Φοβία θορυβων, φοβάμαι για τη ψυχική μου υγεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Φοβία θορυβων, φοβάμαι για τη ψυχική μου υγεια

Ακολουθει σεντονι
    Γενικά πάντα ημουν αγχωδης, δεν μπορώ να χαρω με τίποτα, γιατί πάντα σκέφτομαι οτι κάτι θα συμβεί και θα στεναχωρηθω πάλι. Πολλές φορές λόγω άγχους, στρες κλτ κλονιζοταν το νευρικό μου σύστημα. Κάποιες φορές βρέθηκα και στο νοσοκομείο γιατί αρρώσταινα από αυτό.
    Τα τελευταία 5 χρόνια χειροτέρεψε το πράγμα.

Είχε μετακομίσει στη γειτονιά ένας πολύ θορυβώδης γείτονας, ειλικρινά μονο 10 βήματα μας χώριζαν. Πρεζακιας και με τη μουσική στη διαπασών, κάθε μέρα, κόντεψα να τρελαθώ εκείνη την περίοδο .

Μπορεί να εκατσε μόνο 4 μήνες αλλά για μένα έμοιαζαν πόλυ περισσότεροι. Έχασα κιλά , δεν κοιμόμουν καλά βρέθηκα στο νοσοκομείο μια νύχτα και μου έδωσαν ηρεμιστικό. Μετά που έφυγε έκανα ένα χρόνο να κοιμηθώ.

Μετά από ένα χρόνο κάτι άλλο συνέβηκε με κάποιον δολοφόνο που βγήκε από τη φυλακή, αυτή τη φορά, που μετακόμισε σε άλλο σπίτι δίπλα μας. Στην αρχή εμένε με κάποιον άλλο κι αυτός πολύ θορυβώδης. Τεσπα έγιναν διάφορα , προχωρήσαμε και σε καταγγελία. Όχι για τη ηχορύπανση για άλλο θέμα. Αν τινσθχλνεχιχαμε θα γινόταν φονικο
    Έφυγε αυτός τώρα.

Από αυτά τα περιστατικά εγώ πια δεν είμαι η ίδια. Δεν μπορώ να ακούσω τον παραμικρό θόρυβο, δεν βάζω ούτε μουσική κι αν ακούσω κάτι αγχώνομαι γιατί θυμάμαι αυτά που πέρασα. Όταν γίνεται αυτό με πιάνει το στρες και έχω νεύρα. Μου πήρε πολύ καιρό να νιώσω. Φυσιολογικη

Σήμερα γράφω αυτό το ποστ γιατί έχω. Στεναχωρεθει, παλι έχει πυροδοτηθει το στρες μου λόγω θορύβου. Και δεν είναι ότι το ακούω εγώ αλλα η αδερφή μου που μένει 10λεπτα μακριά. Μόνο που εκεί που μένει είναι και το σπίτι που φτιάχνω για να μετακομισω. Δεν θα καταφέρω πότε να ηρεμήσω . Φοβαμαι για τη ψυχική μου υγεία.

Δεν έχω πολλές λύσεις. Απλά ήθελα να τα γράψω κάτω , δεν πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήθω.

Senior Member
    σε κανεναν γιατρο, εχεις παει; πιθανον να χρειαζεσαι αγωγη..

Senior Member
    Μάλλον έχεις υπερακουσία, ίσως με ωτοασπίδες και κάποιο φάρμακο βοηθηθείς.

Senior Member
    Σκέφτηκα μήπως υπάρχει και η περίπτωση της misophonia, όπου θόρυβοι σε ενοχλούν τόσο πολύ. Την έχω και είναι όντως πολύ ενοχλητικοί κάποιοι θόρυβοι, σε σημείο να πρέπει να βάλω ακουστικά ή ωτοασπίδες αν θελήσω να μείνω σε έναν χώρο που υπάρχουν. Η μισοφωνία προκαλεί τέτοιες μεγάλες συναισθηματικές αντιδράσεις όσο αυτές που ανέφερες, σε σημείο δηλαδή να αισθάνεσαι να σε "τρελαίνει" κάποιος θόρυβος, ιδιαίτερα όταν έχει μεγάλη διάρκεια. Όπως και να είναι, χρειάζεται μία διάγνωση για να βρεις τι τρόπους έχεις να το αντιμετωπίσεις, τα μέλη ιδέες πετάμε, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά εικασίες.