Results 1 to 15 of 32
-
15-09-2024, 15:52 #1
Άγχος, έκτακτες συστολές, ασθενειοφοβια χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Καλησπέρα.
Προσπαθούσα να βρω έναν τίτλο και είπα:απλά θα γράψω τα κυρίως θέματα που με απασχολούν.
37 ετών πλέον, πέρασα μια ιογενή μυοκαρδίτιδα στα 23 μου,μέχρι τότε δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα το θέμα ασθενειών,το έβλεπα πολύ μακρινό,ακόμα και τους πρώτους μήνες της μυοκαρδίτιδας δεν είχα καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης.
Ήταν λίγο ζορικη η μυοκαρδίτιδα αυτή.
6μηνες καθόλου άσκηση,3.5 χρόνια φάρμακα,μεγάλη επίπτωση στην ψυχολογία μου, πιθανόν να πέρασα ξωφαλτσα από την κατάθλιψη,το συμπέρανα χρόνια μετά.
Άφησε και μια ουλή στο μυοκάρδιο αλλά ευτυχώς όχι κάτι ιδιαίτερο.
Κατάφερα μετά από αρκετά χρόνια να το αφήσω λίγο πίσω ,αν και πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι υπάρχει αυτή η ευαισθησία.
10 χρόνια μετά , παθαίνω ξανά ίδιο, ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα.
Ήταν πιο ελαφριά,όμως με πήγε πολυυυυυ πίσω.
Αναζήτησα βοήθεια ψυχολόγου τότε,έκανα ένα 6μηνο μέσω κρατικού φορέα,με βοήθησε αρκετά.
1-2 χρόνια μετά,με έπιασε κρίση άγχους με έκτακτες συστολές για 2 μέρες συνεχόμενες.
Εκεί αποφάσισα ότι πρέπει να συνεχίσω την ψυχοθεραπεία.
Το έκανα για σχεδόν δέκα μήνες όπου σταμάτησα αρχές Αυγούστου,για οικονομικούς λόγους και μόνο.
Μια δύσκολη περίοδος για εμένα τελευταία,με θάνατο του πατέρα μου,με πίεση οικονομική,με προσπάθεια να βρω εργασιακές λύσεις (δουλεύω,απλά προσπαθώ να επαναφέρω τις γνώσεις της σχολής μου ώστε να βρω στον κλάδο αυτόν εκεί δουλειά) και πριν από 2 μέρες άρχισαν οι έκτακτες χωρίς προφανή λόγο.
Έγινε μια ριπή εκτάκτων συστολων και με τρόμαξε και από τότε άρχισε το πάρτι.
Συνεχόμενες έκτακτες,διδυμιες,για ώρα,να με πιάνουν να σταματάνε για λίγο να ξαναξεκινανε κλπ
Μίλησα με τον καρδιολόγο στο τηλέφωνο,μου είπε να ηρεμήσω και να μην το σκέφτομαι,ότι δεν είναι κάτι..
Πως να μην το σκέφτομαι,αφού εκεί νιώθω το στήθος να κάνει τα δικά του;
Προσπαθω.
Όταν είμαι χαλαρός και τις καταλαβαίνω,κάνω περισσότερες,όταν απασχολούμαι με κάτι χαλαρώνει, ή δεν τις νιώθω έστω.
Ήμουν έτοιμος να πάω στο νοσοκομείο,κάπως καλυτερεψα και είπα να το αφήσω λίγο.
Πήρα χθες ένα ζαναξ 0.25 το πρωί και άλλο ένα το βράδυ.
Δεν συνηθίζω να παίρνω αλλά δεν μπορούσα να το αποφύγω.
Συγγνώμη για το σεντόνι, οποίος το διαβάσει,τον ευχαριστώ πολύ!
- 15-09-2024, 17:26 #2
Κανείς καλά που μας τα λες. Απ' ότι καταλαβαίνω αυτό που έχεις πάθει με τη μυοκαρδίτιδα σε έχει ρίξει και είναι απόλυτο φυσιολογικό και επίσης ο θάνατος του μπαμπά σου. Εγώ θα σου πω απλά να ηρεμήσεις ίσως είναι καλό να επισκεφτείς.εναν ειδικό να πάρεις μια αγωγή για.ενα διάστημα. Έχω τις έκτακτες απ' τα 25 υποφέρω ειδικά.οταν αγχώνομαι δεν ξέρω σε πόσους καρδιολόγους έχω πάει και επείγοντα. Πέρσυ π έβαλα χολτερ έκανα 4000 απ'.το.φοβο μου. Και έχω ακόμα είμαι αγκαλιά με το.πιεσομετρο. το μυαλό μας τα κάνει όλα να ξέρεις..και.εγω όταν είμαι ήρεμη τις καταλαβαίνω όταν ασχολούμαι με κάτι όχι.
15-09-2024, 18:14 #3Tania123Guest
15-09-2024, 21:36 #4
Σας ευχαριστώ και τις δύο για τις απαντήσεις.
Όλα είναι στο μυαλό, εννοείται!
Λέω στον εαυτό μου ότι όλα είναι οκ ρε,αφού στο είπε κι ο γιατρός,αλλά η κεφαλα μου δεν ακούει!!!
Πριν αρχίσω το δεύτερο στάδιο της ψυχοθεραπείας μου, μίλησα και με ψυχίατρο στο κέντρο που πήγαινα Και μου πρότεινε ελαφριά αντικαταθλιπτικά,ήμουν σε δίλημμα να τα ξεκινήσω ή όχι,αλλά τελικά είπα να το παλέψω με την ψυχολόγο μου μόνο και βλέπουμε.
Τα ζαναξ μου τα έγραψε ο καρδιολόγος μου για επικουρική χρήση.
Μου είπε ότι το 0.25mg δεν είναι τίποτα.
Και από σπόντα σε μια νευρολόγο που το ανέφερα μου είπε ότι είναι σχεδόν placebo αυτή η περιεκτικότητα για εμένα και να πάρω οπότε χρειάζεται άφοβα.
Τους 6 μήνες που το έχω,έχω πάρει σύνολο 5-6 χάπια μια όταν ήταν ο πατέρας μου στο τέλος του και μια τώρα.
Κρατικός φορέας στην πόλη μου υπάρχει αυτός που είχα πάει,και δεν με δέχεται ξανά γιατί πρέπει ο κόσμος να ανακυκλώνεται,και 1-2 που είχα βρει ,σε επικοινωνία μαζί τους, κάνουν ραντεβού μόνο πρωί και δεν μπορώ καθώς εργάζομαι.
Σήμερα είμαι λίγο καλύτερα.
Έχω έκτακτες αλλά όχι όλη μέρα.
Τώρα που έκατσα λίγο τις νιώθω, νωρίτερα που ήμουν έξω και έκανα δουλειές,δεν το καταλάβαινα ιδιαίτερα.
Μόνο κάνα δυο φορές που έπιασα σφυγμούς.
15-09-2024, 21:58 #5Tania123GuestΝιώθω τόσο θυμό για αυτό που σου είπαν ότι ο κόσμος πρέπει να ανακυκλώνεται, που πραγματικά τρελαίνομαι. Το κακό αυτό είναι ότι ενώ το λέμε δεν το πιστεύουμε. Εγώ τον τελευταίο δίμηνο ξεκίνησα να παίρνω γιατί κόντεψα να σκάσω και να τρελαθώ μαζί. Προσπαθώ και εγώ να το ελέγξω αλλά πολλές φορές το παίρνω για να καταφέρω να ανταπεξέλθω σε δουλειά και σπίτι. Ο μπαμπάς σου θα σε βοηθήσει. Το μόνο που πιστεύω από τα υπερφυσικά είναι αυτό. Ότι οι άνθρωποι που μας αγαπούν με κάποιο μαγικό τρόπο είναι δίπλα μας.
15-09-2024, 22:43 #6
Σε ευχαριστώ, αλήθεια!
Το κατανοώ από την μια ότι πρέπει να πάει κι άλλος κόσμος,αλλά αφού δεν φτάνει, δυστυχώς,κάντε κάτι!
Ο μπαμπάς,περιμένω να έρθει στον ύπνο μου ,να τον δω λίγο,γιατί έχω να τον δω "κανονικό" πολλά χρόνια!
Αυτο και μόνο θα με βοηθούσε πολύ!
Έπασχε από Αλτσχάιμερ από μικρή ηλικία δυστυχώς.
Τι παίρνεις αν επιτρέπεται και πόσο συχνά;
15-09-2024, 23:02 #7Tania123Guest
16-09-2024, 05:27 #8
16-09-2024, 11:39 #9
16-09-2024, 14:50 #10
Ήμουν έτοιμος να πάω στο νοσοκομείο,μιας και όταν με πιάνουν διαρκούν ώρα και πάνε 4 μέρες που τις περισσότερες ώρες της ημέρας η καρδιά μου δεν χτυπάει κανονικά.
Λέω ας πάρω και μια τον γιατρό να τον ενημερώσω.
Αφού με ρώτησε κάποιες λεπτομέρειες,
Μου είπε να μην πάω,γιατί δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι,και να πάω το βράδυ στο ιατρείο να με δει αυτός.
Του είπα ότι έλεγα να πάω γιατί φοβάμαι μην πάθω τίποτα χειρότερο,μου είπε δεν παθαίνεις τίποτα.
Υπάρχει εμπιστοσύνη,είναι γιατρός νοσοκομείου ,με παρακολουθεί 13 χρόνια.
Οπότε και θα ενημερώσω για να υπάρχει feedback .
16-09-2024, 15:56 #11Tania123Guest
16-09-2024, 18:20 #12
Τον άσχημο πράγμα είναι αυτές οι έκτακτες είμαι ήρεμη με.60 σφυξεις και ακούω τη παύση μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Είχα σήμερα ραντεβού στο καρδιολόγο αλλά δε πήγα βαρέθηκα πριν ένα μήνα έκανα καρδιογράφημα και αιματολογικές όλα καλά. Λες και τβκανουν επίτηδες
17-09-2024, 08:04 #13
Καλημέρα .
Όντως η φοβία μου προήλθε μετά το πρώτο περιστατικό μυοκαρδίτιδας που είχα.
Οι έκτακτες μου είναι οικίες χρόνια τώρα,απλά όταν έρχονται ριπές με τρομάζουν.
Και αυτές τις μέρες τις είχα όλη μέρα.
Καρδιογράφημα υπέρηχος όλα οκ.
Όπως ήταν.
Σήμερα θα κάνω μια τροπονινη αίματος για να είμαστε safe.
Αυτή αν ανέβει δείχνει βλάβη στην καρδιά.
Μυοκαρδίτιδα, ανακοπή, έμφραγμα κλπ .
Και θα βάλω κι ένα χολτερ ρυθμού κάποια μέρα,θα πάρω για ραντεβού.
Γράφει τις αρρυθμίες,να δούμε πόσες έχω και τι είδους.
Μου είπε ότι, εκτός των άλλων,μπορεί ένα φούσκωμα στο στομάχι πχ να προκαλέσει έκτακτες.
Δεν ξέρω τι τις πυροδότησε,ίσως και το γαστρεντερικό γιατί ένιωθα ένα φούσκωμα κάποιες μέρες,αλλά από ένα σημείο και μετά ήταν σίγουρα ψυχολογικο το ζήτημα.
17-09-2024, 11:10 #14Tania123Guest
17-09-2024, 15:23 #15
Ένας κορυφαίος καρδιολόγος διευθυντής Μ είδε πει ότι στις έκτακτες βοηθάει το losec που είναι για το στομάχι καιμεοχε δίκιο πέρσυ το.δοκιμασα.και έπιασε γτ εγώ έχω γαστρίτιδα και παλινδρόμηση. Πήγα σήμερα σε κέντρο υγείας γτ το βράδυ οι έκτακτες με χτυπούσα στο στομάχι και Μ λέει έχεις ένα τέλειο καρδιογράφημα ε οκ λέω κάπου έλεος. Τ είπα.για τις 4000.εκτακτες π έκανα στο χολτερ και Μ λέει δεν είναι τπτ πάνω από 10.000 χρειάζεται έλεγχος. Και Μ κάνει κάνα ηρεμιστικουλι. Τα έχω παίξει. Υ.γ οι ριπές τι είναι;