Results 1 to 10 of 10
Thread: Δεν ξέρω τι εχω
-
03-09-2024, 21:50 #1
Δεν ξέρω τι εχω
Γειά σας! Πριν ένα χρόνο έκοψα το τσιγάρο και απο τοτε άλλαξε πολύ η ζωή μου... μόλις το έκοψα μετά από δυο μέρα έπαθα δύο μέρες σερί κρίσεις πανικού στην πρώτη τρομοκρατιθηκα και την δεύτερη πήγα στο νοσοκομείο επιτοπου και δεν μου βρήκαν τίποτα, την επόμενη μέρα πήγα σε καρδιολόγο όπου έκανα υπέρηχο και καρδιογραφημα και έδειξε ότι δν έχω τίποτα απολύτως μετά πήγα και σε πνευμονολογο και πάλι τίποτα έκανα εξετάσεις αίματος πάλι τίποτα... από τοτε έχει αλλάξει πολύ η ζωή μου αρχισαν οι πόνοι στο στήθος μετά στην πλάτη μετά στα άκρα ξανά πήγα σε καρδιολόγο δν βρήκε τίποτα πάλι μου έβαλε και μηχάνημα για καρδιογραφημα 24 ωρών.. αυτό συνεχιζοταν και δεν ήξερα τι να κάνω οι φίλοι μου και γνωστοί μου έλεγαν ότι μάλλον είναι ψυχολογικό και ότι περνάω μάλλον κάποιου είδους ψυχωσοματικο... πήγα σε έναν ψυχίατρο πρώτα μετά κατάλαβα ότι έκανα λάθος γιατί πήγα του είπα γινόταν και μου είπε ότι περνάω διαταραχή πανικού και ότι πρέπει να λάβω φαρμακευτική αγωγή (τύπου βιταμίνες έτσι τις ελεγε) για περίπου 3 μήνες σίγουρα, εγώ αρνηθηκα δεν μου έκανε συζήτηση πρώτα απλά μπήκε στο ψητό και ετσι εγώ το μετάνιωσα που πήγα διότι δν ήθελα να λάβω φαρμακευτική αγωγή γτ δν έχω λάβει ποτε μου ξανά και δν ξέρω πως θα με επηρεάσει μετά... να σημειωθεί ότι είμαι ένας άνθρωπος της άποψης ότι η ψυχοθεραπεία και τα ψυχοφάρμακα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για όλους. Πιστεύω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μην προσφέρουν την ανακούφιση που περιμένει κανείς και ότι μπορεί να καταναλώνουν πολύ χρόνο και χρήμα χωρίς να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Τέλος πάντων μετά απο αυτο πηγα και και σε ψυχολόγο ο οποίος μου ειπε απλα να "αντιμετωπισω τα προβλήματα μου και αυτα που δεν μπορω να κανω" πχ του ειπα οτι ειμαι ενας άνθρωπος που του αρεσει να κάθεται πιο πολυ σπιτι παρα να βγαινει εξω και οτι απο τοτε που μου συμβαίνει αυτο θελω σχεδον καθε μερα να ειμαι εξω λες και στο σπιτι δεν μπορώ νιώθω πιο ασφαλείς εξω παρα μεσα και η απάντηση του ηταν απλα να το πολεμησω και να κατσω μεσα οσο κιαν δεν μπορω.. ουτε αυτο με βοήθησε οπως καταλαβαίνετε...τέλος πάντων περνάει ο καιρός και αυτό άρχισε να με τυρανευει να με ταλαιπωρεί πάρα πολύ και δεν ήξερα τι να κάνω που να πάω τι βοήθεια να ζητήσω ξανά πήγα για εξετάσεις αίματος πάλι τίποτα πήγα ξανά σε πνευμονολογο ξανά τίποτα πήγα και δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με πόναγε στο στήθος στην πλάτη μου κατέστρεφε την όρεξη να είμαι χαρούμενος απέκτησα νεύρα πολλά με τον καιρό δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα στην καθημερινότητα μου και φτάνουμε σήμερα με το να λέω ότι ξέρεις τι μπορεί να είναι όντως ψυχολογικό και πήρα την απόφαση να μιλήσω σε έναν ψυχολόγο διαδικτυακά διότι δεν έχω πολλές καλές επιλογές στην πολη μου μένω σε επαρχία και απλά είδα ότι την ενδιέφερε αυτό που της περιέγραψα και ότι θα ήθελε να το συνεχίσουμε.. από τότε δν έχω ξανακάνει συνέδρια θέλω όμως να κάνω να δω τι θα μου πει αλλά μέχρι στιγμής ακόμα με ταλαιπωρεί πάρα πολύ και ανακαλύπτω και καινούργια πράγματα τύπου ότι νιώθω πολύ συχνά αιμα στο στομα μου και δεν ξέρω αν είναι από τα ούλα η τίποτα άλλο και επίσης όταν πάω στην δουλειά μου η κάνω κάτι πχ να κουβαλησω κάτι σαν να με πιάνει ένας πόνος στο στήθος δεν μπορώ να τρέξω πολύ δεν έχω αντοχή πολύ και δεν ξέρω το μυαλό μου νιώθω ότι τρελαίνεται και δεν ξέρω τι να κάνω υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να κοιμηθώ εύκολα πετάγομαι εκεί που πάει να με πιάσει ο ύπνος η νιώθω ότι δεν αναπνέω και κάτι τέτοια περιεργα και δεν ξέρω τι να κάνω από την μία σκέφτομαι ότι μάλλον είναι ψυχολογικό όντως αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι έχω κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν ξέρω τι είναι και δνε μπορώ να το βρω!!!
Αυτή είναι η ζωή μου τον τελευταίο χρόνο θέλω να μου πείτε την γνώμη σας για όλα αυτά θα το εκτιμούσα πάρα πολύ ευχαριστώ πολύ!!
- 03-09-2024, 23:28 #2
Ίσως με την διακοπή του τσιγάρου να ένιωσες ότι έχασες κάτι «πολύτιμο» λόγω συνήθειας και στην προσπάθεια να μην το ξανά αρχίσεις να έπαθες όλα αυτά που ανέφερες. Πιέστηκες κατά την διακοπή; Υπήρξαν στιγμές που ένιωθες ότι από την στέρηση του τσιγάρου θες να καπνίσεις 10 πακέτα; Δεν είμαι καπνίστρια αλλά ξέρω πολύ καλά ότι το κάπνισμα είναι σαν τα ναρκωτικά. Άπαξ και τα αρχίσεις είναι πολύ δύσκολο να τα κόψεις. Πιστεύω ότι το πρόβλημα σου είναι καθαρά ψυχολογικό. Μήπως φοβόσουν ότι χωρίς τσιγάρο θα πάθεις κάτι ίσως; Αντιθέτως εγώ θα σου έλεγα ότι έκανες ένα πολύ μεγάλο βήμα για να «προστατέψεις» τον εαυτό σου και την υγεία σου και σου αξίζουν χίλια μπράβο. Πιστεύω δηλαδή ότι η απότομη διακοπή σου προκάλεσε όλα αυτά τα συμπτώματα επομένως ίσως ο ψυχίατρος να είχε δίκιο ότι έχεις διαταραχή πανικού. Και εφόσον οι εξετάσεις σου δείχνουν ότι είναι όλα καλά δεν γίνεται να έχεις κάτι οργανικό. Η ψυχολογία να ξέρεις είναι το παν και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας. Αν αισθανόμαστε καλά μέσα μας και άρρωστοι να είμαστε σίγουρα δεν θα περάσουμε την «ασθένεια» τόσο βαριά όσο αν είχαμε παράλληλα και κακή ψυχολογία. Ενώ αν έχεις ψυχολογικά προβλήματα και τα παίρνεις όλα βαριά και τίποτα να μην έχεις (όσον αφορά την υγεία) το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρρωστήσεις. Εγώ θεωρώ πάντως πως αν δεν μπορείς να ηρεμήσεις με τίποτα ίσως και να σου κάνει καλό να λάβεις για λίγο καιρό φαρμακευτική αγωγή μέχρι να συνέλθεις. Μην ακούς βλακείες για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό κτλ. Αν τα έχεις ανάγκη να τα πάρεις και αν δεν βρίσκεις άλλο τρόπο να ηρεμήσεις. Επίσης σταμάτα να τρέχεις σε γιατρούς και να ψάχνεσαι συνεχώς με την υγεία σου γιατί τσάμπα το κάνεις φαίνεται από χιλιόμετρα ότι το πρόβλημα είναι ψυχολογικό. Και αν δεν θες να πάρεις φάρμακα στην τελική σκέψου απλά ότι μόνος σου κάνεις κακό στον εαυτό σου με τις σκέψεις σου και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τίποτα και πιστεύω ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα.
04-09-2024, 20:54 #3Tania123GuestΚαι εγώ από πόνους στο στήθος ξεκίνησα. Επισκέψεις στα έκτακτα άπειρες. Καρδιογράφηματα , holder, πνευμονολογο, ακτινογραφίες και και και ... αξονική, εγκεφαλογράφημα και σήμερα αισίως μαγνητική. Εν αναμονή αποτελέσματος και πάλι... Το τσιγάρο το ξανάρχισα αλλά διαφορά δεν είδα. 2 δύσκολα χρόνια και εγώ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ζητάμε βοήθεια νωρίς. Η αγωγή και για μένα ήταν κάτι που το φοβόμουν. Άρχισα όμως τα ηρεμιστικά γιατί δεν μπορούσα να ανασαίνω και να περπατάω. Τώρα πια το έχω δρομολογήσει και θα κάνω ότι χρειάζεται. Είναι μικρή η ζωή και δεν μας αξίζει τόση ταλαιπωρία. Ναι τα φάρμακα δημιουργούν κάποιες εξαρτήσεις ενδεχομένως, αλλά με την σωστή καθοδήγηση θα λυθεί και αυτό.
04-09-2024, 21:22 #4
Ευχαριστώ πολύ που έκατσες και το διαβασες!!! Καταρχάς να πω τι έγινε πριν το κόψω....είμαι 23 και κάπνιζα από τα 17 δν ηταν πολλα τα χρονια 5 χρόνια δν ηταν τίποτα...τις απόκριες του 22 άρχισα να νιώθω οτι η ο καπνός που έκανα δεν μου άρεσε και μου κακοφαινοταν και το γύρισα στο πακέτο τις ίδιας μάρκας μέχρι να το κόψω και μετά ανακάλυψα ότι ούτε το πακέτο δν μαρεσε και άρχισα να πιστεύω και να νιώθω ότι κάπνιζα από ανάγκη του μυαλού και όχι δικιά μου δλδ άναβα ένα τσιγάρο τις περισσότερες φορές έκανα 5 τζούρες και μετά το εσβηνα λίγες οι φορές που το έκανα όλο...τέλος πάντων λίγο μετά τις απόκριες γνωρίζω μια κοπέλα βρισκόμαστε σε σχέση...όσο ήμασταν μαζί ένιωσα δύο φορές και συγκεκριμένα το βράδυ εκεί που έκανα ένα τσιγάρο και χάζευα στο κινητό να αισθάνομαι για δευτερόλεπτο ότι δεν μπορούσα να ανασαω λες και μου κοβόταν η ανάσα μου για το δευτερόλεπτο όμως...μετά από κάποιες μέρες καθομασται με την κοπέλα μου στο κρεβάτι και βλέπαμε ταινία και αυτή ήταν ξαπλωμένη πάνω στο στήθος μου και σε μια φάση γυρνάει και μου λέει ότι σφυρίζει η καρδιά μου... εε εγώ από εκεί και μετά τρομοκρατιθηκα...περνάνε οι μέρες και από ένα σημείο και μετά άρχιζα να αισθάνομαι πολύ ζάλη σχεδόν κάθε μέρα στο ξαφνικό και πήρα την απόφαση να το κόψω και το έκοψα μετά από διακοπές που πήγα μαζί της αλλά όχι μαχαίρι στάδια βδομάδα ανά βδομάδα μείωνα τα τσιγάρα που έκανα ανά μέρα και μέσα σε 3 - 4 εβδομάδες κάπου εκεί ήταν δν θυμάμαι πήγαινα το πρωί για δουλειά έκαμα ένα τσιγάρο στον δρόμο που πήγαινα και από εκεί και πέρα δεν ξανά έκανα...και από εκεί και μετά ξεκινάει η ιστορία που ειπα....
04-09-2024, 21:27 #5
Να πω ότι από όταν το έκοψα έπεφτα πολλές φορές στον πειρασμό να κάνω ένα αλλά κρατιόμουν...έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι δεν είναι ούτε ψυχολογικό ούτε υγείας θέμα αλλά δν ξέρω τι να κάνω είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι τα ψυχοφαρμακα μπορεί να μην σε κάνουν καλά αλλά χειρότερα από την μία θα ήθελα να το κάνω να πάρω φαρμακευτική αγωγή αλλά από την άλλη φοβάμαι...έχω αρχίσει να φοβάμαι τα πάντα σχεδόν φοβάμαι να μείνω μόνος με πιάνουν κάτι πράγματα τύπου να νιώθω οτι σταματάει να χτυπάει η καρδιά μου στο ξαφνικό να κοιτάω παλμούς όλη την ώρα κάτι φορές οι παλμοί να είναι πιο χαμηλή αποτι πρέπει τύπου κάτω από 60 και φοβάμαι για τα πάντα...
05-09-2024, 09:02 #6
Τα συμπτώματα που αναφέρεις είναι συμπτώματα κρίσης πανικού. Επομένως αν δεν θες να πάρεις φαρμακευτική αγωγή μπορείς να δοκιμάσεις να παίρνεις ζαναξ (είναι ηρεμιστικό αν δεν το ξέρεις που έχει διάρκεια 6-8 ώρες) για να σου προσφέρει μια προσωρινή ηρεμία και να σε ανακουφίζει από τα συμπτώματα. Από κει και πέρα εννοείται ότι η λύση δεν θα είναι για πάντα τα φάρμακα, πρέπει να κοιτάξεις και μόνος σου πως θα πορευτείς. Αν δεν βοηθάς και τον εαυτό σου κάπως τα χάπια δεν κάνουν τίποτα.
05-09-2024, 14:29 #7Tania123GuestΤο τσιγάρο γιατί μπήκες στη διαδικασία να το κόψεις? Λόγοι υγείας, οικονομικοί ή δε σου άρεσε που καπνίζεις?
05-09-2024, 16:58 #8
05-09-2024, 17:02 #9
Το έχω καταλάβει ότι είναι κρίσεις πανικού το θέμα είναι ότι εγώ αυτό που θέλω να διώξω είναι οι πόνοι...αυτό είναι που με ανησυχεί τόσο καιρό υπάρχουν μέρες που δεν έχω πόνους και είναι λες και δεν το έζησα ποτέ και είμαι μια χαρά αλλά όταν με πιάνουν αρχίζω και πέφτω πάλι...εγώ αυτό θέλω να διώξω από πάνω μου πιστεύω ότι αν τους διώξω κάπως θα είμαι όπως ήμουν και πριν αλλά δν ξέρω πως γιαυτό και λέω ότι λεω για την φαρμακευτική αγωγή γτ δεν είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να φύγουν οι πόνοι για παντα ούτε η ψυχοθεραπεία νομίζω ότι μπορεί να τους διώξει...είμαι λίγο περίεργος το ξέρω
25-09-2024, 13:19 #10