Διάγνωση δυσφορίας φύλου σε άτομο με οριακή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Angry Διάγνωση δυσφορίας φύλου σε άτομο με οριακή

Πήγα σε έναν ψυχίατρο αλλά μου είπε ότι δεν είμαι τρανς γιατί είχα σχέση με γυναίκα και ότι είναι λόγο της οριακής (και επειδή ήμουν ανήλικη τότε), φυσικά τον αγνόησα και ξεκίνησα την φυλομετάβαση μου ούτως η άλλος αλλά τώρα θέλω να πάω σε ενδοκρινολόγο για εξετάσεις και μου ζητάει διάγνωση, τι μπορώ να κάνω σε τέτοια περίπτωση; Δεν θέλω να ξαναμπλέκω με ψυχιάτρους, για αυτό θέλω να βρω κάποιον που απλά θα πάω και θα μου το δώσει. Δεν έχω πια καν δυσφορία γιατί έχουν γίνει αρκετές αλλαγές πάνω μου και δεν φαίνεται ότι είμαι τρανς, τι θα πάει να διαγνώσει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by alikh View Post
    Πήγα σε έναν ψυχίατρο αλλά μου είπε ότι δεν είμαι τρανς γιατί είχα σχέση με γυναίκα και ότι είναι λόγο της οριακής (και επειδή ήμουν ανήλικη τότε), φυσικά τον αγνόησα και ξεκίνησα την φυλομετάβαση μου ούτως η άλλος αλλά τώρα θέλω να πάω σε ενδοκρινολόγο για εξετάσεις και μου ζητάει διάγνωση, τι μπορώ να κάνω σε τέτοια περίπτωση; Δεν θέλω να ξαναμπλέκω με ψυχιάτρους, για αυτό θέλω να βρω κάποιον που απλά θα πάω και θα μου το δώσει. Δεν έχω πια καν δυσφορία γιατί έχουν γίνει αρκετές αλλαγές πάνω μου και δεν φαίνεται ότι είμαι τρανς, τι θα πάει να διαγνώσει;
    τι ηλικια εχεις;
    το οτι ειχες σχεση με γυναικα, ειναι το πιο ασχετο απο ολα.
    παρα πολλα ατομα με καθε ειδους σεξουαλικο προσανατολισμο, εχουν παει και με τα δυο φυλα. ειδικα σε πολυ νεαρη ηλικια..

Senior Member
    κατα τα αλλα, η "δυσφορια", αφορα το αρχικο φυλο, οχι αυτο με το οποιο μοιαζεις τωρα...
    αυτοι που θα βοηθησουν στην φυλομεταβαση, θελουν να ειναι σιγουροι οτι προκειται για αληθινη και συνειδητη επιθυμια και οτι για κατι παροδικο, η για κατι που εχει σχεση με καποια διαταραχη . πχ ΙΔΨ, ειδικα αν εισαι σε πολυ νεαρη ηλικια και πιθανως μπερδεμενος/ η/ ο.

Junior Member
    Δεν έχει σημασία τι ηλικία έχω. Το ξέρω ότι το ποιο άτομο έχω η είχα σχέση δεν έχει σημασία.
    Όπως και να έχει τώρα ποια δεν έχω καθόλου δυσφορία με το σόμα μου καθώς έχει λυθεί το θέμα μου. Απλά κάτι εξετάσεις θέλω να κάνω και με βάζουν να μπλέκω.
    Δεν "μοιάζω" με γυναίκα, ΕΙΜΑΙ γυναίκα από την στιγμή που ξεκίνησα την μετάβαση μου. (Τρανσφοβία και πάλι...)
    Δεν με ρώτησε κανείς αν είχα την "αληθινή και συνειδητή επιθυμία" να παραμείνω στο αρχικό μου φύλο αλλά και πάλι προσπάθησαν να με αναγκάσουν να παραμείνω, παρόλο το μόνιμο κακό που έκανε στο σόμα μου η τεστοστερόνη. Και να είχα ΙΔΨ πάλι εγώ θα έκρινα αν θα έκανα την μετάβαση, δεν ζήτησα από κανέναν να κρίνει αν ήμουν """μπερδεμένη""".

Senior Member
    Δεν έχει σημασία τι ηλικία έχω. Το ξέρω ότι το ποιο άτομο έχω η είχα σχέση δεν έχει σημασία.
    Όπως και να έχει τώρα ποια δεν έχω καθόλου δυσφορία με το σόμα μου καθώς έχει λυθεί το θέμα μου. Απλά κάτι εξετάσεις θέλω να κάνω και με βάζουν να μπλέκω.
    Δεν "μοιάζω" με γυναίκα, ΕΙΜΑΙ γυναίκα από την στιγμή που ξεκίνησα την μετάβαση μου. (Τρανσφοβία και πάλι...)
    Δεν με ρώτησε κανείς αν είχα την "αληθινή και συνειδητή επιθυμία" να παραμείνω στο αρχικό μου φύλο αλλά και πάλι προσπάθησαν να με αναγκάσουν να παραμείνω, παρόλο το μόνιμο κακό που έκανε στο σόμα μου η τεστοστερόνη. Και να είχα ΙΔΨ πάλι εγώ θα έκρινα αν θα έκανα την μετάβαση, δεν ζήτησα από κανέναν να κρίνει αν ήμουν """μπερδεμένη""".
    φυσικα και εχει σημασια τι ηλικια εχεις... οπως και το αν εχεις καποια διαταραχη που σε μπερδευει. γι αυτο χρειαζεται η διαγνωση. για να βεβαιωθουν και κυριως εσυ, οτι εχεις κατασταλαγμενη και συνειδητη επιθυμια για φυλομεταβαση/ διορθωση φυλου, δεν ξερω και ποια ειναι η πιο καταλληλη φρασεολογια. "διορθωση" ηξερα εγω.
    και τι εννοεις οτι εχει λυθει το θεμα σου;
    δεν σκοπευεις να κανεις επεμβαση; αν την ε χεις ηδη κανει, τι την θελουν την διαγνωση;

τωρα το λες οτι ΕΙΣΑΙ γυναικα. εμεις που να το ξερουμε; τα νυχια μας θα μυρισουμε; δεν χρειαζεται φυλομεταβαση για να λες οτι ΕΙΣΑΙ γυναικα. δικαιωμα σου να αυτοπροσδιοριζεσαι οπως θελεις. το ποιους θα αφορα αυτο, ειναι αλλο θεμα. αλλα δεν ειναι δικο σου θεμα, ειναι δικο τους.

τωρα τα μπερδευεις.
    ΑΝ ειχες ιδψ και γι αυτο υποστηριζες οτι θελεις να εισαι γυναικα, μπορει σε καποια χρονια να στα γυριζε η ιδψ και να ηθελες να εισαι ανδρας. αν ειχες προχωρησει ηδη στην φυλομεταβαση, τι θα γινιταν τοτε;;; η μπορει και να θεραπευες την ιδψ. κι αν τοτε σκεφτοσουν αλλα, ποιος θα εφταιγε που δεν υπηρχε καμια ασφαλιστικη δικλειδα να σε προστατευσει απο αυτα που σου ζηταει η ιδψ::: ειδικα αν εισαι σε εφηβικη ηλικια και οχι σε ενηλικη, δεν πρεπει καποιος να προσπαθησει να διπλοτσεκαρει οτι δεν θα κανεις ενα μοιραιο λαθος; και η ζωνη στο αυτοκινητο, μονο εσενα προστατευει, δεν προστατευει κανεναν αλλον, αλλα ειναι υποχρεωτικο να την φορας..
    και ναι, δεν τους το ζητησες εσυ, υπαρχει ενα νομικο πλαισιο για να ειναι νομιμες, τετοιες διαδικασιες. και δεν τις κρινεις εσυ.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    φυσικα και εχει σημασια τι ηλικια εχεις... οπως και το αν εχεις καποια διαταραχη που σε μπερδευει. γι αυτο χρειαζεται η διαγνωση. για να βεβαιωθουν και κυριως εσυ, οτι εχεις κατασταλαγμενη και συνειδητη επιθυμια για φυλομεταβαση/ διορθωση φυλου, δεν ξερω και ποια ειναι η πιο καταλληλη φρασεολογια. "διορθωση" ηξερα εγω.
    και τι εννοεις οτι εχει λυθει το θεμα σου;
    δεν σκοπευεις να κανεις επεμβαση; αν την ε χεις ηδη κανει, τι την θελουν την διαγνωση;

τωρα το λες οτι ΕΙΣΑΙ γυναικα. εμεις που να το ξερουμε; τα νυχια μας θα μυρισουμε; δεν χρειαζεται φυλομεταβαση για να λες οτι ΕΙΣΑΙ γυναικα. δικαιωμα σου να αυτοπροσδιοριζεσαι οπως θελεις. το ποιους θα αφορα αυτο, ειναι αλλο θεμα. αλλα δεν ειναι δικο σου θεμα, ειναι δικο τους.

τωρα τα μπερδευεις.
    ΑΝ ειχες ιδψ και γι αυτο υποστηριζες οτι θελεις να εισαι γυναικα, μπορει σε καποια χρονια να στα γυριζε η ιδψ και να ηθελες να εισαι ανδρας. αν ειχες προχωρησει ηδη στην φυλομεταβαση, τι θα γινιταν τοτε;;; η μπορει και να θεραπευες την ιδψ. κι αν τοτε σκεφτοσουν αλλα, ποιος θα εφταιγε που δεν υπηρχε καμια ασφαλιστικη δικλειδα να σε προστατευσει απο αυτα που σου ζηταει η ιδψ::: ειδικα αν εισαι σε εφηβικη ηλικια και οχι σε ενηλικη, δεν πρεπει καποιος να προσπαθησει να διπλοτσεκαρει οτι δεν θα κανεις ενα μοιραιο λαθος; και η ζωνη στο αυτοκινητο, μονο εσενα προστατευει, δεν προστατευει κανεναν αλλον, αλλα ειναι υποχρεωτικο να την φορας..
    και ναι, δεν τους το ζητησες εσυ, υπαρχει ενα νομικο πλαισιο για να ειναι νομιμες, τετοιες διαδικασιες. και δεν τις κρινεις εσυ.
    Είμαι νέα, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει; Τι, να περίμενα μέχρι να μου καταστρέψει το σόμα η τεστοστερόνη;

Εγώ δεν ζήτησα να βεβαιωθώ για τίποτα, είμαι ήδη βέβαιη, δεν μου ήρθε ουρανοκατέβατο. Κανείς δεν με ρώτησε αν ήμουν μπερδεμένη πριν κάνω την μετάβαση, αν θέλω σίγουρα να παραμείνω αρσενικό. Κανείς ποτέ δεν θα ρώταγε καν αν θα ήταν μοιραίο λάθος να με αφήσουν την μοίρα μου με την τεστοστερόνη να με παραμορφώνει μέρα με την μέρα.

Τι επέμβαση; Μου ζήτησε χαρτί ο ενδοκρινολόγος για να με παρακολουθεί.

Χρησιμοποίησες την λέξη "μίαζω" για έναν λόγο, ας μην παίζουμε με τις λέξεις, ξέρουμε πως το ενοείς, θα μπορούσες απλά να πεις "είσαι". Φυσικά και είναι δικό μου θέμα όταν με προσβάλουν εμένα και τα άλλα τρανς άτομα μέσα στην μούρη μου με τέτοιο τρόπο, είναι τρανσφοβία. Ουσιαστικά λες ότι τα τρανς άτομα πάντα το μέγιστο που μπορούν να κάνουν είναι να "μοιάζουν" με το πραγματικό τους φύλο και ότι ποτέ δεν θα γίνουν αυτό.

Ποια ασφαλιστική δικλίδα με προστάτευσε από τον άλλο που λέει ότι δεν είμαι τρανς και ήθελε να με σταματήσει; Για να κάνεις τατουάζ δεν θέλεις διάγνωση, για να κάνεις έκτρωση δεν θέλεις ψυχολογική διάγνωση, για να κάνεις πλαστική στην μύτη σου δεν θέλεις διάγνωση, για να πουλήσεις το σπίτι σου δεν θέλεις διάγνωση, για να παντρευτείς δεν θες διάγνωση, γιατί να θέλει αυτό διάγνωση; Δεν ζήτησα από κανέναν να προσπαθήσει να με "προστατέψει". Τώρα απλά θα πρέπει να βρω άκρη χωρίς τον γιατρό, σου φαίνεται ασφαλείς αυτό;
    Στο εντωμεταξύ μέχρι να βγάλουν αυτοί διάγνωση θα είχε καταστραφεί το σόμα μου. Αλλά δεν τους νοιάζει το τι περνάει ένα τρανς άτομο, μόνο να σιγουρευτούν ότι ένα υποτιθέμενο cis άτομο δεν θα το μετανιώσει μετράει.

Δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο. Ούτε και για να αλλάξεις το φύλο σου στην ταυτότητα και το πιστοποιητικό γέννησης δεν χρειάζεσαι διάγνωση. Φυσικά και κρίνω εγώ το τι είμαι και τι θα κάνω (η έχω κάνει) στο σόμα μου. My body, my choice.

Senior Member
    Είμαι νέα, αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει; Τι, να περίμενα μέχρι να μου καταστρέψει το σόμα η τεστοστερόνη;

Εγώ δεν ζήτησα να βεβαιωθώ για τίποτα, είμαι ήδη βέβαιη, δεν μου ήρθε ουρανοκατέβατο. Κανείς δεν με ρώτησε αν ήμουν μπερδεμένη πριν κάνω την μετάβαση, αν θέλω σίγουρα να παραμείνω αρσενικό. Κανείς ποτέ δεν θα ρώταγε καν αν θα ήταν μοιραίο λάθος να με αφήσουν την μοίρα μου με την τεστοστερόνη να με παραμορφώνει μέρα με την μέρα.

Τι επέμβαση; Μου ζήτησε χαρτί ο ενδοκρινολόγος για να με παρακολουθεί.

Χρησιμοποίησες την λέξη "μίαζω" για έναν λόγο, ας μην παίζουμε με τις λέξεις, ξέρουμε πως το ενοείς, θα μπορούσες απλά να πεις "είσαι". Φυσικά και είναι δικό μου θέμα όταν με προσβάλουν εμένα και τα άλλα τρανς άτομα μέσα στην μούρη μου με τέτοιο τρόπο, είναι τρανσφοβία. Ουσιαστικά λες ότι τα τρανς άτομα πάντα το μέγιστο που μπορούν να κάνουν είναι να "μοιάζουν" με το πραγματικό τους φύλο και ότι ποτέ δεν θα γίνουν αυτό.

Ποια ασφαλιστική δικλίδα με προστάτευσε από τον άλλο που λέει ότι δεν είμαι τρανς και ήθελε να με σταματήσει; Για να κάνεις τατουάζ δεν θέλεις διάγνωση, για να κάνεις έκτρωση δεν θέλεις ψυχολογική διάγνωση, για να κάνεις πλαστική στην μύτη σου δεν θέλεις διάγνωση, για να πουλήσεις το σπίτι σου δεν θέλεις διάγνωση, για να παντρευτείς δεν θες διάγνωση, γιατί να θέλει αυτό διάγνωση; Δεν ζήτησα από κανέναν να προσπαθήσει να με "προστατέψει". Τώρα απλά θα πρέπει να βρω άκρη χωρίς τον γιατρό, σου φαίνεται ασφαλείς αυτό;
    Στο εντωμεταξύ μέχρι να βγάλουν αυτοί διάγνωση θα είχε καταστραφεί το σόμα μου. Αλλά δεν τους νοιάζει το τι περνάει ένα τρανς άτομο, μόνο να σιγουρευτούν ότι ένα υποτιθέμενο cis άτομο δεν θα το μετανιώσει μετράει.

Δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο. Ούτε και για να αλλάξεις το φύλο σου στην ταυτότητα και το πιστοποιητικό γέννησης δεν χρειάζεσαι διάγνωση. Φυσικά και κρίνω εγώ το τι είμαι και τι θα κάνω (η έχω κάνει) στο σόμα μου. My body, my choice.
    πως δεν εχει; αν εισαι ανηλικη, πως γινεται να σε αφησουν να παιρνεις ορμονες η να κανεις επεμβαση χωρις να σιγουρευτουν οτι ειναι μια συνειδητη επιλογη και οχι η εκφραση καποιας διαταραχης;
    τι εννοεις οτι δεν σε ρωτησαν πριν κανεις την μεταβαση; σε παρακολουθησε γιατρος, σε μια νεαρη η ανηλικη ηλικια, χωρις να ρωτησει τπτ και χωρις να ζητησει καμια αλλη εξεταση;
    φυσικα και δεν θα σε ρωτουσαν για να να σε αφησουν να μεγαλωνεις μεσα στην φυσικη σου τεστοστερονη, γιατι σε αυτο δεν θα ειχαν επεμβει. εσυ τους ζητας να συνεργαστουν σε μια ριζικη αλλαγη και γι αυτο ζητανε αυτο που απαιτει το νομικο πλαισιο, ή η ηθικη του γιατρου που απευθυνεσαι. ποσα χρονια την ηθελες αυτην την αλλαγη;

δεν το ξερω κιολας το νομικο πλαισιο.
    απαιτειται σε ολους τους γιατρους να ζητουν τετοιου ειδους χαρτι, ή αυτος ετυχε να το ζηταει;
    αν ειναι στην ευχερεια του καθενος, ρωτα κι αλλους γιατρους...

εσυ παιζεις με τις λεξεις. χρησιμοποιησα την λεξη "μοιαζεις", γιατι ΕΣΥ ειπες οτι εχεις κανει καποιες αλλαγες πανω σου. δεν ειπες οτι τις ολοκληρωσες. θα μπορουσες μια χαρα να "μοιαζεις" με ανδρα αλλα εσυ να αυτοπροσδιοριζεσαι σαν γυναικα. και το αντιθετο.
    υπαρχουν πολλοι ανδρες που δεν εχουν καμια δυσφορια με το φυλο τους αλλα μοιαζουν καπως με γυναικες, οπως και γυναικες που μοιαζουν αρκετα με ανδρες, χωρις να νοιωθουν ανδρες...

το αλλο που σχολιαζεις, το κατα ποσο τα τρανς ατομα γινονται πραγματικα αυτο που νοιωθουν , η απλα μοιαζουν, ειναι αρκετα περιπλοκο.
    δεν χρειαζεται να το λυσουμε εμεις. υπαρχουν επιστημονες που τοποθετουνται και ειναι οχι μονο γιατροι, αλλα και κοινωνιολογοι, ψυχολογοι, ψυχιατροι, κλπ.
    βεβαια, επειδη το θεμα δεν ειναι μονο βιολογικο, πρεπει να πουμε και οτι αυτες οι τοποθετησεις αλλαζουν απο εποχη σε εποχη, αλλα και απο πολιτισμο σε πολιτισμο.
    για πηγαινε να ρωτησεις σε μια μουσουλμανικη χωρα, αν οι τρανς ειναι το αρχικο τους φυλο η αυτο της μεταβασης και μετα τα λεμε...
    αρα, δεν ειναι κατι απολυτο, αλλα κατι σχετικο με την ηθικη αυτων που το "αποφασιζουν".
    εγω συντασσομαι με τις αποψεις της αυτοδιαθεσης και του αυτοπροσδιορισμου.
    αληθεια, εσυ πως θα περιεγραφες ενα ατομο που ΕΙΝΑΙ γυναικα; κανε μια αναλυτικη περιγραφη. τι καθοριζει το αν ειναι οντως γυναικα η μοιαζει η θελει η κλπ κλπ;

οχι, δεν μου φαινεται ασφαλες να προχωρησεις χωρις γιατρο, και οι ορμονες δεν ειναι καραμελες. ειναι και καρκινογονες. αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να υποχρεωσεις εναν γιατρο να συνεργαστει με την "απειλη" οτι διαφορετικα θα κανεις του κεφαλιου σου, εαν αυτος κρινει οτι θελει καποιες εξετασεις. πχ ψυχιατρικες. δεν ειναι σκλαβοι μας οι γιατροι. λειτουργουν βασει της ηθικης τους, της δεοντολογιας και των νομων. αν εισαι σιγουρη οτι δεν υπαρχει σχετικος νομος, ψαξε καποιον που θα συμφωνει με τις δικες σου αποψεις. αυτος που μας ειπες, ζηταει εξετασεις.
    και επαναλαμβανω δεν γνωριζω κιολας αν το ζητανε ολοι, ή μερικοι κι αν το επιβαλει καποιο νομικο πλαισιο.

το ξερω οτι η διαδικασια αυτη πρεπει να ξεκιναει απο μικρη ηλικια για να μην δρασουν πολυ οι αντιθετες ορμονες. γι αυτο και εχει εκσυγχρονιστει το νομικο πλαιδιο που αφορα την ταυτοτητα φυλου ακομα και σε ανηλικα ατομα. υπαρχουν ομως τετοιου ειδους προβλεψεις για ψυχιατρικες γνωματευσεις απ οτι θυμαμαι. για ενηλικους δεν ξερω τι προβλεπεται. εισαι ενηλικη, υποθετω;

παντως, και υποθετω το ξερεις, εχουν υπαρξει αρκετα τρανς ατομα που εχουν μετανιωσει μετα απο επεμβαση. δεν ξερω βεβαια αν θα γλυτωναν το πισωγυρισμα με μια γνωματευση.

your body, your choice, of course, αλλα και του γιατρου choice αν και με τι προυποθεσεις θα συμπραξει...

Senior Member
    Το να πέφτεις μέσα σε ένα φύλο σώνει και καλά, δεν είναι μια ηθική και κοινωνική σταυροφορία; Το να μένεις μέσα σε ό,τι σου προδιαγράφεται δεν είναι ένα προκρούστειο κρεβάτι; Η δυσφορία δεν θα υπήρχε αν το φύλο δεν υπήρχε. Η ανάγκη για αναγνώριση και σφραγίδα μέσα από τις κρατικές δικλείδες, που είναι σαν τις συμπληγάδες, είναι ένα τέχνασμα για να γίνει δυσκολότερο, αλλά και να νιώσεις ότι αυτή η αναγνώριση του κράτους είναι κάτι σπουδαίο, ισχυρό, άρα να τους δώσεις την εξουσία να έχουν εξουσία πάνω σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Το να πέφτεις μέσα σε ένα φύλο σώνει και καλά, δεν είναι μια ηθική και κοινωνική σταυροφορία; Το να μένεις μέσα σε ό,τι σου προδιαγράφεται δεν είναι ένα προκρούστειο κρεβάτι; Η δυσφορία δεν θα υπήρχε αν το φύλο δεν υπήρχε. Η ανάγκη για αναγνώριση και σφραγίδα μέσα από τις κρατικές δικλείδες, που είναι σαν τις συμπληγάδες, είναι ένα τέχνασμα για να γίνει δυσκολότερο, αλλά και να νιώσεις ότι αυτή η αναγνώριση του κράτους είναι κάτι σπουδαίο, ισχυρό, άρα να τους δώσεις την εξουσία να έχουν εξουσία πάνω σου.
    απο την αλλη, και αυτοι που κανουν διορθωση φυλλου και αυτοι που παραμενουν στο φυλο τους νοιωθωντας οτι τουε εκφραζει ομως, δεν δειχνουν με αυτο οτι επιθυμουν το προκρουστιο κρεβατι που λες; το θελουν το φυλο, γιατι θελουν να ταυτιστουν μαζι του. δεν θελουν να ειναι ουδετεροι ή αχαρακτηριστοι. την συγκεκριμενη ταυτιση θελουν! δεν ειναι μονο κρατικη η αναγνωριση, ειναι και κοινωνικη....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    απο την αλλη, και αυτοι που κανουν διορθωση φυλλου και αυτοι που παραμενουν στο φυλο τους νοιωθωντας οτι τουε εκφραζει ομως, δεν δειχνουν με αυτο οτι επιθυμουν το προκρουστιο κρεβατι που λες; το θελουν το φυλο, γιατι θελουν να ταυτιστουν μαζι του. δεν θελουν να ειναι ουδετεροι ή αχαρακτηριστοι. την συγκεκριμενη ταυτιση θελουν! δεν ειναι μονο κρατικη η αναγνωριση, ειναι και κοινωνικη....
    Σαφώς είναι και κοινωνική. Δε βγάζω την κοινωνία έξω από το ζήτημα, γιατί και η κοινωνία έχει συμπράξει στην αναγωγή του δίπολο άνδρας γυναίκα ως ηγεμονία. Η ψυχιατρική έρχεται και "ερευνά" την επιθυμία και της δίνει την σφραγίδα της νομιμοποιημένης για συνέχιση ή όχι, σε μια διαδικασία που στόχο έχει, με τη βοήθεια πλέον της ιατρικής, τι; Στην αναγωγή πάλι των οργάνων ως κυρίαρχο σύμβολο, μιας ξεκάθαρης ταυτότητας. Με λίγα λόγια, ο αναγωγισμός στα γεννητικά όργανα του φύλου έχει ως προιστορία όχι μόνο την ανάγκη, επιθυμία, αλλά και την κοινωνική συμμόρφωση, την βιοκεντρικότητα ως κανόνα. (αλίκη, μη νιώσεις άσχημα με αυτά που γράφω, είναι δικές μου σκέψεις και έναυσμα για παραπάνω μελέτη, το σώμα είναι δικό σου και το κάνεις ό,τι γουστάρεις, και κατανοώ πλήρως πόσο τραυματικό είναι να σε βάζουν να τρέχεις και να μη φτάνεις για να είσαι ό,τι εσύ επιθυμείς).
    Από την άλλη, εγώ δε μπορώ να αρνηθώ ότι η φυλομετάβαση μπορεί να εμπεριέχει και ανάγκη ενσωμάτωσης στο κοινωνικό σώμα. Θέλουμε πάντα να το κάνουμε γιατί αυτό θέλουμε και τέρμα; Ή υπάρχουν και άλλες αναγνώσεις κάτω από τις ιστορίες των ανθρώπων και τις επιθυμίες μας;
    Με ενδιαφέρουν οι άλλες αναγνώσεις και να σκεφτώ πίσω από τα πράγματα. Αλίκη, καλή τύχη και καλό ξεμπέρδεμα με την γραφειοκρατία, εύχομαι να είναι ομαλό και εύκολο το ταξίδι σου σε αυτό που νιώθεις και ζητάς.

Senior Member
    Και, αυτό το παρεκκλίσεις στο υποφόρουμ, τι υπονοεί άραγε; Παρέκκλιση από τι; Φυσικά από το φυσιολογικό... Ο όρος παρέκκλιση παθολογοποιεί το υποκείμενο και τη σεξουαλικότητά του, αντιδιαστέλλοντάς το με το νορμαλοποιημένο και κοινωνικά αποδεκτό. Κι αυτό το βάζω ως έναυσμα για σκέψη προς κάθε αποδέκτη.

Senior Member
    Και, αυτό το παρεκκλίσεις στο υποφόρουμ, τι υπονοεί άραγε; Παρέκκλιση από τι; Φυσικά από το φυσιολογικό... Ο όρος παρέκκλιση παθολογοποιεί το υποκείμενο και τη σεξουαλικότητά του, αντιδιαστέλλοντάς το με το νορμαλοποιημένο και κοινωνικά αποδεκτό. Κι αυτό το βάζω ως έναυσμα για σκέψη προς κάθε αποδέκτη.
    μπορεις να το λαβεις σαν παρεκκλιση απο την πλειοψηφια, μιας και η πλειοψηφια ειναι που καθοριζει το "κανονικο" (ας μην πουμε "φυσιολογικο"), στην κοινωνια. ισχυει και για την νομοθεσια. ο "κοινος νους" το "κοινο περι δικαιου αισθημα", ειναι αυτα (τα αγνωστα) που ρυθμιζουν μια "ευνομουμενη" και " δημοκρατικη" (ολα σε εισαγωγικα), κοινωνια...

Senior Member
    Η κοινωνία δεν είναι ένα ουδέτερο πεδίο. Είναι ένα πεδίο αλληλοκαλυπτόμενων καταπιέσεων και συμμαχιών ισοπέδωσης κάθε ατομικότητας. Έχει την τάση να εξομαλύνει, να διορθώνει, να ελέγχει, να καταμετρά, να πιέζει, να καταπιέζει, να καταδικάζει, και άλλες τέτοιες υπέροχες πραγματοποιήσεις του κοινού νου, του περί δικαίου αίσθημα, σωστά τα έβαλες όλα σε εισαγωγικά. Δεν είναι τυχαίο που για να ξεπεράσεις τις κοινωνικές διδαχές και ηγεμονικά πρότυπα πρέπει να ματώσεις εσωτερικά, όχι μόνο εξωτερικά. Δίνουμε μια μάχη γιατί αυτά επανέρχονται, είναι τόσο χαραγμένα στο νου μας, που σε κάνει να αναρωτιέσαι με τι μεθόδους χαράχτηκαν. Με βία χαράζονται οι ετικέτες στο μυαλό και με βία ενστερνίζονται οι ρόλοι. Η κοινωνία ποτέ δεν ήταν ένα ουδέτερο πεδίο, όπως ούτε η ιατρική, η ψυχιατρική, η επιστήμη, ή οτιδήποτε άλλο υπεισέρχεται στο ζήτημα της ταυτότητας. Δε χρειάζεται καμία ταυτότητα για να είσαι εσύ, να είμαι εγώ. Η αναγκαιότητα της ταυτότητας εξυπηρετεί σκοπιμότητες που στρέφονται ενάντια στην ατομικότητα και την ανεμπόδιστη έκφραση της μοναδικότητάς μου. Δεν είμαι τίποτε, ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, και το φύλο είναι άλλη μία κατηγοριοποίηση που φτιάχτηκε για να καθυποτάξει και να ενισχύσει την ιεραρχία και τα κουτάκια που την χαρακτηρίζουν.

Senior Member
    Δεν είμαι τίποτε, ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα, και το φύλο είναι άλλη μία κατηγοριοποίηση που φτιάχτηκε για να καθυποτάξει και να ενισχύσει την ιεραρχία και τα κουτάκια που την χαρακτηρίζουν.
    Τι σχεση εχει η κοινωνική ιεραρχία με την βιολογια; Αν εισαι γυναικα, ειναι επειδη γεννηθηκες θηλυκο, δεν ειναι κοινωνικη η κατηγοριοποιηση αλλά βιολογικη. Το τι συνεπαγεται αυτη η βιολογική ταυτοτητα, ειναι άλλο ζητούμενο.