Διαταραχή στον ύπνο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Junior Member

Διαταραχή στον ύπνο

Καλημέρα σας εδώ και χρόνια σε τακτά χρονικά διαστήματα μου συμβαίνει κατι πολυ περίεργο στον ύπνο μου. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το εξηγήσω. Ενώ πάω να κοιμηθώ μεταξύ ύπνου και ξύπνιου νιώθω μια πολύ δυνατή και επίμονη αρνητική ενέργεια να κυριάρχει στον χώρο νιώθω οτι λιποθυμώ και ότι μια τρομερά ισχυρή δύναμη προσπαθεί να με σηκώσει απο το κρεβάτι . Ότι στριβογυρνάω κουτρουβαλάω απο το κρεβάτι ενώ είμαι ακίνητος οτί φωνάζω βοήθεια ότι προσπαθώ με όλη μου την δύναμη και δεν βγαζω κουβέντα. Νιώθω δυσκολία στην αναπνοή.Καθόλη την διάρκεια του γεγονότος έχω πλήρη συνείδηση πχ λέω μέσα μου πω πάλι αυτό με έπιασε ,προσπαθώ να κάνω την προσευχή μου σκέφτομαι καθαρά με πλήρη νου. Παλεύω να ανοίξω τα μάτια μου για να τελειώσει όλο αυτό. Και όταν τελειώνει έχω υψηλούς καρδιακούς παλμούς.Σίγουρα δεν μπορώ να το εξήγησω ακριβώς αλλά όποιος το έχει νιώσει θα με καταλάβει.

Senior Member
    Μάλλον αυτό που οι παλιοί λένε "η μορα" εννοείς... το πάθαινα κι εγώ αραιά και που αλλά πιο παλιά. Ίσως τώρα να μην το παθαίνω γιατί παίρνω φάρμακο για τον ύπνο. Μάλλον συσσωρευμένο άγχος είναι.

Junior Member
    Άγχος πρακτικά στην καθημερονότητα μου δεν έχω. Έχω θέματα οικονομικής φύσεως που σίγουρα με κρατάνε. Πάντως το πάθαινα και σε μικρότερη ηλικία που σίγουρα δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου άγχος. Θεωρώ και εγώ ότι είναι μόρα που έλεγαν αλλά σίγουρα θα υπάρχει μια πιο επιστημονική θεωρία.

Senior Member
    Μπορεί να είναι και ψυχωσικό σύμπτωμα...Εχεις διαγνωστεί με κάτι?...Παίρνεις φάρμακα?
    Εγω την Μόρα την βιώνω αλλιώς...Ξυπνάω από τον ύπνο και δεν μπορώ να αναπνεύσω χωρίς να υπάρχει λόγος,σαν κάποιος να με πνίγει.
    Κρατάει κάποια δευτερόλεπτα και είναι εφιαλτικό γιατί νομίζεις ότι θα πεθάνεις από ασφυξία.
    Δεν είναι υπνική άπνοιαόπου σταματάς να ανασαίνεις γαι μερικά δευτερόλεπτα και μετά συνεχίζεις χωρις να το καταλαβαίνεις.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Junior Member
    Δεν έχω διαγνωστεί με κάτι. Δεν παίρνω φαρμάκα παρά μόνο όταν είμαι άρρωστος. Έχω πλήρη διάυγεια όταν συμβαίνει αυτό καταλαβαίνω που είμαι ξέρω ότι δίπλα είναι η κοπέλα μου οταν είναι . Και καταλαβαίνω ότι μου συμβαίνει αυτό (λέω μέσα όχι ρε γ@μωτο πάλι). Προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να ανοίξει τα μάτια του να ξυπνήσω. Όταν ξυπνάω παίρνω κανονικές ανάσες και έχω αυξημένο σφυγμό από την ένταση. Όταν ξυπνάς που αναφέρεις πραγματικά είναι πολύ περίεργο και φαντάζομαι ποσο εφιαλτικό είναι αυτό σε καταλαβαίνω. Σκέφτομαι μια φορά όταν με πιάσει να μην κάνω τίποτα να μην προσπαθήσω για τίποτα να δω μέχρι που θα πάει αλλα εκείνη την στιγμή είναι αρκετά δύσκολο.

Senior Member
    Υπάρχει ενσυνειδητο άγχος αλλά και ασυνείδητο. Όλοι οι άνθρωποι πάντως το παθαίνουν. Ο ύπνος είναι ένα μυστήριο εξ αρχαιοτάτων χρόνων, η σύγχρονη ψυχολογία (βλ Γιουνγκ το έργο του για τα όνειρα) και επιστήμη γενικότερα προσπαθεί να ρίξει φως σε αυτή τη λειτουργία. Ασκεισαι; Εκτονωνεσαι σωματικά και πνευματικά;