Results 16 to 24 of 24
-
14-09-2024, 20:28 #16
- 14-09-2024, 21:17 #17
14-09-2024, 23:45 #18
Χαχα! Ωραίο. Ένα παρόμοιο:
https://www.youtube.com/watch?v=D9qS9-9pyu8
15-09-2024, 15:53 #19
Εγώ πάντως αν ήμουν γυναίκα θα του έλεγα το Σάββατο που έρχεται να πηγαίναμε για καφέ στη Βουλιαγμένη για να έβλεπα αν θα διαλεγε τον Κουτσουμπα που θα μιλάει στο πάρκο του Τριτση η εμένα
Αλλά αυτός είμαι όπως θα έλεγε και ο Κουτσουμπας
15-09-2024, 19:04 #20
Εμένα πάλι με ξενερώνει το αντίθετο. Δηλαδή να είναι κάποιος τέρμα απολιτίκ, να μη θέλει ποτέ να κάνει συζητήσεις για πολιτικά, να μην έχει κάποια άποψη περί των τεκταινόμενων. Εκτός και αν μένει κάνεις εκτός πολιτισμού και κοινωνίας, έχουμε κάποιες υποχρεώσεις ως πολίτες και η πολιτική συζήτηση ναι μεν δεν είναι "υποχρέωση" αλλά είναι θεωρώ μια απαραίτητη κοινωνική ζύμωση που πρέπει να γίνεται για να παίρνουμε ορθές αποφάσεις ως πολίτες. Πάμε και ψηφίζουμε κάθε 4 χρόνια έτσι; Στη δημοκρατία το να μην ασχολείται ο πολίτης με τα πολιτικά το θεωρώ άκρως προβληματικό. Ναι μεν πληρώνεις τους εκπροσώπους σου για να "κάνουν τη δουλειά για σενα" (λέμε τώρα) εν μέρει, από την άλλη και εκείνοι οι εκπρόσωποι δεν είναι θεοί. Πρέπει να τους ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν κάνουν ατασθαλίες, αν κάνουν λάθη κλπ κλπ. Πώς στο καλό μπορείς να το κάνεις αυτό άμα δεν έχεις ανοίξει ένα βιβλίο να μάθεις τουλάχιστον τις βασικές πολιτικές θεωρήσεις, άμα δε ψάχνεσαι καθόλου μα καθόλου για την οικονομία;
Λοιπόν, το στερεότυπο του Κνίτη που λέτε εδώ πέρα και του αριστερού που είναι τόσο πωρωμένος το καταλαβαίνω. Εμένα προσωπικά δε θα με πείραζε, αν εσένα (θεματοθέτρια) σε πειράζει τόσο πολύ, μπορείς είτε να το τερματίσεις ή να συμφωνήσετε απλά για κάτι πιο χαλαρό. Προσωπικά οι περισσοτερες σχέσεις μου ήταν λιγότερο πολιτικοποιημένες από εμένα αλλά δεν ήταν τόσο πρόβλημα γιατί κάναμε συζητήσεις εδώ και εκεί για ό,τι συμβαίνει γύρω και εκείνοι φυσικά δε τους πείραζε τόσο που μιλούσα συχνά για τέτοια θέματα.
Και φυσικά και να το συζητήσεις μαζί του να δεις αν μπορεί να υπάρξει μέση λύση, αν σου αρέσει τόσο πολύ. Απλά δε νομίζω ότι μπορεί κανείς από εδώ μέσα να σου πει τι θα γίνει στη δικιά σου σχέση, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάθε σχέση διαφορετική. Απλά πρέπει να μιλήσετε και να του πεις τι νιώθεις, όπως ακριβώς μας τα γράφεις εδώ.
Αυτά.
15-09-2024, 19:10 #21
Όσο προβληματικό είναι το να είναι κανεις φανατισμένος θρησκευτικά με μια συγκεκριμένη ιδεολογία ώστε να θεωρεί όλους τους άλλους ηλίθιους που πιστεύουν το αντίθετο, άλλο τόσο προβληματικό είναι να αιωρείται κάνεις στη κοινωνία, να μην έχει άποψη για το τίποτα, να ψηφίζει ο,τι του λένε οι γονείς του και να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τα πολιτικά. Η δημοκρατία, που κοβόμαστε ότι έχουμε, βασίζεται σε ενεργούς πολίτες που έχουν μια όσο το δυνατόν αντικειμενική άποψη για τα πράγματα και που προσπαθούν τουλάχιστον να συμμετέχουν πολιτικά. Τώρα, αν τα φορτώνουμε όλα στον κόκορα, πολύ καλά να μας κάνει και εκείνος ό,τι στο καλό θέλει. Γιατί θα το αξίζουμε.
15-09-2024, 19:28 #22
εμένα πάλι μου τη δίνει η ημιμάθεια, δηλαδή το να είναι ο άλλος αδιάφορος για τα πολιτικά, τον κάνει αδιάφορο γενικά. και δεν μιλω για τα κόμματα. όμως όπως είπες να θεωρεί ότι η δική του ιδεολογία είναι η σωστή, ενώ ολοι οι άλλοι είναι βλάκες ξερω γω, μπούρδες. δεν βάζει τον κλο του κάτω να ξεστραβωθεί, μπας και έχει άδικο και ξανα σηκώνεται ξερω γω μετά. μια ευκολία στα πάντα.
έμαθες την ιστορία των δικών σου πολιτικών ινδαλμάτων; μάθε και του άλλου. όχι μόνο αυτά που σε βολεύουν. αυτό το πράμα
15-09-2024, 20:30 #23
Η θεματοθέτρια πάντως δεν αναφέρθηκε στις γνώσεις του συγκεκριμένου, αν είναι ημιμαθής ή όχι. Δεν γνωριζουμε με τι τρόπο σχημάτισε τη συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη. Το ότι συμμετέχει ενεργά στο ΚΚΕ και πάει και σε φεστιβάλ κλπ δεν τον κάνει αμέσως ημιμαθή. Εκτός και αν λέμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα πολιτικά, από όλα τα κόμματα, είναι ημιμαθείς βλάκες απλά επειδή δεν αδιαφορούν πλήρως ή δεν κρατούν τις απόψεις τους "για τους εαυτούς τους". Επίσης άνθρωποι είμαστε, εγώ προσωπικά δε θεωρώ ότι ξέρω τα πάντα όσον αφορά "αντίπαλες" ιδεολογίες, για αυτό συζητάμε μεταξύ μας, για να μάθουμε από άλλους που το έχουν "μελετήσει καλύτερα". Καταλαβαίνω το σχόλιο σου περί ημιμάθειας αλλά δυστυχώς προσωπικά θεωρώ ότι λίγοι είναι εκείνοι που έχουν πραγματική σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων. Και αυτό είναι κάτι ανθρώπινο.
15-09-2024, 21:18 #24
καλησπερα.
τι ακριβως να συζητησεις μαζι του; αν θα το σκεφτοταν να αλλαξει ιδεολογια;
ολοι εχουμε πολιτικες αποψεις.
ασχετως αν τις συζηταμε συχνα η σπανια η με ποιους.
το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι οτι μιλαει πολυ για τα πολιτικα.
το μεγαλυτερο προβλημα (και αλυτο), ειναι οτι εχετε εντελως αντιθετες ιδεολογιες.
αυτο απο μονο του, σημαινει οτι δεν μπορειτε να εχετε μια "σοβαρη σχεση" οπως εσυ επιδιωκεις απ οτι καταλαβαινουμε.
σχεση που να μην μπουν ποτε στην μεση οι ιδεολογιες του καθενα, μονο σεξουαλικες μπορουν να ειναι. οχι "σοβαρες", οχι σταθερες, οχι σχεσεις ζωης...
ειναι απλα τα πραγματα.
δεν ειναι εμενα μου αρεσει το τζατζικι και στον αλλο ο ταραμας. δεν υπαρχει κοινη πορεια, χωρις κοινες αποψεις για τις αξιες..
οποτε, αν δεν το παρατησεις εσυ, θα το παρατησει εκεινος, η θα σε πηδηξει και μετα θα το παρατησει κι εσυ θα τον βριζεις οτι σε γελασε..