Results 46 to 60 of 104
Thread: Ψυχωσικη συνδρομή
-
30-10-2009, 00:00 #46
Εχω διαβάσει κι εγω σε μια σελίδα στο internet απο ψυχίατρο που αναφέρει την ψυχωσική συνδρομη σαν σχιζοφρένεια, αν και δεν πιστεύω οτι ισχύει κατι τετοιο.Καλο ειναι να ακουμε πρωτα τους γιατρούς μας και μετα να συζητάμε απλα εδω μέσα γιατι με την κοινή λογικη μπορουμε να πουμε οτι κι εμεις δεν ειμαστε τελειως καλα αρα πολλα απο αυτα που λέμε δεν ευσταθούν.Αυτο και για μενα το λεω χωρις καμια παρεξήγηση.
- 30-10-2009, 14:03 #47
η ψυχωσικη συνδρομη καλυπτει ενα ευρυ φασμα ασθενειων και συμπτωματων μεταξυ των οποιων
και η σχιζοφρενεια. η σχιζοφρενεια ειναι ενα ειδος ψυχωσικης συνδρομης αλλα ολες οι ψυχωσικες συνδρομες δεν ειναι
σχιζοφρενεια.
ο ορος χρησιμοποιειται επισης απο τους γιατρους για να μην αναφερουν τη στιγματισμενη λεξη \"σχιζοφρενεια\" γιατι θα κανει μπου ;-)
30-10-2009, 15:41 #48
Originally posted by libpa
Έτυχε γιατί δεν διάλεξες το σωστό γιατρό. Εμένα και οι δύο γιατροί μου είναι οι καλύτεροι στο είδος τους και μάλιστα η μία πολύ ακριβή στην Αθήνα και ο άλλος ο καλύτερος στην πόλη μου (επαρχία). Οπότε μην κρίνεις για άλλους γιατρούς, μόνο για τους δικούς σου.
ο καθε γιατρος ασκει μια τεχνη ....
πολλες φορες ακολουθουν διαφορετικο τροπο προσεγγισης στην ιδια νοσο ...
αυτο θελω να διασταυρωσω με τον καθηγητη πανεπιστημιου
γιατι αυτος διαδασκει τους αυριανους τεχνιτες του κλαδου !
30-10-2009, 15:43 #49
Τι να πω, μπορεί να έχεις δίκιο, maus
δεν κανει κακο !
αφου μαλιστα κοπτεσαι και για το φορουμ!
30-10-2009, 16:28 #50
Να ζητούσα συγγνώμη; Μα λέει άλλο πράγμα ο maus, και άμα δεις πιο κάτω αναιρείται από μια ιστοσελίδα. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να μας πει. Όσο για τα άλλα, είσαι γιατρός και το λες;
Ψυχωτικο συνδρομο σημαινει ψυχωση εστω και στιγμιαια ...
σου εχω δωσει ηδη τοσα παραδειγματα απο διαφορετικες πηγες ...
μηπως ταυτιζεις τον γιατρο σου κατα ακποιο τροπο με ενα ειδος θεου ? Τον ρωτησες καταρχην να σου πει τιπσιτευει ο ιδιος οχι για εσενα αλλα για το ψυχωτικο συνδρομο ?
εχει η οχι σχεση με την σχιζοφρενεια ?
καντο πρωτα και μετα ελα εδω να μας γραψεις αν εχει να πει κατι διαφορετικο απο το φορουμ !
30-10-2009, 17:15 #51
πανο αυτό το λινκ για σένα. Μια χαρά τα λέει η κοπέλα που τα έγραψε..
http://blogs.athensvoice.gr/kyriaki87/tags/%CF%83%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%B5%C E%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-schizophrenia
Αφαίρεσε τις τέχνες (την κάθε μορφή ανθρώπινης τέχνης που έχει αρχίσει εδώ και καιρό να αντικαθιστάται απο την τεχνολογία...) & την θρησκεία (δηλαδή την πίστη σε κάτι ανώτερο απο τον άνθρωπο και όχι τον χριστιανισμό ή τον μωαμεθανισμό πανο) και τι απομένει? Ζώα που χρησιμοποιούμε προηγμένη τεχνολογία ;)
30-10-2009, 19:31 #52
Originally posted by vince
πανο αυτό το λινκ για σένα. Μια χαρά τα λέει η κοπέλα που τα έγραψε..
http://blogs.athensvoice.gr/kyriaki87/tags/%CF%83%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%86%CF%81%CE%B5%C E%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-schizophrenia
Αφαίρεσε τις τέχνες (την κάθε μορφή ανθρώπινης τέχνης που έχει αρχίσει εδώ και καιρό να αντικαθιστάται απο την τεχνολογία...) & την θρησκεία (δηλαδή την πίστη σε κάτι ανώτερο απο τον άνθρωπο και όχι τον χριστιανισμό ή τον μωαμεθανισμό πανο) και τι απομένει? Ζώα που χρησιμοποιούμε προηγμένη τεχνολογία ;)
νοημονα ζωα .....
οχι βεβαια ολοι ...
μου φερνεις ενα ατομικο μπλοκ σαν αποδειξει οτι το ψυχωσικο συνδρομο δεν ισουται με την ψυχωση ?
τι θες να κανω τωρα ?
να σου κατεβασω εγκυκλοπαιδια ?
βλεπτε πως πιανεστε θυματα της επιθετικοτητας σας ?
αφου λεει η κοπελα θα ρωτησω τον γιατρο μου γιατι συνεχιεται την ανοησια σας ?
μπορει ενα ψυχωσικο συνδρομο εννοιλογικα παρτο να μην εχει σχεση με την ψυχωση ?
30-10-2009, 20:00 #53
Τελικά για τι μαλώνετε ολοι δεν μπορώ να καταλάβω.Ας ρωτήσουμε ολοι τους γιατρούς μας να βγ\'αλουμε άκρη για το αν η ψυχωσική συνδρομή ειναι η σχιζοφρένεια γιατι εδω μέσα οι γνώμες διιστανται απο οτι φαίνετε.
30-10-2009, 20:38 #54
Αλλά για διαβάστε κι εδώ:
http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=314
\"Η κύρια διαφορά με τη σχιζοφρένεια...\"
\"στιγμιαια ψυχωση \" ?
30-10-2009, 20:42 #55
Originally posted by mihalis
Τελικά για τι μαλώνετε ολοι δεν μπορώ να καταλάβω.Ας ρωτήσουμε ολοι τους γιατρούς μας να βγ\'αλουμε άκρη για το αν η ψυχωσική συνδρομή ειναι η σχιζοφρένεια γιατι εδω μέσα οι γνώμες διιστανται απο οτι φαίνετε.
εν αψυχωσικο συνδρομο ειναι μια στιγμιαια ψυχωση , που μοιαζει με την σχιζοφρενεια αλλα εχει συχνα οργανικα αιτια
πχ η απωλεια του ΡΕΜ υπνου , μετα απο 2 βδομαδες
βγαζει ψυχωσικο συνδρομο ....
30-10-2009, 20:46 #56
Δεν ειπα οτι η ψυχωσική συνδρομη ειναι στιγμιαία.Είναι χρόνια κατάσταση.Το ερωτημα μου ειναι αν ψυχωσική συνδρομή και σχιζοφρένεια ειναι το ιδιο πράγμα.
Καποιος απο εδω μέσα ειπε οτι η ψυχωσική συνδρομή διακρίνεται σε καταθλιπτικού τύπου και σχιζοφρενικού τύπου.Αυτο δεν το γνώριζα μάλλον αυτο ειναι το πιο σωστό απο ολα.
30-10-2009, 21:05 #57
Δεν ειπα οτι η ψυχωσική συνδρομη ειναι στιγμιαία.Είναι χρόνια κατάσταση.Το ερωτημα μου ειναι αν ψυχωσική συνδρομή και σχιζοφρένεια ειναι το ιδιο πράγμα.
Καποιος απο εδω μέσα ειπε οτι η ψυχωσική συνδρομή διακρίνεται σε καταθλιπτικού τύπου και σχιζοφρενικού τύπου.Αυτο δεν το γνώριζα μάλλον αυτο ειναι το πιο σωστό απο ολα.
πολλα μπορει να εχουν συμβει δηλαδη που να εκδηλωνονται με αυτο το συνδρομο στον ψυχισμο ενας ανθρωπου !
μονο ο γιατρος που ξερει ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΟΥ
μπορει να σε βοηθησει στην θεραπεια και ισως στην σωστη διαγνωση της αρρωστειας αν συνεχιζει οπως λες να σε ταλαιπωρει....
30-10-2009, 23:48 #58
Πάνο αν η ψυχωσική συνδρομή δεν ειναι αρρώστεια και ειναι απλα κατι το στιγμιαίο τοτε γιατι παίρνουμε χρόνια φάρμακα και οχι στιγμιάια οσο διαρκει δηλάδη.
Με τον γιατρο μου τα συζητάω αλλα με ενδιαφερουν και οι εδωμέσα απόψεις.
31-10-2009, 00:38 #59
Πάνο αν η ψυχωσική συνδρομή δεν ειναι αρρώστεια και ειναι απλα κατι το στιγμιαίο τοτε γιατι παίρνουμε χρόνια φάρμακα και οχι στιγμιάια οσο διαρκει δηλάδη.
Με τον γιατρο μου τα συζητάω αλλα με ενδιαφερουν και οι εδωμέσα απόψεις.
Πολυ γρηγορα εφτασες εντελει στη σωστη ερωτηση-τι πρπει να κανετε για να γινετε χρονιοι ψυχωσικοι!
31-10-2009, 23:47 #60
Τι δεν καταλαβες βρε libpa?Εμεις πρωτοι ταμπελοποιουμε τους εαυτους μας ,μιλωντας για μειονοτητες και παθολογια για κατι που δεν υπαρχει αποδειξη οργανικη ,παρα μονο μια κριση η εξαρση του εαυτου σε συγκεκριμενες συνθηκες!
Ενα θλιβερο παρελθον προδιαγραφει ενα μετριο κ αβεβαιο μελλον μεσα στη χρονιοτητα της αρωστιας που αν εμεις πρωτοι δεν αποφασισουμε πως θα την πεταξουμε απο πανω μας και οχι να την αγκαλιασουμε κ να παραδοθουμε σαυτη (εμεις οι διαφοερικοι να γινουμε δυνατοι ,σχεση με ψυχωτικους κ.α που ανφερεις και στο αλλο ποστ) δεν θα μας βοηθησει κανεις ,ουτε ψυχιατρος,ουτε φιλοι,ουτε σχεση ,παρα μονο η αποφαση μας να γινουμε καλα!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή