Ψυχωσικη συνδρομή - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 104
    Senior Member
    limpa αποπραγματοποιηση και αποπροσωποίηση ειναι οταν νομίζεις οτι δεν εισαι εσύ,οτι γύρω σου τα πραγματα δεν υπάρχουν.Με το σεξ εχω μειωμένη διάθεση.
    vince παχαίνουν και απο μόνα τους τα φάρμακα.Οπως ειπε και η limpa μειώνουν τον μεταβολισμό και εχεις διαρκώς το αίσθημα της πείνας.
    Παντως χαίρομαι που είμαστε ολοι καλύτερα!

Senior Member
    Originally posted by libpa
    Originally posted by mihalis
    limpa αποπραγματοποιηση και αποπροσωποίηση ειναι οταν νομίζεις οτι δεν εισαι εσύ,οτι γύρω σου τα πραγματα δεν υπάρχουν.Με το σεξ εχω μειωμένη διάθεση.
    vince παχαίνουν και απο μόνα τους τα φάρμακα.Οπως ειπε και η limpa μειώνουν τον μεταβολισμό και εχεις διαρκώς το αίσθημα της πείνας.
    Παντως χαίρομαι που είμαστε ολοι καλύτερα!
    Δηλαδή τι εννοείς ότι τα πράγματα δεν υπάρχουν; Ή ότι δεν είσαι εσύ; Για εξήγησέ το μου καλύτερα αν μπορείς. Πάντως το ζυπρέξα, ξέρω σαν φάρμακο είναι το καλύτερο για το σεξ. Δεν έχει πολλές παρενέργειες στο θέμα αυτό, εγώ πάλι εδώ και 1,5 χρόνο, δεν νιώθω απολύτως τίποτα, σαν φυτό, σαν νεκρή..
    Dont worry και εγώ νιώθω σαν φυτό ώρες ώρες.. σαν να κοιτάω το υπερπέραν :p Αυτό εννοείς ή μήπως κάτι άλλο? Μπορεί να είναι και απο τα φάρμακα αν και δεν νομίζω..

Senior Member
    Originally posted by vince

Dont worry και εγώ νιώθω σαν φυτό ώρες ώρες.. σαν να κοιτάω το υπερπέραν :p Αυτό εννοείς ή μήπως κάτι άλλο? Μπορεί να είναι και απο τα φάρμακα αν και δεν νομίζω..
    Όχι, vince, δεν εννοώ αυτό, εννοώ στο θέμα σεξ.. Ότι δεν νιώθω τίποτα..Και είναι μάλλον από τα φάρμακα, γιατί πριν τα πάρω ήμουν μια χαρά.
    Δεν αμφιβάλλω καλή μου libpa. Σου το έχω ξαναπεί άλλωστε πως πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου για το θέμα αυτό ώστε να βρεθεί μια λύση. Δουλειά του είναι να κοιτάξει την ψυχική σου υγεία.

Παρόλα αυτα.

Θα κοιτάξω να κάνω ένα search στο ιντερνετ μήπως βρω κάτι να σε βοηθήσει. Επανέρχομαι.

Senior Member
    Λοιπόν ρίξε μια ματιά εδώ (μην ενοχληθείς από την λέξη σχιζοφρένεια.. το γενικεύουν για το καλό της ανάλυσης..):

Although sexual delusions and somatic hallucinations can form part of the psychopathology of schizophrenia, the onset of psychosis is often associated with reduced sexual activity (Rozan et al, 1971). Persistent psychosis is also associated with reductions in sexual interest, activity and satisfaction (Lyketsos et al, 1983). Treated and untreated male patients reported decreased sexual desire and behaviour and increased rates of premature ejaculation than did controls. In a comparison with untreated male patients, depot antipsychotic treatment increased sexual thoughts and desire but also resulted in sexual dysfunction (Aizenberg et al, 1995). In another comparison, sexual dysfunction was more common in female patients than in controls, but not in those patients with a satisfactory overall relationship with a sexual partner (Raboch, 1986).

Senior Member
    Libpa, και εγώ είχα προβλήματα στο σεξ τα οποία αρκετές φορές μου δημιουργούσαν πρόβλημα στη σχέση μου. Μείωνα τη δόση και ήταν κάπως καλύτερα, αν πήγαινα και γυμναστήριο ήμουν turbo. Αυτό βέβαια με τον κίνδυνο να επανέλθουν τα συμπτώματα. Κάπως έτσι συμβαίνει, δυστυχώς. Απλά φροντίζεις να συμμετέχεις ενεργά στη θεραπεία σου και δεν είναι καθόλου εύκολο..

Senior Member
    Στην ουσία το άρθρο λέει πως παίζει σημαντικό ρόλο και ο σύντροφος (να μας ανοίγει την όρεξη δηλαδή :)

Risperdal παίρνω εδώ και πέντε έξι χρόνια. Το σεξ είχε τις διακυμάνσεις του.. όταν τα συμπτώματα θύμιζαν περισσότερο κατάθλιψη η όρεξη ήταν ελάχιστη ..ενώ σε άλλες φάσεις οι επιδόσεις ήταν πολύ καλύτερες. Απλά σε αυτές τις φάσεις όπου το μυαλό έπαιρνε περισσότερες στροφές υπήρχε ο κίνδυνος να ξεφύγω.. για τον λόγο αυτό αν υπάρξουν μέρες/ στιγμές που το ένα πόδι θα πατήσει στην άλλη πόρτα και το άλλο (ευτυχώς) θα παραμένει στην λογική, θα αυξήσω την δόση ωστέ το πόδι αυτό να βγει απο εκεί... (γίνομαι λίγο περιγραφικός :).. Κάπως έτσι.

Γενικά θα έλεγα πως θέλει προσοχή το όλο θέμα:)

Senior Member
    Μήπως η δόση που παίρνεις είναι πολύ αυξημένη? Δεν ξέρω.. καλύτερα να ρωτήσεις τη γιατρό σου.

Κοίτα σίγουρα όσο ωραίος/ ελκυστικός και να είναι ο σύντροφος απέναντι σου δεν πρόκειται να το ευχαριστηθείς αν δεν αισθάνεσαι εσύ καταρχάς ερωτικά.

Αν έχω επανέλθει πλήρως..χμμ δεν θα έλεγα πως κάνω κάθε μέρα σεξ πλέον, ούτε πως κάθε φορά είναι το ίδιο καλά.. εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες :)

Senior Member
    Παράγοντες αρνητικοί όπως.. μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, τσακωμό με φίλο η συγγενικό πρόσωπο.. τέτοια πράγματα. Βέβαια υπάρχουν και μέρες οπού πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος για την κακοκεφιά.. είναι δηλαδή θέμα εσωτερικών παραγόντων.

Ρωτάς πως μπορείς να αισθανθείς ερωτικά.. και δεν έχω κάποια σαφής απάντηση. Κάπου διάβασα το εξής ωραίο..\"ένας γρίφος έχει πολλά μέρη αλλά μόνο μερικά από αυτά είναι ορατά\".. :)

Καλό σου βράδυ και να είσαι αισιόδοξη:)

Senior Member
    Το καταλαβαίνω. Και μένα μου λείπει η αισιοδοξία αρκετές φορές... dont give up .. α και κάτι ακόμα, για το θέμα του σεξ. Μήπως θα έπρεπε να δώσεις περισσότερη σημασία απλά στο φτιάξεις την σχέση σου γύρω απο στοιχεία που σου προσφέρουν περισσότερη συντροφικότητα. Να δώσεις περισσότερο βάρος στην αγάπη δηλαδή παρά στο σεξ. Πως το ελεγε η ξανθιά στην ταινία (Ugly Truth)..

A: Whats your name?
    B: Mike.
    A: Mike I like you because I dont want to have sex with you ;)

Κάπως έτσι...

Senior Member
    Φίλες κοπέλες έχεις?

Senior Member
    Ξέρεις έχω προσέξει κάτι.

Οι ομοφυλόφιλοι θεωρούν πως και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους έναν ομοφυλόφιλο, έτσι ώστε να δικαιολογούν την πουστιά τους.

Οι μαλάκες θεωρούν πως όλος ο κόσμος μαλακίζεται ωστε να νιώθουν κοινωνικοί.

Οι πολυγαμικοί θεωρούν πως όλοι απατούν ώστε να αισθάνονται πως το κεράτωμα είναι λογικό..

Οι αγάμητοι τα θεωρούν όλα στραβά...

..και οι κακο********ι το αποδεικνύουν...

Πόρισμα Vince :).. συγχωράτε με για το τολμηρό ύφος. Αυτό που πιστεύω λέω..

Senior Member
    Το νοών νοείτο :] Τι δεν κατάλαβες? Το λέω ξεκάθαρα.. για παράδειγμα, ένα τυρί με τρύπες δείχνει από μόνο του ότι έχει τρύπες .. είναι μια αυταπόδειξη.. δεν εχει την ανάγκη επιχειρημάτων για να φανεί πως έχει τρύπες... πως αλλιώς να το πω :p

Originally posted by agkat
    η \"σχιζοφρένεια\" είναι μία πάθηση υπό της οποίας εντάσσεται ένας αριθμός διαταραχών (αντίληψης, σκέψης, μνήμης, προσωπικότητας κ.α) που διαφοροποιούνται σε ο όρος ¨ψυχωσική συνδρομή¨ όπως την αναφέρεις ανήκει σε αυτήν την ομάδα διαταραχών.
    τώρα, διαβάζοντας το αρχικό σου ποστ (από αυτά που συμπτωματολογία και ένταση κατά περίπτωση.
    κατάλαβα) υπάρχει η έννοια της ιδεοληψίας (όπου κάποιοι σε επιβουλεύονται) αλλά λείπουν οι ψευδαισθήσεις.
    γιατί δεν το συζητάς με τον γιατρό σου? ρώτα τον ό,τι έχεις απορία και μην διστάσεις καθόλου! είναι υποχρέωσή του να εδραιώσει εξ΄αρχής σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας για την αποτελεσματικότερη θεραπεία. και στα πλαίσια της εδραίωσης της εμπιστοσύνης (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ!!) τέτοιου είδους κουβέντες είναι λογικές και αναμενόμενες! μίλα του
    Η σχιζοφρένεια είναι άλλου είδους πάθηση από το ψυχωσικό σύνδρομο. Ανήκουν και τα δύο στις ψυχώσεις, αλλά είναι διαφορετικές παθήσεις.Όπως επίσης και με τη βαριά κατάθλιψη έχουν παρόμοια συμπτώματα, αλλά άλλη πάθηση αυτή, πιο ελαφριάς μορφής.
    λοιπόν
    το ψυχωσικό σύνδρομο ΈΙΝΑΙ ένα κομμάτι της σχιζοφρένειας που από μόνο του αποτελεί πάθηση (με σαφώς καλύτερη πρόγνωση). πέραν των ψυχοδυναμικών αναλύσεων (που είναι μακροσκελείς) στο βιολογικό κομμάτι παρατηρείται η ίδια αλλοίωση (μέσα από λειτουργική απεικονιστική μέθοδο) στην περιοχή του υπερμεσολοβιαίου φλοιού και στην περιοχή των βασικών γαγγλίων. επίσης παρατηρείται υπερσυγκέντρωση ντοπαμίνης στις συνάψεις των εγκεφαλικών νεύρων, όπως ακριβώς στους αρρώστους που νοσούν από την επονομαζόμενη ¨σχιζοφρένεια¨. για αυτό τον λόγο χορηγούνται τα ίδια φάρμακα.
    επίσης, οι ασθενείς που έχουν επίγνωση του ¨ανύπαρκτου¨των ψευδαισθήσεών τους λέγεται ότι υποφέρουν από ψευδοψευδαισθήσεις (με επίσης πολύ καλύτερη πρόγνωση) ενώ οι παρανοικού τύπου αισθήσεις στους καταθλιπτικούς είναι δευτερογενές αποτέλεσμα του βαθύτατου καταθλιπτικού συναισθήματος και υποχωρούν συνήθως με την χορήγηση αντικαταθλιπτικών (αφού με αυτό τον τρόπο υποχωρεί η βασική τους νόσος που είναι η κατάθλιψη) ή αλλιώς η χορήγηση αντιψυχωσικών γίνεται για σύντομο χρονικό διάστημα.
    όσον αφορά την μεταβολή στην όρεξη για φαί ή στην libido αυτά ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή, με μία σαφή τάση όμως να αυξάνεται η \'ορεξη και να μειώνεται η libido. έχει παρατηρηθεί και το αντίστροφο, αλλά πιο πολύ σε ασθενείς όπου το αίτιο είναι πιο ψυχοδυναμικό παρά βιολογικό.

ως περιστασιακό μέλος του forum γράφω αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό χωρίς να ωραιοποιώ τίποτα.
    από την στιγμή όμως που έχεις καλή σχέση και συνεργασία με τον γιατρό σου τότε, κατά την γνώμη μου, σαφώς και χωρίς διστακτικότητα θα ακούσεις και θα ακολουθήσεις αυτά που σου λένε εκείνοι και όχι εγώ ή όποιος άλλος μιλάει μέσα σε ένα forum όπως σε αυτό που βρισκόμαστε.

Άρα δεν είσαι ψυχίατρος συνεπώς μην λες πράγματα που δεν ισχύουν...
    παρεμβαινω μονο για να διορθωσω μια κακη εξη καποιων να επιτιθενται σε οσους δεν χαιδευουν τα αυτια τους !
    το οτι δεν ξερεις η δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφει ο αγκατ
    δεν σημαινει ουτε οτι δεν εινι ψυχιατρος ουτε φυσικα οτι ειναι !
    σημαινει οτι δεν θελει να σου απαντησει τι ειναι και ειναι δικαιωμα του ! ετσι απλα!εσυ και ο καθε ενας , αν σας κανει κατι το κρατατε, αν δεν σας κανει το παρακαμπτετε .....
    συγνωμη που στην λεω , αλλα αν σκεφτεις πιο ωριμα ,θα δεις οτι εχω δικιο ....

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast