Results 16 to 30 of 71
Thread: θετικη σκεψη... αλλα πως?
-
22-09-2009, 19:37 #16
Originally posted by olgaki82
την ιδια απορια εχω και εγω πως ειναι δυνατον να εχεις καποιο προβλημα εφοσον εχεις βρει τις λυσεις για τα παντα.
\"τα βλεπει διπλα\"
στην Γαλλια ακομα λενε
Il est accompgane = \"αυτος δεν ειναι μονος του!\"
ειναι αληθεια ολγακι?
εγω λεω ειναι χυδαιο ψεμα!
Οποιος ειναι εξαρτημενος απο οτιδηποτε ειναι μονος !!!!!!!!!!!!!!!!
Θα τον μεθυσουμε τον ηλιο σιγουρα ναι......
- 22-09-2009, 20:19 #17
και εγω λεω για σενα:δεν ξερεις τι λες
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
22-09-2009, 20:22 #18
ολγα,
σταματα τους χαρακτηρισμους,
αν δεν σου κανει η προταση του πανου, μην την υποθετεις η αλλιως καντου κριτικη με την αποψη σου.
Το \"δεν ξερεις τι λες\" ειναι απλως χαρακτηρισμος.
22-09-2009, 20:34 #19
το να κανω κριτικη σε καποιον που δε δεχεται κριτικη ειναι δωρον αδωρο
Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
22-09-2009, 20:35 #20
Originally posted by nama
Καλημέρα σε όλους! Σκεφτομουν χθες να σας ρωτήσω, αν υπαρχει καποιος τροπος να διωχνουμε όλη αυτήν την αρνητική σκέψη που μας βασανιζει καποιες στιγμές στη ζωή μας. Ισως όλα ξεκινουν απο δυσαρεστες καταστασεις που βιωνουμε καθημερινα, δεν ξερω.... Λίγο πολύ όμως πιστευω οτι όλοι εχουμε αδικαιολόγητες φοβίες, αγχος ή και αδικαιολόγητη απαισιοδοξία ότι τιποτα δεν θα παει καλα. Υπαρχει τροπος να διωξουμε τις αρνητικες μας σκεψεις και να δουμε τα πραγματα λίγο πιο αισιοδοξα?
22-09-2009, 20:37 #21
Originally posted by nama
καμια φορα ξερεις τι παθαινω? αν περιμενω να μαθω κατι, για παραδειγμα αν θα παει καλα μια δουλεια μου. εκει που ειμαι αισιοδοξη και σκεφτομαι θετικα κατι μεσα στο μυαλο μου με κανει να λεω \"οχι δεν θα παει καλα\" ετσι ωστε αν ερθει το μη επιθυμητό αποτελεσμα να μην απογοητευτω.. ειναι φυσιολογικο αυτο?
22-09-2009, 20:40 #22
Τοτε η σιωπη ειναι χρυσος.
Πολυ πιθανον αρκετοι να μην συμφωνουν και να εχουν την ιδια σκεψη οπως εσυ. Δεν ειναι απαραιτητο και οι 20 πχ που διαβασαν την αποψη του πανου να κανουν παρομοια σχολια.
23-09-2009, 03:31 #23
αρνητικες σκεψεις λοιπον.....εγω με την σειρα μου ειμαι της πεποιθησεως οτι προερχονται απο τον ιδιο μας τον εαυτο, εφοσον δεν ειναι πραγματικα προβληματα οπως ασθενειες κτλ... και οσο για την ερωτηση που εθεσες πιστευω οτι βοηθαει να ξεκινησεις αισιοδοξα καθε σου μερα και αν σου βγει σε κακο υπαρχει και η επομενη...μην βυθιζεσαι....Προσπαθησε να κανεις πραγματα που σου προσφερουν χαρα και ικανοποιηση...Οπως λεχθηκε και παραπανω προσπαθησε να γεμισεις με αισιοδοξες και ομορφες σκεψεις ωστε να εχεις την δυναμη να ανταπεξελθεις στις ασχημες....Αν απογοητευεσαι ευκολα κοιταξε να τονωσεις την αυτοπεποιθηση σου αλλα και την ασφαλεια...Αυτα...θα ειχα και αλλα πολλα να σου γραψω, ισως μια αλλη στιγμη....
Σου μιλαω σαν παρατηρητης απο εξω...οχι οτι εγω τα πραττω στην συγκεκριμενη φαση της ζωης μου αλλα τουλαχιστον θα το πολεμισω....
Μην σταματας να αγωνιζεσαι για καθε σου ονειρο, θα ερθει η στιγμη που θα γινει πραγματικοτητα....αν το θες....
23-09-2009, 09:28 #24
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ήδη προσπαθω να εφαρμόσω αυτα που μου προτείνετε... Να ρωτήσω κάτι την anoiksi... αν μιλαμε για ενα προβλημα που όντως υπαρχει, οπως ασθενεια οπως λες... τότε?? Πραγματικά πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι νίκησαν σοβαρές ασθένειες μόνο επειδή διατήρησαν την ψυχραιμία τους και όσο ήταν δυνατόν την αισιοδοξία ότι θα γίνουν καλά και θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Ακόμα πιστεύω ότι μπορεί καλλιστα να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή άνθρωποι που ζουν πάντα με τον φόβο ότι θα αρρωστήσουν να έχουν πιο πολλες πιθανότητες τελικά να το πάθουν.... το πιστευετε αυτό?
23-09-2009, 09:39 #25
καλημερα εγω πραγματικα πιστευω στη δυναμη της σκεψης.οταν κανουμε συνεχως αρνητικες σκεψεις,φοβομαστε για τα παντα και παρερμηνευουμε το οτιδηποτε μας συμβει σαν αρνητικο ε ναι τοτε ειναι φυσικο ολα να πανε στραβα γιατι εμεις οδηγουμε εκει τα πραγματα.
23-09-2009, 09:57 #26
olgaki82 αυτο ακριβως πιστευω οτι κανω κι εγω στον εαυτο μου. μεγαλοποιω τα προβλήματα μου, ταυτόχρονα απλοποιώ τα προβλήματα των αλλων και τελικά ειμαι δυστυχισμενη!
23-09-2009, 10:01 #27
Originally posted by krino
ολγα,
σταματα τους χαρακτηρισμους,
αν δεν σου κανει η προταση του πανου, μην την υποθετεις η αλλιως καντου κριτικη με την αποψη σου.
Το \"δεν ξερεις τι λες\" ειναι απλως χαρακτηρισμος.
23-09-2009, 10:05 #28
ναμα μπορει να σου φανει απλο και χαζο αλλα ξυπνα ενα πρωι και πες πολλες φορες <σημερα θα πανε ολα καλα> οσο και να μη το πιστευεις αυτο π λες..η πες θα μαι ετοιμη να αντιμετωπισω και τις δυσκολιες με θετικη σταση..
θα νιωσεις αυτομαματως καλυτεραΟτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα
23-09-2009, 10:07 #29
ειναι πολυ πιο ευκολο να κακοχαρακτηρισεις καποιον , παρα να καταλαβεις τι θελει να πει για να μπορεσεις να ωφεληθείς απο την συμβουλη του! Πιστεψε με , αν μια μερα τα καταφερνες , θα εβλεπες την ζωη με αλλο ματι , εστω και αν επρεπε να σε καλεσω για ενα ποτο και να μου πεις \"ευχαριστω αλλα εγω θα παρω μια κοκα κολα!\" βαλτο καλα στο μυαλο σου , δεν ειναι ουτε κακο ουτε ντροπη να ειναι κανεις αρρωστος ...
Αυτο που ειναι κριμα ειναι να μην θεραπευεται απο πεισμα και αρνηση στις συγχρονες αντιληψεις και την εξελιξη της επιστημης
23-09-2009, 10:07 #30
για να δουμε... ξεκινάμε απο τωρα... σημερα περιμενω κατι εξετασεις μου να βγουν... και θα ειναι καλες γιατι μεχρι τωρα ηταν καλες, το προβλημα που ειχα το ξεπερασα!!!! (τωρα αυτο που μενει ειναι να το λεω μεχρι να το πιστεψω!!!)
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)