Στρες και φόβος λόγω εξανθηματος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    ααααααααααα!!!
    αγριευει ο καιρος....

Senior Member
    Πριν κάποια χρόνια είχα κνιδωση. Τρομερή φαγούρα και έβγαζα σημάδια. Μου ειχε πει τότε ότι αυτό ή είναι από άγχος ή από αλλεργία. Πήρα αντιισταμινικο για 15 μέρες. Μόλις σταμάτησα, ήρθαν πάλι τα συμπτώματα (φαγούρα, σημάδια). Μετά πήρα για 15 μέρες. Πάλι το ίδιο. Οπότε έκανα 3 μηνες θεραπεία.
    Δεν με πείραζε που έπαιρνα το συγκεκριμένο χάπι, αφού ειναι μέρος της ζωής μου (έχω αλλεργική ρινίτιδα) αλλά κάθε φορά που το σταματούσα και έβλεπα ότι τα σημαδια έβγαιναν πάλι με έριχνε πάρα πολύ. Πίστευα ότι δεν θα σταματήσει ποτέ.
    Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά ίσως χρειάζεται και σε σένα περισσότερο χρόνο.

Αλλεργία σε τι όμως? Το έχεις βρει?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Ναι ξέρετε το εξάνθημα δεν έχει φύγει εντελώς. Πάει και έρχεται. Και πείραξε και τις τρανσαμινασες στο συκώτι μου. Ποιος ξέρει τι έχω.
    Είναι ανεβασμένα τα ένζυμα στο συκώτι;
    Σου είπαν να επαναλάβεις τις εξετάσεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Πριν κάποια χρόνια είχα κνιδωση. Τρομερή φαγούρα και έβγαζα σημάδια. Μου ειχε πει τότε ότι αυτό ή είναι από άγχος ή από αλλεργία. Πήρα αντιισταμινικο για 15 μέρες. Μόλις σταμάτησα, ήρθαν πάλι τα συμπτώματα (φαγούρα, σημάδια). Μετά πήρα για 15 μέρες. Πάλι το ίδιο. Οπότε έκανα 3 μηνες θεραπεία.
    Δεν με πείραζε που έπαιρνα το συγκεκριμένο χάπι, αφού ειναι μέρος της ζωής μου (έχω αλλεργική ρινίτιδα) αλλά κάθε φορά που το σταματούσα και έβλεπα ότι τα σημαδια έβγαιναν πάλι με έριχνε πάρα πολύ. Πίστευα ότι δεν θα σταματήσει ποτέ.
    Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο, αλλά ίσως χρειάζεται και σε σένα περισσότερο χρόνο.

Αλλεργία σε τι όμως? Το έχεις βρει?
    Έχω κάποιες αλλεργίες πχ σε σκόνη, σε τρόφιμα (φυστικια αιγινης, μελιτζανες) κλπ. Επειδή τρωω στη δουλειά ακόμα σκέφτομαι μήπως χρησιμοποιούν κάποιο συστατικό στο μαγείρεμα που μου δημιουργεί ήπια αλλεργια. Αν και πιστεύω πως μάλλον ήταν ιός, γιατί αυτό θα εξηγούσε και την αύξηση στα ενζυμα στο συκώτι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Player View Post
    Είναι ανεβασμένα τα ένζυμα στο συκώτι;
    Σου είπαν να επαναλάβεις τις εξετάσεις;
    Οχι όλα, η SGTP είναι στο 56. Τα άλλα είναι φυσιολογικά μεν, στα όρια όμως. Το τρελό είναι ότι πριν δυο μήνες είχα κάνει πάλι έναν έλεγχο που μου είχε γράψει ο γιατρός μου και ήταν όλα φυσιολογικα. Τα λευκα μου επίσης μια τα πετυχαίνω υψηλά, μια φυσιολογικα.
    Ο γαστρεντερολογος μου είπε να τα ξαναδούμε μετά τις γιορτές και ότι ίσως ανέβηκαν από ό,τι μου προκάλεσε το εξάνθημα (αλλά δεν πιστεύει ότι το εξάνθημα προήλθε από το συκώτι, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις)
    Εγώ μάλλον θα τα ξαναδώ νωρίτερα, δηλαδή εντός του Νοέμβρη, που έχω και το τσεκ απ μου με τον καρδιολόγο. Είναι και η διατροφή μου κακή αυτό το διάστημα και είχα λίγο ανεβασμένη χοληστερίνη οπότε θα τα ξαναδώ όλα αυτά τώρα που θα τελειώσω με τη δουλειά επιτέλους.
    Και τα ενζυμα στο συκώτι πάντως εγώ ημουν αυτος που επεμενα να τα κοιτάξουν. Είχα έντονα συμπτώματα θολούρας για μέρες και ούτε που το σκέφτηκαν μόνοι τους να τα δουν. Εγώ ήμουν βέβαιος ότι θα ήταν ανεβασμένα, δεν είχα ξανανιώσει ετσι.

Senior Member
    Το εξάνθημα επέστρεψε, αυτή τη φορά πιο εκτεταμένο. Πήρα δεύτερη γνώμη από άλλο δερματολόγο σήμερα και είπε να πάρω ξανά κορτιζονη για 20 μέρες αυτή τη φορά και να δω αν υπάρχουν αλλεργιογονα ή παράσιτα στο περιβάλλον μου.

Έχω κουραστεί. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα. Και δεν μιλάμε για ένα δύο σπυράκια. Μιλάω για δεκάδες σε όλη την πλάτη, το στερνό και την κοιλιά μου. Και με φαγουριζουν πολύ.

Page 2 of 2 FirstFirst 12