Στρες και φόβος λόγω εξανθηματος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
    Senior Member

Στρες και φόβος λόγω εξανθηματος

Ολα σε μενα συμβαινουν παλι.
    Τις τελευταίες έξι περίπου ημέρες έχω βγάλει, κυρίως στον κορμό, στην λεκάνη και στην πλάτη, κάτι περίεργα σπυράκια που προκύπτουν λόγω κνησμου (αν και όχι παντα) Αρχικά νόμιζα ότι ήταν τσιμπήματα κουνουπιών αλλά άρχισε να μου συμβαίνει και στη δουλειά.
    Πλήρωσα μέσω μιας εφαρμογής παθολόγο για ονλαιν εξέταση, είδε τα σπυράκια, είπε ότι δεν είχε καλή εικόνα, τέλος πάντων, είπε ότι δεν πιστεύει ότι είναι κάτι συστημικ, τύπου νεφρά ή συκώτι, εφόσον δεν έχω άλλα συμπτώματα και δεν εχω πυρετό κλπ και μου είπε αν επιμένει να πάω σε δερματολόγο. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, πήρα τον δερματολόγο μου τηλέφωνο αλλά δεν μπορούσε να με δει. Από το viber που είδε τις φωτο είπε να περασω τη Δευτέρα και να μου γραψει κορτιζονη αν διαπιστωνε οτι ηταν καποια κνισμωδης δερματιτιδα εξ επαφης. Την ίδια μέρα επειδή αγχώθηκα και ξυνομουν, πήρα άδεια από τη δουλειά και πήγα στα επείγοντα. Εκεί δεν με εξέτασαν ούτε έκαναν εξετάσεις αίματος όπως οφειλών, δεν κοίταξαν καν τα σπυράκια και απλώς μου έγραψαν κορτιζονη την οποία ξεκίνησα (16 MG το πρωί 16 MG το βραδυ) Η φαγούρα έχει υποχωρήσει ελαφρώς αλλά όχι εντελώς. Απόψε θα πάρω και αντιισταμινικο, αφού δεν πήρα χθες ζαναξ, το οποιο αναγκάζομαι να το παίρνω σε δόση 0.25 ή καμιά φορά και ένα ακόμα μισό του 0.25, για να κοιμάμαι αφού είχα θέματα αϋπνίας.

Τώρα όμως φοβάμαι τα εξης:

1. Ότι επειδή δεν έκοψα σταδιακά το ζαναξ (δηλαδή να παίρνω για ένα διάστημα το 0.25 στο μισό και μετά μέρα παρά μερα) θα πάθω συμπτώματα στέρησης και ίσως πεθάνω (η δόση ήταν μικρή μεν αλλά το έπαιρνα για 3 μηνες) Σκέφτηκα βέβαια πως αν δω ότι δεν κοιμάμαι με το xozal , παρόλο τον κνησμο ,θα το σταματήσω και θα πάρω το επόμενο βράδυ
    Ζαναξ το οποιο τέλη Οκτωβρίου που τελειώνω από τη δουλειά θα μειώσω σταδιακά και θα πάρω κάποιο φυτικο συμπλήρωμα μελατονινης. Το xozal και το xanax δεν κάνει να συνδυάζονται για αυτό και πρέπει να σταματήσω ένα από τα δύο.
    2. Ότι η κορτιζονη που παίρνω θα μου προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά ή πρόβλημα στην καρδιά, ή ότι όταν την σταματήσω θα μου κάνει άσχημες υπογλυκαιμιες (με τις οποίες έχω ήδη θέμα αφού μου πέφτει συχνά το ζάχαρο)
    3. Ότι το εξάνθημα δεν είναι κάτι απλό αλλά κάτι συστηματικό, ή λοίμωξη ή κάποιο πρόβλημα στο συκώτι.
    4. Ήρθε και έδεσε η είδηση για τον ποδοσφαιριστη που πέθανε και σκέφτομαι κι εγώ ότι θα καταλήξω.

Κυρίως φοβάμαι που θα σταματήσω το ζαναξ χωρίς μείωση πρώτα.
    Αρχές Νοέμβρη έχω το εξαμηνιαίο ραντεβού με καρδιολόγο. Ανυπομονώ γιατί θέλω να κάνω και τεστ κοπώσεως.

Senior Member
    Στον δερματολόγο τελικά πήγες σήμερα?

Senior Member
    Οχι, ήμουν κουρασμένος. Το εξάνθημα φεύγει, άρχισα να μειώνω την κορτιζόνη σύμφωνα με τις συμβουλές του φαρμακοποιου και του γιατρου στα επειγοντα. Ζαναξ έχω να πάρω τρεις μέρες και εντέλει δεν πήρα ούτε αντιισταμινικο γιατί οι παλμοί μου χθες ήταν 47. Η κορτιζόνη με επηρεάζει πολύ περίεργα. Ισως δεν την βγάλω καθαρή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Skiouros8 View Post
    Οχι, ήμουν κουρασμένος. Το εξάνθημα φεύγει, άρχισα να μειώνω την κορτιζόνη σύμφωνα με τις συμβουλές του φαρμακοποιου και του γιατρου στα επειγοντα. Ζαναξ έχω να πάρω τρεις μέρες και εντέλει δεν πήρα ούτε αντιισταμινικο γιατί οι παλμοί μου χθες ήταν 47. Η κορτιζόνη με επηρεάζει πολύ περίεργα. Ισως δεν την βγάλω καθαρή.
    Μια χαρά θα είσαι. Γιατί σου εδωσε κορτιζόνη? Τι σου είπε ότι είναι τελικά;

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μια χαρά θα είσαι. Γιατί σου εδωσε κορτιζόνη? Τι σου είπε ότι είναι τελικά;
    Αλλεργία. Ωστόσο τώρα που σταμάτησα την κορτιζονη το εξάνθημα ξαναβγαίνει και ξυνομαι. Μάλλον κάτι συστημικο είναι.

Senior Member
    Η κατάσταση μου γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αν επιβιωσω, θα πάω αύριο να κάνω εξετάσεις αίματος. Το εξάνθημα έχει επανέλθει και επιπλέον νιωθω πόνο στις αρθρωσεις, κακουχία, ακορεστη πείνα και κούραση.

Senior Member
    Ναι ξέρετε το εξάνθημα δεν έχει φύγει εντελώς. Πάει και έρχεται. Και πείραξε και τις τρανσαμινασες στο συκώτι μου. Ποιος ξέρει τι έχω.

Banned
    Ναι ξέρετε το εξάνθημα δεν έχει φύγει εντελώς. Πάει και έρχεται. Και πείραξε και τις τρανσαμινασες στο συκώτι μου. Ποιος ξέρει τι έχω.
    Διαταραχή Άγχους Ασθενείας
    Α. Ενασχόληση με την ύπαρξη ή την απόκτηση μιας σοβαρής ασθένειας.
    Β. Τα σωματικά συμπτώματα δεν υπάρχουν ή, εάν υπάρχουν, είναι μόνο ήπια σε ένταση. Αν
    υπάρχει άλλη ιατρική κατάσταση ή υπάρχει υψηλός κίνδυνος εμφάνισης ιατρικής πάθησης
    (π.χ. υπάρχει ισχυρό οικογενειακό ιστορικό), η ενασχόληση είναι σαφώς υπερβολική ή
    δυσανάλογη.
    Γ. Υπάρχει υψηλό επίπεδο άγχους για την υγεία και το άτομο ανησυχεί εύκολα για την
    κατάσταση της υγείας του.
    Δ. Το άτομο εκτελεί υπερβολικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία (π.χ.
    επανειλημμένους ελέγχους του σώματος του/της για ενδείξεις ασθένειας) ή παρουσιάζει
    δυσπροσαρμοστική αποφυγή (π.χ. αποφεύγει τα ραντεβού με γιατρό και νοσοκομεία).
    Ε. Η ενασχόληση με την ασθένεια υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, αλλά η
    συγκεκριμένη ασθένεια για την οποία υπάρχει φόβος μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια
    αυτής της χρονικής περιόδου.
    ΣΤ. Η ενασχόληση που σχετίζεται με την ασθένεια δεν εξηγείται καλύτερα από μια άλλη
    ψυχική διαταραχή

Senior Member
    βρε καλως την μαριλουντιντιιιι..
    τι εγινε; εξεπνευσε το μπαν αυτου του προφιλ και ηρθες στο φορουμ που δεν γουσταρεις να βρισεις τους διαχειριστες που δεν γουσταρεις;
    τι εισαι με αυτο το προφιλ ειπαμε; αεροναυπηγος; με το προφιλ του γιατρου επρεπε να την κανεις την διαγνωση, μπερδευτηκες..
    που να τα βγαλεις περα με τοσα προφιλ. κανε μια λιστα να μην μπερδευεσαι..

Senior Member
    Quote Originally Posted by nemo View Post
    Διαταραχή Άγχους Ασθενείας
    Α. Ενασχόληση με την ύπαρξη ή την απόκτηση μιας σοβαρής ασθένειας.
    Β. Τα σωματικά συμπτώματα δεν υπάρχουν ή, εάν υπάρχουν, είναι μόνο ήπια σε ένταση. Αν
    υπάρχει άλλη ιατρική κατάσταση ή υπάρχει υψηλός κίνδυνος εμφάνισης ιατρικής πάθησης
    (π.χ. υπάρχει ισχυρό οικογενειακό ιστορικό), η ενασχόληση είναι σαφώς υπερβολική ή
    δυσανάλογη.
    Γ. Υπάρχει υψηλό επίπεδο άγχους για την υγεία και το άτομο ανησυχεί εύκολα για την
    κατάσταση της υγείας του.
    Δ. Το άτομο εκτελεί υπερβολικές συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία (π.χ.
    επανειλημμένους ελέγχους του σώματος του/της για ενδείξεις ασθένειας) ή παρουσιάζει
    δυσπροσαρμοστική αποφυγή (π.χ. αποφεύγει τα ραντεβού με γιατρό και νοσοκομεία).
    Ε. Η ενασχόληση με την ασθένεια υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, αλλά η
    συγκεκριμένη ασθένεια για την οποία υπάρχει φόβος μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια
    αυτής της χρονικής περιόδου.
    ΣΤ. Η ενασχόληση που σχετίζεται με την ασθένεια δεν εξηγείται καλύτερα από μια άλλη
    ψυχική διαταραχή
    Τα εξανθηματα (που μεχρι πριν μερικες μερες καλυπταν ολη την πλατη, το στερνο και την κοιλια μου) και οι ανεβασμενες τρανσαμινασες μου, πού κολλάνε με αυτη την απάντηση;

Ευτυχώς σήμερα είμαι καλύτερα, αλλά ακόμα παιρνω το αντιισταμινικο και την κρέμα κορτιζόνης. Φοβάμαι μήπως επανέλθει μόλις τα διακόψω, όπως έγινε και όταν διέκοψα την δια στόματος κορτιζονη.

Banned
    Τα εξανθηματα (που μεχρι πριν μερικες μερες καλυπταν ολη την πλατη, το στερνο και την κοιλια μου) και οι ανεβασμενες τρανσαμινασες μου, πού κολλάνε με αυτη την απάντηση;

Σε αυτα !

Ευτυχώς σήμερα είμαι καλύτερα, αλλά ακόμα παιρνω το αντιισταμινικο και την κρέμα κορτιζόνης. Φοβάμαι μήπως επανέλθει μόλις τα διακόψω, όπως έγινε και όταν διέκοψα την δια στόματος κορτιζονη.
    Η κατάσταση μου γίνεται ολοένα και χειρότερη. Αν επιβιωσω, θα πάω αύριο να κάνω εξετάσεις αίματος. Το εξάνθημα έχει επανέλθει και επιπλέον νιωθω πόνο στις αρθρωσεις, κακουχία, ακορεστη πείνα και κούραση.
    Γνωσιακο λαθος

Καταστροφολογία: προβλέπω ότι θα συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο

Σύμφωνα με την αρχή των αλληλεπιδραστικών συστημάτων, σκέψη επηρεάζει άμεσα το
    συναίσθημα, το σώμα και τη συμπεριφορά.

Το αίσθημα της αβοηθησιας σου διάχυτο 1

Senior Member
    Γνωσιακο λαθος

Καταστροφολογία: προβλέπω ότι θα συμβεί το χειρότερο δυνατό σενάριο

Σύμφωνα με την αρχή των αλληλεπιδραστικών συστημάτων, σκέψη επηρεάζει άμεσα το
    συναίσθημα, το σώμα και τη συμπεριφορά.

Το αίσθημα της αβοηθησιας σου διάχυτο 1
    Παρε τις ψευδοεπιστημονικες βλακειες σου κάπου αλλού. Αν η σκέψη να επηρεάζει το σωμα σε τέτοιο βαθμό, θα είχα πάθει καρδιακό χρόνια πριν.

Senior Member
    Παρε τις ψευδοεπιστημονικες βλακειες σου κάπου αλλού. Αν η σκέψη να επηρεάζει το σωμα σε τέτοιο βαθμό, θα είχα πάθει καρδιακό χρόνια πριν.
    χαχαχαχα!
    αν και δεν εχεις ασχοληθει μαζι της, το πιασες σκιουρε...

Banned
    Σου;

Η Γνωστική Θεωρία του Beck

Ο Aaron T. Beck ήταν Αμερικανός ψυχίατρος και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα ψυχιατρικής στο
    Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Θεωρείται ως ο πατέρας της γνωστικής θεραπείας και οι
    πρωτοποριακές του θεωρίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη θεραπεία της κλινικής κατάθλιψης και
    αποτελούν τη βάση του σύγχρονου Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου. Σύμφωνα με τον
    Beck,
    στη Κατάθλιψη το άτομο υιοθετεί παράλογα πρότυπα σκέψης που αφορούν τον εαυτό, τον
    κόσμο και το μέλλον.
    Ο Beck μίλησε για τη Γνωστική Τριάδα της Κατάθλιψης, η οποία αποτελεί
    μια αρνητική αξιολόγηση του εαυτού, του κόσμου & του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ένα άτομο με
    Κατάθλιψη μπορεί να έχει την πεποίθηση για τον εαυτό ότι “είμαι άχρηστος”, ότι οι άλλοι “είναι
    απορριπτικοί” και ότι το μέλλον “είναι μάταιο”.
    Ο Beck αναφέρθηκε στην έννοια των Γνωστικών Σχημάτων. Τα γνωστικά σχήματα είναι νοητικές
    κατασκευές, μέσω των οποίων το άτομο δομεί τον κόσμο. Τα σχήματα επιτρέπουν τη γρήγορη
    και αποτελεσματική επεξεργασία πληροφοριών, αλλά παράλληλα οδηγούν στην αφομοίωση
    αυτών των πληροφοριών, δηλαδή η ερμηνεία που θα δώσουμε σε ένα συμβάν εξαρτάται από το
    σχήμα που έχουμε σε σχέση με αυτό το θέμα. Τα σχήματα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα
    διαστρεβλωμένο τρόπο σκέψης, εάν είναι δύσκαμπτα.
    Είναι αποτέλεσμα βιολογικής
    προδιάθεσης, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αποτέλεσμα πρώιμων βιωμάτων. Επηρεάζουν τη
    διάθεση, τη σκέψη, το συναίσθημα, τη συμπεριφορά και διαμορφώνονται καθώς μεγαλώνουμε.

ειναι ΤΟΥ μην λεμε και οτι να ναι !

Τωρα αν λες ψευδοεπιστημονα τον Μπεκ ,οκ μαζι σου !!!

Περαστικα σου οπως βλεπεις επιβίωσες και αυτο ειναι θετικο !!!

Senior Member
    Σου;

Η Γνωστική Θεωρία του Beck

Ο Aaron T. Beck ήταν Αμερικανός ψυχίατρος και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα ψυχιατρικής στο
    Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Θεωρείται ως ο πατέρας της γνωστικής θεραπείας και οι
    πρωτοποριακές του θεωρίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη θεραπεία της κλινικής κατάθλιψης και
    αποτελούν τη βάση του σύγχρονου Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου. Σύμφωνα με τον
    Beck,
    στη Κατάθλιψη το άτομο υιοθετεί παράλογα πρότυπα σκέψης που αφορούν τον εαυτό, τον
    κόσμο και το μέλλον.
    Ο Beck μίλησε για τη Γνωστική Τριάδα της Κατάθλιψης, η οποία αποτελεί
    μια αρνητική αξιολόγηση του εαυτού, του κόσμου & του μέλλοντος. Για παράδειγμα, ένα άτομο με
    Κατάθλιψη μπορεί να έχει την πεποίθηση για τον εαυτό ότι “είμαι άχρηστος”, ότι οι άλλοι “είναι
    απορριπτικοί” και ότι το μέλλον “είναι μάταιο”.
    Ο Beck αναφέρθηκε στην έννοια των Γνωστικών Σχημάτων. Τα γνωστικά σχήματα είναι νοητικές
    κατασκευές, μέσω των οποίων το άτομο δομεί τον κόσμο. Τα σχήματα επιτρέπουν τη γρήγορη
    και αποτελεσματική επεξεργασία πληροφοριών, αλλά παράλληλα οδηγούν στην αφομοίωση
    αυτών των πληροφοριών, δηλαδή η ερμηνεία που θα δώσουμε σε ένα συμβάν εξαρτάται από το
    σχήμα που έχουμε σε σχέση με αυτό το θέμα. Τα σχήματα μπορεί να οδηγήσουν σε ένα
    διαστρεβλωμένο τρόπο σκέψης, εάν είναι δύσκαμπτα.
    Είναι αποτέλεσμα βιολογικής
    προδιάθεσης, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αποτέλεσμα πρώιμων βιωμάτων. Επηρεάζουν τη
    διάθεση, τη σκέψη, το συναίσθημα, τη συμπεριφορά και διαμορφώνονται καθώς μεγαλώνουμε.

ειναι ΤΟΥ μην λεμε και οτι να ναι !

Τωρα αν λες ψευδοεπιστημονα τον Μπεκ ,οκ μαζι σου !!!

Περαστικα σου οπως βλεπεις επιβίωσες και αυτο ειναι θετικο !!!
    Παρε τα straw man ψευδοεπιχειρηματα σου και τα αντιαισθητικα κακογραμμενα κόπυ πειστ σου κάπου αλλού.
    Πρώτον, δεν χαρακτήρισα τον Beck ψευδοεπιστημονα (straw man fallacy) ,αλλά τα ανύπαρκτα επιχειρήματά σου

Δεύτερον, συγνώμη που χαλαω τις ελλιπείς γνώσεις σου αλλά ακόμα και οι θεωριες του Beck έχουν δεχτεί ισχυρή κριτική όπως και συνολικά η ψυχανάλυση.

Τρίτον, δεν έχω διαγνωστεί ποτέ μου με Κατάθλιψη.

Τέταρτον, πέραν του ότι αυτό που κάνεις αντικειται ΡΗΤΩΣ στους κανόνες του παρόντος φόρουμ, είναι ΚΑΙ ανόητο, αφού δεν με γνωρίζεις και οποιαδήποτε διάγνωση είναι σαφέστατα ανεπαρκής και ψευδοεπιστημονικη. Με έχουν δει γιατροί τις τελευταίες ημέρες λόγω του εξανθηματος και έχει βρεθεί η πιθανη αιτία του, συνεπώς αυτό που επιχειρεις είναι εκτός των άλλων ΚΑΙ επικίνδυνο, αφού αν ήμουν αφελής θα μπορούσα να σε είχα ακούσει και να σταματούσα πχ την αγωγή μου με τα αντιισταμινικα αφού όλα είναι "θέμα σκεψης ".

Πέμπτον, είναι επιστημονικά εξακριβωμενο ότι ο παράγοντας άγχους επηρεάζει το σώμα αλλά σε βάθος χρόνου, αρα είναι άκρως επικίνδυνο, ειδικά όταν υπάρχουν εργαστηριακα ευρήματα, να προβαινεις σε τέτοιου είδους διαγνώσεις σε ένα φόρουμ.

Έκτον, οι εξετάσεις μου μέχρι πριν δυο μήνες ήταν άψογες και είχα το ίδιο ακριβώς άγχος. Το εξάνθημα ήταν είτε ιογενες είτε αλλεργια.

Εβδομον, εμένα το να γραφω εδώ ορισμένες φορές τις καταστροφικες σκέψεις μου με βοηθά στη διαχείριση του άγχους.

Οποτε θα το πω για τελευταία φορά πριν σου κάνω αναφορα: πάρε τις ψευδοεπιστημονικες βλακειες σου κάπου αλλού.

Page 1 of 2 12 LastLast