Ταχυκαρδία και στρες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Senior Member

Ταχυκαρδία και στρες

Καλησπέρα σε όλους.
    Είμαι 31 και την Παρασκευή έβαλα Χόλτερ ρυθμού λόγω κάποιων έκτακτων που ένιωθα και αφού είχα ζαλάδες από τον Μάιο που κανείς γιατρός δεν έβρισκε αιτία κ όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές.
    Σημειώνω ότι την ημέρα που έβαλα το χόλτερ ήταν πρώτη ημέρα περιόδου και βρισκόμουν υπό αγωγή με εισπνεόμενα φάρμακα για ξηρό βήχα, Aerolin, Atrovent & Pulmicort.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης:
    "Βασικός Ρυθμός φλεβοκομβικος με διακύμανση της ΚΣ από 52 μέχρι 154 π/λ και μέση ΚΣ 78 π/λ. Σημειώνεται η ύπαρξη εκσεσημασμένης αναπνευστικής αρρυθμίας.
    Παρατηρήθηκαν σπάνιες υπερκοιλιακές έκτακτες συστολές μονήρεις.
    Παραιτήθηκαν μόνο 5 συνολικά κοιλιακές συστολές μονήρεις.
    Παρατηρήθηκαν 35 επεισόδια φλεβοκομβικής ταχυκαρδίες με ΚΣ άνω των 100 π/λ."

Η γιατρός πρότεινε να μου δώσει κάποιο χαπακι που ρίχνει τους παλμούς, αν και μου είπε να μην ανησυχώ. Όμως εγώ έχω φοβηθεί πολυ. 35 επεισόδια ταχυκαρδίας σε 24 ώρες; Το αερολιν είναι φάρμακο που προκαλεί ταχυκαρδία το ξέρω από μικρή που το χρησιμοποιώ, όμως η μέτρηση του Χόλτερ έδειξε ότι τη μεγαλύτερη μέτρηση με τους 154 παλμούς την έκανα 8:10 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Εγώ αερολιν είχα κάνει στις 5μιση το απόγευμα και ξανά έκανα στις 12μιση τη νύχτα.. το 8 δηλαδή που συνέβη είναι αρκετά μακριά κι από τις δύο εισπνοές... Παιδιά έχω φοβηθεί πολυ, μπορεί να πεθάνω;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sophie_ View Post
    Καλησπέρα σε όλους.
    Είμαι 31 και την Παρασκευή έβαλα Χόλτερ ρυθμού λόγω κάποιων έκτακτων που ένιωθα και αφού είχα ζαλάδες από τον Μάιο που κανείς γιατρός δεν έβρισκε αιτία κ όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές.
    Σημειώνω ότι την ημέρα που έβαλα το χόλτερ ήταν πρώτη ημέρα περιόδου και βρισκόμουν υπό αγωγή με εισπνεόμενα φάρμακα για ξηρό βήχα, Aerolin, Atrovent & Pulmicort.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης:
    "Βασικός Ρυθμός φλεβοκομβικος με διακύμανση της ΚΣ από 52 μέχρι 154 π/λ και μέση ΚΣ 78 π/λ. Σημειώνεται η ύπαρξη εκσεσημασμένης αναπνευστικής αρρυθμίας.
    Παρατηρήθηκαν σπάνιες υπερκοιλιακές έκτακτες συστολές μονήρεις.
    Παραιτήθηκαν μόνο 5 συνολικά κοιλιακές συστολές μονήρεις.
    Παρατηρήθηκαν 35 επεισόδια φλεβοκομβικής ταχυκαρδίες με ΚΣ άνω των 100 π/λ."

Η γιατρός πρότεινε να μου δώσει κάποιο χαπακι που ρίχνει τους παλμούς, αν και μου είπε να μην ανησυχώ. Όμως εγώ έχω φοβηθεί πολυ. 35 επεισόδια ταχυκαρδίας σε 24 ώρες; Το αερολιν είναι φάρμακο που προκαλεί ταχυκαρδία το ξέρω από μικρή που το χρησιμοποιώ, όμως η μέτρηση του Χόλτερ έδειξε ότι τη μεγαλύτερη μέτρηση με τους 154 παλμούς την έκανα 8:10 το απόγευμα εκείνης της ημέρας. Εγώ αερολιν είχα κάνει στις 5μιση το απόγευμα και ξανά έκανα στις 12μιση τη νύχτα.. το 8 δηλαδή που συνέβη είναι αρκετά μακριά κι από τις δύο εισπνοές... Παιδιά έχω φοβηθεί πολυ, μπορεί να πεθάνω;
    Αγχωτικό επεισόδιο ακούγεται όλο αυτό. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και ίσως πέσουν οι παλμοί σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Αγχωτικό επεισόδιο ακούγεται όλο αυτό. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και ίσως πέσουν οι παλμοί σου.

Λες να είναι μόνο αυτό; Σήμερα πήρα τις αιματολογικές που μου έγραψε η γιατρός και φαίνονται καλές, αλλά περιμένω την απάντησή της. Έχω φοβηθεί πολυ. Έχεις έμπειρια με ταχυκαρδίες;

Senior Member
    Λες να είναι μόνο αυτό; Σήμερα πήρα τις αιματολογικές που μου έγραψε η γιατρός και φαίνονται καλές, αλλά περιμένω την απάντησή της. Έχω φοβηθεί πολυ. Έχεις έμπειρια με ταχυκαρδίες;
    Έτσι πιστεύω. Και μην αναλώνεσαι στους γιατρούς, τσάμπα λεφτά δίνεις. Το άγχος σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι άρρωστος. Η ταχυκαρδία πάντως είναι σύμπτωμα κρίσης πανικού ή έντονου άγχους γενικότερα.
    Ναι και εγώ έχω ταχυκαρδίες όταν αγχώνομαι σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα. Και μετά από λίγο με πιάνει κόψιμο και τρέχω στην τουαλέτα. Συνήθως η ταχυκαρδία έχει ως επακόλουθο το κόψιμο στην περίπτωση μου. Εσύ πέρα από ταχυκαρδίες τι άλλα συμπτώματα παρουσιάζεις;
    Πάντως για να βγήκαν καλές οι αιματολογικές σου δεν έχεις κάτι.

Senior Member
    Το ίντερνετ τι γράφει;

Senior Member
    Αυτές τις μέρες παρατηρώ κάτι ακόμη που μάλλον το είχα και πριν από όσο θυμάμαι αλλά δεν είχα δώσει βάση. Μόλις κάθομαι και είμαι ήρεμη, όταν είμαι ήρεμη δηλαδή, οι παλμοί μου πέφτουν κάτω από 90 συνήθως αλλά όχι κάτω από 70κατι.. δηλαδή 65 πχ δεν έχω δει να έχω. Και σε ηρεμία έχω πάνω από 70. Όταν είμαι καθιστή ή ξαπλωμένη και ηρεμη είναι τόσο, άμα σηκωθώ διατηρώντας αυτή την ηρεμία όμως, όχι να τρέχω ή κάτι, απλά να σηκωθώ να πάω μέχρι την κουζίνα πχ αμέσως φτάνω τους 90και.. κι αν είμαι και στη δουλειά και τρέχω περνάω τους 100.. είναι φυσιολογικό αυτό;

Senior Member
    Καπνίζεις απλά

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Καπνίζεις απλά

Όχι δεν καπνίζω

Senior Member
    Αυτές τις μέρες παρατηρώ κάτι ακόμη που μάλλον το είχα και πριν από όσο θυμάμαι αλλά δεν είχα δώσει βάση. Μόλις κάθομαι και είμαι ήρεμη, όταν είμαι ήρεμη δηλαδή, οι παλμοί μου πέφτουν κάτω από 90 συνήθως αλλά όχι κάτω από 70κατι.. δηλαδή 65 πχ δεν έχω δει να έχω. Και σε ηρεμία έχω πάνω από 70. Όταν είμαι καθιστή ή ξαπλωμένη και ηρεμη είναι τόσο, άμα σηκωθώ διατηρώντας αυτή την ηρεμία όμως, όχι να τρέχω ή κάτι, απλά να σηκωθώ να πάω μέχρι την κουζίνα πχ αμέσως φτάνω τους 90και.. κι αν είμαι και στη δουλειά και τρέχω περνάω τους 100.. είναι φυσιολογικό αυτό;
    Δεν μου φαίνεται αφύσικο. Σε «ήρεμη» κατάσταση οι παλμοί πέφτουν αρκετά. Άμα βρίσκεσαι σε εγρήγορση ανεβαίνουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Δεν μου φαίνεται αφύσικο. Σε «ήρεμη» κατάσταση οι παλμοί πέφτουν αρκετά. Άμα βρίσκεσαι σε εγρήγορση ανεβαίνουν.
    Εσείς όταν περπατάτε έχει τύχει να δείτε μετά πόσους έχετε; Εγώ σήμερα μετά από περπάτημα 5-7 λεπτών έφτασα στη δουλειά και είχα 135 παλμούς. Μόλις κάθισα έπεσαν, αλλά γιατί ανεβάζω τόσους ρε παιδιά δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό

Senior Member
    Καλύτερα όλες τις απορίες που έχεις να τις κάνεις στον καρδιολόγο που σε παρακολουθεί για να σου εξηγήσει και να σε ηρεμήσει. Κι να τον ρωτήσεις αν πρέπει να μετράς συνεχεια την πίεση - τους παλμούς σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Καλύτερα όλες τις απορίες που έχεις να τις κάνεις στον καρδιολόγο που σε παρακολουθεί για να σου εξηγήσει και να σε ηρεμήσει. Κι να τον ρωτήσεις αν πρέπει να μετράς συνεχεια την πίεση - τους παλμούς σου.
    Σε μια βδομάδα έχω ραντεβού. Μέχρι τότε θα έχω σκάσει.

Senior Member
    Σε μια βδομάδα έχω ραντεβού. Μέχρι τότε θα έχω σκάσει.
    Τα έχουμε πει ξανά αυτά. Είσαι νιντζα.. Μια χαρά τα πας. Μια βδομάδα δεν είναι τίποτα.