Results 1 to 15 of 41
Thread: Ενοχοποίηση
-
03-11-2024, 21:42 #1
Ενοχοποίηση
Όποιος είναι παλιός εδώ, ξέρει την ιστορία μου, είμαι ακόμη με τον ίδιο. Η μαμά του έπαθε εγκεφαλικό. Από τότε ήταν λίγες μέρες πολύ καλός και μετά ξεκίνησε η κακία και η έχθρα. Η Έχθρα, με κεφαλαίο Ε.
Θέλω να εξαφανιστω πριν πεθάνει η μαμά του. Γιατί τότε θα φάω όλη την κακοποίηση. Ούτε θα πω τίποτα ούτε θα δειξω. Έχω φτάσει σε σημείο που ζηλεύω, αν είναι δυνατόν, την υποστήριξη που δίνει στην μαμά του. Αντί να χαίρομαι που η γυναίκα έχει βοήθεια και υποστήριξη, εγώ κάθομαι και κλαίω με τις ώρες.
Γιατί πίστευα πως όντως "δεν το είχε" με την υποστήριξη όπως μου έλεγε. Τώρα που βλέπω πως όχι μόνο μπορεί, αλλά είναι ικανός να δώσει υποστήριξη με το πολύ παραπάνω, απλά σκέφτομαι γιατί εγώ τίποτα; Γιατί σε εμένα στο νοσοκομείο δεν ήταν πουθενά αλλά μου έστελνε απειλές; Γιατί δεν άξιζα κάτι καλύτερο; Νιώθω αηδία που ζηλεύω , αλλά γιατί εγώ δεν είχα τίποτα από αυτά; Τι έκανα να μην αξίζω τίποτα. Εμένα με έστελνε στο νοσοκομείο, δεν με βοηθούσε σε τίποτα
Έχω θέσει έναν στόχο να φύγω επ ευκαιρίας της καινούργιας χρονιάς που πλησιάζει, ένα όριο 2 μηνών. Τι είναι 2 μήνες μπροστά στα 6 χρόνια. Αλλά δεν ξέρω πώς να ξεφύγω από τις ενοχές και την ενοχοποίηση που μου κάνει πολύ συχνά. Εκεί πέφτω. Νιώθω συνεχώς σκουπίδι. Δεν ξέρω νιώθω τόσο ανάξια πως δεν αξίζω καν να ζω. Σήμερα με απείλησε πάλι για τη ζωή μου.
Πιστεύω αν είμαι εκεί όταν πεθάνει η μαμά του, θα με σκοτώσει.
- 03-11-2024, 21:46 #2
Σε θυμάμαι εσένα... Που μιλούσες με κάποιον, για αρκετό καιρό και με τον τρόπο του σε χειριζόταν. Με πολύ άσχημο τρόπο κιόλας.
Γι αυτόν λες?
03-11-2024, 22:46 #3
Δεν την ξέρω την ιστορία σου, αλλά τι εννοείς "σε έστελνε στο νοσοκομείο"; Σε απειλεί με τη ζωή σου, φύγε χθες. Υπάρχει και η γραμμή 15900 για τις κακοποιημένες γυναίκες και όλοι οι μεγάλοι δήμοι τουλάχιστον έχουν ξενώνες φιλοξενίας γυναικών με απόρρητη διεύθυνση. Στη θέση σου θα έκανα καταγγελία.
04-11-2024, 01:59 #4
04-11-2024, 07:21 #5
Αγαπιεστε κ εσείς βλέπω , όπως χιλιάδες ζευγάρια....τα πάτε τέλεια ...ρέει το συναίσθημα...
Ξέρεις υπάρχει κ η ατομική ευθύνη , πέρα από το κράτος ( πανικ μπατόν ) κ οι νόμοι ...
Δλδ εδώ κ τόσα χρόνια παίρνεις ένα καπελάκι κ φεύγεις .
Για παράδειγμα, έρχεται ένας κ σου λέει "" έχω μια βόμβα στα χέρια μου , έρχεσαι να την ενεργοποιήσουμε Παρεα? ""
Έχεις δύο δρόμους η' είσαι μλκας κ λες ναι , έλα να γίνουμε σκόνη η' του λες ευχαριστώ γίνε σκόνη μόνος σου .
Βέβαια για να γουστάρεις τέτοιες καταστάσεις έχεις κ εσύ λίγο το σαδο έως πολύ . Γουστάρεις μαναφουκια .
Τεσπά ατομική ευθύνη, δεν φταιει η άδικη κ κακή κοινωνία μόνο .....
04-11-2024, 08:08 #6
04-11-2024, 09:15 #7
04-11-2024, 09:33 #8
04-11-2024, 10:05 #9
04-11-2024, 10:07 #10
Καλέ αλήθεια λέει.. Εγώ τον ευγνωμονώ για τη «φωτεινή και ευχάριστη καθημερινότητα» που μου χαρίζει.. Εσύ όχι? Τελικά ο Λεμπέσης το πατριωτάκι μου σου αρέσει καθόλου? Αν ναι, τότε να σου στείλω και αυτό εδώ :)
https://youtu.be/ZvWGzjfp9fM?si=DaZV4wCuhjR4uX7S
Τζιοβανη μου στο αφιερώνω για να ανταποδώσω για την «φωτεινή/ευχάριστη καθημερινότητα». Ξέρω δεν ακούς τέτοια εσύ αλλά τι να κάνω.. σου ‘πα δεν το ‘χω καθόλου με τα της «ακουστικής» σου αρχηγέ μου..
04-11-2024, 10:18 #11
04-11-2024, 11:55 #12
Προς πληροφόρησή σας, για τις γυναικολογικές ανακρίβειες που πετάτε χωρίς να είστε γιατροί, το ηλικιακό γκρουπ γυναικών 60-70 έχει χρόνια που μπήκε στην εμμηνόπαυση, οπότε έχει ηρεμήσει ορμονικά. Κολπική ξηρότητα και ακράτεια ναι, φυσιολογικά. Αλλά δεν παίζει ρόλο γιατί δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα που θα πάει εθελοντικά με 60άρα/60άρη.
Δεύτερον, Το έθιξε και ένας άλλος σχολιαστής πρόσφατα, ότι ορισμένοι μπαίνετε σε ένα θρεντ και σπάτε πλάκα, μονοπωλείτε τη συζήτηση και τη στρέφετε γύρω από τους εαυτούς σας την ώρα που ο/η θεματοθέτης/τρια περιμένει να ακούσει κάποιες συμβουλές, κάποιο λόγο παρηγοριάς. Δε βοηθάτε. Κάντε πηγαδάκι στο "με καφέ και συμπάθεια" να τα λέτε εκεί. Έχετε κουράσει ειλικρινά.
Προς τη wanderer010: Κοπέλα μου, ειλικρινά φύγε από αυτό το τοξικό περιβάλλον. Να γράφεις κάπου-κάπου να ξέρουμε να είσαι καλά και ασφαλής. Panic button έχεις εγκαταστήσει;
04-11-2024, 11:57 #13
Δεν είναι διαγωνισμός ποιος τα λέει καλά και ποιος όχι. Και σκοπός δεν είναι να κατηγορήσουμε το θύμα, αν και σίγουρα υπάρχει ευθύνη.
Δεν είναι ένα απλό φεύγω ή ένα απλό όχι, γιατί ποτέ μα ποτέ μην ξεχνάτε ότι δεν ξεκινάει έτσι, δεν βλέπεις την βόμβα στην αρχή, είναι κρυμμένη πίσω από την πλάτη. Την φανερώνει αρκετά αργότερα. Στην αρχή έχεις τελείως άλλη εικόνα, και μετά δημιουργείται εξάρτηση του εγκεφάλου από την ντοπαμίνη και την έλλειψη αυτής, ανάλογα το στάδιο της κακοποίησης. + Την τρομερή ενοχοποίηση που νιώθεις πως θα φταις (απειλές κ αναφορές αυτοκτ. και άλλα...). Είναι κάτι σαν τα ναρκωτικά, δεν μπορείς να πεις σε κάποιον εθισμένο, έλα μωρέ γιατί δεν τα κόβεις.
Δεν είναι ότι σου αρέσουν οι άσχημες στιγμές. Δεν μου αρέσει να πνίγομαι ή να απειλουμαι, ή οι κρίσεις πανικού. Σε ποιον αρέσουν. Μου αρέσουν οι όμορφες στιγμές της αρχής που έγιναν σπάνιες έως να γίνουν και μηδαμινές.
04-11-2024, 12:33 #14
α εδω μιλαμε υπαρχει εμμονη , ψυχωση . κοιταξε επειδη εχω κανει παμπολες σχεσεις στην ζωη μου , οταν ενας ανθρωπος ειναι σε σχεση ( οχι σεξ ) , υπαρχουν δομικα στοιχεια . πρωτον αλληλοσεβασμος ( μια φορα πανω στην κουβεντα καποια στο παρελθον πεταξε την λεξη μλκας , κοινοτυπη λεξη που φευγει ευκοιλα απο τον στομα , αργκο , κλπ , οπως εφυγε η λεξη ετσι εφυγε και αυτη )
δευτερον οταν εισαι σε ΣΧΕΣΗ κανεις πραγματα με την ΣΧΕΣΗ . δλδ κανεις πραγματα δικα σου και πραγματα μεσα στην σχεση !!!
τριτον , και δομικοτερο απο ολα κανεις ΣΕΞ .
τεταρτον , υπαρχει ανιδιοτελεια σε ολο αυτο και φυσικα οταν εισαι σε σχεση , εισαι πρωτον εσυ που μπαινεις περηφανος στην σχεση σου και οχι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ !!!!!!! ΑΡΑ συμπερασμα <<σχεσεις >> δημιουργουνται καθημερινα χιλιαδες . τωρα ποσες απο ολες αυτες ειναι δομημενες κυριαρχα , ειναι ζητημα δικο σας ..αν και εφοσον αυτη η σχεση σας ανεβαζει η΄σας ριχνει μπουνιες .
αρα επαναρχομαι στην ατομικη ευθυνη . δεν σου φταιει κιολας το κρατος , επειδη δεν σου εχει εναν αστυνομικο μεσα στο σπιτι , μηπως σε σφαξει ο τυπος η΄η τυπισσα ( οι φεμινιστριες φυσικα βαζουν το κρατικο πανω απο το ατομικο , γιατι ειναι λοβοτομημενες τεσπα ) ...αρα η΄καθεσαι και της τρως επειδη προφανως παιζει και να γουσταρεις κακοποιηση ξερω γω , ορμονες βαρανε περιεργα η΄ καθεσαι παλι και τις τρως γιατι απλα δεν προσπαθησες να γνωρισεις αλλους ανδρες και να σεξιστεις μαζι τους . αρα ειναι θεμα ΕΠΙΛΟΓΩΝ !
γνωριζουμε κοσμο , κανουμε σεξ , αφηνουμε τα συναισθηματικα αγκριστρια στην ακρη και βγαινουμε γενικα .....εξαλλου γραφεις οι καλες στιγμες ηταν στην πολυ αρχη ....ε ολοι στην αρχη ειμαστε γαματοι ,,,,,ε μετα ξερω δεν ειμαστε ?
το προβλημα λοιπον δεν ειναι δικο του , ειναι ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ !!!!
04-11-2024, 12:48 #15
οταν η εκπροσωπος του φεμινιστικου κινηματος στην ευρωπη , στα βαλκανια και της νεας γουινεας ( παλαιοημερολογιτσσα φεμινιστρια δλδ ) , σταματησει να εκφραζεται με κακιουλες σε αγορακια αρσενικου προσημου του τυπου ( μισογκυνης , μπαρμπαδημος , κλπ ) θα παιρνει τις απαντησεις που αρμοζουν στις παλαιολιθικες φαυλοφεμινιστικες αποψουλες της χωματερης .
Αλλεργιοφοβία
05-12-2024, 23:55 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή