Οποίος έχει περάσει ψύχωση … βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

Οποίος έχει περάσει ψύχωση … βοήθεια

Καλημερα
    Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί θα τρελαθώ. Εδώ και ένα χρόνο ο άντρας μου εκεί που μπορεί να φέρεται απόλυτα φυσιολογικά για μέρες ξαφνικά θα έρθει και θα μου πει μια ιδέα ή μια σκέψη εντελώς παράλογη … παράδειγμα έρχεται εχθές και μου λέει η δόση του δανείου μας δεν έχει τραβηχτεί από την τράπεζα και ότι κάποιος άλλος μας την πλήρωσε και έλεγε ότι την πλήρωσε το παλιό αφεντικό του … επίσης ενώ 5-10 μπορεί να είναι μια χαρά ξαφνικά χαλάει η διάθεση του και αν τον πιέσω μου λέει ότι όλοι μας συζητάνε και ξέρουν τα πάντα για την ζωή μας και κάτι τέτοια παρανοϊκά!! Σας παρακαλώ βοηθήστε με

Senior Member
    Καλημέρα. Ο άνδρας σίγουρα πάσχει από κάποια ασθένεια έτσι όπως τα περιγράφεις. Πρέπει να πάει σε ψυχίατρο, πρόσεξε ψυχίατρο όχι ψυχολόγο

Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.

Μην το αφήνεις γιατί στο τέλος μπορεί να σου σκάσει κανένα χοντρό επεισόδιο ψύχωσης και να τρέχεις.
    Last edited by Aeon; 21-09-2024 at 11:54.

Junior Member
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
    Το θέμα είναι πως δεν το δέχεται με τίποτα ότι έχει θέμα! Με τίποτα … έχω πάει και σε ψυχίατρο ο οποίος εννοείται χωρίς να το δεχτεί εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτα

Senior Member
    Σίγουρα δεν δέχεται ότι έχει θέμα γιατί μέσα στο μυαλό του αυτά που σκέφτεται του είναι λογικά. Έτσι είναι στην ψύχωση η τρέλα φαίνεται λογική στο άτομο, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κάτι έχει.
    Αλλά ο παρατηρητής το καταλαβαίνει.

Μην του λες ότι έχει πρόβλημα, πήγαινε με τα νερά του και πες του απλά να πάτε στον ψυχίατρο για τσεκ απ ας πούμε. Όσο του πας κόντρα τόσο αυτός θα πεισμώνει.
    Μίλα του όσο μπορείς λογικά αλλά και πάλι δεν θα καταλήξει κάπου αυτό αφού του έχουν μπει οι ιδέες, θα συνεχίσει να τις πιστεύει.
    Χρειάζεται βοήθεια. Βρες έναν τρόπο να τον σύρεις στον ψυχίατρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις.

Tania123
    Guest
    Αν ο άντρας σου έχει κάποιο φίλο ή συγγενικό πρόσωπο που να εμπιστεύεται, ζητά και από εκεί βοήθεια και στήριξη. Μήπως από κάποιον άλλο το δεχτεί. Και για εσένα θα είναι καλό αυτό.

Senior Member
    Καταρχάς ο άνδρας σου έχει ή είχε ποτέ κάποια εξάρτηση; Πίνει, είναι χρήστης; Έχει κληρονομικότητα ψυχώσεων από γονείς, αδέρφια ή άλλους στενούς συγγενείς του που ξέρεις; Δουλεύει κάπου; Τι σου λένε οι συνάδελφοί του από τη δουλειά, το φιλικό του περιβάλλον για τη συμπεριφορά του; Οι ψυχώσεις βέβαια έχουν το χαρακτηριστικό της φυγής από την πραγματικότητα, αλλά και πάλι είναι κάτι που μόνο ψυχίατρος μπορεί να το διαγνώσει. Οπότε κάνε αυτό που σου είπε και η Χάρλεϊ. Βρες μια αφορμή, με το καλό, να τον πας σε κάποιον ψυχίατρο.

Τώρα με τι τρόπο θα το καταφέρεις αυτό, δεν μπορώ να σου δώσω κάποια ειδική συμβουλή. Μπορείς κι εσύ να μιλήσεις με κάποιον καλό και έμπειρο ψυχίατρο για τη συμπεριφορά του συζύγου σου και με τι τρόπο θα τον φέρεις στο γραφείο του αν ο ίδιος είναι αρνητικός. Το βασικό είναι ο ίδιος να συνειδητοποιεί και να νιώθει ότι έχει πρόβλημα.

Junior Member
    Δεν έχει ιστορικό αλλά είναι χρήστης κάνναβης! Σε σημείο που γίνεται κατάχρηση! Το θέμα είναι πως δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά που λέει δεν έχουν υπόσταση και πως φέρεται αλλόκοτα! Δεν μου εχει πει κανένας από τον περίγυρο του ότι φέρεται περίεργα αλλά εγώ που ζω μαζι του και μου λέει τις σκέψεις του το αντιλαμβάνομαι

Tania123
    Guest
    Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση.
    Last edited by Aeon; 21-09-2024 at 14:21.

Senior Member
    Μαρίνα εμένα μου έχουνε πάει για εξέταση στο δρομοκαΐτιο μέσω της αστυνομίας απλά χρειάζεται δύο συγγενικά πρόσωπα . Απλά να το έχεις στο μυαλό σου άμα δεν θέλει να πάει μόνος του. Αλλά το καλύτερο είναι να πάει μόνος του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Marina001 View Post
    Δεν έχει ιστορικό αλλά είναι χρήστης κάνναβης! Σε σημείο που γίνεται κατάχρηση! Το θέμα είναι πως δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτά που λέει δεν έχουν υπόσταση και πως φέρεται αλλόκοτα! Δεν μου εχει πει κανένας από τον περίγυρο του ότι φέρεται περίεργα αλλά εγώ που ζω μαζι του και μου λέει τις σκέψεις του το αντιλαμβάνομαι
    εχουν αναφερθει εδω, περιστατικα ψυχωσης που ξεκινησαν απο χρηση καναβης..
    αν δεν πεισθει να παει σε ψυχιατρο, καποια στιγμη που θα ξεφυγει σοβαρα, θα αναγκαστεις να τον στειλεις εσυ...

Διαβάζοντας τα μηνύματα νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να ψάξεις κάποιον τρόπο να τον δεί ψυχίατρος και να μπεί σε αγωγή. Δυστυχώς, είναι ο μόνος τρόπος. Αν δείς πως το πράγμα ξεφεύγει τελείως ίσως χρειαστεί και η επέμβαση της αστυνομίας δυστυχώς. Σου εύχομαι να δεχτεί να πάει σε γιατρό πριν φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.
    Τέλος, οπωσδήποτε διακοπή της κάνναβης, κατά τη γνώμη μου, θα χειροτερέψει τα πράγματα πολύ.

Junior Member
    Ειλικρινά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται να είναι 10 μέρες απόλυτα φυσιολογικός και νορμαλ και μετά ξαφνικά μια καινούργια παράνοια;; Και μετά από 3-5 μέρες ξανά όλα νορμαλ;; Πως;;

Senior Member
    Το πρόβλημα είναι οργανικό δηλαδή δεν έχουν πρόβλημα αυτά που λες αλλά έχει απορυθμιστει η καρδιά το στομάχι και ο θυρεοειδής το έχω κι εγώ αυτό το πρόβλημα το πρόβλημα είχε λυθεί το 1970 όταν το 1950 ανακαλυφθηκαν τα ναρκωτικά είχε βγει το 1970 είχε βγει εμβόλιο για τον καρκίνο το 80 βγήκε ο Παπανδρέου κι έκανε μαλακιες μοίρασε λεφτά έκανε εκκαθάριση τα ίδια έκανε κι ο τσιπρας ενώ το πρόβλημα είναι λυμένο
    Άμα βλέπετε να μαλώνουν στην τηλεόραση πεθαίνει κόσμος

Senior Member
    Άμα σασ πω την αλήθεια οι μισοί θα φύγουν διαβάστε τα νέα από το ίντερνετ τουσ τίτλους κ θα βγάλετε άκρη εγώ 40 με 50 χρόνων να ξέρετε

Senior Member
    Εγώ το θεραπευω με πρωτεΐνες ο άλλος έβαλε την ασπιρίνη κι εγώ έβαλα την κορτιζονη μετά έμαθα για τα αναισθητικα και βρήκα τη μεγάλη θεραπεία που είναι τα αναισθητικό με κορτιζονη με τις πρωτεΐνες γίνεται αχαστο μετά μπλεχτηκαν οι γιατροί μετά μπλεχτηκε ο Μητσοτάκης κ γενικά γαμηθηκε ο Δίας

Page 1 of 2 12 LastLast