Καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συμφωνω σε ολα με τον θανο.
    ενας ασθενης με κατι τοσο σοβαρο, ξερει τι εχει. καποιος που ειναι κοντινος του και τον ξερει καλα, μπορει να καταλαβει αν θελει να το συζητατε ανοιχτα η να κανετε οτι δεν ειναι κατι τοσο σοβαρο...
    ακολουθηστε την δικη του επιθυμια. αφηστε τον να σας κατευθυνει στο τι θελει να ξερει και τι θελει να γινει.
    καποιες φορες, μπορει να ρωταει να μαθει τι ακριβως εχει, αλλα καποιος που τον ξερει καλα, ΞΕΡΕΙ και οτι ηδη γνωριζει και οτι ΔΕΝ θελει να το ακουσει. θελει να του το αρνουνται. δυστυχως ειναι ΤΟΣΟ πολυπλοκα τα πραγματα. ενσυναισθηση χρειαζεται και να το διαχειριστει καποιος που τον καταλαβαινει πραγματικα.
    οσον αφορα τις θεραπειες, πρεπει να αποφασισετε σε στενη συνεργασια με τον θεραποντα γιατρο. δεν ειναι μονο το θεμα του αν εχει νοημα να ταλαιπωρηθει εφοσον ειναι θεμα χρονου, αλλα και το τι ποιοτητα ζωης θα εχει αν δεν κανει τις θεραπειες...
    οσον αφορα το διαστημα επιβιωσης, να ξερεις οτι συνηθως οι γιατροι τα λενε πιο δυσοιωνα απ οτι ειναι.
    σε καθε περιπτωση , καποια στιγμη θα καταληξει, οποτε για μενα το σημαντικο ειναι να επικεντρωνεται κανεις στην ποιοτητα ζωης και στην εξαλειψη του πονου...
    καλη σας δυναμη.
    Όχι πάντα Remedy… Μπορεί να μην ξέρει τα πάντα.. Να μην αντέχει ούτε ο ίδιος από μόνος του να πάει τη σκέψη του προς τα εκεί. Πρέπει να μπορείς να τον «αφουγκραστείς» τον άνθρωπο, να καταλάβεις πώς σου ζητάει να του συμπεριφερθείς. Άμα είσαι προσεκτικός θα σου το δείξει με τον τρόπο του αν θέλει να «ξέρει» παραπάνω ή όχι. Εγώ έχω αγαπημένη ξαδερφούλα που εμφάνισε επιθετική μορφή καρκίνου κάπου. Έχει κάνει χειρουργείο και κάνει και χημειοθεραπείες οπότε δεν τίθεται θέμα αν ξέρει ότι έχει καρκίνο. Αυτό που δε γνωρίζω αν το γνωρίζει είναι η πολύ μεγάλη πιθανότητα (λόγω του είδους του καρκίνου) να εμφανίσει μετάσταση τον επόμενο καιρό και μοιραία να καταλήξει μέσα σε λίγους μήνες. Η στατιστική του καρκίνου της αυτό λέει. Αυτό μάλλον δεν το ξέρει και δεν πρέπει να το ξέρει. Είμαι ενημερωμένος από το περιβάλλον της ότι την κουράζει και δε θέλει να μιλάει στα τηλέφωνα με κόσμο για να της ευχηθεί καλή ανάρρωση. Της έστειλα απλά ένα γραπτό μήνυμα για να της ευχηθώ «σιδερένια και καλή δύναμη» και να της πω πως αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι πρακτικό ότι παραμένω στη διαθεσή της και της τόνισα πως μόνο αν βοηθάει την ίδια το να μιλήσει κάπου και θέλει, τότε και μόνο τότε να με πάρει στο τηλέφωνο. Μου απάντησε ευχαριστώ κλπ και μου είπε ότι επειδή είναι πολύ αδύναμη αυτές τις μέρες λόγω των χημειοθεραπειών θέλει λίγες μέρες να δυναμώσει πρώτα και ότι θα με πάρει στο τηλέφωνο να μιλήσουμε. Της ξανααπάντησα ότι να κάνει ότι αναπαύει την ίδια με το τηλέφωνο και να μην πιεστεί να πάρει αν δεν μπορεί/θέλει. Δεν με έχει πάρει μέχρι στιγμής. Αυτά. Στα υπόλοιπα όλα που είπες συμφωνούμε.

Κι εγώ εύχομαι καλή δύναμη στη θεματοθέτρια. Ισχύει αυτό που είπε η Remedy ότι οι γιατροί τα λένε καμιά φορά λίγο πιο δυσοίωνα για να σε προετοιμάσουν και για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Μην πάρετε κατά γράμμα τον 1,5 χρόνο..

Senior Member
    βασιλη, αν διαβασεις ολο το μηνυμα μου, βασικα λεω "να τον αφουγκραστεις".
    δεν ειπα πουθενα να το πεις η να μην το πεις.
    εγω ομωςμιλαω για την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι ενας ανθρωπος αρκετα μεγαλης ηλικιας που και απο κακες αρρωστιες ξερει και μπορει να μην την παθαινει για πρωτη φορα..
    ενας νεαρος ανθρωπος, μπορει και να μην εχει ερθει ποτε σε επαφη με τετοιες ασθενειες, ουτε απευθειας, ουτε καν να εχει ακουσει κατι.
    λες την συγγενη σου "ξαδελφουλα", οποτε δεν καταλαβαινω αν ειναι μια νεα γυναικα, η ειναι σχεδον παιδι/ εφηβη. αν δεν ειναι παιδι,, να εισαι σιγουρος οτι θα ψαξεις στο ιντερνετ και θα βρει πολυ περισσοτερα απ οσα εχεις υποψη σου..
    το οτι δεν θελει να τα συζηταει με συγγενεις γιατι την κουραζει ή την στεναχωρει, ειναι αλλο θεμα. αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερει η δεν φροντισε να μαθει η ιδια αφου το επαθε..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    βασιλη, αν διαβασεις ολο το μηνυμα μου, βασικα λεω "να τον αφουγκραστεις".
    δεν ειπα πουθενα να το πεις η να μην το πεις.
    εγω ομωςμιλαω για την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι ενας ανθρωπος αρκετα μεγαλης ηλικιας που και απο κακες αρρωστιες ξερει και μπορει να μην την παθαινει για πρωτη φορα..
    ενας νεαρος ανθρωπος, μπορει και να μην εχει ερθει ποτε σε επαφη με τετοιες ασθενειες, ουτε απευθειας, ουτε καν να εχει ακουσει κατι.
    λες την συγγενη σου "ξαδελφουλα", οποτε δεν καταλαβαινω αν ειναι μια νεα γυναικα, η ειναι σχεδον παιδι/ εφηβη. αν δεν ειναι παιδι,, να εισαι σιγουρος οτι θα ψαξεις στο ιντερνετ και θα βρει πολυ περισσοτερα απ οσα εχεις υποψη σου..
    το οτι δεν θελει να τα συζηταει με συγγενεις γιατι την κουραζει ή την στεναχωρει, ειναι αλλο θεμα. αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξερει η δεν φροντισε να μαθει η ιδια αφου το επαθε..
    Είναι 55, το «ξαδερφούλα» το είπα από αδυναμία που της έχω. Δεν πιστεύω ότι θα μπει να ψάξει στο Ίντερνετ, αλλά και να το κάνει και πάλι δεν μπορεί να βρει εκεί αυτό που είπα εγώ. Έχει κάτι που παρά το χειρουργείο και τις χημειοθεραπείες μάλλον θα δώσει μετάσταση. Αν γίνει αυτό, μετά είναι ζήτημα μηνών το μοιραίο. Αυτά που λέω δεν μπορεί να τα googlάρει.. Άσε που η συγκεκριμένη δεν το χει κιόλας πολύ με την τεχνολογία και τα σχετικά. Είναι λίγο πίσω σε αυτά.

Senior Member
    Όλοι ξέρουν, είτε το συζητάνε είτε όχι.. Ξέρουν. Το να τους το πει κάποιος (πχ συγγενης) είναι σαν και τους βάζεις την "βούλα", τίποτα παραπάνω.. Τώρα αν οι συγγενείς έχουν την ανάγκη να πιστεύουν ότι δεν το ξέρουν, είναι άλλη κουβέντα.

Καλή δύναμη Titika

Senior Member
    Quote Originally Posted by _Vassilis View Post
    Είναι 55, το «ξαδερφούλα» το είπα από αδυναμία που της έχω. Δεν πιστεύω ότι θα μπει να ψάξει στο Ίντερνετ, αλλά και να το κάνει και πάλι δεν μπορεί να βρει εκεί αυτό που είπα εγώ. Έχει κάτι που παρά το χειρουργείο και τις χημειοθεραπείες μάλλον θα δώσει μετάσταση. Αν γίνει αυτό, μετά είναι ζήτημα μηνών το μοιραίο. Αυτά που λέω δεν μπορεί να τα googlάρει.. Άσε που η συγκεκριμένη δεν το χει κιόλας πολύ με την τεχνολογία και τα σχετικά. Είναι λίγο πίσω σε αυτά.
    πολυ λιγοι καρκινοι ειναι πραγματικα ιασιμοι. οι υπολοιποι, αργα η γρηγορα κανουν μετασταση και ειναι γνωστο ποιοι ειναι επιθετικοι και μοιραιοι.
    μην υποτιμας τις γνωσεις της επειδη δεν το χει πολυ με την τεχνολογια, 55 χρονων γυναικα. εκτος αν ειναι νοητικα καθυστερημενη, που νομιζω θα το σχολιαζες. αλλες περιπτωσεις αυτες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12