Results 691 to 705 of 1126
Thread: Anything goes…
-
03-04-2025, 14:26 #691
Βασίλη, θα παραθέσω έναν μύθο του Αισώπου:
Κάποτε, ένας λύκος είδε ένα αρνάκι που έπινε από ένα ποτάμι, και θέλησε να το κατασπαράξει και να το φάει. Πλησίασε λίγο και του είπε:
-Κατηγορείσαι ότι πίνεις και θολώνεις το νερό του ποταμού, μιας και δεν αφήνεις εμένα να πιώ! Γι' αυτό η τιμωρία σου θα είναι να σε φάω!.
Και απάντησε το αρνί:
-Μα πώς είναι δυνατόν, αγαπητέ μου λύκε να θολώνω ολόκληρο ποταμό μόνο που ακουμπάω τα χείλη μου; Άλλωστε το ρεύμα του ποταμού έρχεται προς τη δική μου μεριά, όχι προς τη δική σου για να σου φέρει, αν υποθέσουμε, κάποια βρωμιά από εμένα!
- Ά, ναί; Ωστόσο και πάλι σε καταδικάζω εις θάνατον για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί πριν ένα χρόνο κορόιδεψες τον πατέρα μου, είπε ο λύκος και πλησίασε περισσότερο.
- Μα πέρσι εγώ ούτε είχα γεννηθεί! Φέτος γεννήθηκα!
Λέει τότε ο λύκος:
-Βλέπω το έχεις εύκολο να βρίσκεις ωραίες δικαιολογίες. Αλλά με τις δικαιολογίες σου, δεν μπορείς να μου στερήσεις το γεύμα μου. Και ορμά στο αρνάκι!
Ηθικόν δίδαγμα: Όταν κάποιος είναι προαποφασισμένος να αδικήσει, ζητάει προφάσεις για να το κάνει. Αλλά ακόμη κι αν δε βρει την κατάλληλη πρόφαση, αφού θέλει να αδικήσει, θα αδικήσει.
Είπες κάτι πολύ σοφό: "αποφάσισα πως δεν έχει πλέον κανένα νόημα να προσπαθώ να τους αλλάξω γνώμη για μένα ή για διάφορα άλλα ζητήματα".
Έτσι είναι και δε μιλάω προφανώς για κανέναν χρήστη του φόρουμ. Μακάρι τα προβλήματα του κόσμου να ήταν αυτά μόνο. Οι άνθρωποι πλέον δεν έχουν καμιά διαλλακτικότητα μέσα τους και καμιά διάθεση να συζητήσουν, παρά μόνο να επιβάλλουν απόψεις ή να πάρουν τον άλλο με το μέρος τους. Το συζητάς μαζί τους; Θα σου πουν "καλά, έτσι κι αλλιώς δε θα το παραδεχόσουν" ή "σιγά μην έπαιρνες εσύ το μέρος μου". Αδιέξοδος. Κόβεις τη συζήτηση; Θα σου πουν "Α, μάλιστα, αποφεύγεις τη συζήτηση!". Πάλι αδιέξοδος. Το καλύτερο λοιπόν είναι να απομακρύνεσαι από τέτοιους ανθρώπους.
Άλλο το να είναι κανείς ισχυρογνώμων και άλλο το να είναι εμμονικός. Η διαφορά είναι ότι ο τελευταίος μπορεί να γίνει και επικίνδυνος. Τρανό παράδειγμα η τρελή με το βιτριόλι. Δε λέω ότι ο κάθε εμμονικός είναι πιθανό να γίνει τόσο ακραία επικίνδυνος. Αλλά σίγουρα η οποιαδήποτε συναναστροφή ή κουβέντα μαζί του θα σου δημιουργήσει φθορά: στην προσωπική σου ζωή, στη δουλειά σου, στην ψυχή σου.
- 03-04-2025, 14:39 #692
Να σου πω κι ένα ευτράπελο από το σχολείο! Είχαμε μια συμμαθήτρια που δεν ήθελε τίποτα πάνω στο θρανίο της, πέρα από ένα βιβλίο κι ένα μολύβι. Έβαζε λοιπόν τα τετράδια και την κασετίνα στη θήκη κάτω από το θρανίο! Μετά ξεχνούσε πού τα έβαλε και μας κατηγορούσε ότι της τα τζουρνεύαμε! Μια φορά έγινε έξω φρενών, επειδή κάποια δήθεν της έκλεψε τη γομολάστιχα την άσπρη, την καλή, την πανάκριβη που της έφεραν η γονείς της από τη Γερμανία και δεν υπήρχαν τέτοιες στην Ελλάδα (μια γομολάστιχα των 50 δραχμών εν τω μεταξύ που την έβρισκες σε όλα τα χαρτοπωλεία). Ψάχνει η διπλανή της και τελικά την είχε στη θήκη από κάτω, μέσα στο βιβλίο της! Ε, και μετά κατηγορούσε τη διπλανή της ότι της κρύβει τα πράγματά της και προσπαθούσε να μας στρέψει εναντίον της! Αλλά, εντάξει, σε δέκα χρονών πες ότι το καταλαβαίνω κάπως. Μετά τα 30 τα περιθώρια κατανόησης στενεύουν...
03-04-2025, 16:02 #693
Την κραταω τη γνωμη σου και να ξερεις την υπολογιζω. Ισως να εχει και μεγαλυτερη βαρυτητα απο τη δικη μου γιατι εισαι απο παλια εδω μεσα και εχεις δει και πραγματα που δεν τα εχω προλαβει και δεν τα ξερω. Μπορει να εχεις δικιο, μπορει και οχι. Αλλα αν για την οικονομια της κουβεντας δεχτουμε οτι εχεις δικιο εγω και παλι σε πειραζει να συνεχισω να μιλαω για ταινιες η κατι αλλο με καποιον ανθρωπο? Με τον οποιονδηποτε? Δεν βλαπτεται κανεις απο αυτο. Απωθημενο εχω κι εχω απο την ιατρικη και ελπιζω να καταφερω να παρω το ρημαδοκωλοχαρτο προτου με σουταρουν απο τη σχολη ως «μη αριστο». Βεβαια οταν μπηκα εκει μαλλον ημουν αρκουντως αριστος δεδομενου ότι απο την πορτα μπηκα οχι απο το παραθυρο. Μετα βεβαια life happened και αν δεν αυτολογοκρινομασταν τοσο πολυ να λεμε διαβασε καλυτερα κλπ και μην πας μονο με τα SOS, οι ασθενεις αυριο μεθαυριο δε θα εχουν απαραιτητως κατι απο τα SOS τωρα θα ειχαμε το ρημαδοχαρτο προ πολλού και δε θα μας εκβιαζαν με διαγραφες αιωνιων φοιτητων κλπ. Τεσπα, off topic αυτο.. Αυτα
Α, και ενα τραγουδακι για να μην ξεχνιομαστε..
03-04-2025, 16:22 #694
Καλά, οπως ειπαμε δεν εχει σημασια τοσο το τι πιστευουν οι αλλοι για εμας, οσο το τι ισχυει τελικα και τι γνωριζουμε εμεις οι ιδιοι. Να το φτιαξουμε το θρεντ που λες για ταινιες, ατακες κλπ γιατι οχι, θα ειχε ενδιαφερον και θα συμμετειχα με χαρα. Αλλα εχω και μια ακομη καλυτερη ιδεα. Εμεις που ειμαστε και του παλιου καλου ελληνικου κινηματογραφου, δεν αφηνουμε τα ιντερνετια και τα πισία (πεινασα τωρα, Ποντιακο αστειο αυτο, οσοι ξέρουν ξερουν..) και να τα πουμε ολα αυτα πανω απο ενα κανονικο καφεδακι? Χωρις τα ακαουντς να μας προβληματιζουν? Ας το κανουμε σαν τον παλιο καλο καιρο, να βρεθουμε ξερωγω εξω απο του Μπακακου στην Ομονοια. Η μαλλον οχι οχι, εχω αλλο καλυτερο.. Να δωσουμε ραντεβου οπως η Βουγιουκλακη με τον Παπαμιχαηλ στο ρολόι διπλα στο αυγο. Εσυ θα στειλεις καποιον αλλον, καποιο fake account δηλαδη, εγω θα κανω το ιδιο, θα φερουμε και μια μπαλα (δεν εχω προχειρη φουσκωτη θαλασσης, εχω του μπασκετ ομως) και ετοιμο το remake της Αλικης στο ναυτικο. Τι λες?
Ελα, σου κανω πλακα, σε πειραζω, νομιζω το καταλαβαινεις αυτο, αλλα η προταση τη λεω σοβαρα και ισχυει. Αν ποτε το αποφασισεις στη διαθεση σου ωστε να κανονισουμε. Θα φερω και τους τρεις Βασιληδες, αληθεια λεω, δεν τρολαρω, ειμαι πολυσυσκευασια εγω, αμα με δεις θα καταλαβεις το γιατι..
Πλακα πλακα αυτο με τα εξτρα ακαουντ ισως πρεπει να το ξανασκεφτω τελικα. Ισως φτιαξω ενα κρυφο ακαουντ, θα το πω Vassilis super secret account without _ και οταν δε νιωθω καλα θα μπαινω απο τον ενα λογαριασμο και θα γραφω το προβλημα μου και απο τον αλλον λογαριασμό για να με παρηγορω και να προσπαθω να με βοηθησω. Γιατι στην τελικη Τζοαννα μου αμα δεν προσπαθησουμε να βοηθησουμε πρωτα μονοι μας τον εαυτο μας κανεις αλλος δεν μπορει να μας βοηθησει. Επισης το προφιλ β θα το χρησιμοποιω για να τσεκαρω και το Γιωργο, θα του την πεφτω απο εκει για να ελεγχω αν μου ειναι ακομη πιστος η αν σκεφτεται να με απατησει. Οπότε μην του μαρτυρησεις το σχεδιο μου αυτο. ΑυταΗ προταση για καφεδακι ισχυει, σκεψου τη για οποτε θες κι αν το αποφασισεις πες μου και με χαρα να κανονισουμε. Παω να φαω, μου ανοιξε η ορεξη με τα πισία, α ρε γιαγια που να εισαι τωρα..
Κι εσυ τραγουδακι κι ας μη σε λενε Τζοαννα, ουτε εμενα με λενε Βασιλη.. William με λενε, οπως Will I am? Ελα ντε..
03-04-2025, 16:57 #695
Καλησπέρα και από μένα.. χτες δεν μπήκα, τώρα διαβάζω τις αναρτήσεις και θέλω πολλά να πω .... Καταρχάς αυτό που έγραψες george1520 ότι ‘’ Δεν παίρνουμε όλους από τα μούτρα. Παίρνουμε όσους είναι όντως παλιά μέλη ‘’ , μάλλον θα έπρεπε να το γράψεις σε πρώτο πρόσωπο. Δεν ξέρω τι έγινε σε άλλα μέλη, αλλά σε εμένα μόνο εσύ μου έκανες επίθεση, χωρίς λόγο. Είχα δημιουργήσει thread για συνάντηση καφέ όσοι ήθελαν και ξαφνικά άρχισες να κάνεις επίθεση ότι είμαι παλιό μέλος με τη δικαιολογία ότι μέσα σε λίγες μέρες που έκανα εγγραφή χρησιμοποιώ καλά το φόρουμ άρα με τη δικιά σου λογική είμαι και παλιό μέλος. Επι ώρα να συζητάμε και να σε ρωτάω που το βασίζεις, αν είπα κάτι και με συνδέεις με άλλος μέλος να μου το πεις να το συζητήσουμε και εσύ να μην απαντάς και να συνεχίζεις να γράφεις ασυναρτησίες, να επιμένεις χωρίς να το βασίζεις κάπου.
Όπως και προχτές, πάλι τα ίδια έγραφες όταν μιλούσα με ένα μέλος που έλεγε ότι θα θελε να ήταν Αθήνα και να βγαίναμε.
Για το μέλος Joanna8 δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί, ούτε θα μπω στη διαδικασία να κάτσω να διαβάσω. Θα πω μόνο ότι θυμάμαι πριν λίγες μέρες που γράφαμε στo thread της wanderer και έγραψε η Joanna8 κάτι για τις εφαρμογές γνωριμιών και της έγραψες george1520 ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει ουσιαστικά γιατί κατά την δικιά σου κρίση είναι παλιό μέλος.
Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν και μπορεί να υπάρχουν και μέλη που είχαν παλιό προφιλ. Όμως το να κάνεις επίθεση σε ένα καινούργιο μέλος και να λες ξανά και ξανά ότι είναι παλιό μέλος χωρίς να το βασίζεις κάπου και να έχεις εμμονή, δεν είναι λογικό. Πριν καμιά βδομάδα είχε γράψει ένα μέλος κάτι, δεν λέω το όνομα του μέλους αλλά νομίζω θα το διαβάσει, τεσπα είχε γράψει κάτι για την ηλικία της νομίζω και κάπου είχα διαβάσει ότι είχε γράψει κάτι άλλο που έλεγε ότι έχει αλλάξει 3 σχολές και μου φάνηκε περίεργο σε τόσο μικρή ηλικία να έχει αλλάξει τόσες σχολές, τη ρώτησα μου είπε όχι δεν το είπα, της έστειλα την απάντηση που είχε δώσει μου είπε ναι μπερδεύτηκα και εκεί κατάλαβα ότι ίσως λέει ψέματα. Και ξεκίνησε μια διαδικτυακή διαφωνία εγώ να λέω ότι λες ψέματα και αυτή να λέει τα δικά της. Είμαι σχεδόν 1 μήνα εδώ και αυτό που έγινε με κούρασε, δεν μπορώ να καταλάβω πως εσύ που είσαι τόσα χρόνια εδώ μέσα έχεις το κουράγιο να κάθεσαι να γράφεις και να κάνεις επίθεση σε μέλη χώρις να το βασίζεις καν κάπου.
Εγώ όταν μπήκα εδώ ήμουν πολύ χάλια, ένιωθα ότι βούλιαζα, και στην άρχη το φόρουμ μου έκανε παρέα. Βγήκα έξω γνώρισα άτομα από εδώ, που ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν από τον George από αυτά που έγραφε. Εχώ βγεί έξω έχω δείξει ποια είμαι, δεν κρύβομαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο κατηγορώντας άλλους ανθρώπους ότι είναι παλιό μέλος και ιστορίες για αγρίους. Ξέρεις κάτι, λες συνέχεια για τον εαυτό σου και για το μέλος κτηνίατρος που σου έχει πει ψέματα, που δεν με ενδιαφέρει βασικά, γιατί αν εμένα μου πει ψέματα κάποιος δεν θα κατηγορήσω άλλον ούτε θα είμαι καχύποπτη με όλους. Έχεις σκεφτεί ότι για να μπώ εδώ ίσως δεν ήμουν και τόσο καλά ? και το να μου κάνεις επίθεση από το πουθενά εκεί που κανονίζαμε να βγούμε με άλλα παιδιά με στεναχώρησε ? Έχω καταλάβει ότι έχεις θέμα george1520 για να κάνεις έτσι και να έχεις εμμονή μαζί μου όπως και με άλλα μέλη απ΄ ότι βλέπω , όμως μπορείς να δεις πέρα απ΄ αυτό ? και να καταλάβεις ότι η συμπεριφορά σου μπορεί να ενοχλεί άλλους ?
03-04-2025, 17:00 #696
Χαχαχα! Εντάξει, ο Δέγλερης αντικειμενικά δεν μπορούσε να πάει, ήταν σκοπιά. Και την Αλίκη την είχε αγγαρέψει ο πατέρας της για μια δεξίωση. Και μετά συναντήθηκαν και πάλι τυχαία, οπότε μας κόβω να ρωτάμε ο ένας τον άλλο "μήπως μου τη σκάσατε εσείς;".
Δεν το ήξερα ότι γίνονται και συναντήσεις! Μπορώ, μόνο τα Σ/Κ πρωί, κέντρο ή νότια προάστια και σε δημόσιο χώρο. Φαντάσου να βγούμε και γνωστοί!
03-04-2025, 17:03 #697
Σε "Βασίλης" δεν έχω τραγούδι, μόνο κάτι πρωτοχρονιάτικα! Αλλά έχω τον συνονόματο Παπακωνσταντίνου!
03-04-2025, 17:03 #698
Μαριλού δεν πιστεύεις ότι προσπαθείς πολύ για να πείσεις;
Δεν διάβασα τι έγραψες, επειδή έχω πει και στη τελευταία μας συνομιλία ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια συζήτηση. Δεν μαρεσει να λέω τα ίδια και τα ίδια..
*επειδή είδα λίγο τι έγραψες στην αρχή. Δεν είμαι ο μόνος που στο είπε.. Και εγώ όταν λέω κάτι είμαι σίγουρος..
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο. Εσύ συνέχισε να κρύβεσαι πίσω απο το δάχτυλο σου.
03-04-2025, 17:18 #699
ναι είσαι ο μόνος που μου το είπε και έκανε επίθεση. Τώρα πιάνεσαι από αλλού, επειδή απαντάω αρά σημαίνει οτι λέω και ψέματα με τη δικά σου ''λογική''. Κράτα μόνο αυτό που έγραψα στο τέλος, ότι όσοι μπαίνουμε εδώ ίσως να μην είμαστε και τόσο ανεβασμένοι ψυχολογικά, και ίσως πιο ευάλωτοι στο να στεναχωρηθούμε απο κάτι που τελικά δεν έχει καμία αξία. Το ξέρω ότι έχεις θέμα για να κάνεις έτσι, αλλά προσπάθησε να κρύψεις το θέμα σου, και να μην κάνεις επίθεση σε άτομα που δεν σου φταίνε σε κάτι. Δεν έχω θέμα μαζί σου, ούτε στο λέω θυμωμένα αυτό, και όπως βλέπεις σου απαντάω κάτω απο σχόλια. Όμως μην το κάνεις αυτό, όχι μόνο σε εμένα αλλά γενικά και σε άλλα μέλη, είναι άσχημο, και ψυχοφθόρο, ίσως αυτό που σου ζητάω να είναι πέρα απο σένα ( δεν το λέω ειρωνικά), αλλά τουλάχιστον προσπάθησε.
03-04-2025, 18:44 #700
Μια χωρα απιθανη, που δεν θα επρεπε να υπαρχει επειδη αυτα που συμβαινουν ειναι σουρεαλιστικά και εντελως απιθανα να συμβουν σε κανονικό κράτος.
03-04-2025, 18:48 #701
03-04-2025, 19:06 #702
προφανως και δεν με ενοχλει αν ανταλλασεις κουβεντες με οποιονδηποτε, οποια κι αν ειναι η γνωμη μου γι αυτον. αυτο που με πειραζει ειναι να ξεπερναμε την αντιποιηση ιατρικου επαγγελματος, λεγοντας πως ο φροντιστης του ασθενη ειναι υπαιτιος για το ποιον ακουει, κι οχι αυτος που εξαπατα σε ενα τοσο ευαισθητο θεμα...
το απωθημενο οποιουδηποτε απο οποιεσδηποτε σπουδες η επαγγελμα, δεν αποτελει κανενα προβλημα. η εξαπατηση για το οτι ειναι αυτο που δεν ειναι ειναι το προβλημα και μαλιστα παιζοντας με την υγεια ενος αθωου πλασματος για να να ταισει την ματαιοδοξια του...
κι αντε εσυ εκανες και καποιες σπουδες και δεν το πηρες ακομα το χαρτι.
αυτη, ουτε απεξω δεν εχει περασει και παιζει για την πλακα της με την ζωη του ζωντανου..
03-04-2025, 20:27 #703
Καλησπέρα remedy, νομίζω ότι όλοι έχουν συμφωνήσει για το μέλος κτηνίατρος ότι ήταν ακραίο αυτό που έκανε. Αυτό που καταλαβαίνω ότι θέλει να πει ο Βασίλης όπως και η Ιωάννα όπως είπα και εγώ και πιστεύω οτι συμφωνούν και άλλα μέλη είναι ότι το να μπαίνει ένα καινούργιο μέλος και να τον παίρνει από τα μούτρα ότι είχε παλιό προφίλ χωρίς να το βασίζει κάπου είναι απαράδεκτο. Με την ίδια "λογική " μπορώ και εγώ να αρχίσω να λέω για εσένα ότι είχες και άλλο προφιλ παλιότερα το ίδιο και για το Γιώργο. Επίσης νιώθω ότι επειδή μπήκα σχετικά πρόσφατα και δεν έχω μοιραστεί κάτι πολύ προσωπικό για τη ψυχική μου υγεία, στη δικιά σου λογική νομίζω οτι πιστεύεις ότι όποιος δεν γράφει ότι παίρνει φάρμακα ή κάτι πολύ προσωπικό πάει να πει ότι είχε παλιό προφίλ άρα μπήκε με άλλο προφιλ για να παρθενοποιηθει και κάτι τέτοια που έγραφες πριν. Ακόμα και στο thread για τη συνάντηση που είχα, έγραφα δεν ψάχνομαι ερωτικά και θα βγούμε φιλικά κτλ και μου απαντούσες ότι προσπαθώ να το παίξω ηθικιά..δηλαδή πραγματικά τι να πεις.
03-04-2025, 22:12 #704
Μαριλού, δεν υπάρχει λόγος να τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς, και μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα του κόσμου. Σου το λέω, επειδή κι εγώ βίωσα μια συντονισμένη επίθεση στο φόρουμ αυτό, λίγους μήνες αφότου έκανα εγγραφή. Στην αρχή έτσι ένιωθα κι εγώ, ότι έπρεπε να δώσω εξηγήσεις χωρίς να έχω κάνει κάτι και ήταν πολύ άσχημο αυτό. Αλλά αυτό ήταν το λιγότερο (μακάρι να ήταν μόνο αυτά στη ζωή).
Καλό θα ήταν όλοι να καταλάβουν ότι κάθε άνθρωπος που μπαίνει εδώ, βρίσκεται σε μια ήδη ευάλωτη κατάσταση, χρειάζεται ηρεμία και να μην τον επιβαρύνουν με κόντρες που κουβαλάνε και προσωπικούς καυγάδες τους στο φόρουμ. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να ξεσπάσουν για να τους φύγει η υπερένταση ή γιατί θέλουν προσοχή. Καλό είναι όμως να σκέφτονται λίγο και τον άλλο από την άλλη πλευρά της οθόνης και πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που δε γνωρίζει τι έχει παιχτεί, να παρακολουθήσει τον ειρμό της σκέψης τους. Αν δηλαδή υπάρχει καθόλου ειρμός. Μην ξεσυνερίζεσαι, έλεγε η γιαγιά μου.
Αυτά και τέλος. Ο Βασίλης θα παρακολουθεί το θρεντ που έφτιαξε για χαλάρωση και θα μας βρίσει καμιά ώρα που το κάναμε "οικογενειακές ιστορίες". Μετά τον τρισμέγιστο Τσιτσάνη έχει ανεβάσει τον μουσικό πήχη και πώς να τον ανταγωνιστώ;!
03-04-2025, 22:44 #705
Tags for this Thread
Τι θα μπορούσε κάποιος να πουλάει μέσω ίντερνετ;
07-07-2025, 12:05 in Με καφέ και συμπάθεια....