Πως να αποκτησω κοινωνικες δεξιοτητες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50
    Junior Member

Πως να αποκτησω κοινωνικες δεξιοτητες

..........
    Last edited by Giaxmantir; 28-08-2024 at 21:58.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Giaxmantir View Post
    Καλησπερα, αλλη μια μερα που βγηκα μονος μιας και εκοψα (ή εκοψαν ισως να ειναι το σωστο) με ολους τους φιλους εδω και 2 χρονια τουλαχιστον εξαλλου ηταν (2-3) και απλα βρηκαν αλλες παρεες Το προβλημα ειναι οτι εχω χαμηλη αυτοεκτιμηση, βγαινω σε κεντρικο μερος και ενω υπαρχουν τοσες κοπελες μπεσα ντρεπομαι να τις κοιταξω. Δεν μαρεσει αυτο, προσπαθω να το βελτιωσω αλλα κομπλαρω, σε σημειο που τα παραταω, δεν ειμαι καθολου κοινωνικος και ειμαι φουλ εσωστρεφης.. Εχετε κατι να προτεινετε?
    Καλησπέρα, ίσως κάποιο βιβλίο αυτοβελτιωσης-αυτοπεποιθησξς θα βοηθούσε, επίσης ένας ψυχολόγος ίσως μπορούσε να σε ανεβάσει ψυχολογικά.
    Όσο αφορά την κοινωνικοποίηση δοκίμασες π.χ κάποια ομαδικά αθλήματα; Η κάτι άλλο που να σου αρέσει και να περιλαμβάνει και άλλα άγνωστα άτομα;

Junior Member
    ..........

Senior Member
    Δυστυχώς δεν έχω κάποιο βιβλίο να προτείνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι μέλη θα σου πουν.
    Είχα πάρει κάποτε ένα βιβλίο και με βοήθησε.
    Αλλά πιο πολύ στην ντροπαλότητα με είχαν βοηθήσει οι κατακτήσεις, δλδ η πρώτη κοπέλα που έκανα σχέση με ανέβασε αρκετά ψυχολογικά.
    Όμως ξέρω αν είσαι ντροπαλός είναι δύσκολο να πλησιάσεις κοπέλα.
    Εγώ θα σου έλεγα να δουλέψεις με έναν ειδικό την εσωστρέφεια και την ντροπαλότητα σου. Δοκίμασε ένα ραντεβού και αν δεν μπορείς μην ξαναπάς, ο ειδικός θα σε ξεκλειδώσει.

Senior Member
    Δεν θελω να παω σε ψυχολογο, για να ειμαι ειλικρινης ντρεπομαι φουλ και δεν προκειται να ειμαι ειλικρινης απεναντι του/της.
    από τη μία θέλεις να αποκτήσεις κοινωνικές δεξιότητες και από την άλλη δεν θέλεις να πας καν στο προστατευμένο περιβάλλον ενός ψυχολόγου...

σαν να λέμε θέλεις να γίνεις κασκαντέρ ενώ φοβάσαι ακόμα και να παίζεις ηλεκτρονικά παιχνίδια..

Senior Member
    κοινωνικές δεξιότητες και άγονες ντροπές δεν συμβαδίζουν

Junior Member
    ...............

Junior Member
    ...............
    Last edited by Giaxmantir; 28-08-2024 at 21:59.

Αν δεν μπεις στη διαδικασία να έχεις διάδραση με άλλους ανθρώπους..πως θα βρεις τον εναν για να ειναι η σχεση σου,ο ψυχολογος θα σε βοηθησει οχι τα βιβλια στη φαση που εισαι....χρειαζεσαι ανθρωπους γυρω σου...οπότε ΦΥΓΕ απο τσ best seller αυτοβελτιωσης πηγαινε ψυχολογο ψαξτο ομως λιγο,ξεκινα λιγο γυμναστικη στο σπιτι αν ντρεπεσαι γυμναστηριο,να μην παρεξηγηθω,γυμναστικη δεν λεω για να κανεις σωμα αλλα για να φυγει η ενταση που σιγουρα εχεις και ολα θα πανε καλα,το χεις man...δομησε τον εαυτο σου και ακου τις αναγκες σου,τις πραγματικες ομως για σενα...οχι οτι σας επιβαλλει η δυτικη κουλτουρα....

Junior Member
    ..............

Junior Member
    ....................

Senior Member
    βρε φιλε ξερεις ποιο ειναι το προβλημα? εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση διοτι ειμαι ασχημος,
    για να γράφεις κάτι τέτοιο μπορεί να σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά είναι πέρα για πέρα αλήθεια:δεν μετράει η ομορφιά στον άντρα!
    βγες έξω να δεις ποια κυκλοφορεί με ποιον και θα καταλάβεις...

θα σου έγραφα εδώ τι μετράει αλλά μπορεί να θεωρηθεί πρόστυχο....

με το πιο πρόστυχο από όλα να είναι ο τραπεζικός λογαριασμός...

Καλησπέρα,μην διαβάζω βλακείες..ειμαι 31 δεν έχω δει άσχημο άνθρωπο,έχω δει απεριποιητο,έχω δει τέρμα αγενη απο το βλέμμα...το προσεγγίζεις λάθος και χωρις να το παίξω συμβουλος μην ξεκινάς με τέτοιες πεποιθήσεις την ενηλικη συναναστροφη σου σε ολα τα ειδη σχεσεων που θα χτισεις,πας να βγεις έξω στην κοινωνια να κανεις ωραια πραγματακια για σενα και για οποιον θες και θελει να συνυπαρχετε..τι βλακειες ειμαι ασχημος...νεο παιδι..οτι δεν σου αρεσει..το αλλαζεις προσεχεις τον εαυτο σου,να εισαι υγιης μεσα/εξω,να εχεις την ευθυνη του εαυτου σου και keep going...εκπεμπεις αυτο που νιωθεις οτι εισαι και πανω απο ολα ΓΙΑ ΣΕΝΑ πρεπει να εισαι ακεραιος με καθαρο βλεμμα και συγκροτημενη σκεψη,χωρις βιτρινες και μασκες για να αρεσεις...ειμαι σιγουρη πως τα ξερεις

Senior Member
    βρε φιλε ξερεις ποιο ειναι το προβλημα? εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση και αυτοεκτιμηση διοτι ειμαι ασχημος, εχω συμβιβαστει αλλα οχι αποδεχτει το γεγονος, το προβλημα ειναι οτι επηρεαζει τις κοινωνικες μου σχεσεις, οποτε οταν μιλαω περι κοινωνικων δεξιοτητων εννοω απλα να ακουσω κατι που θα μπορουσε να με "μπουσταρει" καποιο τιπ για να προσελκυσω κοσμο χωρις ντροπη, δηλαδη καποιο κινητρο, καποια προθεση. μπεσα δεν το χω κανει ποτε ραντομ στον δρομο και θεωρω πως αν βρω κατι που θα με ξεκλειδωσει και παρω θαρρος θα μπορεσω να το κανω συστηματικα. δεν εχω θεμα με την αποτυχια, δηλαδη να φαω ακυρο, ειμαι ανθρωπος που τα χωνευω αυτα και παω παρακατω.
    Λάθος το διατύπωσες. Έπρεπε να πεις "νιώθω ότι είμαι άσχημος επειδή έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση και χαμηλή αυτοεικονα". Αν το δεις από αυτή την οπτική, που είναι και η σωστή, θα θες να πας και ψυχολόγο.. Δεν χρειάζεται να είσαι κουκλάκι για να είσαι κοινωνικός ή να κάνεις σχέση (ο κάθε άνθρωπος ορίζει διαφορετικά το.." ωραίο"). Όταν αγαπήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, θα το καταλάβεις.

Senior Member
    Εχετε κατι να προτεινετε?
    να πας σε εναν ψυχολογο να του πεις οτι δεν εχεις κοινωνικες σχεσεις οχι οποσδηποτε με κοριτσια αλλα το πρωτο και αυτος θα σε καθοδηγησει. μην αφηνεις τα χρονια να περνουν με βιβλια αυτοβοηθειας κτλ κτλ κτλ......

Page 1 of 4 123 ... LastLast