Tony σκέψεις - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 13 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 183
    Senior Member

Όταν ανοίγω το μυαλό μου για να μπώ
    το βρίσκω κάπως λογικά να εισβάλλουν τέρατα
    αρρώστιες απ' της γης τα πέρατα
    που ταξιδέψαν ως εδώ και πως να τις υποδεχτώ μέσα στη φτώχεια μου
    άνοιξα το βήμα και βαδίζω όπου με πάνε τα πόδια μου
    δίχως κάποιο προορισμό
    φυγάς απ το χρησμό πως θα λυγίσω
    στου μέσα μου το σεισμό λησμόνησα τους επισκέπτες
    μπαινοβγαίνουνε στον οικισμό σαν κλέφτες
    και ποτίζουνε τους κήπους μου με λόγια placebo οι ψεύτες
    άρρωστες κουβέντες
    ένας ανεμοστρόβιλος από γρήγορες μέρες και ματιές
    σε διάφορες γωνιές της πόλης με ρουφάει
    πλατείες, μπύρες, ηχογραφήσεις lo-fi τσιγάρα
    ο τρόπος μας να κάνουμε τα δύσκολα γαργάρα
    μία κι έξω
    τα ζάρια είναι μαζί μου μα δεν ψήνομαι να παίξω
    το παιχνίδι αυτό, φιλί καυτό που με αγκιστρώνει εδώ
    κάθε μικρή νίκη
    στη νεκρική σιγή μας λίγος θόρυβος που μου ανήκει
    κι απ' το γλυκό μας ύπνο λίγο μας ξυπνά
    σα να 'ταν εγερτήριο σε μέρη δυστοπικά
    που τα μισώ μόνο στη σκέψη τους
    εκεί που θέλω να βρεθώ δεν έχει χώρο για αστικούς σαδιστές κυνηγούς
    ή τις ορέξεις τους
    είναι οι άνθρωποι καρφωμένοι στη γη και στην ατμόσφαιρα πετούν κάπως αλλόκοτα οι σκέψεις τους πάντα
    σα μόρια σκόνης μέσα στο δωμάτιο που ταράζονται
    κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα για τη βεράντα
    και βγαίνω
    εκεί που συναντώ τη φύση κι όμως με κρατώ προστατευμένο
    δε ξέρω τι παθαίνω σαν ανοίγω τα χέρια μου
    και την αγκαλιά του ονείρου περιμένω
    κρατώ σφιχτά το κακοσκηνοθετημένο παραμύθι
    και δε χορταίνω...

Έχω ένα φίλο που καμιά φορά μισώ
    μα ακόμα συνεχίζουμε να κάνουμε παρέα
    μες σε μονότονες παράξενες μέρες
    κι όταν τα χάνω πάντοτε έχει μια ιδέα (x2)

έχω ένα φίλο που νομίζω πως μισώ
    μα αναρωτιέμαι που και που τι κάνει
    έχω ένα φίλο ξεχασμένο και τρελό
    που η απουσία του μπορεί να με τρελάνει

Senior Member

Senior Member

Μαζευτηκαν πολλοι γυρω απο την φωτια και τραγουδανε στον Θεο βροχη για να τους ριξει, την διψα που 'χουνε
    Για ζωη και θανατο να σβησει
    Τα 'καναν ολα ανουσια, να σκαβουμε για ουσια σκλαβε της υπερβολης και καθε μηνα να πληρωνουμε απ τις καρτες την δουλεια
    Που 'χουμε ριξει ειναι συνεταιρος το κρατος νταβατζης το πεπρωμενο μελλον προκαθορισμενο, μα μην εισαι απαισοδοξος, συνεχισε να ψαχνεις θα το βρεις
    Καπου στα media το δικιο σου χαμενο
    Προτιμας τον λακο ή τον βαλτο? Απορησα με το ποσο πηγαινει ακομα κατω. μετα τα 'βαλα κατω, ειπα δε γαμιεται εχω να μαθω, τεχνη μαθε κ αστην στην ακρη διπλα απο τον κακτο
    Μαζευτηκαν πολλοι γυρω απο την φωτια και τραγουδανε στον Θεο βροχη για να τους βρεξει, δινω το χερι για να σηκωθουν μα ο κοσμος θελει να το κλεψει για να κλεβει με αυτο ωστε
    Αποτυπωματα δικα του μην αφησει κ ετσι μπλεξει
    Παιρνω θεση για να μη παρεις στο τραπεζι, οσο τους δινεις χωρο αυτοι σε σπρωχνουν στον γκρεμο για να σε βγαλουν απ την μεση, τι με κοιταζεις ετσι?
    Μπατσακο εισαι ασημαντος για μενα οπως και για ολους γ αυτο με εχεις σημαδεψει. Δε μιλαγα για αυτα οχι απο φοβο μα απο σκεψη γιατι εχω, σε αντιθεση με αυτους που δεν αντεχω, ωραιος ο περιπατος στο κεντρο

Ειναι για να θυμομαστε οταν πρεπει να ξεχνιομαστε, οικογενεια ειναι αυτο που καρπωνομαστε, ξεχνα τις θρησκειες ο παπας μου ειπε "χανομαστε", ο,τι κανουμε ειναι εμεις και 'χω το φως που σε τρομαζει ακατανομαστε
    Του πολιτισμου τον λικνο, ψαχνουν στον λαβυρινθο μα χαθηκαν και εγιναν του μινοταυρου το δειπνο, αν δεν εχω να αποτυχω τοτε θα 'χεις προβλημα αν στον δρομο σε πετυχω
    Η δυναμη ανηκει στον κοσμο γ αυτο στα κοπαδια ταιζουν κουτοχορτο. Καποιοι το μασανε, το φτυνουν μα μενουν και οι 2 τους πισω απο τον φραχτη
    Για πες ιστοριες να ακουσω να δω για το ποιο ειναι το κωλοπαιδο, οταν η πολιτικη που ακολουθεις ειναι αυτη που εχει βαλει στον φραχτη την ναρκη
    Η δυναμη ανηκει στον κοσμο γ αυτο στα κοπαδια ταιζουν κουτοχορτο. Καποιοι το μασανε, το φτυνουν μα μενουν και οι 2 τους να βλεπουν τον φραχτη
    Για πες ιστοριες να ακουσω να δω για το ποιο ειναι το κωλοπαιδο, οταν η πολιτικη που ακολουθεις ειναι αυτη που εχει βαλει στον φραχτη την ναρκη
    Συνεργος απο αναγκη, το καταλαβαινω μα δε νοιαζομαι χαντακι
    Την βρωμα δε κρυβεις πισω απ' τ' ακριβο σακακι, κ ας πειναγα παλια, το 'χω κρατησει να στο ριξω το τυρακι
    Την βρωμα δε κρυβεις πισω απ' τ' ακριβο σακακι, κ ας πειναγα παλια, το 'χω κρατησει να στο ριξω το τυρακι

Καποτε εμεις παιζαμε με γιγαντες του μποξ. Κ αλλοι βαρανε στο ψαχνο παιδακια με τα γκλομπς. Kόμπος στο στομάχι και στα ματια τα maalox
    Τραβα και γαμησου ρε χωριατη απο ποιον τρως? Μ' εκαναν βρυκολακα κ ας μην εχει νυχτωσει, δε πιστευα ποτε οτι η γλωσσα μου θα τους ματωσει
    Ακουμπησε τις μπαλες μου να δεις το μελλον τι σου επιφυλασσει, μετα απο αυτο επεβαλε την ταξη, ζηταω συγγνωμη απ τα παιδια που πανε καποια ταξη, καποιες φορες ξεφευγω για να μη ξεφευγει αμεσα η δραση
    Που 'σαι λαση, μυρισε την πρεζα που πουλανε σ' οσους αγαπω τ 'αφεντικα σου οι μπατσοι. Τωρα που η λογοκρισια ξεπερναει την φαντασια εχουν γεμισει ολες οι κλινες απο τα ψυχιατρεια
    Εξω ειν' ο φονιας ελευθερος βιαζει την παιδεια
    Βαζει μασκα και δολοφονει με πεινας απεργια
    Ο σωστος χειριμος ειναι το τι θα πει ο λαος αλλιως καταπατας την ψηφο μου κ αυτο ειναι φασισμος. Ειναι προσωπικη μου ευθυνη να φτιαχτει η κοινωνια κ οποιος μου λεει το τι να κανω να το κανει επι 3. Μα ασε με μενα δε στηριχτηκα ποτε σε θρονολαγνους
    Η θεση αυτη απαιτει να 'σαι το φιδι μεσ' στον κορφο του συστηματος, σπουδαζουν απ' την γεννα λαοπλανους
    Πως να μιλανε εντιμα για ατιμα ζητηματα? Το χρωμα απο το αιμα ειναι κοκκινο οχι μπλε. Δεν ειναι αναγκη παλι να χυθει για να σε πεισει. Στον τοιχο ειχανε γραψει "ελευθερια" τα παιδια κ ειναι ανικανος κ ο χρονος απ' την μνημη να το σβησει
    Ειναι για να θυμομαστε οταν πρεπει να ξεχνιομαστε, οικογενεια ειναι αυτο που καρπωνομαστε, ξεχνα τις θρησκειες ο παπας μου ειπε "χανομαστε", ο,τι κανουμε ειναι εμεις και 'χω το φως που σε τρομαζει ακατανομαστε
    Του πολιτισμου τον λικνο, ψαχνουν στον λαβυρινθο μα χαθηκαν και εγιναν του μινοταυρου το δειπνο, αν δεν εχω να αποτυχω τοτε θα 'χεις προβλημα αν στον δρομο σε πετυχω
    Η δυναμη ανηκει στον κοσμο γ αυτο στα κοπαδια ταιζουν κουτοχορτο. Καποιοι το μασανε, το φτυνουν μα μενουν και οι 2 τους να βλεπουν τον φραχτη
    Για πες ιστοριες να ακουσω να δω για το ποιο ειναι το κωλοπαιδο, οταν η πολιτικη που ακολουθεις ειναι αυτη που εχει βαλει λουκετο στον φραχτη

Senior Member
    Quote Originally Posted by tony View Post
    γνώθι σαυτόν

Ένας πολεμοχαρής σαμουράι, λέει ένα παλιό γιαπωνέζικο παραμύθι, κάποτε προκάλεσε ένα δάσκαλο του Ζεν να του εξηγήσει την έννοια του παράδεισου και της κόλασης. Όμως ο μοναχός απάντησε με περιφρόνηση: «Δεν είσαι παρά ένας τιποτένιος - δεν μπορώ να χάνω τον καιρό μου με τους ομοίους σου!»
    Με θιγμένο εγωισμό, ο σαμουράι τράβηξε το σπαθί του από το θηκάρι ουρλιάζοντας: «Θα μπορούσα να σε σκοτώσω για την αναίδειά σου».
    «Αυτό», είπε ήρεμα ο μοναχός «είναι η κόλαση».
    Ξαφνιασμένος, αναγνωρίζοντας πόσο αλήθεια ήταν αυτό που του έλεγε ο δάσκαλος σχετικά με την οργή που τον είχε κυριέψει, ο σαμουράι ηρέμησε, έκρυψε το σπαθί του στο θηκάρι και υποκλίθηκε, ευχαριστώντας το μοναχό για τη βαθιά του γνώση.
    «Και αυτό», είπε ο μοναχός, «είναι ο παράδεισος».
    Η αιφνίδια συνειδητοποίηση από τον σαμουράι της ίδια του της ταραχής δείχνει την καίρια διαφορά ανάμεσα στο να καταλαμβάνεσαι από ένα συναίσθημα και στο να αντιλαμβάνεσαι ότι παρασύρεσαι από αυτό. Η ρήση του Σωκράτη «γνώθι σαυτόν» εκφράζει αυτόν ακριβώς το θεμέλιο λίθο της συναισθηματικής νοημοσύνης: να αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματά σου μόλις γεννηθούν μέσα σου.
    ................

Senior Member

Senior Member

Γεννήθηκα στην κιβωτό
    Μαζί με τ' άλλα ζώα
    Και τώρα εδώ σασ τραγουδώ
    Δαιμόνια κι αθώα
    Γεννήθηκα και μου 'δωσαν
    Για προίκα μια μαγκούρα
    Να τη βαράω με δύναμη
    Στου νου την καμπούρα
    Είμαι εξάρτημα εγώ τησ μηχανήσ σασ
    Κι ο γιοσ μου τ' ανταλλακτικό
    Θα 'ναι εντάξει μια ζωή στη δούλεψή σασ
    Είναι από άριστο υλικό
    Γεννήθηκα με ένα γιατί
    Μεσ την καρδιά κρυμμένο
    Ποιουσ μάγκεσ εξυπηρετώ
    Ποιοι μ' έχουν κουρδισμένο
    Με φέρανε και μου 'πανε
    Ποτέ μιλιά μη βγάλω
    Πωσ είναι που γεννήθηκα
    Προνόμιο μεγάλο
    Είναι από άριστο υλικό
    Γεννήθηκα στην κιβωτό
    Εννιά και δεκατρία
    Την ώρα που οι πλανήτεσ μου
    Βαράγαν μα
    Μαρία με τα κίτρινα
    Με βάση τα δεδόμενα
    Εδώ ο πλανήτησ χάνεται
    Κι εσύ το παίζεισ γκόμενα
    Είναι από άριστο υλικό

Senior Member
    Δεν έχω αποτύχει. Απλά έχω βρει 10.000 τρόπους που δεν δουλεύουν
    Thomas Edison

Senior Member
    Από ποια οπτική γωνία επιλέγεις να δεις τις καταστάσεις που ξεδιπλώνονται μπροστά σου; Σε μία δύσκολη κατάσταση, θα πείσεις τον εαυτό σου πως πνίγεσαι ή θα αντιληφθείς πως η ζωή προσπαθεί να σε μάθει να κολυμπάς σε πιο βαθιά νερά;

https://www.facebook.com/psuxologosg...1165740743423/

Senior Member
    Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

«Από το κουτί της Πανδώρας όπου βρίσκονταν πλήθος τα κακά της ανθρωπότητας, οι Έλληνες άφησαν την ελπίδα να βγει τελευταία από τα άλλα, σαν το πιο τρομερό από όλα. Δε γνωρίζω πιο συγκινητικό συμβολισμό. Γιατί η ελπίδα, αντίθετα απ’ ο, τι πιστεύουμε, ισοδυναμεί με παραίτηση. Και ζω σημαίνει δεν παραιτούμαι.»

Αλμπέρ Καμύ

Senior Member

Η τεχνητή νοημοσύνη και η στενή σύνδεση του οργουελικού Μεγάλου Αδελφού με το πιθανότερο μέλλον μας
    https://www.in.gr/2025/04/22/in-scie...ro-mellon-mas/

Senior Member
    Γιουβάλ Νώε Χαράρι: Όποιος κατέχει τα δεδομένα κατέχει το μέλλον
    Tony σκέψεις.....
    Όταν η χειραγώγηση συναντήσει την τεχνητή νοημοσύνη φαντάζομαι τι θα συμβεί... Αλλά λίγοι θα το καταλάβουν..... Και δεν νομίζω να αργήσει.....

Senior Member
    The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.
    Fundamentals of Chess 1883

Senior Member

"Ο Μαθητευόμενος Μάγος"
    Καλό θα είναι να μην ξεκινάς ποτέ κάτι που δεν ξέρεις πως να το ολοκληρώσεις!

Page 9 of 13 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast