Results 811 to 825 of 1031
Thread: Δεν εχω φιλους
-
31-10-2024, 12:49 #811
Θα σου πω. Και εγω δεν ειμαι 100% προοδευτικη και ουτε θελω να το παιζω. Ετσι ισως μπορει κατι να παρεξηγηθει η να φαινεται οτι δεν εχω κριτικη σκεψη και ειμαι η με το ενα η με το αλλο ακρο. Εγω ειμαι υπερ του γαμου (ετσι κι αλλιως οτι αποψη και να εχεις στο γαμο δεν εμπλεκεται ΚΑΝΕΝΑΣ αλλος περα απο το ΕΝΗΛΙΚΟ ζευγαρι). Υπερ της υιοθεσιας δεν θα ελεγα οτι ειμαι 100% γιατι πιστευω οτι το καθε φυλο εχει κατι διαφορετικο να σου διδαξει και (ισως να) εχει ενα διαφορετικο τροπο που βλεπει και διαχειριζεται τα πραγματα και αυτο να "χαθει" με 2 ατομα του ιδιου φυλου. Βεβαια η σωστη ανατροφη εχει να κανει πιο πολυ με το χαρακτηρα και οχι με το φυλο. Μπορει ενα στρεϊτ ζευγαρι να μην εχει απολυτως τιποτα να προσφερει σε ενα παιδι αλλα ενα ομοφυλο ζευγαρι να μπορει να δωσει τον κοσμο. Απλα για μενα χανονται καποια πραγματα στον τροπο προσεγγισης. Δεν ειμαι τοσο υπερ στο να μαθαινουν αλλα ατομα απο το περιβαλλον των γονιων πραγματα που αφορουν το ενα φυλο πχ μια θεια να μαθει σε μια κορη 2 αντρων για την περιοδο. Αυτο υποτιθεται οτι ειναι δουλεια της μητερας. Επισης δεν θεωρω οτι πρεπει να εμπλεκονται αλλοι. Το πιο κοντινο εμπιστευτικο περιβαλλον πρεπει να ειναι οι γονεις και τα παιδια και οι υπολοιποι (οσο κοντα και αν ειναι) να κρατουν μια "ευγενικη" αποσταση. Απο την αλλη βεβαια ειναι πολυ συγκινητικο να βλεπεις καποιον να προσπαθει να μαθει πραγματα μονο και μονο για να βοηθησει το παιδι του. Δεν ξερω πως να νιωσω για αυτο δεν εχω κατασταλλαξει ακομα αλλα δεν ειναι κατι που με αφορα ακριβως οποτε δεν χρειαζεται να εχω καποια ολοκληρωμενη γνωμη. Ολοκληρωμενη γνωμη ας εχουν οι επιστημονες. Ας μας πουν αυτοι αν μπορουν οι γκεϊ να υιοθετουν οντως παιδια και να μην ακουμε τον καθε πικραμενο. Σε αυτο με την παρενθετη μητερα θα συμφωνησω. Μονο αν ειναι στενη συγγενεις. Δεν θελω να ακουστει ομοφοβικο τωρα αυτο αλλα υπαρχουν τοσα παιδια σε ιδρυματα και ορφανοτροφεια. Ενα (οποιοδηποτε) ζευγαρι γιατι να μην παρει ενα παιδακι απο εκει και να του δωσει αγαπη αλλα σονι και καλα πρεπει να κανει δικο του. Και να βαλει και ενα τριτο ατομο στο "κολπο". Σε αυτο με τη μητερα θα ηθελα να συμφωνησω αλλα εγω δεν εχω υγιη σχεση με τη μητερα μου και τον "ρολο" της τον ειχε παρει ο μπαμπας μου απο παλια. Σαν να ειχε αναλαβει 2 ρολους. Οποτε δεν ξερω τι να πω πανω σε αυτο. Θα ηθελα να πω οτι η μανα ειναι πανω απο ολα αλλα δεν το εχω νιωσει και δεν μπορω. Και για να κλεισω, οχι δεν θεωρω τις αποψεις σου ομοφοβικες. Ισα ισα. Ομοφοβικες θεωρω τις αποψεις περι ανωμαλιας και οτι πρεπει ολοι οι γκεϊ να πεθανουν (ναι το εχω ακουσει και αυτο). Επισης εχω ακουσει οτι ειναι καλυτερο να εισαι δ*λοφονος παρα γκεϊ. Απο που κι ως που ρε παιδια; Στο 2024 ειμαστε μην τρελαθουμε τελειως.
- 31-10-2024, 14:39 #812
Το mood θα αλλάξει όταν έρθει η ώρα του να αλλάξει, απλά θα σου συμβεί αυτό από μόνο του, εσυ απλα κανε υπομονή σε αυτο το άσχημο που νιωθεις μέχρι να έρθει η ώρα του αλλάξει, αλλά σου λέω πάρε και πιο ενεργητική στάση και κανε και πράγματα βοηθητικά ώστε να νιώσεις καλύτερα μια ώρα αρχύτερα, μη μένεις έρμαιο του κακού mood.. Παρτο μαζί σου παρέα και βγες βόλτα, έστω και μόνη σου.
Να συνεχίζεις την εξάσκηση και την «τριβή» στο να γνωρίζεις νέο κόσμο έστω κι αν δεν σου είναι καθόλου εύκολο αυτό. Με τη συνεχή προπόνηση αυτό θα τροποποιηθεί, θα βελτιωθεί, δες το σαν τους μυς που με την καθημερινή προπόνηση στο γυμναστήριο αναπτύσσονται και φτιάχνεις καλή φυσική κατάσταση σταδιακά. Κι αυτό που κανεις εδώ μέσα προπόνηση σε social skills λογαριάζεται, και σου είναι και λίγο πιο άνετο γιατί είσαι κιόλας κρυμμένη πίσω από μια οθόνη. Να το συνεχίσεις και αυτό αλλα να διευρύνεις και τον κοινωνικό κύκλο των real life συναναστροφών σου (όχι αναγκαία φίλων) Να έχεις αρκετά χαμηλά στάνταρ έστω για έναν απλό καφέ. Να πηγαίνεις για τη διαδικασία αυτή καθαυτή και για την κοινωνική συναναστροφή άσχετα από το τι πιστεύει ο άλλος πάνω σε διαφορά άσχετα πράγματα. Δηλαδή αν εγώ που μιλάμε τόση ώρα έρθω και σου πω ότι είμαι παραδείγματος χάριν αντίθετος με την ιδέα της ομοφυλοφιλίας, εσυ δηλαδή μετά μου κόβεις και την καλημέρα? :)
31-10-2024, 21:42 #813
Δεν ξερω πλεον αν μπορει να αλλαξει. Δεν εχω απογοητευτει ποτε ξανα τοσο πολυ (θα μου πειτε οτι ειμαι και μικρη αλλα αυτος δεν ειναι ενας λογος παραπανω; δηλαδη μπορει να μην εχω βιωσει ακομα κατι μεγαλο και να θεωρω αυτο ως το πιο σημαντικο). Παντα πιστευα οτι αλλαζει αυτο το μουντ. Τωρα τελευταια εχω χασει αυτη την ελπιδα. Δεν ξερω ακριβως πως να εχω πιο ενεργητικη σταση. Προσπαθω αλλα δεν τα καταφερνω γιατι ειναι στη φυση μου το να ειμαι υπερβολικα ησυχη. Μονο με το αγορι μου γινομαι λιγο "σουργελακι" και μπορει να πεταξω καμια μπουρδα παραπανω. Πλεον μονο με αυτον εχω την ανεση.
Συμφωνω αλλα εδω ειμαι "μονη μου", μπροστα απο μια οθονη και ανωνυμα. Και το κραξιμο της ζωης μου να ετρωγα δεν θα μαθαινατε ποτε ποια ειμαι και θα πηγαιναμε παρακατω τις ζωες μας. Στις τετ α τετ κοινωνικες επαφες θεωρω οτι ειναι λιγο διαφορετικο. Μα γιατι να εχω χαμηλα στανταρ; Δεν θελω τον καθε κακομοιρη διπλα μου οσο απελπισμενη και να ειμαι. Θελω καλους και εξυπνους ανθρωπους.
31-10-2024, 23:24 #814
δεν το θεωρουμε "ευκολο". αλλα δεν το θεωρουμε αδυνατο, οπως επιμενεις...
βλεπεις ασπρο# μαυρο μπροστα σου. εχει κι αλλες διαβαθμισεις.
ουτε ευκολο ειναι, ουτε αδυνατον.
και βεβαια δεν μπορεις να γινεις φιλος με ατομα με σκατενιες αποψεις, ειτε ειναι ομοφοβικες ειτε πουριτανικες και θρησκοληπτες. εχει πολλες σκατενιες αποψεις...
δεν ξερω γιατι σου τυχαινουν βοδια. στην κρητη εχει πολλους λεβεντομαλακες βεβαια, οπως και σε ολη την ελληνικη επαρχια. στις μεγαλες πολεις ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα.
01-11-2024, 04:16 #815
Επιμενω στις ομοφοβικες για να δωσω ενα παραδειγμα. Εννοειται οτι υπαρχουν και αλλες περιεργες αποψεις. Δεν ειναι αδυνατο φυσικα αλλα ολοι εχουν καποιον εκτος απο μενα. Ειναι πολυ περιεργο εγω να μην μπορω να κρατησω σχεσεις και οι αλλοι να μπορουν. Δεν ξερω αν φταιει η επαρχια γιατι υπαρχουν ατομα που εχουν εξαιρετικους φιλους και ατομα που τους στεκονται. Οποτε δεν ξερω. Ειναι οι λαθος επιλογες μου παλι.
01-11-2024, 07:37 #816
αλλη μια λαθος πεποιθηση σου, οτι οποιος εχει καποιον, δεν "χωραει" αλλος..
δεν ειμαστε στο δημοτικο, επαναλαμβανω. και φιλους να εχεις, αν γνωρισεις καποιον ανθρωπο που σου ταιριαζει και σου αρεσει και κανετε καλη παρεα, θα τον κανεις παρεα.
καπου αλλου εγραφες, οτι η ερωτικη σχεση ειναι πιο ευκολη απο τις παρεες. προφανως το ελεγες, επειδη εσυ εχεις ερωτικη σχεση και για να την εχεις εσυ, θα ειναι ευκολη και αναξια λογου (κατα το σκεπτκο σου).. το ακριβως αντιθετο ισχυει. η ερωτικη σχεση ειναι η δυσκολη, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, γιατι ταυτιζομαστε, ζουμε πολυ χρονο, κανουμε πολλα και διαφορετικα πραγματα μαζι, κανουμε και σεξ, που ειναι επισης μια σοβαρη πιστα στο ταιριασμα δυο ανθρωπων, μπορει να ζησουμε και μαζι, μπορει αργοτερα να κανουμε και παιδι και πρεπει το ταιριασμα να ειναι τελειο.
ενω οι παρεες μπορει να ειναι πολλα ατομα ταυτοχρονα, μπορει να ειναι για λιγο χρονο ο καθενας, δεν χρειαζεται να εχουμε το τελειο ταιριασμα και δεν χρειαζεται να κανουμε τα παντα με τον ιδιο ανθρωπο. μπορει με καποιον να πηγαινουμε σε θεαματα, με αλλον σε καφεδες, με αλλους απλα να βγαινουμε για να μην βγουμε μονοι μας και με αλλους να τα λεμε μια χαρα, αλλα να μην καναμε σεξ μαζι τους με την καμια...
01-11-2024, 08:21 #817
Πρωινή καλημέρα περνάω να σου πω, αν και κρίνοντας από την ώρα του μηνύματος σου πριν, αμφιβάλλω το κατά ποσο κοιμήθηκες.. (Ξε)νυχτοπουλι είσαι κι εσυ.. Κοίτα να μην καταντήσεις σαν κι εμένα με την αϋπνία κλπ.. Προς το παρόν επειδή μου προκύπτουν διαφορα πράγματα στην καθημερινότητα αναγκαία για να ασχοληθώ, μου στερούν το χρόνο για την ώρα να συνεχίσω με τις πραγματικές απαντήσεις μου εδώ. Πάντως να ξέρεις ότι το θρεντ σου το παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και θα συνεχίσω να γράφω πάνω στο θέμα σου. Θα επανέλθω, δεν φεύγω. Απλά για την ώρα δράττομαι της ευκαιρίας να σου διδάξω λίγο το «σιωπηρή παρέα» που σου έλεγα.. Περνάω, λέω μια καλημέρα (καλό μήνα κιόλας..) και κάθομαι εδώ σε μια γωνιά του θρεντ ήσυχα ήσυχα χωρίς να λέω πολλά πολλά (όταν βρω παραπάνω χρόνο θα πω..) Έτσι κι αλλιώς παρεούλα από ότι βλέπω έχεις, και καλή παρεούλα κιόλας, άκου την τη Remedy (καλημέρα Remedy..) από ότι βλέπω σου λέει αρκετά σωστά πράγματα, προσπαθεί να σε βοηθήσει. Μην παρεξηγείς τον λίγο πιο χμμ πως να πω.. λίγο πιο «ευθύ/μονοκομματο» τρόπο που έχει στην προσέγγιση της προκειμένου να σου πει κάποια πράγματα, πιστεύω δεν το κάνει επίτηδες αυτο, ούτε το κάνει για κακό, στην πραγματικότητα πιστεύω πως είναι θέμα δικού της χαρακτήρα ο τρόπος που προσεγγίζει και γράφει. Πάντως σωστά τα λέει, σε αρκετά συμφωνώ μαζί της. Εσύ όμως επειδή είσαι λίγο πιο ευαίσθητος χαρακτήρας και τώρα είσαι και πληγωμένη/απογοητευμενη, θα σε βοηθούσε πιστεύω μια κάπως πιο ήπια προσέγγιση από τον άλλον.. Θες έναν γιατρό λίγο πιο «αλαφροχερη» για να «χειρουργήσει» πάνω στο πρόβλημα σου..
(Remedy επειδή εσυ είσαι και «τσακάλι», σε εσένα απευθύνομαι σε αυτο που μόλις έγραψα στις προηγούμενες αράδες, όχι στο κορίτσι μας από tho.. :) Αν μπορείς, κι αν μας επιτρέπεις έτσι κιολας κι εμάς να σου πούμε μια γνώμη, τότε σου λέμε πάρ’τη λίγο πιο με το μαλακό την κοπέλα.. Πες της ακριβώς τα ίδια που έχεις να της πεις αλλα λίγο πιο «στρογγυλεμένα» στις άκρες, όχι τόσο «τσεκουράτα». Εσένα πρέπει να σε κάνουμε φίλη να σε έχουμε πρόχειρη σε κανέναν καυγά, να σε στέλνουμε να καθαρίζεις για πάρτη μας.. :) Δε θα τους έσωζε τίποτα, θα τρεχαν να κρυφτούν και δε θα μπορούσαν.. :) (Sorry για το «uncalled-for» criticism… Απλά ένιωσα την αναγκη έτσι κάπως να σου πω μια γνώμη πάνω στον τρόπο που γράφεις, μπορεί να ήταν «too much/unnecessary/φαουλ» που το έκανα, το ξέρω αυτο..)
Χαιρετώ σας και πάλι.. Όλους.. :)
01-11-2024, 13:28 #818
Δεν ειμαστε στο σχολειο (και το πανεπιστημιο το τελειωνω) για αυτο οι κυκλοι κλεινουν. Δεν ξερω απο οτι βλεπω στο περιβαλλον μου οι παρεες ειναι πολυ δεμενες (ειδικα των αντρων) και δεν σπανε για κανενα λογο. Ζηλευω παρα πολυ γιατι νιωθω οτι με οποιον και να δεθω θα συγκρινομαι και θα με συγκρινει με παλιους φιλους που θα εχουν πιο πολλες αναμνησεις. Θα μου πειτε οτι δεν ισχυει αλλα δεν μπορω να βγαλω αυτο το πραγμα απο το μυαλο μου. Δεν ξερω αν θελω να εχω καποιες παρεες "απο δω και απο εκει" η αν θελω να εχω μια σταθερη σταθερη που θα ειμαστε δεμενοι και θα κανουμε τα παντα μαζι (που αυτο πολυ δυσκολο να δημιουργηθει απο τη στιγμη που ολοι εχουν παει σχολειο και πανεπιστημιο και εχουν γνωστους ισως και φιλους παντου). Επισης με τις συνθηκες της καθημερινοτητας ποσος χρονος υπαρχει για νεες παρεες (οχι απλα γνωριμιες);
Καλα ναι σιγουρα εχω "απομυθοποιησει" τη δυσκολια της σχεσης επειδη εγω σταθηκα τυχερη (μετα απο αρκετα χρονια) σε αυτο το κομματι. Αλλα το λεω γιατι στη σχεση (υπο κανονικες συνθηκες και οχι κερατα κλπ) επικεντρωνεσαι σε ενα μονο ατομο τη φορα. Δεν υπαρχει η περιπτωση να ειστε 5 ατομα πχ και να μιλανε ολοι μεταξυ τους και να μη σου δινει σημασια ανθρωπος.
01-11-2024, 14:53 #819
Ναι αλλα και αυτο ποσο ευκολο ειναι; Δεν ξερω αν εχω την ενεργεια για πολλες διαφορετικες παρεες. Επισης (ενας λογος που δυσκολευομαι να κανω φιλους) νιωθω υπερβολικα αβολα με ολους. Δεν με ξεμπλοκαρει κανενας. Μονο η ξαδερφη μου μπορουσε να το κανει (που ξεκοψαμε γιατι εκανε πολλα). Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα μια παρεα που να μπορω να κανω τα περισσοτερα μαζι τους. Η 2 παρεες ξερω γω. Δεν ξερω αν μπορω να εχω 2 ατομα για συναυλιες, 2 ατομα για καφε αλλα 2 για φαγητο κλπ. Θελω ατομα με κοινα γουστα και αποψεις (στα περισσοτερα). Επισης το θεμα ειναι πιο πολυ δικο μου εσωτερικο. Συγκρινομαι και ζηλευω. Δεν ξερω πως σταματαει αυτο το πραγμα. Η ψυχολογος που πηγαινα δεν με βοηθησε. Ισως και να μην το ανεφερα αρκετα.
01-11-2024, 14:58 #820
Δεν ειμαι ξενυχτοπουλι απλα δεν κοιμαμαι καλα και ξυπναω μεσα στη νυχτα χαχαχα. Η Ρεμεντυ καλα τα λεει απλα τονισε καποια πραγματα που εχουν παει λαθος και πληγωθηκα. Ενω το νοημα δεν ειναι αυτο ακριβως. Οτι εγινε εγινε δεν ωφελει να στεκομαστε σε αυτο. Τα λαθη μου τα χτυπαω εγω στον εαυτο μου συνεχεια και πληγωνομαι και αλλο δεν χρειαζεται να μου τα υπενθυμισει καποιος αλλος (δεν ξερω πως ακουγεται αλλα δεν το λεω ειρωνικα αυτο αληθεια). Συμφωνω οτι τα λεει σωστα απλα η προσεγγιση της δεν βοηθαει τοσο επειδη ειμαι πιο ευαισθητη. Ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως
01-11-2024, 16:04 #821
Read post #817 please :)
https://forum.psychology.gr/threads/...=1#post1258926
01-11-2024, 19:31 #822
το διαβασα βασιλη. δεν εχω να σχολιασω κατι. ο καθενας εχει τις αποψεις του.
01-11-2024, 19:34 #823
εχεις σκεφτει πραγματικα , τι θα ηταν αυτο που θα σε βοηθουσε;
σου εχουμε πει τοσα ατομα οτι εχεις παρει σαν δεδομενα αληθινα, πραγματα που δεν ισχυουν.
αν αυτο το δεχεσαι, θα επρεπε να συζητησεις με την ψυχ σου, τροπους να το αλλαξεις. οχι να "πληγωνεσαι". αν δεν το δεχεσαι, προφανως διαφωνουμε. να βρεις αποψεις με τις οποιες συμφωνεις αν δεν καλυπτεσαι με αυτα που πιστευουμε καποιοι εδω.
λες οτι δεν βοηθιεσαι. για σκεψου και πες ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και χωρις λογοκρισια. τι νομιζεις οτι θα σε βοηθουσε; το να συμφωνησουμε οτι στα 20 εχεις χασει καθε πιθανοτητα να γνωρισεις καποιον φιλο;
01-11-2024, 20:45 #824
Δεν ξερω τι θα μπορουσε να με βοηθησει απο τη στιγμη που ειναι τοσο κολλημενο το μυαλο μου. Δεν ξερω αν θα συνεχισω την ψυχολογο. Η θα σταματησω η θα αλλαξω. Απλα νιωθω ατυχη γιατι ολοι οσοι παιρνουσαν απο τη ζωη μου παντα η κατι εκαναν η εγω δεν μπορουσα να δεθω γιατι ημουν ησυχη. Μπορει να μην το πιστευετε και να νομιζετε οτι απλα κατηγορω τους αλλους, αλλα ετσι εγινε. Κατηγορω πολυ ΚΑΙ τον εαυτο μου, το εχω σκεφτει υπερβολικα και ειλικρινα δεν ξερω τι λαθος εχω κανει. Για αυτο εχω απελπιστει.
Οχι φυσικα και μπορω να γνωρισω κοσμο αλλα νιωθω οτι κανεις δεν θα μεινει μακροχρονια. Επισης κανεις δεν θα με εχει ως 1η επιλογη ολοι θα ξεχωριζουν αλλους (δεν λεω οτι δεν πρεπει να εχουν αλλες παρεες καταλαβαινετε τι εννοω. Εναν κολλητο τον χρειαζονται ολοι)
01-11-2024, 22:47 #825
Παιδια εγω το πιστευω οτι αν ηταν γραφτο μου θα ηταν πιο ευκολο. Ολοι ειχαν δυσκολιες στο κομματι της φιλιας αλλα δεν νομιζω να καθονταν επι μηνες στο σπιτι και η μονη τους εξοδος να ηταν με τους γονεις τους. Η να εμειναν ποτε εντελως μονοι. Στους περισσοτερους φευγει ο ενας και ερχεται ο αλλος. Ποναει η προδοσια σιγουρα αλλα δεν μενουν και μονοι τους. Επισης ολοι καποια στιγμη βρισκουν το "παρεακι" τους. Εγω ακομα. Και οσοι προσπαθουσαν να με πλησιασουν η τους πλησιαζα εγω εν τελει ηταν τοξικοι. Αν ηταν να φτιαξει καποια στιγμη θα σταματουσε ολο αυτο. Βαρεθηκα πια. Πρεπει απλα να αποδεχτω οτι δεν ειναι για μενα ολο αυτο και να προχωρησω. Παλι καλα εχω το αγορι μου.