Results 526 to 540 of 593
Thread: Η αρενα του e-psychology
-
14-10-2009, 19:13 #526
συγγνωμη, δεν καταλαβαινω τί διαβαζει ο καθενας! η μπουμπου, διαλεγει να βαλει ενα μνμ που εχει αναρτηθει δημοσιως πριν 3 χρονια, και εξεφραζε ενα μελος την weird οταν το φορουμ ειχε μια αλλη μορφη. Τοτε που υπήρχε περισσοτερος χωρος για επικοινωνια κ λιγοτερος για επικριση.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 14-10-2009, 19:18 #527
Originally posted by boubourina
Οσο και να το θελω αδυνατω να σας παρακολουθησω.
Θελω μονο να πω το εξης και συγνωμη εαν \"κοβω\" την ροη της συζητησης σας οτι λυπαμαι να βλεπω ατομα τα οποια θεωρω σοβαροτερα απο αυτο που παρουσιαζουν σημερα, να αναλωνονται σε σελιιιιιιιιδες ολοκληρες και κατεβατα κριτικης και αλληλοκατηγοριας!
Ειμαι σχετικα νεο μελος και μπαινοντας εδω μεσα αλλα περιμενα!
Δυστυχως επεσα απ\'οτι φαινεται σε λαθος περιοδο για να εκτιμησω την πορεια αυτου του site.
Και ποια ειμαι εγω αλλωστε για να κρινω τον οποιοδηποτε.
Περασα 9 επικοδομητικους μηνες μαζι σας.
Θα χαρω να σας ξαναδω με την ανθρωπινη μορφη σας και οχι με αυτην που εχετε αυτη τη στιγμη.
Περιμενω να μπω καποια στιγμη στα \"ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΝΜ\" και να δω ανθρωπους να βοηθουν ανθρωπους!
Χαιρεται και συγνωμη εαν σας ζαλισα και σας χαλασα τον ειρμο!
Mπου,
κρίμα που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις, όπως λες....
Γιατί αν μπορούσες θα έπαιρνες ένα μήνυμα υψηλού επιπέδου από το \"ματς πυγμαχίας\" στην αρένα μεταξύ εμού και του Σαββα!
Και θα έβλεπες ότι δεν είναι όλα τόσο μαύρα όσο νομίζουν όσοι απλώς δεν έχουν χρόνο ή κέφι να διαβάσουν προβλήματα \"πολυτελείας\" και επικοινωνίας των άλλων.
Δεν αμφιβάλλω καλή μου μπου, ότι αν έγραφα \"αυτοκτονώ\"!!! θα αφιέρωνες λίγο χρόνο να διαβάσεις τι με απασχολεί.
Αν έγραφα \"ο μπαμπάς μου είναι τρανσέξουαλ\" επίσης.
Τι απασχολεί όμως εμένα, τη weird ή το Σάββα ή όποιον άλλον έχει πρόβλημα επικοινωνίας με κάποιους συμφορουμίτες πλην όμως τους σέβεται και τον σέβονται, δεν έχεις διάθεση ούτε να ρωτήσεις ούτε να διαβάσεις.
Ειλικρινά δεν σε αδικώ μέχρις ενός σημείου όμως.
Μακάρι όμως, να ήταν έτσι όπως αυτή η συζήτηση Σάββα-Nature, η έλλειψη σοβαρότητας που λες......
Βέβαια και να μην είμασταν σοβαροί, η γνώμη μου είναι πως δεν θα μας άξιζε και ο καιάδας.....
Πάλι θα μας άξιζε μια γωνίτσα σ\'αυτό το φόρουμ για να εκφραζόμαστε και να βγάζουμε τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά μας.
Γιατί μπου,
και κάθε μπου (καλοπροαίρετα σου το λέω) που μπαίνει εδώ με ένα πολύ συγκεκριμένο ΑΤΟΜΙΚΟ θέμα,
συναίσθημα δεν είναι μόνο ο θυμός με τα παιδιά μου.
Συναίσθημα δεν είναι μόνο η αίσθηση αδικίας με τον άντρα μου.
Συναίσθημα δεν είναι μόνο η θλίψη.
Η κατάθλιψη.
Η φοβία.
Η αρρωστοφοβία.
Ο πανικός, κλπ.
Είναι ένα καθόλα \"νόμιμο συναίσθημα\" ο θυμός με έναν συμφορουμίτη ή η αίσθηση αδικίας απέναντί του......
Και καλό είναι αυτά να λύνονται, όπως ακριβώς κάναμε πιο πάνω......
Ανοικτά.
Δημόσια.
Χωρίς κακόβουλα χτυπήματα και ύβρεις.
Με σεβασμό ο ένας στον άλλο αλλά και στον εαυτό του.
15-10-2009, 11:14 #528
Originally posted by boubourina
Συγγραφέας: Θέμα: ευχαριστω
weird
Posting Freak
--------------------------------------------------------------------------------
Registered: 15-12-2005
Member Is Offline
Διάθεση: εξαρτάται
Εστάλη στις 18-12-2006 στις 02:51
ευχαριστω
Ειναι η πρωτη φορα που επιλεγω να ανοιξω ενα θεμα.
Νομιζω πως ηρθε η καταλληλη στιγμη.
Θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου σε ολους τους φορεις και τα μελη του forum αυτου, σε ολους οσους το απαρτιζουν, γεμιζοντας το καθε μερα με ενα κομματι δικο τους.
Ενιωσα σημερα και ακομα νιωθω ενα χαδι αορατο να απλωνεται πανω μου, μια ευγνωμοσυνη κι ενα βαρος να εχει φυγει. Συναντηθηκα με 2 απο τα μελη και απο τα λογια μου ελπιζω εστω και λιγο να νιωσετε ποσα πολλα μου εδωσε αυτη η συνευρεση.
Σε κοιτω στα ματια και σε νιωθω, επικοινωνω, μοιραζομαι λυτρωνομαι, με τρεφεις και σε τρεφω και σηκωνομαι και περπατω και τρεχω.
Ειναι βαλσαμο αληθινο τα λογια ενος ανθρωπου που εστω για μια στιγμη μπορει να σε νιωσει και να τον νιωσεις. Μου θυμιζει τη δυναμη μου που μπορει να ειναι παντα εκει αλλα εγω να μη τη νιωθω.
Ειμαι συγκινημενη, τα χερια μου τρεμουν, ελπιζω να γινομαι εστω λιγο κατανοητη.
Και παλι σας ευχαριστω ολους. Το οτι συναντησα αυτο το μερος με ολους εσας εκτος των αλλων με οδηγησε σε μια τοσο εντονη μερα που θα τη θυμαμαι πιστευω.
.................................................. .................................................. .................................................. .............................
------ ---- ---- --- --- ---- ---- --- --- --- --- --- --- ---
:(:(:(:(:(
Το παραπανω κομματι το βρηκα τυχαια απο την weird.
Αραγε τι νιωθει τωρα που το ξαναδιαβαζει;
Απο πού τα ξέθαψες αυτό?
Πωπω.... πώς ήμουνα πριν...3 χρόνια περίπου.... τόσο ευαίσθητη, τόσο συναισθηματική! .... με συγκίνησες.
Πράγματι, ένιωθα τεράστια ευγνωμοσύνη αλλά και σεβασμό για τον χώρο αυτό, που έγινε αφορμή να χτίσω δυο απο τις πιο ισχυρές μου φιλικές σχέσεις, απο τις οποίες έχω πάρει κι έχω δώσει σ\' αυτές τόσο πολλα!
Τότε, όπως έυστοχα γράφει η Σοφία, υπήρχε περισσότερος χώρος να απλώσουμε την ψυχούλα του ο καθένας και λιγότερος χώρος αφιερωνόταν στην κριτική.
Φυσικά και με λυπεί και με αγανακτέι η σημερινή παθολογία του φόρουμ, που σαν ζωντανός οργανισμός, ακολουθεί την πνοή αυτών που το απαρτίζουν.
Όμως, αν όλοι μας, δώσουμε τα χέρια, αρχίσουμε να κατακρίνουμε λιγότερο, να αγκαλιάζουμε τον διαφορετικό απο εμάς, να δίνουμε τέρμα στις εμπάθειες και τις κόντρες. Αν όλοι επιλέξουμε την ένωση απο την διάλυση, το φως απο το σκοτάδι, αυτός ο χώρος θα πάρει πάλι την μορφή αγκαλιάς και όχι ναρκοπεδίου, όπως έιναι τώρα.
Εμπρός λοιπόν!
Ας ξεκινήσουμε ο καθένας απο τον εαυτό του :)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
15-10-2009, 11:23 #529
Originally posted by weird
Όμως, αν όλοι μας, δώσουμε τα χέρια,
δεν φανταζεσαι τι σχολια υπαρχουν (και δεν λεγονται φυσικα) στο παρασκηνιο..... Μην κοιτας που δεν ασχολουμε..... (αλλα δεν θα υπαρχει δια παντος αυτη η ανοχη)
Εδω μερικοι οχι χερια δεν θελουν να δωσουν, αλλα η πικρα τους ειναι οτι δεν μπορουν να κανουν την κατινια τους, ως το ορθο κλιμα που πρεπει να υπαρχει στο φορουμ.....
σορρυ αλλα πλεον εχω ελαχιστες ελπιδες.
15-10-2009, 11:27 #530
Originally posted by krino
δεν φανταζεσαι τι σχολια υπαρχουν (και δεν λεγονται φυσικα) στο παρασκηνιο..... Μην κοιτας που δεν ασχολουμε..... (αλλα δεν θα υπαρχει δια παντος αυτη η ανοχη)
Εδω μερικοι οχι χερια δεν θελουν να δωσουν, αλλα η πικρα τους ειναι οτι δεν μπορουν να κανουν την κατινια τους, ως το ορθο κλιμα που πρεπει να υπαρχει στο φορουμ.....
σορρυ αλλα πλεον εχω ελαχιστες ελπιδες.
Ας αφήσουμε στην άκρη τους άλλους.
Ας ασχοληθεί ο καθένας προσωπικά με τον εαυτό του.
Και δεν δέχομαι σαν δικαιολογία οτι υπάρχει παρασκήνιο και υπάρχουν οι άλλοι που κάνουν το ένα και το άλλο.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
15-10-2009, 11:28 #531
Φυση , οπως εγραψες καποτε , κανεις δεν μπορει να φτιαξει τον κοσμο μονος του....
Σωστο....Αυτοσημαινει ομως οτι δεν μπορει ουτε να τον χαλασει μονος του!
Σαν θετικος επιστημων ξερεις οτι αν μια μηχανη δεν δουλευει καλα , δεν φταει ο εργατης που την χειριζεται αλλα η ιδια η μηχανη που θελει επισκευη η διορθωση στο προγραμμα δουλειας της ... Εδω ειμαστε λοιπον εδω μεσα ...
Εχουμε ενα εικονικο \"χωριο\" με μια ανοιχτη συμμετοχη και ενα συγκεκριμενο πλαισιο λειτουργιας που στοχευει στην \"ψυχολογικη υποστηριξη\"
Ατομα δεν υπαρχουν γιατι προστατευεται η ανωνυμια τους οσο και η δυνατοτητα να κανουν οσα προφιλ θελει ο καθε ενας τους ...
Πως μπορει να προστευθει ο σκοπος με δημοκρατικες διαδικασιες ?
Πως μπορει να μην φιμωθει κανεις , αλλα παραλληλανα μην γινει Ροματζο η Ζακουλα αυτο το εργαλειο μζικης επικοινωνιας διαδικτυου?
Μονο ενας τροπος υπαρχει
Θεραπευοντας τις ατελειες του
Ποιες ειναι αυτες ?
1.Η διαχυτη επιθετικοτητα καποιων μελων, σε καθε τι διαφορετικο η νεο , η προσωπικη επιθεση και η υπερασπιση στερεοτυπων και αντιπαιδαγωγικων αντιληψεων , η μανια κατα παντος που ζητα αλλαγη σε οτι βρηκανε την ημερα που πρωτομπηκαν εδω μεσα
Ειναι ο ορισμος ολων αυτων των συμπτωματων που καθηλωνουν την ελληνικη κοινωνια αιωνες πια ....
Ξερεις πολυ καλα οτι η ομοιομορφια κρυβει ταυτιση και συμβιβασμο με την συντηρηση και το κατεστημενο , κοινωνικη φοβια και υποταγη στην εξουσια .
Υπαρει τροπος να παρακαμφθουν οι ατομικες επιθεσεις , οι προσωπικες συγκρουσεις και αντιδικιες ...Τον υπεδειξα και τον εφαρμοσα με επιτυχια ....
2. Η ομαδοποιηση αυτων οι οποιοι χρησιμοποιουν το φορουμ για να εξασφαλιζουν πελατεια στα ιατρεια τους συντηρει την κακη εξη του λαου μας να δινει φακελακι στον γιατρο , αντι να εμπιστευεται το ΕΣΥ και την κρατικη οργανωση του συστηματος υγειας .
Ταυτοχρονα πολλα προφιλ συνεργατων τους εδω , χρησιμοποιουν την προσωπικη επικοινωνια για να οργανωσουν ομαδες οι οποιες προσφατα αποδειχθηκε οτι δυναμιτιζουν την ομαλη λειτουργια του φορουμ , απαξιωνοντας τελειως την σκοπιμοτητα του και αδιαφορωντας για τις οποιες επιπτωσεις στην κοινοτητα ...
Οσο η διαχειρηση θα αρνηται να αφαιρεση την δυνατοτητα προσωπικης επικοινωνιας οπως εχει σημερα , θα με βαζει σε βασιμες υποψιες για τους πραγματικους σκοπους αυτου εδω του φορουμ!
Θελω να πιστευω οτι εγινα σαφης
Οταν υπαρχει διαπιστωμενη φραξια μελων σε ενα οργανισμο που εξυπηρετει κοινωνικους σκοπους , προεχει η προστασια του συνολου και οχι της ομαδας ...
Η διαχειρηση καταθετει την αποψη της με διαφορετικο τροπο αναμεσα στον νικο και την σελια ....
Προτεινω να τοποθετηθεις και εσυ και καθε αξιολογο μελος αυτου του φορουμ στο αν πραγματικα θελετε να συνεχισει ετσι , σαν απομιμηση μιας κοινωνιας με βαθεια κριση αξιων , η σαν ενα εργαλειο ανοιχτης επικοινωνιας , που θα μπορουσε να παραδειγματισει την πολιτεια για τον τροπο χρησης του διαδικτυου στην αντιμετωπιιση της ψυχολογικης υποστηριξης απο αποσταση.
Ενα τελευταιο για τον Οδησσεα...
Ενας συμπολιτης μας , καλη ωρα οπως εγω πριν απο 4 χρονια , για οικογενειακους και επαγγελματικους λογους σημερα ειναι αρρωστος και δεν εχει να πληρωσει τα φαρμακα του.
Εκανε οπως γραφει ολες τις μεχρι σημερα προβλεπομενες ενεργειες και βρισκει παντου κλειστες πορτες ...
Πολλοι με ρωτουν γιατι ειμαι εδω σημερα
θα σας απαντησω τωρα ...
Γιατι υπαρχουν ακομα πολλοι Οδησσεες πισω στην Ελλαδα που δεν ειχαν την δικη μου τυχη να ειμαι πολιτης μιας Χωρας με την καλυτερη δημοκρατια του πολιτη στον πλανητη
οπως ειναι σημερα η Γαλλια .
Οσο ζω θα αγωνιζομαι για να μπορουν ολοι οι συγχρονοι Οδησσεες , να εχουν ολα αυτα τα οποια μου προσφερει η αλλη μου πατριδα και απο αυτο το βημα του διαδικτυου ,
θα κανω οτι περναει απο το χερι μου για να τους συμπαραστεκομαι .
15-10-2009, 11:41 #532
έπρεπε το ΚΑΘΕΝΑΣ να το βάλω έτσι.
Και δεν δέχομαι σαν δικαιολογία οτι υπάρχει παρασκήνιο και υπάρχουν οι άλλοι που κάνουν το ένα και το άλλο.
Για πες μου τι θα κανουμε με αυτους που βγαζουν γνωματευσεις για κοσμο οτι υπαρχουν ατομα εδω μεσα που ειναι ψυχασθενεις?
Πως θα ξεμπλεξουμε απο αυτους τους χαρακτηρισμους και τις γνωματεύσεις???
Και μην μου πεις να τους αγνοουμε σωστα?
15-10-2009, 11:45 #533
Και δεν δέχομαι σαν δικαιολογία οτι υπάρχει παρασκήνιο και υπάρχουν οι άλλοι που κάνουν το ένα και το άλλο.
Για πες μου τι θα κανουμε με αυτους που βγαζουν γνωματευσεις για κοσμο οτι υπαρχουν ατομα εδω μεσα που ειναι ψυχασθενεις?
Αλλά αυτό δεν αναιρεί το να ασχοληθεί ο καθένας πρωτίστως με τον εαυτό του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
15-10-2009, 12:10 #534
ετσι, τωρα συμφωνουμε.
:)
15-10-2009, 12:15 #535
15-10-2009, 12:16 #536
ετσι, τωρα συμφωνουμε.
:)Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
15-10-2009, 12:21 #537
:cool::cool::cool::cool:
15-10-2009, 12:22 #538
Ακολουθώ μετά απο σένα weird.να δώσουμε τα χέρια και να μην απαντάμε στις προκλήσεις γιατί δεν θα σταματήσει ποτέ.Το φόρουμ θα χαλάσει.Οσοι έχουν την διάθεση ας το δηλώσουν και να μην ξεχνάμε τον ρόλο της ύπαρξης του φόρουμ.Εγώ πλεον δεν θα απαντώ σε είρωνες και προκλητικούς
15-10-2009, 12:27 #539
Originally posted by giota
Ακολουθώ μετά απο σένα weird.να δώσουμε τα χέρια και να μην απαντάμε στις προκλήσεις γιατί δεν θα σταματήσει ποτέ.Το φόρουμ θα χαλάσει.Οσοι έχουν την διάθεση ας το δηλώσουν και να μην ξεχνάμε τον ρόλο της ύπαρξης του φόρουμ.Εγώ πλεον δεν θα απαντώ σε είρωνες και προκλητικούς
Κι εγώ μαζί με εσένα, θα αγνοήσω ύβρεις, προσβολές και μικροπρέπειες, ειρωνίες κτλ. Θα τα αγνοήσω και θα φορέσω πάνω τους το ωραίο μου χαμόγελο.
Θα βγω σπο την παγίδα να παίρνω τα πράγματα προσωπικά, χωρίς όμως να πάψω να μιλώ για αυτό που με ενοχλεί με σεβασμό απέναντι στον καθένα.
Ήδη το φως που παράγεται απο το φόρουμ, το νιώθω δυνατότερο :)))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
15-10-2009, 12:46 #540
μια που το αντικειμενο της ειναι ο ανθρωπος ...
Ομως αυτο δεν ισχυει για ενα εργαλειο μαζικης επικοινωνιας το οποιο οταν παιρνει την μορφη προσωπικης επικοινωνιας , δινει το δικαιωμα σε αυτους που κανουν δουλιες εδω μεσα να υποβαλουν αλλα μελη σε επιθεσεις εναντιων αυτων που ζητουν να υπαρξει ελευθερη , ισοτιμη και συντροφικη μεταχειρηση αναμεσα στα μελη για να υλοποιηθει ο σκοπος του φορουμ
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση