Results 1 to 15 of 15
Thread: Δεν είμαι καλά έχω πολύ άγχος
-
17-10-2024, 23:53 #1
Δεν είμαι καλά έχω πολύ άγχος
Έχω κάποιες ενοχλήσεις πάλι....σαν ζάλη με βουητό στο κεφάλι....έχω καταστρεσσαριστει δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ από το φόβο μου ....τι να κάνω παιδιά νιώθω ότι θα πεθάνω φοβάμαι
- 18-10-2024, 00:09 #2
Γιατί συνεχώς παθαίνω και κάποια καινούργια σωματική ενόχληση....δεν θα σταματήσει ποτέ ρε παιδιά αυτό το πράγμα?? Τώρα δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ επειδή νιώθω βουητό όταν ξαπλωνω και ζάλη και φοβάμαι μην έχω κάτι σοβαρό....γενικά πριν λίγες ημέρες πέρασα κάτι άλλα άσχετα αλλά ευτυχώς μικρά θέματακια υγείας τα οποία διορθώθηκαν αλλά επειδή άργησαν να μου βρουν τι έχω είχα πάθει μεγάλο στρες ....και πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδος...είμαι πολύ χαλια
18-10-2024, 04:13 #3
Θα σου πω κάτι που το ξέρεις και το λέω για να το ακούσω κι εγώ η ίδια. Δεν κινδυνεύεις από αυτά τα συμπτώματα πραγματικά, είναι όλα συμπτώματα του άγχους!!!
Καταλαβαίνω εννοείται πως είναι δύσκολο, κι εγώ όταν με πιάνουν τα δικά μου νομίζω πως πεθαίνω όσο κι αν προσπαθώ να σκεφτώ πως δεν ειναι κάτι.
Σκέψου ότι καμία φορά ούτε στον ύπνο μου δεν μπορώ να ησυχάσω, δηλαδή σήμερα ας πούμε ξύπνησα από όνειρο που είδα τόσο ταραγμένη που ένιωσα ενόχληση προς τη μεριά της καρδιάς και κατευθείαν σκέφτηκα πως θα πάθω κάτι μόνο και μόνο από την ταραχή του ονείρου.
18-10-2024, 08:47 #4
Δεν κοιμήθηκα καθόλου καλά παιδιά...νιώθω λες και ζαλίζομαι όταν ξαπλώνω λες και θα λυποθυμησω και φοβάμαι... έχω στρεσσαριστει τόσο πολύ... πραγματικά έχω κάθε μέρα και μια καινούργια ενόχληση... φοβάμαι... Βάσω έχεις δίκιο, δυστυχώς όμως όταν σου συμβαίνουν όλα αυτά δεν μπορείς να σκεφτείς καθόλου ψύχραιμα σε πάνε οι σκέψεις όπου αυτές θέλουν...δεν αντέχω άλλο ρε παιδιά είμαι φουλ στρεσσαρισμενη τι να κάνω παλι
18-10-2024, 08:54 #5
Last edited by george1520; 18-10-2024 at 09:39.
18-10-2024, 09:41 #6
Γιώργο σε ευχαριστώ που θέλεις να βοηθήσεις...πυστεψε με θέλω να πάω και αγωγή να πάρω διότι δεν αντέχεται καθόλου άλλο αυτή η κατάσταση...όμως είναι κάποια πράγματα που με κρατάνε...εσύ πλέον είσαι τελείως καλά? Όταν πχ σου έρχεται μια σκέψη άσχημη ή μια σωματική ενόχληση πως αντιδράς πως νιωθεις ή όταν σου έρχονται όλα μαζί κάποια θέματα υγείας πως αντιδράς? Θέλω να καταλάβω πως είναι να νιώθεις ελευεθερος
18-10-2024, 10:04 #7
Θα σου μιλήσω για το πως ήμουν όταν είχα κατάθλιψη (και είχα αυτά που έχεις εσύ τώρα) και το πως είμαι αυτή την στιγμή. Για αρκετές μέρες είχα δυσπνοια (θα πεθάνω από. Ασφυξία), μετά ένιωθα τσιμπηματακια στη καρδια (ανακοπή), δεν έτρωγα σωστά (θα πεθάνω από την πείνα), πονοκέφαλο - ημικρανία (θα πάθω εγκεφαλικο), γρατζουνια γάτου (μόλυνση, θα πάει στην καρδιά θα θα χαιρετήσω τον πλάτανο), πήγα και έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο και μυριζε έντονα και όταν πήγα σπίτι ξάπλωσα και περίμενα ποτέ θα πεθάνω επειδή όλο αυτό πήγε στους πνεύμονες άρα αποκλείεται να μην μου έκανε ζημιά.
Μοτίβα ηλιθια και κάθε φορά μια καινούρια "ιστορία". Πήγα σε όλους τους γιατρούς, μόνο γυναικολόγο δεν πήγα (στο τσακ ήμουν). Τίποτα δεν είχε ο Γιώργος. Ε πόσους γιατρούς να βγάλω άχρηστους? Κάποια στιγμή έβαλα την λογική μου μπροστά και αποφάσισα να με βοηθήσω. Με τη ψυχοθεραπεία έμαθα τη δύναμη του μυαλό. Πόσα σενάρια μπορεί να σου φτιάξει για να ασχολησε με αυτά και όχι με το πραγματικό σου πρόβλημα επειδή έτσι πιστεύει ότι σε προστατεύει.
Τώρα δεν φοβάμαι κάθε φορά π.χ που έχω πονοκέφαλο ή όταν είμαι άρρωστος. Είμαι άνθρωπος. Θα έχω μια δύσκολη μέρα που θα βγει στο σώμα μου, θα αρρωστήσω, θα κλάψω, θα θυμωσω, θα κουραστώ. Με πιάνει πανικός όταν υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα αλλά μου δίνω χρόνο για να ηρεμήσω. Θα το κουβαλάω μαζί μου αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο.
Δεν έχω σταματήσει τη ψυχοθεραπεία, όχι επειδή φοβάμαι ή έχω ακόμα όλα αυτά που έχεις εσύ αλλά ειχα άσχημα παιδικά χρόνια, τα οποία θέλω να τα αφήσω πίσω μου. Με επηρεάζουν σε πολλούς τομείς. Θα μπορούσε άλλος στη θέση μου να είχε σταματήσει και να μην είχε ασχοληθεί περισσότερο αφού πλέον είμαι λειτουργικός. Αλλά θέλω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου για να ζω πιο ήρεμα.
18-10-2024, 11:28 #8
Γιώργο σε όσα λες έχεις απόλυτο δίκιο και σε πυστευω σε ολα... φαντάζομαι τι περνούσες και ξέρω ότι και εγώ περνάω τα ίδια ...θέλω να γίνω καλά και να είμαι ηρεμη...δεν αντέχω άλλο την πίεση και τα συναισθήματα του άγχους .... υπάρχε κάτι άλλο που να σε βοηθήσε (εκτός από την ψυχοθεραπεία) όταν περνούσες αυτή την δύσκολη φάση?
18-10-2024, 11:43 #9
18-10-2024, 12:15 #10
ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , ΔΗΛ ΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ? ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΕΙΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΚΑΡΔΟ , ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
ΚΑΠΟΥ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ . ΔΟΥΛΕΙΑ ? ΛΕΦΤΑ ? ΦΟΒΙΕΣ ? ΓΥΝΑΙΚΕΣ ? ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ? ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ? ΘΑΝΑΤΟΦΟΒΙΑ?
ΚΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΡΕΣΑΡΙ. ΨΑΞΟΥ . ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ.
18-10-2024, 16:48 #11
Το έχω καταλάβει ήδη ότι είμαι σε έναν ατελείωτο και συνεχόμενο φαύλο κύκλο...τρόπο να βγω από εκεί μέσα αναζητώ....τώρα νιώθω ότι μόλις ξαπλώνω βουιζει το κεφάλι και ζάλη τι είναι αυτό το έχει πάθει κανείς?
18-10-2024, 17:08 #12
Φυσικά και το έχω πάθει και εγώ.
Σίγουρα δεν θα είναι κάτι ανησυχητικό. Μπορείς να κάνεις μια εξέταση ίσως αν θέλεις για να σου φύγει από το μυαλό . Το σκέφτεσαι συνέχεια ; εγώ εδώ και δύο χρόνια νιωθω κόφτη την ανάσα μου . Βιώσω φοβερές δυσπνοιες ανά διαστήματα με αποτέλεσμα να μην βγαίνω έξω καν για βόλτα γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν θα αντέξω. Έχω πάει σε 2 ονευμονολογους έχω κάνει εξετάσεις και ακόμα το νιωθω δεν πείθομαι με τίποτα. Και αγχώνομαι που το νιωθω αυτό και όταν δεν το νιωθω αγχώνομαι που δεν το νιωθω ...
22-10-2024, 10:15 #13
Καλημέρα σε όλους... ελπίζω να είστε καλύτεροι όλοι...εγώ δυστυχώς έχω πιάσει πάτο.δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα να νιώσω ξανά ποτέ ηρεμία στην ζωή μου .μονίμως έχω σωματικές ενοχλήσεις και έχω και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή η οποία είναι εν μέρη υπό έλεγχο αλλά ώρες ώρες δυσκολεύομαι...αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οι σωματικές ενοχλήσεις..από την μια στην άλλη πάω συνέχεια.αυτες τις μέρες έχω πόνο στα μάτια και πονοκέφαλο και σαν ζάλη όταν κάνω απότομες κινήσεις.....έχω πέσει σε κατάθλιψη πάλι ότι έχω κάτι και ότι θα ξαναπάω γιατρό...κουράστηκα...πολύ...
22-10-2024, 12:30 #14
Επειδή είμαι γενικά ένας σπαστικός τύπος.. Και επειδή θέλω να ξεκολλήσεις.. Ειναι κρίμα να βασανιζεσαι. Θα σου πω κάτι που δεν σου έχω ξαναπεί. Πήγαινε σε ένα ψυχολόγο ή ψυχίατρο.. Αγάπησε επιτέλους τον εαυτό σου και βοήθησε τον. Αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για σένα.
22-10-2024, 19:30 #15
Άμα είχες να αρμεξεις 1.000 πρόβατα θα πετούσες ξερεισ πόσο κάνει 300 κιλά γάλα