Results 1 to 4 of 4
Thread: Δίλημμα για επιλογή πορείας
-
01-09-2024, 17:59 #1
Δίλημμα για επιλογή πορείας
Γεια σας, ελπίζω να είστε καλά! Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας στο πρόσφατο επαγγελματικό δίλημμα που μου καίει τον εγκέφαλο. Να σημειωθεί πως είμαι χρόνια στο επάγγελμα μου, εκπαιδεύομαι συνεχώς, θέλω διακαώς να κάνω κάτι δικό μου, αλλά εννοείται έχω οικονομικά προβλήματα. Λοιπόν, πέρυσι δούλεψα για πρώτη φορά αναπληρώτρια και κανονικά περιμένω την επόμενη, λογικά, τοποθέτηση. Πρόσφατα όμως, μου προσφέρθηκε δουλειά σε γραφείο, "μόνιμη" συνεργασία, μπλοκακι, στην πόλη μου την οποία δεν συμπαθώ, και φυσικά για να κάνω την απαιτούμενη οικονομία θα πρέπει να μείνω με τους γονείς μου. Πραγματικά δεν ξέρω τι να επιλέξω, από τη μια με αγχωνουν πολύ τα οικονομικά μου, ειδικά με την ακρίβεια που έχει ξεφύγει, αλλά σίγουρα δεν με φαντάζομαι να ζω πολύ στην πόλη μου δεν θέλω να επενδύσω εδώ. Επίσης, φυσικά, δεν θέλω να ξεκινήσω τη δουλειά και αν με πάρουν αναπληρώτρια να τους αφήσω ξαφνικά, δεν είναι οκ, σωστά; Είμαι πολύ μπερδεμένη! Περιμένω τις απόψεις σας, όποιες ερωτήσεις ευπρόσδεκτες!
- 02-09-2024, 16:58 #2
Αναπληρώτρια... Δεν είναι επάγγελμα! Αν είσαι α διαλογής τότε έχεις ελπίδες για διορισμό μετά από 9 χρόνια. Αν όμως στην ειδικότητα σου υπάρχουν πολλά άτομα πριν από εσένα και εσύ πηγαίνεις σε β, γ διαλογή ελπίζοντας πως θα βελτιωθεί η θέση σου σε 3-6 χρόνια θα γεράσεις με ανασφάλεια χωρίς ένσημα και δεν θα μπορέσεις να φτιάξεις οικογένεια, φίλους, να έχεις χαρούμενες οικογενειακές στιγμές, εσύ κάθε χρόνο θα έχεις το άγχος που θα σε πάρουν, που θα τοποθετηθείς και αν καταφέρεις να βρείς κοτέτσι για να περάσεις τους μήνες έως τέλος Ιουνίου. Αν μαζέψεις μόρια για να κρατήσεις την θέση σου θα πρέπει να θυσιάσεις πολλά. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν άτομα με κοινωνικά κριτήρια ή ακαδημαϊκά που θα σε προσπεράσουν. Υπάρχει και η περίπτωση κάποια μέρα να αλλάξει και το απαράδεκτο σύστημα διορισμών μονίμων προσλήψεων και να φτιάξουν ένα δικαιότερο για τους νέους χωρίς προϋπηρεσία...
Δουλειά με μπλοκακι δεν ξέρω τι είναι, όμως αν σου αρέσει και βγάζεις καλά χρήματα κάνε υπομονή, θα μείνεις με τους γονείς και στον τόπο σου. Με σταθερή μόνιμη εργασία και χωρίς έξοδα θα μαζέψεις ένα ποσό και θα φύγεις από τον τόπο σου , ευκολότερα , θα έχεις και χρόνο να ψάξεις νέα εργασία. Αν είσαι αναπληρώτρια δεν θα μπορείς να παραιτηθείς γιατί θα έχεις ποινή για 2 χρόνια,
02-09-2024, 19:31 #3
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δίκιο έχεις, κι εγώ τα σκέφτομαι! Μπλοκακι aka έναρξη ελεύθερος επαγγελματίας. Πιο πολύ με αγχωνει αν αποφασίσω να πάω στη θέση να είμαι εντάξει, μη τυχόν με πάρουν πριν αποφασίσω να απενεργοποιήσω την αίτηση γιατί δεν θα θελα ούτε την ποινή να πάρω, με τη λογική του ότι δεν θέλω να κλείνω πόρτες... μπέρδεμα.
02-09-2024, 21:09 #4
Αν δούλεψες μόνο μια χρονιά και σε επόμενη φάση, ξέρεις ότι στους νέους πίνακες ΑΣΕΠ θα έχεις πέσει θέσεις. Οι γεννήσεις στην Ελλάδα από το 2015 μειώθηκαν δραματικά και πολλά παιδιά είναι μεταναστών!Με τεχνητή νοημοσύνη και με μαθήματα στο ίντερνετ δεν νομίζω πως το 2030 θα προσλαμβάνουν αναπληρωτές σε απομακρυσμένες περιοχές για λίγους μαθητές.
Πρέπει να δείς πόσοι διορισμοί έγιναν στην ειδικότητα σου και πόσους αναπληρωτές πήραν, θα δείς πόσοι είναι πριν από εσένα και περιμένουν για β φάση. Η γ φάση λογικά θα είναι μια νέα αίτηση για θέσεις που έμειναν ακάλυπτες!
Αν έχεις την ψυχολογία να δηλώνεις κάθε χρόνο ολόκληρη την Ελλάδα και να μετακομίζεις ξαφνικά αγόρασε και ένα τροχόσπιτο. Πέρυσι δούλεψες γιατί κάποιοι τα παράτησαν, αγανάκτησαν και ίσως δεν δήλωσαν την περιοχή που πήγες. Το κυνηγάς 4-5 χρόνια αλλά ως πότε ...