Results 1 to 5 of 5
Thread: ειναι κατάθλιψη αυτό που έχω;
-
12-11-2024, 18:11 #1
ειναι κατάθλιψη αυτό που έχω;
Γεια σας
δεν ξέρω τι μου συμβαίνει αν είναι κατάθλιψη ή απλά βαριέμαι ελεεινα και έχω κακή διάθεση, μοναξιά κτλ.
Εδω και λιγες μέρες τέλειωσα τη δουλειά-δουλευα σεζον σε ξενοδοχειο- και ενώ στην αρχή μου άρεσε που τέλειωσα και επιτέλους θα είχα χρόνο να ξεκουραστώ και να έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τώρα ο τόσος πολύς ελέυθερος χρόνος μου προκαλεί δυσαρέσκεια μεγάλη.
Πολλές φορές κοιτάω το ρολόι και είναι πχ 3 η ώρα και σκέφτομαι οτι ειναι πολύ νωρίς ακόμα και ότι εχω ολη τη μέρα μπροστά μου και αυτό αντι να με ευχαριστεί, συμβαίνει το αντίθετο..
Τηλεόραση δε με ευχαριστεί να βλέπω..βρίσκω πολύ βαρετά τα προγράμματα ειδικά φέτος..μετά απο μερικά λεπτα εχω σκυλοβαρεθεί και την κλεινω..
Μπαινω στο ιντερνετ στα σοσιαλ μιντια αλλα και αυτό δεν αντέχω να το κάνω για πολύ ώρα..μετα απο μια ώρα έχω βαρεθεί..
Θα ήθελα να μπορώ να κάνω fast forward στη μέρα από την πολλή βαρεμάρα..
Επίσης θα ήθελα να κάνω fast forward στο 2024 για να τελειώσει επιτέλους..
Εκτός της δυσαρέσκειας που μου προκαλεί ο τόσος ελεύθερος χρόνος και η βαρεμάρα, νιώθω έντονη μοναξιά και επίσης σκέφτομαι ότι δεν τα έχω καταφέρει καλά στην προσωπική μου ζωή και ότι στην ηλικία μου θα έπρεπε να είμαι παντρεμένος να έχω παιδιά και αγχώνομαι αν θα το καταφέρω αυτό στο μέλλον..το ότι μένω ακόμα με γονείς δεν είναι και το καλύτερο παρότι υπάρχουν πλεονεκτήματα.
Επίσης έχω εργασιακή αβεβαιότητα γιατί δεν ξέρω αν θα με πάρουν και του χρόνου στο ξενοδοχείο..
Κοιμάμαι πολύ νωρίς από τις 9 η ώρα και παίρνω συμπλήρωμα διατροφής για να κοιμηθώ.
Αναρωτιέμαι τι έχω κάνει λάθος στη ζωή μου, πως θα μπορούσε να ειναι η ζωή μου κτλ
Είναι κατάθλιψη αυτό που έχω;
- 12-11-2024, 18:51 #2
Δεν είμαστε γιατροι για να σου πούμε αν είναι κατάθλιψη. Μπορεί επειδή δούλευες και έμαθες γενικά να κίνησε, τώρα που είσαι στη βάση σου χωρίς δουλειά να νιώθεις έτσι. Και να περνάνε από το μυαλό σου διάφορες σκέψεις για το μέλλον(για τη ζωή σου γενικά) και σε ρίχνει περισσότερο.
Αν βλέπεις ότι σου δυσκολεύει όλο αυτό τη ζωή μπορείς να μιλήσεις με κάποιον ψυχολόγο. Έχεις κάποιο χόμπι?
13-11-2024, 18:21 #3
Χόμπι; Φίλους να βγεις έχεις; Ασχολίες άλλες;
Ερωτική σύντροφό;
Ίσως κάποια από αυτά να γέμιζαν την μέρα σου.
Νομίζω βαρεμάρα είναι αυτό, επειδή συνηθίσεις την σεζόν, ίσως σε λίγο καιρό συνηθίσεις σε αυτούς τους ρυθμούς, αλλιώς θα σου πρότεινα κάποιον ψυχολόγο να μπορέσεις να μιλήσεις , ίσως σε καθοδηγήσει καλύτερα.
13-11-2024, 18:51 #4
14-11-2024, 11:58 #5
Το αν έχεις κατάθλιψη είναι κάτι που μόνο ένας ειδικός μπορεί να το διαγνώσει, αφού σε δει.
Η τηλεόραση και το σερφάρισμα στο ίντερνετ σε όλο τον ελεύθερο χρόνο, είναι όντως βαρετά και ανούσια.
Πήγαινε μια βόλτα, πάρε τηλέφωνο κάποιον γνωστό σου, συγγενή σου για έναν καφέ καλύτερα.
Το να σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να είσαι παντρεμένος με παιδιά και τι πήγε λάθος στη ζωή σου δε βοηθά αυτή την στιγμή. Προηγούνται άλλα πράγματα όπως ανεξαρτητοποίησή σου από γονείς, σταθερή εργασία με καλύτερες οικονομικές απολαβές, ώστε να μπορέσεις να είσαι ανεξάρτητος, κοινωνική ζωή ώστε να βρεις φίλους, έστω έναν-δυο. Έχεις προσπαθήσει τώρα που άνοιξε η αγορά εργασίας να βρεις full-time εργασία σε κάποια εταιρία; Να στείλεις βιογραφικά, να πας σε συνεντεύξεις;
Αν νιώθεις πραγματικά ότι μπορεί να σε βοηθήσει, επισκέψου έναν ψυχολόγο.