Results 16 to 29 of 29
Thread: μελλον...
-
21-09-2024, 15:35 #16
Γεια σου Ηλία, κρίμα για αυτό που περνάς. Είναι δύσκολο να σε έχουν σταμπάρει όλοι και να είσαι σε χωριό. Δηλαδή, και για έναν καφέ να πας σε κοιτάνε περίεργα? Και δεν έχεις ούτε έναν φίλο για παρέα? Μήπως είσαι σε θέση να κάνεις μια απλή δουλειά, ώστε να πας σε μια μεγαλύτερη πόλη, και μαζί με το επίδομα να νοικιάσεις και να βρεις και κανέναν φίλο, ίσως σε κανένα ΚΟΙΣΠΕ ή ΕΠΙΨΥ κλπ?
- 21-09-2024, 16:24 #17
21-09-2024, 16:27 #18
Ειναι πολυ οδυνυρο αυτο που περναω... Ελπιζω να καταλαβαινεις...Παω για εναν καφε αλλα ολοι ξερουν και κοιτανε περιεργα...Συν οτι βλεπω να μιλανε πισω απο την πλατη μου...Να παω σε μια αλλη πολη δεν ξερω δεν το εχω σκεφτει...Μονος μου παω για καφε, και αντε να πω καμια καλημερα σε κανεναν γνωστο..
Αυτες οι αποπειρες αυτοκτονιας με εχουν στιγματισει ψυχικα... Με την εννοια οτι πληρωνω τις συνεπειες...Δεν νομιζω οτι μπορω να το ξεπερασω... Βλεποντας καθε μερα τους ιδους ανθρωπους...
21-09-2024, 16:31 #19
Πρεπει να εισαι πολυ δυνατος να αντεξεις ολο αυτο.. Ολη αυτην την πιεση...Νομιζω μονο ο χρονος μπορει να βοηθησει...
Δεν μπορειτε να φανταστειτε τι εχω δει τι εχω ακουσει τι μου εχουν πει , πως με κοιτανε...
21-09-2024, 17:48 #20
Ναι, σίγουρα ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός που λέει κι η παροιμία. Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο που χρειάζεσαι. Το σημαντικότερο είναι που κατάλαβες ότι το να προσπαθείς να βάλεις τέλος στη ζωή σου ήταν μεγάλο λάθος και είναι ευχάριστο που λες ότι τώρα πια δεν έχεις τέτοιες τάσεις.
Πώς περνάς τη μέρα σου; Έχεις σπουδάσει κάτι; Είσαι σε θέση αυτή τη στιγμή να μπεις σε κάποιο πανεπιστήμιο για σπουδές; Αν σε ενδιαφέρει, νομίζω δικαιούσαι να μπεις σε κάποιο πανεπιστήμιο ως ειδική κατηγορία, χωρίς εξετάσεις, είτε κοντά στην πόλη που μένεις, είτε να κάνεις εξ αποστάσεως σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κλπ, ώστε να ασχολείσαι με κάτι. Όταν νιώσεις ότι είσαι σε θέση, μπορείς να αναζητήσεις και μια εργασία, έστω και εποχική.
21-09-2024, 18:00 #21
Την τελευταια εβδομαδα κοιμαμε 15 ωρες την ημερα ισως και παραπανω...Εχω χασει τον ενδιαφερον για τα παντα.. . Με αυτο που ασχολουμε ειναι να ακουω μουσικη. Πολυ μουσικη να μαθαινω μεσα απο τα τραγουδια. Μου δινει παρηγορια μεγαλη...
Εχω τελιωσει ενα λυκειο...Εδω που μενω η μεγαλυτερη πολη του νομου ειναι 60 χιλιομετρα απο εδω. Η Καλαματα. Ισως οταν πεθανει η γιαγια μου (γιατι ειναι 95 χρονων) να παμε με την μητερα μου στην Πατρα που μενει η θεια μου (που μενει μονη της). Ισως εκει αλλαξουν τα πραγματα. Αλλα δεν ειναι σιγουρο. Οκ εχω καποιον φιλο που μιλαμε στο viber, εχει καφε.. Πηγαινω και εκει μιλαμε.. Αλλα δεν μπορει να ακουει ολη την ωρα την μαυριλα μου... Ουτε και ο ψυχιατρος. Μια ωρα σε ακουει ο ψυχιατρος και φευγεις....
Η αδερφη μου εχει και ενα παιδι 6 χρονων. Η μανα μου βοηθαει την αδερφη μου, η γιαγια μου με ανοια, τραγικες καταστασεις για εναν νεο....
Επισης διαβασα καπου στο φορουμ και συμφωνω απολυτο οτι δεν θελω να ζω με την "ταμπελα" του "αρρωστου". Δεν ειναι προφαση αυτη να μην κανω πραγματα στην ζωη μου...
21-09-2024, 18:15 #22
Μπορείς να ψάξεις στο ανοιχτό πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως σπουδές και αν δικαιούσαι μηδενικά δίδακτρα ως ειδική κατηγορία. Ψάξε το αν σε ενδιαφέρει και υπάρχει κάποιος τομέας που σου αρέσει. Αν σου είναι εύκολο, μπορείς να ρωτήσεις και στην ΕΣΑμεΑ τηλεφωνικά να δεις ποιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες και προγράμματα σπουδών υπάρχουν, ώστε κάποια στιγμή όταν νιώσεις καλύτερα, να βγεις και στην αγορά εργασίας.
Ίσως στο μέλλον και ο φίλος σου που έχει το καφέ, να χρειαστεί έναν υπάλληλο στο ταμείο, στην καθαριότητα κλπ. Αλλά προτεραιότητα έχει να βελτιωθεί η υγεία σου.
21-09-2024, 18:17 #23
21-09-2024, 18:56 #24
Σου εύχομαι να έχεις δύναμη και υπομονή. Γρήγορα να βελτιωθεί η υγεία σου και να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου.
21-09-2024, 20:49 #25
22-09-2024, 14:26 #26
Φιλε η επαρχια ειναι αστα να πανε... Ευτυχως ειμαι σε Μεγαλουπολη. Δεν ξερω τι δυναμεις εχεις αλλα πρεπει να φυγεις απο κει. Τωρα αν ειναι το σπιτι σας εκει και εχεις συνηθισει ειναι δυσκολα να ξεβολευτεις. Αλλα δεν εχεις εκει μελλον. Σε μια μεγαλουπολη εχεις την πολυτελεια να εχεις "ψυχολογικα" κανεις δεν ξερει το διπλανο του.
22-09-2024, 14:49 #27
Ισως στο μελλον μου δωθει αυτη η ευκαιρια μιας και η γιαγια μου ειναι 95 χρονων και οταν φυγει απο την ζωη μπορει να παω να με την μητερα μου Πατρα που μενει η θεια μου...
Εδω ολοι γνωριζομαστε... Ο αλλος ξερει λιγο η πολυ τον αλλον.. Αλλα αυτοι που με ξερουν λιγο θα πουν τρελος... Αυτοι που με ξερουν καλα και απο παλια δεν εχουν την αποψη αυτη...
Θελει να εισαι ατσαλινος να αντεξεις αυτην την γαμ*** κοινωνια...
26-09-2024, 07:48 #28
Καλησπέρα φίλε.Σαν πάσχων από ψυχωση επειδή έκανες το λάθος να μιλήσεις ανοιχτά για την αγωγή σήκω φυγε όταν μπορέσεις από εκεί γιατί θα μείνεις κολλημενος να σκέφτεσαι τα ίδια και τα ίδια.Ακομα κοίτα την περίπτωση του να αλλάξεις γιατρό αν σε κάνει ζόμπι.Μια χαρα μπορείς να δουλέψεις εγώ δουλεύω κανονικά και δεν έχω θέμα ούτε συμπτωματα πλέον αλλά θέλει να παλεύεις μέρα με τη μέρα μέχρι να συνηθίσεις σε έναν καινούριο τρόπο ζωής.Εχεις βαλτώσει σε καταλαβαίνω αλλά μη αφήνεις άλλο τον χρόνο να περνάει έτσι.ΥΓ:Μην πολυμπαινεις εδώ μέσα συνέχεια γτ τρελενεσαι όλα θα φτιάξουν αλλά πρέπει και εσύ να βάλεις το χέρι σου
26-09-2024, 13:00 #29