκεφτεις να το μειωσεις κι αλλο.Πρεπει να εισαι πολυ περηφανος για τον εαυτο σου γιατι τα καταφερες να μειωσεις την δοσολογια και ισως μονος σου..Δεν εισαι αρρωστος -εισαι ευαλωτος-.
Θες να παιζεις με την ψυχικη σου υγεια μειωνοντας τη δοση σου με \"τη μεθοδο του 10%\"? Καντο στον εαυτο σου αν εισαι ενηλικας και υπευθυνη για τις πραξεις σου, μην μπλεκεις ομως αλλους στο μισος σου για τις πατρικες φυσιογνωμιες. Δεν εχεις το δικαιωμα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
19-09-2009, 20:17 #314
Ομπορο εισαι φοβερος! στο να δημιουργεις ενοχες! Υπαρχουν εν τελει πολλα vabir που το χρειαζονται για να γινουν opinion leader οπου και οποτε τους παιρνει!Σε λυπαμαι για τη μιζερια σου και την αγωνια σου να διακριθεις!Εισαι πολυ ξενερωτος!
19-09-2009, 20:26 #315
Ναι ρε, θα \'πρεπε κι εγω να γαμαω την ψυχικη μου υγεια με εναλλακτικες παπαριες και να φερομαι σαν αυτοκαταστροφικο, ανωριμο εφηβακι που συμβουλευει τους αλλους να κανουν τα ιδια σκατα με μενα απλα και μονο για να επιβεβαιωθω μεσα μου και να νιωσω ασφαλης απο το daddy-complex που μαλλον ηταν και ο πρωταγωνιστης στο ψυχωσικο μου επεισοδιο.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση