θετικη σκεψη... αλλα πως? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 71
    Originally posted by olgaki82
    την ιδια απορια εχω και εγω πως ειναι δυνατον να εχεις καποιο προβλημα εφοσον εχεις βρει τις λυσεις για τα παντα.
    παλια λεγαμε στα Ελληνικα για τον αλκοολικο...
    \"τα βλεπει διπλα\"
    στην Γαλλια ακομα λενε
    Il est accompgane = \"αυτος δεν ειναι μονος του!\"
    ειναι αληθεια ολγακι?
    εγω λεω ειναι χυδαιο ψεμα!
    Οποιος ειναι εξαρτημενος απο οτιδηποτε ειναι μονος !!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα τον μεθυσουμε τον ηλιο σιγουρα ναι......

και εγω λεω για σενα:δεν ξερεις τι λες
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Banned
    ολγα,
    σταματα τους χαρακτηρισμους,
    αν δεν σου κανει η προταση του πανου, μην την υποθετεις η αλλιως καντου κριτικη με την αποψη σου.
    Το \"δεν ξερεις τι λες\" ειναι απλως χαρακτηρισμος.

το να κανω κριτικη σε καποιον που δε δεχεται κριτικη ειναι δωρον αδωρο
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Senior Member
    Originally posted by nama
    Καλημέρα σε όλους! Σκεφτομουν χθες να σας ρωτήσω, αν υπαρχει καποιος τροπος να διωχνουμε όλη αυτήν την αρνητική σκέψη που μας βασανιζει καποιες στιγμές στη ζωή μας. Ισως όλα ξεκινουν απο δυσαρεστες καταστασεις που βιωνουμε καθημερινα, δεν ξερω.... Λίγο πολύ όμως πιστευω οτι όλοι εχουμε αδικαιολόγητες φοβίες, αγχος ή και αδικαιολόγητη απαισιοδοξία ότι τιποτα δεν θα παει καλα. Υπαρχει τροπος να διωξουμε τις αρνητικες μας σκεψεις και να δουμε τα πραγματα λίγο πιο αισιοδοξα?
    συνηθως το να βλεπεις ανθρωπους που ειναι πιο ασχημα απο σενα σου δινει κουραγιο ,να βαζεις τον εαυτο σου στη κατασταση του αλλου,και μετα να ξαναβαζεις τον εαυτο σου στην δικη σου κατασταση.γιατι βλεπεις πως σε αλλα ατομα εχουν ερθει μεγαλυτερες δυσκολιες απο την δικη σου και ομως προσπαθουν,αρα μπορεις και εσυ...

Senior Member
    Originally posted by nama
    καμια φορα ξερεις τι παθαινω? αν περιμενω να μαθω κατι, για παραδειγμα αν θα παει καλα μια δουλεια μου. εκει που ειμαι αισιοδοξη και σκεφτομαι θετικα κατι μεσα στο μυαλο μου με κανει να λεω \"οχι δεν θα παει καλα\" ετσι ωστε αν ερθει το μη επιθυμητό αποτελεσμα να μην απογοητευτω.. ειναι φυσιολογικο αυτο?
    ναι ειναι φυσιολογικο το κανει παρα πολυς κοσμος,ειναι και αυτος ενας τροπος ψυχολογικης αντιδρασης σε ενα προβλημα,οπως υπαρχουν και αλλοι....το θεμα ειναι να μην το πιστεψεις εντελως και δεν μπορεσεις να κανεις κατι για να παει καλα

Banned
    και αυτο που λες ειναι σωστο.
    Τοτε η σιωπη ειναι χρυσος.
    Πολυ πιθανον αρκετοι να μην συμφωνουν και να εχουν την ιδια σκεψη οπως εσυ. Δεν ειναι απαραιτητο και οι 20 πχ που διαβασαν την αποψη του πανου να κανουν παρομοια σχολια.

Senior Member
    αρνητικες σκεψεις λοιπον.....εγω με την σειρα μου ειμαι της πεποιθησεως οτι προερχονται απο τον ιδιο μας τον εαυτο, εφοσον δεν ειναι πραγματικα προβληματα οπως ασθενειες κτλ... και οσο για την ερωτηση που εθεσες πιστευω οτι βοηθαει να ξεκινησεις αισιοδοξα καθε σου μερα και αν σου βγει σε κακο υπαρχει και η επομενη...μην βυθιζεσαι....Προσπαθησε να κανεις πραγματα που σου προσφερουν χαρα και ικανοποιηση...Οπως λεχθηκε και παραπανω προσπαθησε να γεμισεις με αισιοδοξες και ομορφες σκεψεις ωστε να εχεις την δυναμη να ανταπεξελθεις στις ασχημες....Αν απογοητευεσαι ευκολα κοιταξε να τονωσεις την αυτοπεποιθηση σου αλλα και την ασφαλεια...Αυτα...θα ειχα και αλλα πολλα να σου γραψω, ισως μια αλλη στιγμη....

Σου μιλαω σαν παρατηρητης απο εξω...οχι οτι εγω τα πραττω στην συγκεκριμενη φαση της ζωης μου αλλα τουλαχιστον θα το πολεμισω....

Μην σταματας να αγωνιζεσαι για καθε σου ονειρο, θα ερθει η στιγμη που θα γινει πραγματικοτητα....αν το θες....

Senior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, ήδη προσπαθω να εφαρμόσω αυτα που μου προτείνετε... Να ρωτήσω κάτι την anoiksi... αν μιλαμε για ενα προβλημα που όντως υπαρχει, οπως ασθενεια οπως λες... τότε?? Πραγματικά πιστεύω πως πολλοί άνθρωποι νίκησαν σοβαρές ασθένειες μόνο επειδή διατήρησαν την ψυχραιμία τους και όσο ήταν δυνατόν την αισιοδοξία ότι θα γίνουν καλά και θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Ακόμα πιστεύω ότι μπορεί καλλιστα να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή άνθρωποι που ζουν πάντα με τον φόβο ότι θα αρρωστήσουν να έχουν πιο πολλες πιθανότητες τελικά να το πάθουν.... το πιστευετε αυτό?

καλημερα εγω πραγματικα πιστευω στη δυναμη της σκεψης.οταν κανουμε συνεχως αρνητικες σκεψεις,φοβομαστε για τα παντα και παρερμηνευουμε το οτιδηποτε μας συμβει σαν αρνητικο ε ναι τοτε ειναι φυσικο ολα να πανε στραβα γιατι εμεις οδηγουμε εκει τα πραγματα.

Senior Member
    olgaki82 αυτο ακριβως πιστευω οτι κανω κι εγω στον εαυτο μου. μεγαλοποιω τα προβλήματα μου, ταυτόχρονα απλοποιώ τα προβλήματα των αλλων και τελικά ειμαι δυστυχισμενη!

Originally posted by krino
    ολγα,
    σταματα τους χαρακτηρισμους,
    αν δεν σου κανει η προταση του πανου, μην την υποθετεις η αλλιως καντου κριτικη με την αποψη σου.
    Το \"δεν ξερεις τι λες\" ειναι απλως χαρακτηρισμος.
    αυτο που θεωρω τεραστεια επιτυχια του φορουμ σαν ενωση ανθρωπων με διαφορετικες ιδεες και νοοτροπιες , ειναι οτι εχει αναπτυξει κοινωνικους μηχανισμους αυτοελεγχου , που ειναι ισως το σημαντικοτερο παραδειγμα της δυναμικης του στην θεραπευτικη επικοινωνια μεσω διαδικτυου!

ναμα μπορει να σου φανει απλο και χαζο αλλα ξυπνα ενα πρωι και πες πολλες φορες <σημερα θα πανε ολα καλα> οσο και να μη το πιστευεις αυτο π λες..η πες θα μαι ετοιμη να αντιμετωπισω και τις δυσκολιες με θετικη σταση..
    θα νιωσεις αυτομαματως καλυτερα

αλλο θελεις να πεις ολγακι....
    ειναι πολυ πιο ευκολο να κακοχαρακτηρισεις καποιον , παρα να καταλαβεις τι θελει να πει για να μπορεσεις να ωφεληθείς απο την συμβουλη του! Πιστεψε με , αν μια μερα τα καταφερνες , θα εβλεπες την ζωη με αλλο ματι , εστω και αν επρεπε να σε καλεσω για ενα ποτο και να μου πεις \"ευχαριστω αλλα εγω θα παρω μια κοκα κολα!\" βαλτο καλα στο μυαλο σου , δεν ειναι ουτε κακο ουτε ντροπη να ειναι κανεις αρρωστος ...
    Αυτο που ειναι κριμα ειναι να μην θεραπευεται απο πεισμα και αρνηση στις συγχρονες αντιληψεις και την εξελιξη της επιστημης

Senior Member
    για να δουμε... ξεκινάμε απο τωρα... σημερα περιμενω κατι εξετασεις μου να βγουν... και θα ειναι καλες γιατι μεχρι τωρα ηταν καλες, το προβλημα που ειχα το ξεπερασα!!!! (τωρα αυτο που μενει ειναι να το λεω μεχρι να το πιστεψω!!!)

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast