Results 1 to 7 of 7
-
26-09-2024, 00:59 #1
Υπερβαρος στην εφηβεια, μεγεθος και τεστοστερονη
Καλησπερα σε ολους, στην εφηβεια ειχα αρκετα κιλακια, μεχρι και τα 19 μου περιπου οπου με διατροφη καταφερα να το στρωσω ως ενα σημειο και ακομα παλευω. το μεγεθος στα 14cm μηκος και αντιστοιχα σε περιφερεια και ορχεις εν μερη μικρους, ομως εχω μια ανησυχια πως λογω του σωματος μου τα ορμονικα μου ηταν χαλια και δεν μεγαλωσαν οσο θα πρεπε με βαση την ιδεα πως κληρωνομεις το μεγεθος του πατερα ???? εχω δικιο? μηπως η τεστο στην εφηβεια ηταν σκατα? το πιο σημαντικο ερωτημα και το ζουμι του ποστ, εχω περιθωρια στα 22 να την αυξησω? μπορει να μεγαλωσει σε αυτην την ηλικια ή πρεπει να συμβιβαστω με οτι απεκτησα στην εφηβεια? δεν εχω κομπλεξ ειμαι οκ με το σωμα μου, αλλα εσυ που το διαβαζεις αν ειχες 100 ευρω δεν θα θελες αλλα 100 καβατζα ? ????
- 26-09-2024, 12:35 #2
Το μέγεθος καθορίζεται μεν γενετικά αλλά δεν είναι τόσο απλό ώστε να πεις ότι παίρνεις το μέγεθος του πατέρα. Το ορμονικό προφιλ της μάνας και παράγοντες που το επηρεάζουν όπως και η επαρκής διατροφή μέχρι και την εφηβεία και άλλοι παράγοντες παίζουν επίσης ρόλο.
Το αν επηρέασε το λίπος την τεστοστερόνη εξαρτάται , αν δεν ήσουν παχύσαρκος και ήσουν απλά υπερβαρος δε νομίζω πως έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο.
Στο ζουμί της υπόθεσης , τη τεστοστερόνη σου ναι, μπορείς να την αυξήσεις , το μέγεθος μαλλον όχι. Ωστόσο να ξέρεις ότι αν κρατας ακόμη λίπος χαμηλά στη βάση του πεους, σου "κρύβει " και αυτό 1-2 εκ.
Καταλαβαίνω ότι δέχεστε μια πίεση οι άντρες για το μέγεθος, αλλά αντικειμενικά ειναι στον μέσο όρο, δε θα έπρεπε να σε απασχολεί
26-09-2024, 16:03 #3
Σε ευχαριστω για την απαντηση! οσον αναφορα για το λιπος στην βαση του πεους εχεις δικιο, οταν ξεκινησα να χανω λιπος στο σωμα και συγκεκριμενα εκει, ειδα διαφορα στο μεγεθος και μαλιστα επεσες μεσα στο 1-2 εκατοστα διοτι "πηρα" + 1,5cm . Εχω ακομα λιπος οποτε το εχω ως προτεραιοτητα να το χασω, να γινω φλατ ωστε να δω ποσο θα φτασει. παντως περι μεγεθους ειμαι οκ δεν εχω κομπλεξ, πολλοι σε φορουμ αλλα και γνωστοι μου, με ειχαν πεισει πως ειμαι οκ, μου εχει πει ακομη και μια παρεα γυναικων (καπου στα 40) ως αστειο μεν αλλα εγω το ψιλοπηρα σοβαρα πως ο μεσος αντρας που πηγαν εκεινες ηταν πιο "χειροτερα" απο μενα οποτε μου ανεβασαν ισως με λαθος τροπο το ηθικο.
26-09-2024, 16:33 #4
Γιατί να την αυξήσεις?
Αν δουλεύει σωστά δεν το πειράζουμε. Το μέγεθος δεν αλλάζει χωρίς χειρουργείο. Μόνο για να το δείχνεις σε άλλους άνδρες έχει σημασία το μέγεθος, αν είναι για σεξ καμία γυναίκα δεν θα έχει πρόβλημα , έχεις ένα ικανοποιητικό μέγεθος που είναι και φυσιολογικό.
Η τεστοστερόνη δημιουργεί και προβλήματα, δεν την αυξάνεις από μόνος σου. Αν έχεις άγχος θα πρέπει να πας σε γιατρό να σου γράψει να κάνεις εξετάσεις αίματος και να δείς αν έχεις φυσιολογικές τιμές, αν έχεις χαμηλά επίπεδα θα βρείς λύση.
26-09-2024, 21:42 #5
Καλά κάνεις και είσαι οκ, γιατί είναι 12-15εκ ο μεσος όρος. Τώρα αυτές δεν ξέρω αν το είπαν για καλό και τους βγήκε κάπως, αλλά μην ασχολείσαι με τη καθε πικραμένη που θα κάνει bodyshaming. Αν συγκρίνω τους πρώην μου μεταξύ τους, αυτός που τον είχε μεγαλύτερο δεν εκανε και το καλύτερο σεξ. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Για τη τεστοστερόνη σου θα προσέχεις τα γνωστά.
Οι πολύ χαμηλές θερμίδες όπως και τα πολύ χαμηλά λιπαρά μειώνουν τη τεστοστερόνη ( άρα μη ξεσκιστείς στη δίαιτα , σιγά σιγά και με ισορροπημένη διατροφή θα χάσεις). Άλλοι παράγοντες που τη μειώνουν, είναι το άγχος (γενικά η κακή ψυχολογια) , ο λίγος ύπνος, ο υπνος με κακή ποιότητα, το πολύ αλκοολ, η υπερβολική γυμναστική, η κούραση κτλ
Αν κάνεις τα βασικά που ισχύουν για καλή υγεία θα εισαι σουπερ
Τι του λες βρε του παιδιού, είπε ότι θελει να αυξήσει τη φυσική, ενδογενή τεστοστερόνη του, δεν είπε ότι θα πάρει φάρμακα. Δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα , δεν πρόκειται να ξεπεράσει η τεστο του τα φυσιολογικά όρια
27-09-2024, 18:47 #6
[QUOTE=Σπουργίτι;1256
Τι του λες βρε του παιδιού, είπε ότι θελει να αυξήσει τη φυσική, ενδογενή τεστοστερόνη του, δεν είπε ότι θα πάρει φάρμακα. Δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα , δεν πρόκειται να ξεπεράσει η τεστο του τα φυσιολογικά όρια[/QUOTE]
Τα φυσιολογικά όρια δεν είναι ίδια για όλους τους άνδρες, όσο μεγαλώνεις τα επίπεδα πέφτουν, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας πέφτει.
Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι υπεύθυνη και για την επιθετική συμπεριφορά για καρδιακά προβλήματα, για προβλήματα στο ουροποιητικό και για την τριχόπτωση. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες μόνοι τους παίρνουν διάφορα για να την αυξήσουν αδιαφορώντας για τις μελλοντικές παρενέργειες.
Δεν σε κάνει περισσότερο αρρενωπό και καλύτερο εραστή.
Υπάρχουν έρευνες που λένε πώς οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μεγαλώνοντας έχουν χειρότερη ποιότητα ζωής από όσους είχαν χαμηλότερα επίπεδα ως έφηβοι και νέοι άνδρες.
27-09-2024, 21:41 #7
Τα φυσιολογικά όρια είναι συγκεκριμένα. Συμφωνώ ότι τα επίπεδα της ορμόνης αυτής έχουν διακύμανση, τόσο μεταξύ αντρών , όσο και στον ίδιο τον άντρα ανάλογα την ηλικία, την ώρα της ημέρας και άλλα συνυπάρχοντα γεγονότα της ζωής του. ( Αν σε μετρήσω τώρα και μετά σε στείλω να πεινάσεις στο survivor για ένα μήνα και σε ξαναμετρήσω, μάντεψε τι μείωση θα εχει η τεστοστερόνη σου. )
Αυτά που λες , ισχύουν κυρίως για όσους πάρουν εξωγενή τεστοστερόνη και αυξήσουν τα επίπεδα τους άνω των φυσιολογικών ορίων. Μάλιστα μπορώ να σου δώσω έρευνες για να σου αποδείξω ότι και η χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί αυτά που λες
Πρέπει όταν διαβάζουμε έρευνες ή άρθρα να καταλαβαίνουμε αν είναι αξιόπιστα. Δεν ξερω που το είδες αυτό, εγώ ξέρω το αντίθετο. Η ποιότητα ζωής των αντρών επηρεάζεται πολύ αρνητικά όταν η τεστοστερόνη πέφτει. Και από ψυχολογική και από σωματική πλευρά. Αν στα 20 μοοοολις που φτάνεις τα κατώτερα φυσιολογικά όρια, τι πιθανότητες έχεις στα 50 να είσαι καλά ορμονικά?
Για να μην το τραβάω άλλο, το φυσιολογικό σωματικό λίπος, η καλή διατροφή και η άσκηση με μέτρο, ο καλός ύπνος, ο μετριασμός του αλκοολ και η φροντίδα της ψυχικής σας υγείας, όχι μόνο οδηγούν σε σωστά ορμονικά επίπεδα , αλλά και σε καλή υγεία γενικότερα.
Ποτέ κανείς δεν πήγε κλαίγοντας στον γιατρό του να πει, γιατρέ ο υγιεινος τρόπος ζωής μου μου ανέβασε την τεστοστερόνη και αρρώστησα.
Χαμηλή τεστοστερόνη και καρδιακή νόσος.
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5512682/
2. https://www.ahajournals.org/doi/full...URE.121.008755
Χαμηλή τεστοστερόνη και μέγεθος προστάτη
https://www.nature.com/articles/s41598-021-93728-1
Χαμηλή τεστοστερόνη και ποιότητα ζωής
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32657051/
Χαμηλή τεστοστερόνη και τριχόπτωση
https://academic.oup.com/bjd/article.../S1/82/6599594
Είναι άπειρα αυτά που μπορώ να στείλω, you get the pointLast edited by Σπουργίτι; 27-09-2024 at 22:24.