Results 1 to 11 of 11
Thread: Κρίση πανικού.. γενέθλια
-
23-10-2024, 03:07 #1
Κρίση πανικού.. γενέθλια
Ξημερώνουν τα γενέθλιά μου. Έχω από χθες το μεσημέρι έκτακτες συστολές και είναι και πρώτη μέρα περιόδου. Φοβάμαι ότι θα πεθάνω στα γενέθλια μου. Εδώ κ μια ώρα έχω ξαπλώσει και προσπαθώ χωρίς να νυστάζω να κοιμηθώ.. πήγε να με πάρει κάποια στιγμή κ με κλειστά μάτια καθώς ήμουν ένιωσα ζάλη κ σε συνδυασμό με τις έκτακτες φοβάμαι τόσο που έχει σφιχτει το σώμα μου σαν ρίγη να έχω όπως όταν κρυώνουμε πολύ κ λίγη αναγουλα... Φοβάμαι πως θα πεθάνω κ σκέφτομαι πως είναι τα γενέθλια μου και πρέπει να είμαι καλά να μην στεναχωρησω τους δικούς μου ανθρώπους
Σκέφτομαι τον Καβάφη που πέθανε στα γενέθλιά του
Νιώθω αδύναμη και φοβισμένη πολύ
- 23-10-2024, 03:23 #2
Χρόνια πολλά..
Σκέφτεσαι τον Καβάφη που πέθανε στα γενέθλια του?
Τώρα τι κάνεις? Ολα καλά θα πάνε. Η ημέρα των γενεθλίων για κάποιους είναι ημέρα "αξιολόγησης". Που είμαι, τι έκανα μέχρι τώρα, μαρεσει η ζωή μ, δεν μαρεσει κτλ.
Θες να πεις τι άλλο σκέφτεσαι? Πες ό,τι θες
23-10-2024, 07:06 #3
Να είσαι πολύχρονη!
Περαστικά να είναι τα όσα αναφέρεις.. Άσε τον Καβάφη, δεν παθαίνεις τίποτα εσύ σήμερα λέμε.. Ο Γιώργος έχει δίκιο σε αυτά που είπε. Ίσως υποσυνείδητα σου δημιουργούν αυτό το άγχος και έχεις τώρα αυτά τα συμπτώματα.. Μες τη μέρα που θα κάνεις κι άλλα πράγματα θα σου περάσει. Οι βραδυνές ώρες συνήθως είναι οι πιο δύσκολες γιατί αρχίζουν οι σκέψεις και μετά δε σταματάει το μυαλό..
23-10-2024, 10:52 #4
Κατάφερα να κοιμηθώ κατά τις 5.30.. κι αφού έφυγε ο άνδρας μου για δουλειά. Είχα πολύ δύσκολο βραδυ. Πολύς φοβος.. Όταν με πιάνουν αυτά, νιώθω πως μπαίνω σε κατάσταση συναγερμού κ από τη μια θέλω ανθρώπους γύρω μου σε περίπτωση που κάτι παθω, από την άλλη όταν μένω μόνη φαίνεται να τα αντιμετωπίζω καλύτερα. Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Μεγαλώνω κ βλέπω τη ζωή μου, αγχώνομαι για τη ζωή μου..
23-10-2024, 12:46 #5
Καλησπέρα να είσαι χιλιόχρονη και να μη σκέφτεσαι ότι κάτι θα πάθεις γιατί δε θα πάθεις.οντως η μέρα των γενεθλίων για κάποιους από εμάς είναι μέρα αξιολόγησης όπως ανέφερε κ ο Γιώργος παραπάνω για το τι έχουμε καταφέρει κ τι θέλουμε όμως είναι μια μέρα που έχουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους γύρω μας κ δεν πειράζει αν δε νιώθεις κ τόσο καλά απλά ζήσε τη μέρα αυτή όσο μπορείς κ κάνε ότι μπορείς.οι άνθρωποι που σ αγαπάνε είναι δίπλα σου.σκεψου ότι εμένα ο πρώην σύντροφός μου με παράτησε τη μερα των γενεθλίων μου με αγχωδης κατάθλιψη κ δεν πέθανα.
25-10-2024, 14:31 #6
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και τη στήριξη. Κύλησε εκείνη η ημέρα πιο καλά από τα μέσα και μετά. Σήμερα επέστρεψα από άδεια και στη δουλειά. Είμαι σε μόνιμο άγχος που μου προκαλεί πίεση στο κεφάλι σαν ζαλάδα θολούρα και ένα οριακό συναίσθημα που μοιάζει να θέλω να σηκωθώ και να φύγω. Παρατηρώ επίσης ότι πολλά με πιάνουν στις άδειες το έχετε πάθει; Όταν θεωρητικά ηρεμούμε;
25-10-2024, 14:44 #7
25-10-2024, 14:47 #8
25-10-2024, 14:49 #9
27-10-2024, 13:07 #10
οπως βλέπεις λοιπόν ολα ειναι απλά κακές σκέψεις και μόνο.
χρόνια σου πολλά.
χρειάζεσαι βοήθεια απο ειδικό ψυχικής υγείας. πιστευω το καταλαβένεις κι εσυ , ετσι δεν είναι?
πόσο αγγίζει δηλ την πραγματικότητα οτι επειδη πέθανε ο καβάφης στα γενέθλια του οτι θα συμβεί και σε εσένα ?
και γιατί να μην σκεφτείς οτι καποιος που πήγε 100 ετων οτι δεν θα συμβεί και σε εσένα?
σίγουρα οι ορμόνες του στρές σου εχουν βαρέσει κόκκινα .
γενικά κάνεις κάποια θεραπεία για όλα αυτά ?
προσπάθησε να κρατάς την λογική στα πάντα.
κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σου,
αν ερχόταν κάποιος και μου έλεγε οτι (άυριο εχω τα γενέθλια μου και φοβάμαι οτι μπορεί να πεθάνω οπως ο καβάφης?)
πως θα σου φαινόταν ? τι αντίδραση θα είχες ? τι θα του απαντούσες εσύ γι αυτο?
νομίζω σίγουρα θα γέλαγες , όπως έκανα κι εγώ διαβάζοντας εσένα.
μην χάνεις την λογική σου. μην μπαίνεις στον φαύλο κύκλο. είσαι μια χαρά και απόλαυσε την ζωή.
μην παρατηρείς κάθε μέρα το σώμα σου.
κάνε κάτι που δεν κάνεις γενικός. γυμναστική, σχολή χορού, μια δραστηριοτητα που θα σε κανει να μην μένεις πολύ μόνη, ένας καφές με παρέα.
έχεις πολλές επιλογές βλέπεις.
28-10-2024, 00:21 #11
Ο καβαφης ειχε καρκινο διαγνωσμενο για χρονια.