Results 1 to 4 of 4
-
15-11-2024, 11:17 #1
Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.
είμαι 25 ετών και είμαι απελπισμένη με τα επαγγελματικά μου. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό και είμαι στον ΟΑΕΔ. Έχω την πολυτέλεια να με συντηρούν οι γονείς μου οικονομικά, αλλά νιώθω πάρα πολύ άσχημα που έχω φθάσει σε αυτή την ηλικία και δεν μπορώ να έχω ένα εισόδημα (έστω και κάτι πολύ λίγο σαν χαρτιλικι). Το μεταπτυχιακό μου το τελείωσα με 9/10 στην Ιατρική Σχολή στο ΕΚΠΑ. Το πρόβλημα είναι πως θέλω να δουλέψω πάνω στο αντικείμενο του μεταπτυχιακού μου και δυστυχώς δεν είναι κάτι που έχει επαγγελματική αποκατάσταση. Για να φανταστείτε αυτή τη στιγμή κάνω πρακτική χωρίς να πληρώνομαι για να καταφέρω να μαζέψω εμπειρία στο αντικείμενο με την ελπίδα πως κάποια μέρα κάποιος θα αναγνωρίσει την αξία μου και θα με προσλάβει. Αλλά ντρέπομαι για τον εαυτό μου, γιατί νιώθω πως είναι "κατάντια" ένας άνθρωπος με πτυχίο και μεταπτυχιακό να δέχεται να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη. Σας ευχαριστώ!
- 16-11-2024, 15:57 #2
Γεια σου. Θα ήθελες να μας πεις το αντικείμενο μήπως βρούμε μαζί κάποια διέξοδο; Κι εγώ πτυχιούχος είμαι σε άλλον κλάδο βέβαια και εργάζομαι για βασικό μισθό με ωράριο καταστημάτων σε ένα κατάστημα όπου είμαι η μόνη υπάλληλος. Καταλαβαίνω πως νιώθεις όμως μπορώ να σου πω ότι σε ζηλεύω λίγο με την καλή έννοια. Τελικά, κανείς μας δεν είναι ικανοποιημένος
17-11-2024, 10:06 #3
Σε καταλαβαίνω. Η δική μου γενιά, 10 χρόνια περίπου μεγαλύτερη βγήκε στην αγορά εργασίας εν μέσω σκληρών μνημονίων. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, πολυτέλεια ήταν να έχεις μια δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά. Οι μισοί μου συμφοιτητές τότε έφυγαν για το εξωτερικό και καλά έκαναν.
Κι εγώ αντίστοιχα με εσένα δούλεψα αρχικά σε μια μια μικρή εταιρία, αλλά μετά από 2 χρόνια εμπειρίας, άνοιξε η τύχη μου και πήγα σε μια μεγάλη εταιρία ως starter. Δεν την μπορώ τη νοοτροπία ορισμένων εργοδοτών που ονομάζουν τη σκλαβιά πρακτική. Απλήρωτη εργασία=δουλεία. Άθλιοι οι εργοδότες που το εφαρμόζουν.
Η συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι ότι είσαι νέα για να απογοητεύεσαι. Συνήθως στην Ελλάδα σταδιοδρομούμε πλέον λίγο πριν τα 30 μας.
Γράψου σε sites όπως το jobfind ή το jooble να ενημερώνεσαι ποιες θέσεις εργασίας ανοίγουν στο αντικείμενό σου ή παρεμφερές με αυτό. Αν μένεις Αθήνα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και σε προτεινόμενες θέσεις και μισθό. Στείλε βιογραφικά σε όλες τις εταιρίες που ασχολούνται με το αντικείμενο σπουδών σου, ώστε να σε έχουν υπόψιν.
Βρες και κάτι άλλο μέχρι να σε προσλάβουν, πχ να προσέχεις παιδιά νύχτα αν οι γονείς θέλουν να βγουν, προετοιμασία παιδιών για το σχολείο κλπ. Βάλε αγγελία με τις σπουδές σου, τι εργασία ζητάς και σε ποια περιοχή.
Κοίταξε και τις ευκαιρίες στο εξωτερικό, αν τα προσωπικά σου δε σε κρατάνε Ελλάδα ή αν μπορεί και η σχέση σου να φύγει μαζί σου, έστω για κάποια χρόνια.
Εύχομαι γρήγορα να βρεις μια διέξοδο και να μπορείς να ζήσεις ανεξάρτητη και με δουλειά στο αντικείμενό σου.
17-11-2024, 19:54 #4