Results 1 to 4 of 4
Thread: Μεγάλο πρόβλημα
-
16-09-2024, 10:36 #1
Μεγάλο πρόβλημα
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχετε.Με λένε Παναγιώτη και μένω σε επαρχία από τότε που τελείωσα τις σπουδές μου.Ειμαι στα 29 μου χρόνια και από τότε που θυμόμουν τον εαυτό μου δεν το είχα ποτέ με τις κοπέλες.Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν είχα ποτέ σχέση και αυτό μου έχει δημιουργήσει μεγάλο κόμπλεξ απέναντι στους άλλους και νιώθω μειονεκτικά.Εδω που μένω δεν υπάρχουν επιλογές καθώς όλες είναι δεσμευμένες και αυτές που είναι ελεύθερες είναι πολύ λίγες και δεν είναι του γούστου μου.Οπως καταλαβαίνετε έχω απελπιστεί και δεν βλέπω φως πουθενά και καπνίζω πολύ πίνω πολλούς καφέδες και είμαι λίγο οξύθυμος με τον περίγυρος μου.Απο εμφάνιση είμαι μέτριος θα έλεγα αλλά όσο έχω προσπαθήσει να κάνω κάτι με κάποια βρίσκω τοίχο πάντα.Εχω γίνει λίγο μισογυνης λόγω των παραπάνω και δεν μου αρέσει όλο αυτό και το αναγνωρίζω.Ποτε δεν ήμουν έτσι αλλά δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε μέσα μου ξαφνικά.Τεσπα θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας πάνω στο τι θα μπορούσα να κανω με το θέμα μου.Θα ήθελα πολύ να ακούσω γνώμες . Ευχαριστώ
- 16-09-2024, 10:49 #2Tania123Guest
Βασικές ερωτήσεις για να πω τη γνώμη μου είναι:
1. Οι κοπέλες που είναι ελεύθερες δεν είναι του γούστου σου λόγω εμφάνισης ή χαρακτήρα
2. Δεν έκανες σχέση επειδή δεν έτυχε ή προσπάθησες και δεν προχώρησε
3. Στο μέρος που βρίσκεσαι εργάζεσαι
4. Μένεις μόνος σου? Είσαι οικονομικά ανεξάρτητος?
16-09-2024, 16:33 #3
Πρώτα απ' όλα φρόντισε να αποβάλεις την οξυθυμία σου προς τους άλλους, είτε μόνος σου, είτε με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου αν σου είναι δύσκολο. Η οξυθυμία είναι το πιο απωθητικό πράγμα στον άνθρωπο και θα σε δυσκολέψει και με τις γυναίκες και με τους φίλους και με την οικογένειά σου. Η οξυθυμία δεν είναι μια φυσιολογική κατάσταση και πιστεύω ότι το έχεις διαπιστώσει και εσύ.
Λες ότι έχεις γίνει μισογύνης επειδή σε απορρίπτουν οι γυναίκες, αλλά εσύ ο ίδιος λες ότι τις "διαθέσιμες" κοπέλες στην πόλη σου δεν τις θες γιατί δεν είναι του γούστου σου. Έχεις δώσει μια ευκαιρία σε αυτές να δεις αν ταιριάζετε, αν είναι καλές κοπέλες για εσένα; Ποια χαρακτηριστικά θες να έχει μια κοπέλα για να κινήσει αρχικά το ενδιαφέρον σου; Οι λόγοι που σε απέρριψαν οι γυναίκες του γούστου σου, ποιοι πιστεύεις ότι ήταν; Μήπως έβαλες πολύ "υψηλούς" στόχους;
Έπειτα, φρόντισε να περιορίσεις το αλκοόλ και το κάπνισμα, όχι για να κάνεις σχέση, αλλά για εσένα, για να μην τρέχεις στους καρδιολόγους από τα 35 και για να μη βιώσεις κανένα έμφραγμα στα 40.
Αφού κάνεις όλα αυτά και δουλέψεις με τον εαυτό σου, μπορείς να κάνεις κάτι για να διευρύνεις τον κύκλο γνωριμιών σου, μέσω της εργασίας σου, των δραστηριοτήτων σου, των χόμπι που ίσως έχεις. Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις από τους φίλους σου να σου γνωρίσουν καμιά κοπέλα που δεν την ξέρεις και αν δεις ότι ταιριάζετε, να προχωρήσεις μαζί της. Αν και αυτό είναι δύσκολο, γράψου σε εφαρμογές γνωριμιών να γνωρίσεις κοπέλες από την πόλη σου. Αν ούτε αυτό είναι εφικτό, γράψου σε γραφείο γνωριμιών και πες τον λόγο που θες να γνωρίσεις μια κοπέλα (για απλή γνωριμία, για ελεύθερη σχέση, για σχέση που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο κλπ). Ίσως σου βρουν κάποια, ιδίως από άλλη πόλη που να μην την νοιάζει να μετακομίσει.
Πολύ σημαντικό στη σχέση σου να μάθεις να διαχειρίζεσαι την οξυθυμία σου. Καλώς ή κακώς, οι άνθρωποι πλέον έχουν τόσα πολλά στο κεφάλι τους και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει να ανέχεται τα νεύρα και την οξυθυμία του άλλου. Η οξυθυμία δημιουργεί τοξικές σχέσεις και δε νομίζω ότι θα ήθελες να μπεις σε μια τέτοια σχέση για πρώτη φορά.
Προφανώς και η απόρριψη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δε θα χαθεί ο κόσμος, ούτε υπάρχει λόγος να γίνεις μισογύνης. Όπως λέει κι ένα θείος μου, την έπεφτε σε 20 γυναίκες ανά εβδομάδα. Οι 19 του έλεγαν όχι, η μία όμως του είπε ναι. Και κάπως έτσι γίνονται οι σχέσεις.Last edited by Joanna8; 16-09-2024 at 16:54.
17-09-2024, 12:34 #4
να πας σε καποια μεγαλη πολη για δουλεια το σκεφτεσαι? Επαρχια ειναι αλλιως τα πραγματα.
"Εδώ δεν είναι Deutscland εδώ είναι επαρχία
εδώ η λεπτομέρεια χτυπάει την ουσία."