Ξανά στομάχι και άγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

Ξανά στομάχι και άγχος

Καλησπέρα και πάλι εύχομαι να είστε όλοι καλά. Εγώ προσπαθώ να διατηρώ μια ηρεμία μέσα μου, άλλες μέρες τα καταφέρνω άλλες όχι. Η ψυχολόγος μου δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τις διακοπές. Έχουμε πλέον ένα μήνα να τα πούμε. Όσοι έχετε δει προηγούμενο ποστ μου θα έχετε δει ότι έχω χρόνια ατροφική γαστρίτιδα κι έκανα θεραπεία τον Ιουλίο για εκρίζωση του ελικοβακτηριδιου του πυλωρού. 20 Σεπτεμβρίου είναι να κάνω τεστ αναπνοής για να δούμε αν πέτυχε η θεραπεία. Μου έχει κόψει το elcozek μέχρι τότε. Είναι σαν το λοζεκ, κάνει τη ίδια δουλειά. Σήμερα είναι η 3η μέρα που το σταμάτησα και αισθάνομαι υγρά στο στομαχι και φοβάμαι πολύ ότι δεν έχει πιάσει η θεραπεία και ότι δεν είμαι καλά και φοβάμαι πολύ δεν ξέρω τι να κάνω σκέφτομαι τα χειρότερα ότι θα πάθω αιμορραγία ή διάτρηση

Tania123
    Guest
    Quote Originally Posted by Sophie_ View Post
    Καλησπέρα και πάλι εύχομαι να είστε όλοι καλά. Εγώ προσπαθώ να διατηρώ μια ηρεμία μέσα μου, άλλες μέρες τα καταφέρνω άλλες όχι. Η ψυχολόγος μου δεν έχει επιστρέψει ακόμη από τις διακοπές. Έχουμε πλέον ένα μήνα να τα πούμε. Όσοι έχετε δει προηγούμενο ποστ μου θα έχετε δει ότι έχω χρόνια ατροφική γαστρίτιδα κι έκανα θεραπεία τον Ιουλίο για εκρίζωση του ελικοβακτηριδιου του πυλωρού. 20 Σεπτεμβρίου είναι να κάνω τεστ αναπνοής για να δούμε αν πέτυχε η θεραπεία. Μου έχει κόψει το elcozek μέχρι τότε. Είναι σαν το λοζεκ, κάνει τη ίδια δουλειά. Σήμερα είναι η 3η μέρα που το σταμάτησα και αισθάνομαι υγρά στο στομαχι και φοβάμαι πολύ ότι δεν έχει πιάσει η θεραπεία και ότι δεν είμαι καλά και φοβάμαι πολύ δεν ξέρω τι να κάνω σκέφτομαι τα χειρότερα ότι θα πάθω αιμορραγία ή διάτρηση
    Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά. Είναι λογικό όταν σταματάς μια αγωγή να σε πιάνει ανασφάλεια. Τα υγρά είναι και από το άγχος πιστεύω. Όλα καλά θα πάνε.

Senior Member
    Πολύ πιθανόν να είναι από την απότομη διακοπή του losec..

Τα φάρμακα αυτά ανήκουν στη κατηγορία των ppi ( proton pump ions ) που σκοπός τους είναι να περιορίζουν την οξύτητα του στομάχου ..

Έτσι όμως καταστελουν την πρωτογενή λειτουργία προστασίας, που έχει το στομάχι εκ φύσεως αφού του την παρέχεις φαρμακευτικά.

Όταν λοιπόν το σταματάς απότομα, μέχρι να μπορέσει πάλι το στομάχι να ενεργοποιήσει την προστασία του ,έχεις συμπτώματα...

Συνήθως αυτό διακόπτεται σταδιακά όπως και σταδιακά το αρχίζεις ..

Συνεννοησου με τον γιατρό σου ..

Senior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Κώστα, καθόλου σταδιακά δε μου το άρχισε και καθόλου σταδιακά δε μου το έκοψε. Απλά κάναμε τη θεραπεία, το 4πλό σχήμα εκρίζωσης του ελικοβακτηριδιου με δύο αντιβιωσεις, βισμούθιο και ελκοζέκ και μου είπε να συνεχίσω το ελκοζεκ για έναν ακόμη μήνα και μετά να το κόψω μαχαίρι για τρεις εβδομάδες μέχρι να κάνουμε το τεστ αναπνοής. Σημειωτέον ότι το ελκοζέκ (που είναι σαν το λοζέκ) το έπινα σερί καθημερινά από τον Μάρτιο μέχρι και 1η Σεπτεμβρίου που το έκοψα... Συνεχίζεται η αίσθηση των υγρών και προσέχω τι τρώω τώρα που δεν έχω προστασία αλλά ρε παιδιά έχω φοβερό άγχος.. εκεί που με πιάνει αίσθηση πείνας πχ και γουργουριζει το στομάχι μου ή τέλος πάντων κάτι μπορεί να αισθανθώ στο σημείο του στομαχιού αμέσως σκέφτομαι ότι έπαθα αιμορραγία κλπ.. πώς θα ηρεμήσω δεν ξέρω είναι πολύ ψυχοφθόρο συν ότι δεν πιστεύω πως "έπιασε" η θεραπεία κατά του ελικοβακτηριδιου