Results 931 to 945 of 994
Thread: Anything goes…
-
21-05-2025, 15:18 #931
..και μιας που θυμήθηκα το αγαπημένο λουλούδι ας βαλω και ένα αγαπημένο τραγούδι..
- 21-05-2025, 16:50 #932
21-05-2025, 18:39 #933
Αν ήταν να έχω ΕΝΑ λουλούδι μόνο σε όλη μου την ζωή, αυτό θα ήταν μια μπλε τριανταφυλλιά. Όντως το τριαντάφυλλο πιστεύω είναι το πιο όμορφο λουλούδι που φτιάχτηκε στη φύση!
Μπλε τριαντάφυλλα πήγαινα στον πατέρα μου όταν πέθανε.. Το θεωρώ τόσο όμορφο αλλά δεν θα αγόραζα ποτέ γλάστρα γιατί όπως έχω πει και σε άλλο θέμα τα λουλούδια είναι ευπαθή, προτιμώ τις πρασινάδες..
21-05-2025, 23:39 #934
Πολύ ωραία τα μπλε τριαντάφυλλα! Τα είχα δει πρώτη φορά στο ανθοπωλείο της γειτονιάς μου στη γιορτή του πατέρα! Εξωτικό χρώμα για τριαντάφυλλο. Μου είπε η λουλουδού και πώς το φτιάχνουν, καθώς δεν υπάρχει στη φύση: παίρνουν τη λευκή τριανταφυλλιά και της βάζουν ειδικό σπρέι, ώστε να βγει μπλε τριαντάφυλλο. Ωραία επιλογή Χάρλεϊ και ωραίος συμβολισμός!
22-05-2025, 00:10 #935
...
22-05-2025, 00:35 #936
22-05-2025, 01:07 #937
24-05-2025, 08:07 #938
Δεν υπήρξε ελπίδα ποτέ..
https://youtube.com/shorts/u7PA9ZQc3...776Y_e2iPCTgR7
24-05-2025, 21:29 #939
24-05-2025, 22:35 #940
24-05-2025, 23:58 #941
25-05-2025, 00:14 #942
Δεν τον παρακολουθώ, είπες αν τον δει κάποιος έξω στο δρόμο ...anyway γιατί όποιος έχει χρήματα ξέρει και να μιλήσει?
25-05-2025, 00:22 #943
Αν τον δει κάποιος πώς συμπεριφέρεται. Πριν 2 χρόνια είχε "επικηρύξει" οπαδό του παναθηναϊκού, επειδή του έγραψε στο insta ότι έχει καταστρέψει την ομάδα και ζητούσε πληροφορίες για τα στοιχεία του έναντι αμοιβής. Επειδή έχει τα χρήματα που έχει, τον παίρνει και το κάνει, διαφορετικά θα τον μπουζούριαζαν κάθε τρεις και λίγο.
25-05-2025, 05:58 #944
25-05-2025, 17:34 #945
Από παλαιότερη ανάρτηση στο facebook φίλης ψυχιάτρου. Το post της είναι απόσπασμα από βιβλίο. Ακολουθεί το δικό μου σχόλιο που της έγραψα. Νομίζω πως και οι δυο προσεγγίσεις έχουν την αξία και τη σημασία τους.
Θεραπεία
Πότε πρέπει να αφήσω έναν άνθρωπο?
Όταν διαλέγει κάποιον άλλον εκτός από εσένα, ήρθε η ώρα να φύγεις. Όταν τσακώνεστε και μπορεί να πάει για ύπνο ακόμα κι αν δεν έχετε λύσει το πρόβλημα, ήρθε η ώρα να φύγεις. Όταν έχουν περάσει μέρες και δεν έχει επικοινωνήσει μαζί σου, ήρθε η ώρα να φύγεις. Όταν βλέπεις ότι δε σε καταλαβαίνει, σε κρίνει, σε μειώνει και δεν εκτιμά τις προσπάθειές σου, ήρθε η ώρα να φύγεις. Όταν βάζει πάντα τον εαυτό του πάνω από εσένα, όταν για όλα φταις μονάχα εσύ και ενεργεί σα να μπορεί να ζήσει χωρίς εσένα, ήρθε η ώρα να φύγεις. Όταν σε προβληματίζει, σκέφτεσαι συνέχεια πως εσύ κάνεις κάτι λάθος, κλείνεσαι στον εαυτό σου, νιώθεις ότι χάνεις τον εαυτό σου και δεν είσαι με τον ίδιο ανθρωπο που γνώρισες, ήρθε η ώρα να φύγεις. Άφησε κάποιον να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι, όχι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι. Να είσαι με κάποιον που σε εκτιμάει, είναι στήριγμα δίπλα σου, είναι εκεί και δεν φεύγει σε κάθε πρόβλημα και δυσκολία. Να είσαι με εκείνον που είναι ο άνθρωπος που χρειαζόσουν εκείνες τις μέρες, που έξω είχε φως αλλά εσύ δεν μπορούσες να το δεις. Να είσαι με κάποιον που θα σε θέλει τις καθημερινές, όχι μονάχα τα Σαββατοκύριακα. Άφησε κάποιον να σου δείξει πως είναι η αγάπη και μην κρατάς κοντά σου ανθρώπους που σου μαθαίνουν πως το να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι δύσκολο.
Και το δικό μου σχόλιο:
Δε συμφωνώ ακριβώς.. Θα αφήσω έναν άνθρωπο όταν/αν αποφασίσω εγώ να το κάνω αυτό, όχι επειδή η συμπεριφορά του άλλου είναι ή δεν είναι κάπως.. Όλοι αγάπη και στήριξη ψάχνουμε σε αυτή τη ζωή, λογικό και θεμιτό αυτό, πόσοι όμως είμαστε διατεθειμένοι να αγαπήσουμε και να στηρίξουμε τον άλλον? Τον δύσκολο άλλον πολλές φορές? Το να αγαπάς όταν σε αγαπάνε είναι το εύκολο, το αβίαστο, το αυτονόητο.. Αντέχεις όμως να αγαπάς έναν δύσκολο άνθρωπο? Έχεις τη διάθεση κιόλας να το κάνεις? Να το προσπαθήσεις? Μέχρι που? Βάζεις όριο? Υπάρχει όριο? Αντέχεις να σε αδικήσει ο άλλος? Να σε αδικεί συνεχώς? Μπορείς να του χαρίσεις το δίκιο σου? Κάποτε κάποιος είχε πει μια τρομερή κουβέντα: "Όλοι το δίκιο ψάχνουνε και θέλουνε σε αυτή τη ζωή, το καημένο το άδικο έμεινε μόνο του σαν το ορφανό να το περιφρονούνε όλοι και να το κλωτσάνε μακριά τους.." Φοβερή εικόνα.. Στην τελική, το βασικό ερώτημα είναι πόσο δυνατός άνθρωπος είσαι ή θέλεις να προσπαθήσεις να είσαι.. Αγώνας και προσπάθεια και προπόνηση είναι αυτή η ζωή έτσι κι αλλιώς.. Λύση δεν είναι πάντα να φεύγεις μακριά από τους δύσκολους ανθρώπους, ούτε μπορεί κιόλας να γίνει πάντοτε αυτό. Όταν δεν μπορεί να γίνει αυτό για διάφορους λόγους και είσαι υποχρεωμένος εκ των συνθηκών να μείνεις εκεί, τότε τι κάνεις? Είσαι καταδικασμένος? Αντέχεις? Ή καταστρέφεσαι? Ή φτιάχνεις αντισώματα και δυναμώνεις? Ποιος θα κερδίσει? Το Εγώ ή το Εσύ? Ο εγωισμός σου? Ή η αγάπη σου προς τον άλλον? Έχεις καθόλου αγάπη προς τον δύσκολο άλλο? Το καημένο το ορφανό το αγαπάς καθόλου? Ο δυνατότερος θα κερδίσει όπως συμβαίνει πάντα.. Ο δυνατότερος είναι αυτός που αγαπάει περισσότερο χωρίς να ασχολείται με το αν και πόσο αγαπιέται.. Η αγάπη που δίνεις κυρίως και όχι τόσο αυτή που δέχεσαι είναι αυτή που σε καθιστά δυνατό και ανίκητο άνθρωπο. Ανίκητο όχι γιατί κερδίζεις τον άλλον στον καυγά, αλλά γιατί "κερδίζεις" τον άλλον, τον φέρνεις κοντά σου, τον κερδίζει η αγάπη σου και τον επηρεάζει.. Οι άνθρωποι είμαστε έτσι κι αλλιώς 75% νερό.. Τα 3/4 της διαδρομής έχουν ήδη γίνει.. Η φωτιά, το 25%, έχει μια γοητεία, δε λέω, μια ζέστη αλλά ταυτόχρονα είναι και ατίθαση, μπορεί να καίει, να καταστρέφει.. Κι έπειτα όταν τελειώσει το (αναγκαίο..) καύσιμο αυτή σβήνει και μένεις μόνος σου μέσα στο κρύο. Το νεράκι δεν έχει ανάγκη από κάτι άλλο (βλ. καύσιμο..) για να υπάρχει, ίσα ίσα που γεννάει πράγματα, δίνει ζωή, ποτίζει τα λουλούδια και αυτά ανθίζουν.. Και τιθασεύει και τη φωτιά όταν αυτή μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει τα πάντα.. Θα κερδίσει αυτό που είναι σε μεγαλύτερο απόθεμα.. Ή που το νερό θα σβήσει τη φωτίτσα, ή που η πυρκαγιά θα εξατμίσει το λιγοστό νεράκι.. Κοιτάτε να γεμίζετε όσο μπορείτε τα κουβαδάκια σας με νεράκι σε αυτή τη ζωή, για να μη διψάσετε ποτέ οι ίδιοι και για να μπορούνε να ξεδιψάνε κι άλλοι (ταλαιπωρημένοι) άνθρωποι κοντά σας.
Tags for this Thread
Αλλαγή αγωγής
16-06-2025, 23:35 in Ψυχώσεις & Σχιζοφρένεια