Results 16 to 30 of 93
-
05-11-2024, 14:52 #16
Πισω απο το αγχος μας κρυβεραι ενας τεραστιος φοβος που μας γεννα παραλογες υπεργενικευμενες σκεψεις !
Παντα να εστιαζεις στα γεγονοτα και οχι στις ιδεες που ειναι καθηλωμένες στους φοβους σου .
Και με αφορφη το υπεροχο βιβλιο του Πατερ Λιβυου εγω θα σου πω και κατι που εχει συνεχεια σε αυτο που λες
Τελικα φοβομαστε μηπως πεθίνουμε ΠΡΙΝ ζησουμε ;
Το να πεθάνεις ειναι φυσιολογικη εξελιξη ,το να μην ζήσεις ή να επιλεξεις να ζησεις μεσα στο αγχος και τον φοβο μεχρι να πεθανεις ειναι το δυσλειτουργικο
Κρατα αυτο και να δουλεψεις την φοβια σου ,τωρα εμφανίστηκε μεσου ολου αυτου και αυριο θα σου εμφανιστει με αλλο προσωπο .Λερναια υδρα αν δεν ξεριζωσεις ολα τα κεφαλια παντα ενα θα ξεφυτρωνει !
Απολαυσε την χαρα σου !
- 08-11-2024, 16:28 #17
Φίλοι μου γεια σας.
Ελπίζω να είστε καλά. Χθες είδα πάλι εφιάλτη και μου ξύπνησε πάλι φόβους. Όχι όπως πριν αλλά έχω ανησυχία. Είναι όμως και οι πόνοι οι οποίοι έχω. Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Πως γίνεται τα νεφρά μου να δείχνουν φυσιολογική λειτουργία και εγώ να νιώθω κάποιους πόνους και τσιμπήματα και μερικές φορές αφρό. Επίσης στην κοιλιά μερικές φορές. Αν είναι πέτρες τότε μαζί με το διογκωμένο προστάτη είναι ανυπόφορο. Αν όμως δεν είναι πέτρες; Μπορεί και να ξεκίνησε όλο από τον εφιάλτη. Δεν ξέρω. Μήπως έχω τελικά κάτι σοβαρό; Άντε πάλι από την αρχή.
08-11-2024, 16:58 #18
08-11-2024, 17:31 #19
Όχι δεν με παρακολουθεί. Απλά διαισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με όλα αυτά που νιώθω. Ότι τελικά ο ουρολόγος μπορεί να έχει άδικο. Διαβάζω και τόσα για τον καρκίνο του προστάτη και έχω τρομοκρατηθεί. Αν δεν είναι προστατίτιδα και είναι κάτι πιο σοβαρό; Στα όνειρα δεν είναι αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που αισθάνεσαι όταν το βλέπεις. Και εγώ ξύπνησα όχι και πολύ καλά.
08-11-2024, 20:29 #20
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είμαι πάλι σχεδόν στο μηδέν. Νόμιζα ότι όλα ήταν καλά. Είμαι σε πανικό νιώθω αδυναμία στα πόδια και σε όλο το σώμα. Ο γιατρός είπε να μην ανησυχώ αλλά εγώ πάλι έχω πόνους στην κοιλιά στα πόδια στη μέση μερικές φορές.
Εύχομαι να είναι όλα καλά. Ανησυχώ ξανά. Δεν καταλαβαίνω γιατί αφρίζουν τα ούρα αφού η κρεατινίνη και η ουρία είναι οκ. Με έχει πιάσει πανικός πάλι.
09-11-2024, 09:40 #21
γιατι οχι;
γιατι δεν απευθυνεσαι σε καποιον ψυχολογο/ ψυχοθεραπευτη να το συζητησετε;
το "ειδα ενα ονειρο" και "διαισθανομαι" δεν ειναι αξιοπιστοι λογοι για να εχεις τοσο μεγαλη ανησυχια.
εκτος αυτου, οταν εισαι τοσο ανησυχος για την υγεια σου, αναμενομενο ειναι να βλεπεις ασχημα ονειρα, γιατι στον υπνο μας βλεπουμε τις ανησυχιες μας και ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...
απο προηγουμενα ποστ σου, ειδα οτι εχεις συνεχως αγχη και ανησυχια για την υγεια σου.
θεωρω πιθανοτερο ολες οι ανησυχιες σου να εχουν ψυχολογικη βαση και οχι οργανικη.
στην θεση σου θα πηγαινα σε ψυχοθεραπευτη.
09-11-2024, 12:20 #22
Μακάρι να έχεις δίκιο. Μακάρι να είναι έτσι. Σίγουρα δεν είμαι καλά ψυχολογικά χρόνια τώρα. Αλλά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί έχουν εντείνει την κατάσταση. Δεν ξέρω που να πάω εδώ στην περιοχή μου. Γνωρίζει κανείς κάποιον να μου συστήσει εδώ δυτικά; Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον;
09-11-2024, 15:10 #23
09-11-2024, 15:36 #24
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν απλά κουκουλωνεις μια κατάσταση και δεν την χτυπάς στην ρίζα.
Δεν φταίει ο εφιάλτης που ξανανιώσει έτσι.
Αν εσύ ήσουν καλά κανένας εφιάλτης δεν θα σε επηρέαζε.
Για σκέψου όλοι μας βλέπουμε εφιάλτες για πολλούς λόγους, δεν είναι όμως αφορμή για να νιώθουμε έτσι.
Κάνε μια συζήτηση με ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας πρώτα και εκείνος θα κρίνει αν χρειάζεσαι ψυχίατρο.
Μην πας κατευθείαν σε γιατρό φάρμακα θα σου δώσει που ίσως δεν είναι απαραίτητα εφόσον μπορείς να δουλέψεις μόνο ψυχοθεραπευτικα .
Το άγχος Υγείας να γνωρίζεις αντιμετωπιζεται μέσα στην θεραπεία γιατί βρίσκεις τι κρύβεται πίσω από αυτό, δεν το κουκουλωνεις ώστε μα εμφανίζεται ξανά και ξανά.
Αντιλαμβάνομαι την κούραση σου τα πέρασα και εγώ και τελικά όταν τα διώχνεις από την ζωή σου νιώθεις τόσο όμορφα, σαν να έφυγαν τόννοι από πάνω σου .
Καντω μην το αφήσεις άλλο!
09-11-2024, 17:11 #25
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
Νιώθω πως υπάρχει κάτι μέσα μου κακό και όταν θα το βρουν οι γιατροί θα είναι αργά.
Έτσι νιώθω.
Δεν μπορώ να χαρώ τα παιδιά μου τη ζωή μου τίποτα. Χθες για παράδειγμα είχα ναυτία και πόνους μαζί στην κοιλιά και στα νεφρά και λέω σίγουρα καταρρέουν τα νεφρά μου ή έχω επίσχεση ούρων. Οπότε λέω νεφρική ανεπάρκεια. Εκεί πάει το μυαλό μου. Πως ίσως έχω κάποια μόλυνση και δεν φαίνεται. Επίσης διάβασα ότι το χαπι που παίρνω για την υπερασβεστιουρία μπορεί να κάνει ζημιά στα νεφρά. Από τότε που το παίρνω κάθε μέρα δεν είναι και πολύ καλά τα νεφρά μου σαν να βρίσκομαι σε έναν συνεχή κωλικό με απόφραξη μαζί. Δεν γλιτώνω λέω.
Πήρα σήμερα το γιατρό και μου είπε να κάνω και καλλιέργεια ούρων για τον αφρό. Αλλά να μην αγγώνομαι. Εγώ όμως αγχώνομαι. Πριν το εμβόλιο και τον COVID ήμουν μια χαρά.
Μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι θα αρρωστήσω ή ότι έχω αρρωστήσει ήδη βαριά.
Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Και είχα χαρεί τόσο πολύ την Δευτέρα και την Τρίτη.
Ξέρω τους λόγους που με οδήγησαν στις σκέψεις αυτές αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα πια.
Απολύτως τίποτα.
Άλλωστε δεν με καταλαβαίνει κανένας.
09-11-2024, 19:06 #26
Τα άτομα με τις ΑΑΣ Αυτοματες Αρνητικες Σκεψεις νομίζουν ότι είναι περισσότερο πιθανό τα πράγματα να πάνε λάθος (με καταστροφικές συνέπειες )και αν πάνε λάθος ,τότε θα είναι δύσκολο να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή να βρουμε βοήθεια από άλλες πηγές (αίσθημα αβοηθησίας )
Αυτο εχεις οποτε γι αυτο χρειάζεσαι επαγγελματία ψυχικής υγειας οχι ουρολογο αγαπητέ !
09-11-2024, 22:00 #27
Εννοείται, συμφωνώ ειδικά αν έχουν κάνει λάθος επιλογή συντρόφου και χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο κάθε μέρα, αφού δεν τους βοηθά και δεν τους συμπαραστέκεται καθόλου.
10-11-2024, 10:38 #28
ξεκινα εσυ ψυχοθεραπεια σε πιστοποιημενο , εκπαιδευμενο ψυχολογο/ ψυχοθεραπευτη για το θεμα του αγχους και της υπερβολικης ανησυχιας (οχι απλο συμβουλο, οχι coach. καποιον με σπουδες σοβαρες και αδεια για ψυχοθεραπεια, οχι για συμβουλες) και παραλληλα, αν κατι στο προτεινει γιατρος για πιθανες παθησεις, κανε το.
να δεις πως θα παει...
μην μενεις μονο με τις εξετασεις και το αγχος.
10-11-2024, 14:22 #29
11-11-2024, 21:45 #30
ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
αλλά δυστυχώς δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια λόγια από το στόμα της
ΠΟΤΕ