Ψυχωσικη συνδρομή - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 104
    Senior Member
    Originally posted by agkat
    Originally posted by libpa
    Originally posted by agkat
    η \"σχιζοφρένεια\" είναι μία πάθηση υπό της οποίας εντάσσεται ένας αριθμός διαταραχών (αντίληψης, σκέψης, μνήμης, προσωπικότητας κ.α) που διαφοροποιούνται σε ο όρος ¨ψυχωσική συνδρομή¨ όπως την αναφέρεις ανήκει σε αυτήν την ομάδα διαταραχών.
    τώρα, διαβάζοντας το αρχικό σου ποστ (από αυτά που συμπτωματολογία και ένταση κατά περίπτωση.
    κατάλαβα) υπάρχει η έννοια της ιδεοληψίας (όπου κάποιοι σε επιβουλεύονται) αλλά λείπουν οι ψευδαισθήσεις.
    γιατί δεν το συζητάς με τον γιατρό σου? ρώτα τον ό,τι έχεις απορία και μην διστάσεις καθόλου! είναι υποχρέωσή του να εδραιώσει εξ΄αρχής σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας για την αποτελεσματικότερη θεραπεία. και στα πλαίσια της εδραίωσης της εμπιστοσύνης (ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ!!) τέτοιου είδους κουβέντες είναι λογικές και αναμενόμενες! μίλα του
    Η σχιζοφρένεια είναι άλλου είδους πάθηση από το ψυχωσικό σύνδρομο. Ανήκουν και τα δύο στις ψυχώσεις, αλλά είναι διαφορετικές παθήσεις.Όπως επίσης και με τη βαριά κατάθλιψη έχουν παρόμοια συμπτώματα, αλλά άλλη πάθηση αυτή, πιο ελαφριάς μορφής.
    λοιπόν
    το ψυχωσικό σύνδρομο ΈΙΝΑΙ ένα κομμάτι της σχιζοφρένειας που από μόνο του αποτελεί πάθηση (με σαφώς καλύτερη πρόγνωση). πέραν των ψυχοδυναμικών αναλύσεων (που είναι μακροσκελείς) στο βιολογικό κομμάτι παρατηρείται η ίδια αλλοίωση (μέσα από λειτουργική απεικονιστική μέθοδο) στην περιοχή του υπερμεσολοβιαίου φλοιού και στην περιοχή των βασικών γαγγλίων. επίσης παρατηρείται υπερσυγκέντρωση ντοπαμίνης στις συνάψεις των εγκεφαλικών νεύρων, όπως ακριβώς στους αρρώστους που νοσούν από την επονομαζόμενη ¨σχιζοφρένεια¨. για αυτό τον λόγο χορηγούνται τα ίδια φάρμακα.
    επίσης, οι ασθενείς που έχουν επίγνωση του ¨ανύπαρκτου¨των ψευδαισθήσεών τους λέγεται ότι υποφέρουν από ψευδοψευδαισθήσεις (με επίσης πολύ καλύτερη πρόγνωση) ενώ οι παρανοικού τύπου αισθήσεις στους καταθλιπτικούς είναι δευτερογενές αποτέλεσμα του βαθύτατου καταθλιπτικού συναισθήματος και υποχωρούν συνήθως με την χορήγηση αντικαταθλιπτικών (αφού με αυτό τον τρόπο υποχωρεί η βασική τους νόσος που είναι η κατάθλιψη) ή αλλιώς η χορήγηση αντιψυχωσικών γίνεται για σύντομο χρονικό διάστημα.
    όσον αφορά την μεταβολή στην όρεξη για φαί ή στην libido αυτά ποικίλουν από ασθενή σε ασθενή, με μία σαφή τάση όμως να αυξάνεται η \'ορεξη και να μειώνεται η libido. έχει παρατηρηθεί και το αντίστροφο, αλλά πιο πολύ σε ασθενείς όπου το αίτιο είναι πιο ψυχοδυναμικό παρά βιολογικό.
    Πολύ ενδιαφέρον. Απλά αναρωτιέμαι πόσο σχέση έχει ο παράγοντας περιβάλλον στο θέμα πρόγνωση, και στην εξέλιξη της διάγνωσης..

agkat ψυχίατρος είσαι; Τα τελευταία που λες τα ξέρω, αλλά τ\'άλλα μου φαίνονται περίεργα. Εμένα μου είπε η γιατρός μου ότι δεν έχω σχιζοφρένεια όταν την είχα ρωτήσει, και εξάλλου κι εδώ στο site θα έγραφε σχιζοφρένεια σαν κατηγορία και όχι ψυχώσεις αφού θα ήταν το ίδιο πράγμα. Ο άλλος γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν δύο τύποι ψσ, ο ένας είναι σχιζοφρενικού τύπου, και ο άλλς καταθλιπτικού τύπου, καμμία σχέση με την κατάθλιψη
    συνδρομο σημαινει εξορισμου ενα συμπτωμα χωρις σαφη διαγνωση !
    κλα σου ειπε η ψυχιατρος σου οτι δεν εχεις σχιζοφρενεια αλλα ουτε ο αγκατ ειπε οτι εχεις !
    ανεφερε για το ψυχωτικο συνδρομο γενικα και οχι για το δικο σου !

Originally posted by πανος12345
    Άρα δεν είσαι ψυχίατρος συνεπώς μην λες πράγματα που δεν ισχύουν...
    παρεμβαινω μονο για να διορθωσω μια κακη εξη καποιων να επιτιθενται σε οσους δεν χαιδευουν τα αυτια τους !
    το οτι δεν ξερεις η δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφει ο αγκατ
    δεν σημαινει ουτε οτι δεν εινι ψυχιατρος ουτε φυσικα οτι ειναι !
    σημαινει οτι δεν θελει να σου απαντησει τι ειναι και ειναι δικαιωμα του ! ετσι απλα!εσυ και ο καθε ενας , αν σας κανει κατι το κρατατε, αν δεν σας κανει το παρακαμπτετε .....
    συγνωμη που στην λεω , αλλα αν σκεφτεις πιο ωριμα ,θα δεις οτι εχω δικιο ....
    Άκου να σου πω φίλε, δεν σε ξέρω και γι\'αυτό μην επιτίθεσαι. Οκ? Αυτά που γράφει ο agkat είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορεί να τα λέει έτσι άμα δεν ισχύουν. Κατάλαβες;;;
    η Ψυχιατρικη ειναι ελιπης επιστημη !
    εσυ επιτιθεσαι οχι εγω !
    ολα ειναι σχετικα και τιποτα απολυτο

Senior Member
    κλα σου ειπε η ψυχιατρος σου οτι δεν εχεις σχιζοφρενεια αλλα ουτε ο αηκατ ειπε οτι εχεις !
    Ο agkat είπε ότι έχω σχιζοφρένεια διάβασε καλύτερα τα λόγια του, λέει ότι το ψσ είναι τύπος σχιζοφρένειας. Ρε παιδιά θα τρελαθούμε τώρα;; ΈΛΕΟΣ
    Νομίζω πως ο agkat είπε πως το ψυχωσικό σύνδρομο είναι μια υποκατηγορία της σχιζοφρένειας..

Αν κάτσεις να ψάξεις το θέμα θα δεις οτι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι ανα τον κόσμο όπου νόσησαν και ποτέ δεν είδαν/ αναγνώρισαν με καθαρή σκέψη το πρόβλημα τους (σε αντίθεση με μας και τους περισσότερους απο όσους γραφουν στο φορουμ..)

κλα σου ειπε η ψυχιατρος σου οτι δεν εχεις σχιζοφρενεια αλλα ουτε ο αηκατ ειπε οτι εχεις !
    Ο agkat είπε ότι έχω σχιζοφρένεια διάβασε καλύτερα τα λόγια του, λέει ότι το ψσ είναι τύπος σχιζοφρένειας. Ρε παιδιά θα τρελαθούμε τώρα;; ΈΛΕΟΣ
    θα μπορουσε να ειναι ....
    οπως και αν μεινεις ξυπνια 2 εβδομαδες θα βγαλεις τα ιδια ακριβως συνδρομα !
    αν παρεις λαθος ψυχοφραμακα το ιδιο παλι!
    αν εχεις ορμονικο προβλημα σοβαρο , παλι το ιδιο ισχυει !
    ο ανθρωπος βαλε κατι που βρηκε κατα πασα πιθανοτητα στο ιντερνετ !

Originally posted by vince
    Νομίζω πως ο agkat είπε πως το ψυχωσικό σύνδρομο είναι μια υποκατηγορία της σχιζοφρένειας..
    προθαλαμος , υποκατηγορια , συμπτωμα ........
    τι σημασια εχει ?
    τελειωσε σωστα ?
    ειπε οτι πρεπει να ακουσει την γιατρο της ?
    γιατι πατε να βγαλετε απο την μυιγα ξυγκι ?

πληρωνεται μηπως αυτος η καποιος αλλος εδω για να δινει διαγνωσεις ?

Πρώτον, δεν επιτίθεμαι εγώ, εσύ πας να κάνεις το δικηγόρο. Δεύτερον, δεν μπορούνε να λέγονται ανακρίβειες σ\'αυτό το site, γιατί υποτίθεται ότι ήταν έγκυρο site, τώρα πως το καταντήσατε..Τρίτον, δεν καταλαβαίνω τι λες τι σχέση έχει ότι μπορείς να πάθεις αυτό το σύνδρομο με τη σχιζοφρένεια και μ\'αυτά που λέμε; Τέταρτον ας μας δώσει την πηγή του αφού το βρήκε στο ίντερνετ. Και τέλος άμα πάρεις λάθος ψυχοφάρμακα μπορείς να πάθεις ψυχωσικό σύνδρομο; Για εξήγεισέ το αυτό, γιατί έτσι πιστεύω έπαθα ψσ.
    \"καθε φαρμακο ειναι ενα δηλητηριο
    σε μια δοση θεραπευει σε μια αλλη σκοτωνει \"
    Η αρχη της ομοιπαθητικης του Ιπποκρατη !

γιατι εχει ξεραθει το χερι μπυ εδω μεσα να γραφω
    συζητηστε λεπτομερως με τους γιατρους σας την πορεια της θεραπειας σας με τα φαρμακα
    ειμαι μια εβδομαδα κουτσος απο το ενα ποδι με φρικτους πονους οταν το παταω γιατι η γιατρος μου εκοψε ενα φαρμακο !
    γιατι ηθελε να μου δωσει αλλο για αλλη παθηση και υπαρχει ασυμβιβαστο !
    δεν μιλαω για ψυχοφαρμακα γιατι εκει η εξαρτηση ειναι δεδομενη και οι συνεπειες πασιγνωστες ...μιλαω για ενα απλο αντιρευματικο και φαρμακο αιχμης για την ποδαγρα οπως το κολσιμαξ !

ο καθε ενας μας θεραπευει μονος του τον εαυτο του !
    ο γιατρος ειναι συμβουλος υγειας ....
    οσο καλυτερη ενημερωση εχει για τα δηλητηρια που χρησιμοποιει για να μας θεραπευσει τοσο καλυτερη υπηρεσια θα μας προσφερει !

Τελοσπάντων ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει εδώ πέρα, αλλά έτσι παραπληροφορεί τόσον κόσμο που μπαίνει εδώ μέσα. Εγώ ότι λέω είναι ότι μου λένε οι γιατροί μου, και πίστεψέ με, τους έχω ρωτήσει πάρα πολλά πράγματα τόσα χρόνια που έχω ψυχολογικές αρρώστειες. Παλιά κατάθλιψη, και τώρα ψσ. Οπότε ότι λέω, είναι επιβεβαιωμένο από γιατρό.
    ο τελευταιος ιερεας του Ασκληπιου ο Ιπποκρατης , αρνηθηκε την θεικη φυση της ιατρικης !
    αν δεν πληροφορησης σωστα τον γιατρο σου , θα κανει ισως λαθος θεραπεια !
    κρατα αυτο που σου εγραψε ο αγκατ και ρωτησε τον !
    αυτη ειναι η αξια του φορουμ
    μαθαινω -ρωταω-ενημερωνομαι -ενημερωνω τον γιατρο-εχω καλυτερη περιθαλψη και αποτελεσματα

Senior Member
    άμα πάρεις λάθος ψυχοφάρμακα μπορείς να πάθεις ψυχωσικό σύνδρομο; Για εξήγεισέ το αυτό, γιατί έτσι πιστεύω έπαθα ψσ.
    Έχω νιώσει και εγώ έτσι καλή μου Libpa, ότι δηλαδή είχα ένα ψυχολογικό ξέσπασμα και τα αντιψυχωτικά μετέτρεψαν το ξέσπασμα σε ασθένεια, μεγαλοποιώντας και τα συμπτώματα..

Το ίδιο έχει πει και ο maus και δεν θυμάμαι και ποιός άλλος εδω μέσα. Βέβαια ακόμα και να έχουμε δίκιο δεν νομίζω πως μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι εκτός απο το να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού..

Παιδιά δεν κάθομαι να συζητήσω εδώ άλλο μαζί σας γιατί θα με τρελάνετε. Εγώ αποχωρώ. Όποιος μου επιτεθεί, ας διαβάσει προσεκτικά τι γράφω και να ρωτήσει γιατρό, αλλιώς να μην κάνει τον έξυπνο. Αυτά.
    κανεις δεν σου επιτιθεται
    εσυ επιτεθηκες στον αγκατ
    απο φοβο και αυτο ειναι και ανθρωπινο και λογικο στο μετρο που μπορεις να το καταλαβεις
    το φορουμ δεν παρεχει διαγνωση ψυχικου νοσηματος αλλα μονο πληροφοριες !

ο τελευταιος ιερεας του Ασκληπιου ο Ιπποκρατης , αρνηθηκε την θεικη φυση της ιατρικης !
    αν δεν πληροφορησης σωστα τον γιατρο σου , θα κανει ισως λαθος θεραπεια !
    κρατα αυτο που σου εγραψε ο αγκατ και ρωτησε τον !
    αυτη ειναι η αξια του φορουμ
    μαθαινω -ρωταω-ενημερωνομαι -ενημερωνω τον γιατρο-εχω καλυτερη περιθαλψη και αποτελεσματα
    Ποιός σου είπε ότι δεν ενημερώνω σωστά το γιατρό μου;; Και ποιός σου είπε ότι ο agkat και ο κάθε agkat ξέρει καλύτερα από ένα γιατρό; Ξέρεις τι μου είχε πει ο γιατρός μου μια μέρα; Ότι ήταν ένας και έγραφε για την κατάθλιψη, ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που ισχύουν. Και το μαθε ο γιατρός μου και τον έβρισε, και τελικά είχε σχιζοφρένεια αυτός και νόμιζε ότι ήτανε ο καλύτερος ψυχίατρος του κόσμου!
    καλα κανεις που εχεις εμπιστοσυνη στον γαιτρο σου !
    και εγω εχω στην δικη μου
    Μετα την κουτσαμαρα ομως πηρα ραντεβου με καθηγητη πανεπιστημιου για αν δουλευα θα ειχα απολυθει ...
    μια εβδομαδα κουτσος !
    απο φαρμακευτικη νοσο !

Senior Member
    Originally posted by vince
    άμα πάρεις λάθος ψυχοφάρμακα μπορείς να πάθεις ψυχωσικό σύνδρομο; Για εξήγεισέ το αυτό, γιατί έτσι πιστεύω έπαθα ψσ.
    Έχω νιώσει και εγώ έτσι καλή μου Libpa, ότι δηλαδή είχα ένα ψυχολογικό ξέσπασμα και τα αντιψυχωτικά μετέτρεψαν το ξέσπασμα σε ασθένεια, μεγαλοποιώντας και τα συμπτώματα..

Το ίδιο έχει πει και ο maus και δεν θυμάμαι και ποιός άλλος εδω μέσα. Βέβαια ακόμα και να έχουμε δίκιο δεν νομίζω πως μπορούμε πλέον να κάνουμε κάτι εκτός απο το να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του γιατρού..
    Vince εννοείς ότι έπαιρνες φάρμακο για άλλη πάθηση πχ κατάθλιψη και μετατράπηκε σε ψύχωση;;;
    Για τα αντιψυχωτικά μιλάω.. αντικαταθλιπτικά πήρα για ένα δυο βδομάδες αφότου αποδέχτηκα πως έχω πρόβλημα. Ήταν αρκετά στενάχωρη η αντίδραση μου. Το άσχημο είναι πως αναγκάστηκα να κόψω τα συγκεκριμένα αντικαταθλιπτικά καθότι μου δημιουργούσαν τάσεις αυτοκτονίας!

Απο κει και πέρα δεν έχω λάβει αλλο ψυχοφάρμακο..

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast